Találatok a következő kifejezésre: Melyek azok ahol (972 db)

Melyek azok az EU-tagállamok, ahol a leginkább csökkent az életszínvonal a válság óta, s melyek azok, ahol a legkevésbé?

Legjobb válasz: Magyarország. Sok olyan ország van, ahol a legkevésbé, a balti országokban nagy csökkenés volt, de már valamit javult azóta.

Magyarország. Sok olyan ország van, ahol a legkevésbé, a balti országokban nagy csökkenés volt, de már valamit javult azóta.
Spanyolország, Olaszország. Gondolhatod, hogy ha egy politikai párt emberei boltokat rabolnak, akkor milyen lehet az életszínvonal romlás.

Melyik bankban érdemes most szabad felhasználású személyi kölcsönt felvenni? Melyikben adják meg a legkönnyebben esetleg, és melyik az, ahol a legolcsóbb törlesztővel meg lehetne ezt oldani?

6-800 ezer ft-ot szeretnék felvenni, és lehetőleg 7 évre. (általában ez a max az ilyen hiteleknél)

Legjobb válasz: Nos elõször is mekkora jövedelmed lenne? És ehhez már éves munka viszonynak kell lenni és határozatlan idejû. Nekem 8 fajta bankkal van illetve volt kapcsolatom. Tudok néhány dolgot már. Ha érdekelne valami írj privit!

Nos elõször is mekkora jövedelmed lenne? És ehhez már éves munka viszonynak kell lenni és határozatlan idejû. Nekem 8 fajta bankkal van illetve volt kapcsolatom. Tudok néhány dolgot már. Ha érdekelne valami írj privit!

A BKV mely vonalain, szakaszain van a legkevesebb ellenőr? Illetve melyek azok, ahol viszonylag gyakran ellenőriznek?

kv, ellenőr, ellenőrzés, járat, vonal

Legjobb válasz: gyakran 4-6 villi , buszok 240es ritka , metro kis megállok példa klinikák senki. nagy megállok vannak le fel surun, 1es villi surun vannak fõleg délelõt. 7 173 surun járnak fõleg keleti ferenciek tere moriczig. 105 busz surun vannak . és ha van szard le egy senki az elelnõr semi joga ,hozád nem érhet fel nem tarthat , le szál és elsétálsz köv megálloig , leszálsz vége a szabály sértésnek és nem buntethet meg.

gyakran 4-6 villi , buszok 240es ritka , metro kis megállok példa klinikák senki. nagy megállok vannak le fel surun, 1es villi surun vannak fõleg délelõt. 7 173 surun járnak fõleg keleti ferenciek tere moriczig. 105 busz surun vannak . és ha van szard le egy senki az elelnõr semi joga , hozád nem érhet fel nem tarthat , le szál és elsétálsz köv megálloig , leszálsz vége a szabály sértésnek és nem buntethet meg.
A peremkerületi járatokon szinte soha nem ellenõriznek de a 4-6 vonalán este pl. minden szerelvény összes ajtajában áll egy ellenõr.
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigieknek, de aki tud még írhat :)
Leggyakoribb: 7-es buszcsalád és a 173-asok, metró, és 4-6 vili, valamint a 3-as vilin is elég sokszor. Az összes ritkán(20 percnél ritkábban)közlekedõ buszon szinte sosincs ellenõr. A külvárosi kerületekben eleve ritkább, fõleg az átlósan külvárosokon át közlekedõ (és nem a központ, belváros irányába) járatokon. Amely vonalakra tehát ezek a paraméterek igazak, ott nem nagyon fogsz látni ellenõrt, max szökõévente.
én 7-esen utazok elég sokszor de nem láttam még 1-et se :DDD
Eddig úgy gondoltam, hogy a 24-es villamos, pusztán csak a józsefvárosi szakaszán jellemzõ állapotok és utasösszetétel miatt is, ellenõr nélküli vonal. Mostanában viszont többször belefutottam ellenõrzésbe, ráadásul közteresekkel együtt, akik igazoltathatnak is..
a 24 esen már láttam, a 62, 28, 37 és társai villamosokon még soha. de mondok 1 tippet: olyan vilire száj fel, amelyik nem 1 kocsi, hanem 2-3. (tudom, az 1 esen sok van, és az 3 kocsi), de útközben nemtud átmenni a másik kocsiba:D
a 139-es busszal járok 10 éve minden nap 2x minimum de inkább 4 végállomástól végállomásig, eddig egyszer láttam ellenõrt. a 240-est aláírom, és még az 59-es villamos nyugdíjasjáratát is bevonnám az ellenõrmentes járatok sorába.


