Találatok a következő kifejezésre: Melyek azok fogamzásgátló tabletták (9 db)

Melyek azok a fogamzásgátló tabletták, amiket "folyamatosan" lehet szedni? Tehát nem 21 napig, aztán 7 nap szünet.

Ez utóbbit írta fel a nőgyógyászom, de ha jól tudom létezik olyan is, amelyiknél nem kell szünetet tartani, tudnátok írni valami márkát, nevet ennél? Át szeretnék térni, mert nagyon macerás ez a számolgatás nekem, meg amúgy is a plusz védekezés se a legpraktikusabb. (tudom, hogy majd a nőgyógyász írja fel, mondja meg, hogy mi a jó, de szeretnék utánanézni, hogy árban milyenek ezek)

Legjobb válasz: Mindegyiknél kell szünetet tartani. Egyedül a Yaz olyan, h 24 tabletta, aztán 4 placebótabi, de itt is a szünet az a 4péacebótabi.

Mindegyiknél kell szünetet tartani. Egyedül a Yaz olyan, h 24 tabletta, aztán 4 placebótabi, de itt is a szünet az a 4péacebótabi.
Utolsó! Én is tudok olvasni, hogy a 4 placebo tabletta nem tartalmaz hatóanyagot, de attól még az egész hónapban minden nap tablettát kell szedni. Vagyis nincs tabletta szünet. Hatóanyag szünet van, de tabletta szünet nincs. Ha lenne, akkor nem lenne a 4 placebo, hanem 4 napig semmit nem kéne szedni. És a kérdezõ ezt kérdezte. Hogy van-e olyan, amit folyamatosan kell szedni. Erre írta az elsõ, hogy csak 1 fajta van, mire írtam én, hogy van másik is, mert én is olyat szedek (Velgyn).
Nem vesztünk össze.:) Vagyis részemrõl ilyesmi nem volt.
A kérdező hozzászólása: Na köszi a válaszokat, csodálom, hogy így össze tudtak egyesek veszni egy ilyen hülye kérdésen. Bár rohanva írtam ki a kérdést, munkába menet elõtt, ezért nem olvastam újra, és rosszul írtam, még NEM váltottam ki a gyógyszert, most írta fel a nõgyógyász, csak itthon olvastam el a tájékoztatót, és köszönöm, tudok számolni 21-ig, meg még hétig, csak gondoltam MEGKÉRDEZEM, (arra van ez az oldal mellesleg) hogy létezik-é más megoldás, urambocsá'. Köszi az infókat azért. :)
Hát nahh:D
Ha valaki nem tud 21-ig elszámolni, azután 7-ig, nem hiszem, hogy lehetetlenség lenne a színeket összekevernie. :)
Arra no comment ha vki még a szineket se tudja megkülönböztetni..:D
10-es Ne hidd! Volt már itt olyan kérdés, hogy valaki a placebót vette be a rendes helyett.
Nem lehet a rendes helyett placebót bevenni, mert azok fehér színûek:D
Ezt nem értem, mit akarsz számolgatni.. Minden nap egy darab tablettát beszedsz, aztán ha látod, hogy hoppá, elfogyott az egész levél, kihagysz egy hetet. Amelyik napon beszeded az utolsót, a +1. napon kezded el egy héttel késõbb.. Ha ezt nem vagy képes számontartani, hidd el, a 28 darabos tablettáról is meg fogsz feledkezni. Arról nem is beszélve, hogy ezeknél marhára nem mindegy, ha elnézed a napokat, mert ha a szedés közepén véletlenül placebot veszel be, elég nagy gubanc lehet belõle.
A placebótabikat valóban ki lehet hagyni.. de ha már ott vannak, akkor szedje be, mert ezzel is könnyíti a szedést.
Én elhiszem. Nem arról van szó. Csak ezt végig lehet szedni és arra gondoltam. Tehát az egész levéllel folyamatosan. Nem kell szünetet tartani tabletta tekintetében. Tehát fizikálisan, akkor is bevesz az ember tablettát, amikor éppen hatóanyag szünet van. Erre gondoltam.
Utolsó! De ez az, hogy NEM kell a tiédet sem folyamatosan szedni! A placebo CSAK a szedést könnyíti! Ha úgy döntesz, NEM szeded be, hanem 4 nap múlva simán folytatod a következõ levéllel, akkor is ugyanúgy védett maradsz! Kérdezd meg az orvosod vagy olvasd el újra a tájékoztatót, ha nem hiszed.
Annyi, hogy olyat kérsz, ahol placebo tablettákkal segítik a szedést! A legtöbb ilyen. 21 vagy 24 hatóanyagos tabletta és 7 illetve 4 hatóanyagmentes (placebo) tabletta. Olyan NINCS, ami 28 hatóanyagost tartalmazna. Kell a szünet. (A Velgyn 24+4-es)
Plusz védekezés nem kell, ha már szeded azt a sz*rt. Igen, akkor már más is van, nemcsak a Yaz.
Elsõ! Van más is. Én Velgynt szedek, az is 28 szemes. Ott sem kell szünetet tartani. Amúgy kérdezõ, mit kell számolgatni? Van 21 tabletta, rajta a napok nevével, így beszeded minden nap az adott napi tablettát. Utána meg vársz 7 napot, tudod, hogy mondjuk szerdán kell folytatni, akkor szerdán folytatod. Ennyi. Amúgy meg miért is kell pluszban védekezni? A 7 napos szünetben véd a tabletta. És minden tablettának megvan, hogy mennyi idõ, míg kifejti a hatását. És ugyanazok a szabályok vonatkoznak az összesre, ha bármi történt, ami csökkenthette a hatást, akkor kiegészítõ védekezés kell!
A kérdező hozzászólása: Jól van, ennek örülök :D

