Találatok a következő kifejezésre: Melyek azok fogamzásgátló (54 db)

Melyik az az antibiotikum amely, a legkevésbé! Befolyásolja a fogamzásgátlót?

azt tudom hogy a Zinnat nev? nem nagy mértékbe, viszont az augmentin teljesen kiüti az antibébit..

Legjobb válasz: Ne haragudj, hogy kérdésre kérdéssel válaszolok, de ez mit számít? Egy normális orvos nem az alapján választ neked gyógyszert, hogy melyik mellett a legbiztonságosabb gumi nélkül szeretkezni... Egyébként nem hiszem, hogy bárki is ilyen rangsort állított volna fel, hogy melyik a legjobban, melyik a legkevésbé... Még ha valaki válaszol is itt, elhinnéd neki? Elég aberrált emberek járkálnak errefelé, jobb lenne egy hiteles forrásból (pl. a háziorvosod) tájékozódni.

Ne haragudj, hogy kérdésre kérdéssel válaszolok, de ez mit számít? Egy normális orvos nem az alapján választ neked gyógyszert, hogy melyik mellett a legbiztonságosabb gumi nélkül szeretkezni... Egyébként nem hiszem, hogy bárki is ilyen rangsort állított volna fel, hogy melyik a legjobban, melyik a legkevésbé... Még ha valaki válaszol is itt, elhinnéd neki? Elég aberrált emberek járkálnak errefelé, jobb lenne egy hiteles forrásból (pl. a háziorvosod) tájékozódni.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy a kérdés nem a legjobb, csak kiváncsi vagyok...mert rendszeresen mandula gyulladásom van, sztem már az összes létezõ antibiotikumot felirták nekem, és csak érdekelne hogy melyiknél kell kevésvé aggódnom
Tudomásom szerint alapból mindegyik antibiotikum gyengiti a fogamzásgátló hatását és mellette kiegészitõ védekezés kell, de ha azt akarod tudni, melyik inkább és melyi kevésbé, kérdezd meg a nõgyógyászodat vagy amikor kiirják az antibiotikumot, az orvost kérdezd meg róla.

Melyik az a fogamzásgátló amit aktus után kell bevenni?

Neveket kérek és minden érdekel ami ezzel kapcsolatos!

Legjobb válasz: Esemény utáni tabletta, és nem arra való, hogy néha beszegesd. Egyrészt félévente maximum egyszer "ajánlott", csak szükség esetén. Igen csak magas a hormontartalma, jó idõre szét tudja b.szni a ciklust. Meg úgy mellékesen recept kell hozzá, és kb. 6000 forint EGY darab. Vagy MINDEN aktusnál használjatok gumit, vagy szedjél rendes fogamzásgátlót. Ez nem arra való, amire te használni akarod.

Esemény utáni tabletta, és nem arra való, hogy néha beszegesd. Egyrészt félévente maximum egyszer "ajánlott", csak szükség esetén. Igen csak magas a hormontartalma, jó idõre szét tudja b.szni a ciklust. Meg úgy mellékesen recept kell hozzá, és kb. 6000 forint EGY darab. Vagy MINDEN aktusnál használjatok gumit, vagy szedjél rendes fogamzásgátlót. Ez nem arra való, amire te használni akarod.
Prostamol Uno!
72 orás tableta a neve :D
nincs ilyen tabletta.. mint irták csak a 72 órás, de ez nem erre van kitalálva... vagy szedj rendes fogamzásgátlót, amit minden nap kell szedni (attól függöen hogy melyik fajta) vagy ne kivánjátok emg egymást gumi nélkül (vagy olyankor maradjatok az orálnál vagy pettingnél)
MI az hogy nincs nálatok gumi? Ha nincs gumi, akkor nincs szex. Hogy lehettek ilyen felelõtlenek??? A kérdésedre meg csak ismételni tudnám az elõzõ válaszolókat, mert nagyon szépen leírták.
Escapelle-nek hívják. 5500. http://www.webbeteg.hu/keresok/gyogyszer/13697/
széntabletta

Azt hallottam, a fogamzásgátló hizlal, melyik az, ami nem? Nektek mi vált be? Mostanában szeretném elkezdeni a szedését, de még nem tudom, hogyan kezdjek bele, melyik lenne a megfelelő.