A Semmelweis egyetemen kollégiumai közül melyik az, ahol egy szobára minél kevesebb ember jut?

gyógyszertudománi kar

Legjobb válasz: A szakkoli (hársfa utcai) (2 fõ/szoba), de nagyon kevés hely van és nagyon nehéz bejutni meg persze bennmaradni. Persze azért az sem mindegy mekkora helye van az embereknek gondolom :)

A szakkoli (hársfa utcai) (2 fõ/szoba), de nagyon kevés hely van és nagyon nehéz bejutni meg persze bennmaradni. Persze azért az sem mindegy mekkora helye van az embereknek gondolom :)
A kérdező hozzászólása: akkor ez lesz az aminek havonta 17ezer a lakbére? Én csak egyedül nyugodtan akarok tanulni, nem kell hogy 5-6ember a pofámba lihegjen. Miért nehéz benntmaradni, és bejutni?
Yeah, még be sem kerültél, már mos nagyképû s**gfej vagy. Sokan kezdik így... Nehéz bekerülni, mert nagyon megszûrik, hogy kit vesznek fel, magyarán be kell magad nyalni, és nem árt, ha egy-két dolgot fel tudsz mutatni. Nehéz bennmaradni, mert sok feladatot ró rád a kollégium, amelyek néha sok idõt elvesznek, ráadásként 4, 00 átlag alatt kidobnak. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Egyedül szeretek tanulni, nem pedig eljátszani az idõt. Az összes kollégiumba közösségi részvétel kell?
Nem. A Selyében kevesebben vannak és családiasabb. De ide sem vesznek fel sok embert, úgyhogy nem biztos, hogy bejutsz. A Rezsõben és a Tömõben sokan vannak. Szobánként 3 ember azt hiszem. Figyelj, a koli az ilyen közösségi dolog, tudod :) Ha nem tetszik, akkor keress albérletet.
A kérdező hozzászólása: Köszi! majd meglátjuk.
Albérletben egyedül vagy.
A kérdező hozzászólása: persze hogyha van 50ért, akkor ki is venném.

Elsősorban agrár egyetemek/karok közül melyik az, ahol komolyan veszik az oktatást, nehéz bent maradni, elismert, és a hallgatók tényleg tanulnak?

Nem akarok olyan helyre menni, ahol alkoholista-képzés folyik, és a hallgatók épphogy átcsusszannak kettessel.

Legjobb válasz: Hát szerintem akkor ez a Szent István Egyetem lesz. Ott tényleg komoly képzés folyik, ott van az állatorvosi is és a színvonal sokkal jobb, mint a többi vidéki egyetemen. De ez elsõsorban személyes vélemény.

Hát szerintem akkor ez a Szent István Egyetem lesz. Ott tényleg komoly képzés folyik, ott van az állatorvosi is és a színvonal sokkal jobb, mint a többi vidéki egyetemen. De ez elsõsorban személyes vélemény.
Nem gondolod, hogy a kérdésed önmagáért beszél? Bármelyik suliba mehetsz, csak a te akaraterõdtõl függ, hogy tanulni fogsz-e vagy sem. Elárulok egy nagy titkot... Minden fõiskolán/egyetemen vannak alkeszek, vannak, akik kettessel mennek át és vannak akik megveszik a jegyeiket... A diákok tanulnak és nem a tanárok, ez nem a sulitól, hanem leginkább a diáktól függ...

Melyik a legjobb bank ahol a legkedvezőbb feltételekkel folyószámlát nyithatnék. és melyik az a bank ahol gyűjtögetni éri meg? Lehet 14éves kor alatti gyermeknek bankszámlát nyitni?

Legjobb válasz: K&H, OTP is kínál 14 év alatt bankszámlát, mindkét helyen lehet hozzá bankkártyát is kiváltani. Ez csak ATM kártya, kizárólag készpénzfelvételre jogosít, kártyás vásárlásra és egyéb kényelmes dolgokra nem.