Melyik a legolcsóbb fogamzásgátló tabletta, és lehet kérni direkt, hogy azt írja fel a doki?

Havi 5000 ft zsebpénzb?l nem futja 1-2 ezernél drágábbra...eddig óvszert használtunk!

Legjobb válasz: Nelegyél buta! Nehogy mar teged kenyszeritsen rá hogy te fizessél mindent... ha nem akkor nem szexeltek és kész igeni felesbe vegyetek gumit meg tablettát is !

Nelegyél buta! Nehogy mar teged kenyszeritsen rá hogy te fizessél mindent... ha nem akkor nem szexeltek és kész igeni felesbe vegyetek gumit meg tablettát is !
Jézus, hogy mekkora barom ez a srác. Nem vagy a k.urvája, hogy te teremted csak meg a feltételeket, õ meg méltóztatik berakni. Kész tények elé állítanám.Vagy felesben veszünk mindent vagy nem lesz mire használni. A tabletta sajnos nem kívánságmûsor alapján megy.Ami olcsó az azért az, mert támogatás van rajta, mivel elsõsorban bõrgyógyászati készítmény pl. cypromix Amin nincs támogatás az három hónapra 5 ezer ft körül van vagy annál is több.De ez 3 havi adag.Ha iratsz 3 havi receptet abból havonta is kiválthatsz belõle.De tényleg gondold át, hogy ezzel a majommal érdemes-e továbbra is foglalkoznod!
Azon ég nem gondolkodtál, hogy nem a gumit, hanem a pasit kellene leváltani? Amúgy vannak elég olcsó készítmények, de azoknak azért olyan alacsony az ára, mert hormongyógyszerek. Csak nagyon indokolt esetben írhatók fel (amirõl sajna sok nõgyógyász "elfeledkezik"...) különben igen nagy károkat okozhat. Nem is értem hogy lehet ilyen emberrel együtt lenni. Gyakorlatilag szarba sem vesz téged. Leszarná, ha teherbe esnél, esetleg abortuszra kellene menned, csak az a lényeg, hogy neki jó legyen. Ennél undorítóbb, szánalomra méltóbb viselkedést el sem tudok képzelni. Nehogy már tönkretedd az egészséged egy ilyen ember miatt...legyen eszed!!!
Esetleg ha felesben fizetnétek a barátoddal? Amúgy biztos lehet kérni, de elõtte megvizsgál az orvos, és ha neked az a fajta pont nem ajánlott, akkor nem fogja felírni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hát most az óvszert is én veszem, mert õ megszakítással védekezne, ha rajta múlna...de abba én nem mentem, és nem is megyek bele soha! Így csak akkor hajlandó óvszert húzni, ha én veszem...nem tudom, hogy a tabletta árának felezéséhez mit szólna! Talán neki is kényelmesebb lenne?!
Sajnos nálunk is fennáll ez hogy én vettem a gumit meg a gyógyszert is én fizetem. Ha erre van oka akkor megérthetõ, de különben nem. Vannak olcsóbb gyógyszerek, de valóban a vizsgálatokon dõl el hogy neked az felírható e, de mindenesetre mondd meg az orvosnak hogy a lehetõ legolcsóbbat írja fel. Nekem sajnos 7900 a gyógyszerm, de nekem ez volt a megfelelõ, mert más gondokkal is küszködök.
Én a helyedben a pasit rúgnám ki, de azonnal. Undorító primitív tapló ugyanis a drága párod, de biztos jó neked ez így.