Legjobb válasz: Az, hogy neked melyik lenne a megfelelõ, leginkább egy nõgyógyász szakorvos tudja eldönteni. Sokmindentõl függ, pl. h dohányzol-e, volt-e trombózis a családodban, milyen a testalkatod, stb. Én személy szerint Mercilont szedtem, és nem híztam tõle, viszont a pattanásaim miatt a jövõ hónaptól a cypromix-ra fogok áttérni, kíváncsi vok.

Az, hogy neked melyik lenne a megfelelõ, leginkább egy nõgyógyász szakorvos tudja eldönteni. Sokmindentõl függ, pl. h dohányzol-e, volt-e trombózis a családodban, milyen a testalkatod, stb. Én személy szerint Mercilont szedtem, és nem híztam tõle, viszont a pattanásaim miatt a jövõ hónaptól a cypromix-ra fogok áttérni, kíváncsi vok.
Yasminelle-t szedek, én fogytam tõle az elsõ néhány hónapban és azóta is tartom azt a súlyt. Mielõtt szedtem volna, pár kilóval több voltam, mint ami ideális lett volna, úgyhogy nekem ezért is javasolta az orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
Én már szedtem cypromixet, yasminellet is és egyiktõl sem híztam, de ez egyénenként változik. Azt, hogy melyik a neked megfelelõ úgyis a nõgyógyász dönti el.

Melyik a jobb? A fogamzásgátló tabi vagy a spirál? Melyik a megbízhatóbb és kb melyik az olcsóbb?

Legjobb válasz: Az én egyik ismerõsömnek spirálja volt. Teherbe esett, de elvetette, mert megmondták hogy 100% hogy fogyatékos lesz a kisbaba. Én most akarok tabit íratni, 16 éves vagyok, de anyukám nemengedi:S

Az én egyik ismerõsömnek spirálja volt. Teherbe esett, de elvetette, mert megmondták hogy 100% hogy fogyatékos lesz a kisbaba. Én most akarok tabit íratni, 16 éves vagyok, de anyukám nemengedi:S
spirált tuti nem helyeznek fel, amig nincs min. egy gyereked, a tabi elég megbízható manapság.és a kérésednek megfelelõt fog felírni a nõgyógyász
én tabletta ellenes vagyok. egyébként attól is függ hogy hány éves vagy. mert ha még fiatal akkor a spirált nem is hiszem hogy engedélyezik. én inkább a hüvelygyûrût ajánlanám az 3 havonta egy 10 E ft körül van. a tablettából mondjuk vannak olcsóbbak, de én nem vagyok a híve.
A tabi jobb , mivel a spirál nem a megtermékenyítés akadályozza meg hanem a beágyazódást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat 26 éves vagyok és egy kismanó anyukája.:) egyenlõre nem tervezünk kistesót és ezért kérdeztem, hogy melyik is lenne igazán jó. ezelõtt én is gyógyszert szedtem, de így szülés után nem igazán tudom, hogy melyik lenne a legmegfelelõbb
Van már injekció is! Persze ezt csak úgy megjegyeztem hogy tudd. A legtöbb orvos maximum 2-3 gyerek után tesz fel spirált. Tabletta párti vagyok ha az ember szervezete engedi. 21
Nmetudom szoptatsz e de van olyan tabletta is amit lehet szedni szoptatás alatt, viszont ahogy abbahagytad váltani kell kombinált tablettára, mert a minipill (pl cypromix) egyrészt nemszedhetõ évekig, másrészt valamivel kisebb a védelme mint a kombináltnak.Én nekem a spirállal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de a barátnõmnek volt, terhes nemlett, de a menzesze mindig nagyon erõs és fájdalmas lett, elõtte nem fájt neki egyáltalán.

Szerintetek melyik az a fogamzásgátló ami eddig a legtöbb embernek bejött, amire legkevesebb volt a panasz? És melyik az amit a legtöbben szidnak?