K&H, OTP is kínál 14 év alatt bankszámlát, mindkét helyen lehet hozzá bankkártyát is kiváltani. Ez csak ATM kártya, kizárólag készpénzfelvételre jogosít, kártyás vásárlásra és egyéb kényelmes dolgokra nem.
Nem tudom hogy a raiffeisennél van-e 14 alattiaknak, de az tuti hogy elég kedvezményesen vezetik a számlát és havi két pénzfelvét ingyenes bármely ATM-nél és nagyon kedvezõ kamatokat (7-8%) adnak ha lekötsz valamennyi pénzt. Ez az OTP-nél jóval kevesebb (3-4%) de a 14 alattiaknak kedvezõen vezetik a számlájukat, viszont felnõtt (lakossági) számlát nem éri meg ott vezetni. De nézz szét a honlapokon, sok inden le van írva. (www.otpbank.hu ; http://www.raiffeisen.hu)
Szia! A legokosabb szerintem ha a Pénzügyi szervek Állami Felügyeletének honlapján nézed meg.Van egy nagyon jó összehasonlító táblázat erre a pénzügyi szolgáltatásra is. pl:otp junior számlának nincs számlavezetési díja. Jó keresgélést!
utolsó válaszoló: az igaz, hogy nincs számlavezetési díj, de cserébe a készpénzfelvétel k**va drága (20000 ft készpénzfelvételnél 400-at pluszban levontak, merthogy az a készpénzfelvételi díj...) raiffaisen-ben is lehet számlát nyitni számlát, 16 év felett asszem, csak a szülõ/gondviselõ engedélye is kell hozzá ugyanígy megy a budapest banknál is
Nekem a Cibnél azt mondták tavaly, hogy 14 és 18 év között nem lehet náluk számlát nyitni. Ezért nekem a Raiffeisennél van. A számlavezetés minimális (249 Ft), kétszer vehetsz fel ingyen bármelyik bank automatájánál. Van lehetõség netes bankolásra is, azt még nem próbáltam. Szerintem itt megéri, és azt hiszem lehet 14 év alatt is nyitni. OTP-t nem ajánlom, a pénzfelvételnél óriási összegeket nyúlnak le, fõleg ha más automatánál veszel fel pénzt.
CIB Bank. Minden ingyen van 26 éves korig. A számlavezetés, a bankon belüli és a bármely belföldi banki átutalás, havi kettõ készpénzfelvétel bármely ATM-bõl (utána pedig 100 Ft), a bankkártya éves díját is elengedik. Emellett ingyenes InternetBanki szolgáltatások és a biztonsági kártyafigyelés is ingyenes. Diáknak is nyitható. A megtakarításokról: Van Cibezz megtakarítási program, amire ha havonta 2.000 Ft-ot befizetsz és nem veszel le róla pénzt, akkor a megtakarítási számlán lévõ összegre 7% kamatot kapsz, mindenféle lekötés nélkül! Ha terheled a számlát, akkor csak az adott hónapra veszíted el a kamatot, nem kell felbontani és újraindítani a lekötéseket. Ha nem fizetsz a számlára be pénzt, de nem is terheled meg a megtakarítási számládat, akkor is 3, 5%-ot fizet. Emellett a most számlanyitók 3.000 Ft-os egyszeri feltöltést kapnak a feltöltõs mobiljukra, valamint ingyen jegyet lehet igényelni a Volt Fesztiválra (hetijegy) - még 60 db van. Internetkártyát is ingyen adnak. És tényleg ingyen van.

Melyek azok az országok, ahol fölösleges vagy nem illik kellemes húsvéti ünnepeket kívánni?

Nem Izraelre meg az arab országokra gondolok. :)

Legjobb válasz: Konkrétan ahol nem ünnepelik. Ahol ünnepelik pl németország ott kívánnak is boldog ünnepeket. De ez mindenre így van, akkor kívánsz boldog születés napot ha valakinek az van.

Konkrétan ahol nem ünnepelik. Ahol ünnepelik pl németország ott kívánnak is boldog ünnepeket. De ez mindenre így van, akkor kívánsz boldog születés napot ha valakinek az van.
A kérdező hozzászólása: Ahol nem ünneplik? :) )) Ez jó. Pont arra lettem volna kíváncsi, hogy hol ünneplik, hol nem.
Elsö vagyok, akkor miért nem így tetted fel a kérdésedet. Inkább úgy kezdem ott ünnepelik ahol keresztény vallás van. DE bizony izraelben is vannak keresztények. Egy iraki és egy korai ismerösöm is volt mindegyik katolikus vallásu (pedig abszolut, arab és korei kinézetüek voltak). kiderült amit nem is tudtam, hogy pl koreában a kereszténység az egyik legnagyobb vallás. európa szerte szinte mindenhol a észak dél és közép amerikai országokban is nagyrészt.
A kérdező hozzászólása: Bocs, azt hittem, egyértelmû. :) Nem tudom, hogy akinek küldtem az üdvözletet, milyen vallású, de remélem, nem lepõdött meg nagyon. :) Csak ugye én megszoktam ilyenkor, hogy képeslapokat küldözgetünk egymásnak, meg nálunk hivatalos ünnep a Húsvét hétfõ, nálunk ez természetes, de máshol meg talán nem szokás. :)
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszi a választ! :)

Melyik az a vers ahol a költő nem magáról ír, nem a szerelemről, és nem akar meghalni?