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűr

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűrés); ahol megállapították, hogy ismeretlen okokból petefészkem “kiürült”. (Gyermeket már nem szeretnénk.) Semmilyen változókori panaszom nincs (hőhullámok, hüvelyszárazság), bár pattanások azért időnként megjelennek, ami nagyon zavar. Sportolok, jól alszom, bár idegeskedő típus vagyok, de ez mindig is jellemző volt rám. Nőgyógyászom felírta volna a Liviál nevű gyógyszert, de én tartok a mesterséges hormonkészítményektől, jó lenne minél később szedni őket. Orvosom akupunktúrát is javasolt. Igyekszem helyesen táplálkozni (fitoösztrogének, stb.), de szeretném tudni, Ön mit tanácsolna esetemben? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén … Olvass tovább »

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűr

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűrés); ahol megállapították, hogy ismeretlen okokból petefészkem “kiürült”. (Gyermeket már nem szeretnénk.) Semmilyen változókori panaszom nincs (hőhullámok, hüvelyszárazság), bár pattanások azért időnként megjelennek, ami nagyon zavar. Sportolok, jól alszom, bár idegeskedő típus vagyok, de ez mindig is jellemző volt rám. Nőgyógyászom felírta volna a Liviál nevű gyógyszert, de én tartok a mesterséges hormonkészítményektől, jó lenne minél később szedni őket. Orvosom akupunktúrát is javasolt. Igyekszem helyesen táplálkozni (fitoösztrogének, stb.), de szeretném tudni, Ön mit tanácsolna esetemben? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén … Olvass tovább »

Melyik az a fogamzasgatlo tabletta amelyik ugy mond a leghamarabb hat?

Altalanos nogyogyasznal meglehet kapni? 18 even aluli vagyok ezert kell hogy velem legyen az egyik szulom? Korubelul mennyibe kerul ? Koszonom szepen a valaszokat 17/L

Legjobb válasz: Szûztea kapszula. Elõtte kettõ. Recept nélkül kapható.