Legjobb válasz: Én úgy veszem észre a Lindynette 20-al mostanában sokaknak van problémája. A legtöbb jót eddig a yaz nevûrõl hallottam, állítólag az a legújabb.

Én úgy veszem észre a Lindynette 20-al mostanában sokaknak van problémája. A legtöbb jót eddig a yaz nevûrõl hallottam, állítólag az a legújabb.
lindinettrõl énis sok panaszt hallottam eddig. a legjobbat nemtudom
Ami nekem nem volt jó: lindynette 20, mercilon, yasminelle. Mindegyiknek csomó mellékhatása kísért. A doki szerint nincs is olyan, amitõl ne lenne bajom, mivel hormonérzékeny vagyok. A yaz a yasminelle továbbfejlesztett változata. Én is kíváncsi lennék rá, mert leírás alapján pont az lenne a megfelelõ számomra, hogy megszûnjenek a mellékhatások végre, viszont Magyarországon nincs forgalomban a yaz :S
Diane35 és a Milligest nekem bevált.

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűr

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűrés); ahol megállapították, hogy ismeretlen okokból petefészkem “kiürült”. (Gyermeket már nem szeretnénk.) Semmilyen változókori panaszom nincs (hőhullámok, hüvelyszárazság), bár pattanások azért időnként megjelennek, ami nagyon zavar. Sportolok, jól alszom, bár idegeskedő típus vagyok, de ez mindig is jellemző volt rám. Nőgyógyászom felírta volna a Liviál nevű gyógyszert, de én tartok a mesterséges hormonkészítményektől, jó lenne minél később szedni őket. Orvosom akupunktúrát is javasolt. Igyekszem helyesen táplálkozni (fitoösztrogének, stb.), de szeretném tudni, Ön mit tanácsolna esetemben? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén … Olvass tovább »

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűr

Tisztelt Főorvos Úr! 42 éves vagyok, két éve már nincs menzeszem (előtte 2 évvel kezdett rendszertelenné válni, melyet az általam soha nem szedett fogamzásgátló tablettával kezeltek). Most voltam teljes kivizsgáláson (endokrinológia- teljes labor, rákszűrés); ahol megállapították, hogy ismeretlen okokból petefészkem “kiürült”. (Gyermeket már nem szeretnénk.) Semmilyen változókori panaszom nincs (hőhullámok, hüvelyszárazság), bár pattanások azért időnként megjelennek, ami nagyon zavar. Sportolok, jól alszom, bár idegeskedő típus vagyok, de ez mindig is jellemző volt rám. Nőgyógyászom felírta volna a Liviál nevű gyógyszert, de én tartok a mesterséges hormonkészítményektől, jó lenne minél később szedni őket. Orvosom akupunktúrát is javasolt. Igyekszem helyesen táplálkozni (fitoösztrogének, stb.), de szeretném tudni, Ön mit tanácsolna esetemben? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A korai petefészek-leállás valóban bekövetkezhet az Ön életkorában is. Az Ön által említett készítmény hormontartalmú, így amennyiben az azzal járó kockázatokat nem vállalja, akkor növényi gyógyszerek szedését javaslom, amelyek nem hordozzák a szokványos kockázatokat – különös tekintettel arra, hogy Ön most nem is szenved súlyos változókori panaszoktól!!! Enyhe, illetve közepesen súlyos változókori problémák esetén … Olvass tovább »

Melyik az a konkrét fogamzásgátló ami hatékonyan teszi a dolgát, de közben a lehető legkíméletesebb?

Tabletta érdekelne, mindegy mennyibe kerül, csak védjen azon a héten is amikor a kemény napok vannak és közben ne rombolja a szervezetet a rengeteg hormonnal. Tudtok ilyet?

Legjobb válasz: Szerintem azt akarta írni ezzel, hogy ilyen tabletta nincs. Nem létezik.

Szerintem azt akarta írni ezzel, hogy ilyen tabletta nincs. Nem létezik.
- Egy pohár víz. - Elõtte vagy utána? - Helyette.
A kérdező hozzászólása: Most ez a szarság mire volt jó? Nem értelmes a kérdés? Az jó lett volna ha azt kérdezem a méret-e a lényeg? Menj vissza az xbox elé öcsi.
A kérdező hozzászólása: De van ilyesmi ... 15-20k 3 hónapra, hallottam már ilyenekrõl. Csak a konkrétumok érdekelnének.
Hát pedig nincs. Vannak fogamzásgátló tabletták, hüvelygyûrû, hormonos spirál... Vannak alacsony hormontartalmú, magasabb hormontartalmú bogyók.. Amúgy nincsenek "kemény napok" ha fogamzásgátlót szedsz.
Óvszer!Én nem hagyom, hogy a barátnõm rombolja magát.

Melyik az a fogamzasgatlo tabletta amelyik ugy mond a leghamarabb hat?

Altalanos nogyogyasznal meglehet kapni? 18 even aluli vagyok ezert kell hogy velem legyen az egyik szulom? Korubelul mennyibe kerul ? Koszonom szepen a valaszokat 17/L

Legjobb válasz: Szûztea kapszula. Elõtte kettõ. Recept nélkül kapható.

Szûztea kapszula. Elõtte kettõ. Recept nélkül kapható.
Rezia az elsõ szemtõl véd elvileg.
#2 vagyok megint. A nõgyógyász csak felírja, patikában megveszed, kb. 7000+ ft. Szülõdnek szerintem nem kell ott lennie, de ezt nem tudom biztosan.
El kell menni nõgyógyászhoz, és majd õ felírja a megfelelõt, elmondja, ha megkérdezed, hogy hogyan is mûködik ez a dolog. Meg hát ott van a betegtájékoztató is, amiben feketén fehéren le van írva, hogy is kell szedni, mikortól véd. Pl amit mi használunk, azt a menstruáció elsõ napján ideális bevenni, és akkor onnantól kezdve véd. Persze, azért vártunk pár napot, pont annyit, hogy a mensi is elmúljon, utána már nem aggódtunk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszokat
Rengeteg fajta fogamzásgátló van, és ezek közül rengeteg véd már az elsõ szemtõl kezdve, ha megfelelõ módon és idõben van elkezdve. De ezt nem te döntöd el, hogy mit akarsz szedni. Elõtte kivizsgálnak és az orvos a számodra megfelelõt fogja kiírni, vagy amelyiket éppen a gyógyszergyártó cég megbízásából ki fog neked írni. Mert ilyen is van.:) És nem kell ott lenni a szülõnek. És a 3 havi adag ára gyógyszertõl függõen 5-10 000 Ft lehet. És bármilyen nõgyógyász felírhatja. Kiváltani pedig csak is recepttel lehet patikában.

Melyek azok a fogamzásgátló tabletták, amiket "folyamatosan" lehet szedni? Tehát nem 21 napig, aztán 7 nap szünet.

Ez utóbbit írta fel a nőgyógyászom, de ha jól tudom létezik olyan is, amelyiknél nem kell szünetet tartani, tudnátok írni valami márkát, nevet ennél? Át szeretnék térni, mert nagyon macerás ez a számolgatás nekem, meg amúgy is a plusz védekezés se a legpraktikusabb. (tudom, hogy majd a nőgyógyász írja fel, mondja meg, hogy mi a jó, de szeretnék utánanézni, hogy árban milyenek ezek)

Legjobb válasz: Mindegyiknél kell szünetet tartani. Egyedül a Yaz olyan, h 24 tabletta, aztán 4 placebótabi, de itt is a szünet az a 4péacebótabi.