Szûztea kapszula. Elõtte kettõ. Recept nélkül kapható.
Rezia az elsõ szemtõl véd elvileg.
#2 vagyok megint. A nõgyógyász csak felírja, patikában megveszed, kb. 7000+ ft. Szülõdnek szerintem nem kell ott lennie, de ezt nem tudom biztosan.
El kell menni nõgyógyászhoz, és majd õ felírja a megfelelõt, elmondja, ha megkérdezed, hogy hogyan is mûködik ez a dolog. Meg hát ott van a betegtájékoztató is, amiben feketén fehéren le van írva, hogy is kell szedni, mikortól véd. Pl amit mi használunk, azt a menstruáció elsõ napján ideális bevenni, és akkor onnantól kezdve véd. Persze, azért vártunk pár napot, pont annyit, hogy a mensi is elmúljon, utána már nem aggódtunk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszokat
Rengeteg fajta fogamzásgátló van, és ezek közül rengeteg véd már az elsõ szemtõl kezdve, ha megfelelõ módon és idõben van elkezdve. De ezt nem te döntöd el, hogy mit akarsz szedni. Elõtte kivizsgálnak és az orvos a számodra megfelelõt fogja kiírni, vagy amelyiket éppen a gyógyszergyártó cég megbízásából ki fog neked írni. Mert ilyen is van.:) És nem kell ott lenni a szülõnek. És a 3 havi adag ára gyógyszertõl függõen 5-10 000 Ft lehet. És bármilyen nõgyógyász felírhatja. Kiváltani pedig csak is recepttel lehet patikában.

Melyik az a fogamzásgátló tabletta amelyiktől hízni lehet?

A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Ezt így nem lehet tudni, abszolut egyén függõ, DE általában a drágábbak, kisebb hormontartalmúak és kevesebb mellékhatásuk van

Ezt így nem lehet tudni, abszolut egyén függõ, DE általában a drágábbak, kisebb hormontartalmúak és kevesebb mellékhatásuk van
Ez tényleg nem így megy, mellé ahogy a fogamzságátló nem mellnagyobbító vagy fogyasztószer így ugyanúgy nem hízókúra

Melyek azok a fogamzásgátló tabletták, amik nem tartalmaznak túl sok hormont és olcsók?

Legjobb válasz: A Trinodiol 21 az elég olcso a többihez képest, és nekem minden szempontbol bevált

A Trinodiol 21 az elég olcso a többihez képest, és nekem minden szempontbol bevált
:\ Hát amikor kevés hormont tartalmaznak azon mint 5000 fölött vannak 3 hónapra :S
A kettõ üti egymást-olyan nincs, hogy olcsó és még kevés is a hormon benne. Minél olcsóbb annál régebbi, rengeteg hormont tartalmazóak, minél drágább, annál korszerûbb és a legkevesebb hormont tartalmazzák. Érted? Amelyikben a legkevesebb a hormon, a 3 havi adagja 7-8 ezer Ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Melyek azok a fogamzásgátló tabletták név szerint amelyek a leginkább hajlamosak megnöveszteni egy nő mellét?

Legjobb válasz: Nem erre a célra vannak kitalálva! Látványosan biztos nem a gyógyszertõl nõ, hanem ha hízol egy kicsit, akkor oda megy (másnak sajnos a fenekére, de van aki a mellére hízik)!

Nem erre a célra vannak kitalálva! Látványosan biztos nem a gyógyszertõl nõ, hanem ha hízol egy kicsit, akkor oda megy (másnak sajnos a fenekére, de van aki a mellére hízik)!
Minden gyógyszer mindenkire másképp hat, a kérdésedre nincs válasz! És igen, nem ezért kell tabit szedni. nekem egyiktõl sem nõtt!
Szerintem ez nem csak gyógyszerfüggõ, függ az alkatodtól is. Én eddig 2 félét szedtem és mindkettõtõl elég sokat nõtt a mellem.

Most kezdek el először fogamzásgátlót szedni. Azt olvastam, hogy azonos időpontban kell bevenni a tablettákat minden nap. Melyik napszakban a legcélszerűbb? Reggel vagy inkább este?

Legjobb válasz: Ami neked jól esik. Ha valakinek kikezdi a gyomrát általában az esti bevételt javasolják, illetve nekem speciel 12 óra különbség is el szokott telni aközött, hogy mikor kelek hétköznap és hétvégén így nekem az este.

Ami neked jól esik. Ha valakinek kikezdi a gyomrát általában az esti bevételt javasolják, illetve nekem speciel 12 óra különbség is el szokott telni aközött, hogy mikor kelek hétköznap és hétvégén így nekem az este.
A kérdező hozzászólása: Köszi.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!