Mindegyiknél kell szünetet tartani. Egyedül a Yaz olyan, h 24 tabletta, aztán 4 placebótabi, de itt is a szünet az a 4péacebótabi.
Utolsó! Én is tudok olvasni, hogy a 4 placebo tabletta nem tartalmaz hatóanyagot, de attól még az egész hónapban minden nap tablettát kell szedni. Vagyis nincs tabletta szünet. Hatóanyag szünet van, de tabletta szünet nincs. Ha lenne, akkor nem lenne a 4 placebo, hanem 4 napig semmit nem kéne szedni. És a kérdezõ ezt kérdezte. Hogy van-e olyan, amit folyamatosan kell szedni. Erre írta az elsõ, hogy csak 1 fajta van, mire írtam én, hogy van másik is, mert én is olyat szedek (Velgyn).
Nem vesztünk össze.:) Vagyis részemrõl ilyesmi nem volt.
A kérdező hozzászólása: Na köszi a válaszokat, csodálom, hogy így össze tudtak egyesek veszni egy ilyen hülye kérdésen. Bár rohanva írtam ki a kérdést, munkába menet elõtt, ezért nem olvastam újra, és rosszul írtam, még NEM váltottam ki a gyógyszert, most írta fel a nõgyógyász, csak itthon olvastam el a tájékoztatót, és köszönöm, tudok számolni 21-ig, meg még hétig, csak gondoltam MEGKÉRDEZEM, (arra van ez az oldal mellesleg) hogy létezik-é más megoldás, urambocsá'. Köszi az infókat azért. :)
Hát nahh:D
Ha valaki nem tud 21-ig elszámolni, azután 7-ig, nem hiszem, hogy lehetetlenség lenne a színeket összekevernie. :)
Arra no comment ha vki még a szineket se tudja megkülönböztetni..:D
10-es Ne hidd! Volt már itt olyan kérdés, hogy valaki a placebót vette be a rendes helyett.
Nem lehet a rendes helyett placebót bevenni, mert azok fehér színûek:D
Ezt nem értem, mit akarsz számolgatni.. Minden nap egy darab tablettát beszedsz, aztán ha látod, hogy hoppá, elfogyott az egész levél, kihagysz egy hetet. Amelyik napon beszeded az utolsót, a +1. napon kezded el egy héttel késõbb.. Ha ezt nem vagy képes számontartani, hidd el, a 28 darabos tablettáról is meg fogsz feledkezni. Arról nem is beszélve, hogy ezeknél marhára nem mindegy, ha elnézed a napokat, mert ha a szedés közepén véletlenül placebot veszel be, elég nagy gubanc lehet belõle.
A placebótabikat valóban ki lehet hagyni.. de ha már ott vannak, akkor szedje be, mert ezzel is könnyíti a szedést.
Én elhiszem. Nem arról van szó. Csak ezt végig lehet szedni és arra gondoltam. Tehát az egész levéllel folyamatosan. Nem kell szünetet tartani tabletta tekintetében. Tehát fizikálisan, akkor is bevesz az ember tablettát, amikor éppen hatóanyag szünet van. Erre gondoltam.
Utolsó! De ez az, hogy NEM kell a tiédet sem folyamatosan szedni! A placebo CSAK a szedést könnyíti! Ha úgy döntesz, NEM szeded be, hanem 4 nap múlva simán folytatod a következõ levéllel, akkor is ugyanúgy védett maradsz! Kérdezd meg az orvosod vagy olvasd el újra a tájékoztatót, ha nem hiszed.
Annyi, hogy olyat kérsz, ahol placebo tablettákkal segítik a szedést! A legtöbb ilyen. 21 vagy 24 hatóanyagos tabletta és 7 illetve 4 hatóanyagmentes (placebo) tabletta. Olyan NINCS, ami 28 hatóanyagost tartalmazna. Kell a szünet. (A Velgyn 24+4-es)
Plusz védekezés nem kell, ha már szeded azt a sz*rt. Igen, akkor már más is van, nemcsak a Yaz.
Elsõ! Van más is. Én Velgynt szedek, az is 28 szemes. Ott sem kell szünetet tartani. Amúgy kérdezõ, mit kell számolgatni? Van 21 tabletta, rajta a napok nevével, így beszeded minden nap az adott napi tablettát. Utána meg vársz 7 napot, tudod, hogy mondjuk szerdán kell folytatni, akkor szerdán folytatod. Ennyi. Amúgy meg miért is kell pluszban védekezni? A 7 napos szünetben véd a tabletta. És minden tablettának megvan, hogy mennyi idõ, míg kifejti a hatását. És ugyanazok a szabályok vonatkoznak az összesre, ha bármi történt, ami csökkenthette a hatást, akkor kiegészítõ védekezés kell!
A kérdező hozzászólása: Jól van, ennek örülök :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!