Egy versenyre kellene, maximum 3 perces lehet, lehet?leg nem 19. századi (vagy korábbi), nem lehet se Ady, se Babits (én Adytól akartam, de t?le nem lehet, mert az túl komoly... Úgyhogy tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Reményik Sándor: Eredj ha tudsz! Egy szívnek, mely éppúgy fáj, mint az enyém Eredj, ha tudsz... Eredj, ha gondolod, Hogy valahol, bárhol a nagy világon Könnyebb lesz majd a sorsot hordanod, Eredj... Szállj mint a fecske, délnek, Vagy északnak, mint a viharmadár, Magasából a mérhetetlen égnek Kémleld a pontot, Hol fészekrakó vágyaid kibontod. Eredj, ha tudsz. Eredj, ha hittelen Hiszed: a hontalanság odakünn Nem keserûbb, mint idebenn. Eredj, ha azt hiszed, Hogy odakünn a világban nem ácsol A lelkedbõl, ez érzõ, élõ fából Az emlékezés új kereszteket. A lelked csillapuló viharának Észrevétlen ezer új hangja támad, Süvít, sikolt, S az emlékezés keresztfáira Téged feszít a honvágy és a bánat. Eredj, ha nem hiszed. Hajdanában Mikes se hitte ezt, Ki rab hazában élni nem tudott De vállán égett az örök kereszt S egy csillag Zágon felé mutatott. Ha esténként a csillagok Fürödni a Márvány-tengerbe jártak, Meglátogatták az itthoni árnyak, Szelíd emlékek: eszeveszett hordák, A szívét kitépték. S hegyeken, tengereken túlra hordták... Eredj, ha tudsz. Ha majd úgy látod, minden elveszett: Inkább, semmint hordani itt a jármot, Szórd a szelekbe minden régi álmod; Ha úgy látod, hogy minden elveszett, Menj õserdõkön, tengereken túlra Ajánlani fel két munkás kezed. Menj hát, ha teheted. Itthon maradok én! Károgva és sötéten, Mint téli varjú száraz jegenyén. Még nem tudom: Jut-e nekem egy nyugalmas sarok, De itthon maradok. Leszek õrlõ szú az idegen fában, Leszek az alj a felhajtott kupában, Az idegen vérben leszek a méreg, Miazma, láz, lappangó rút féreg, De itthon maradok! Akarok lenni a halálharang, Mely temet bár: halló fülekbe eseng És lázít: visszavenni a mienk! Akarok lenni a gyujtózsinór, A kanóc része, lángralobbant vér, Mely titkon kúszik tíz-száz évekig Hamuban, éjben. Míg a keservek lõporához ér És akkor...!! Még nem tudom: Jut-e nekem egy nyugalmas sarok, De addig, varjú a száraz jegenyén: Én itthon maradok. 1918 december 20 Kozmopoliták, lehet pontozni...

Reményik Sándor: Eredj ha tudsz! Egy szívnek, mely éppúgy fáj, mint az enyém Eredj, ha tudsz... Eredj, ha gondolod, Hogy valahol, bárhol a nagy világon Könnyebb lesz majd a sorsot hordanod, Eredj... Szállj mint a fecske, délnek, Vagy északnak, mint a viharmadár, Magasából a mérhetetlen égnek Kémleld a pontot, Hol fészekrakó vágyaid kibontod. Eredj, ha tudsz. Eredj, ha hittelen Hiszed: a hontalanság odakünn Nem keserûbb, mint idebenn. Eredj, ha azt hiszed, Hogy odakünn a világban nem ácsol A lelkedbõl, ez érzõ, élõ fából Az emlékezés új kereszteket. A lelked csillapuló viharának Észrevétlen ezer új hangja támad, Süvít, sikolt, S az emlékezés keresztfáira Téged feszít a honvágy és a bánat. Eredj, ha nem hiszed. Hajdanában Mikes se hitte ezt, Ki rab hazában élni nem tudott De vállán égett az örök kereszt S egy csillag Zágon felé mutatott. Ha esténként a csillagok Fürödni a Márvány-tengerbe jártak, Meglátogatták az itthoni árnyak, Szelíd emlékek: eszeveszett hordák, A szívét kitépték. S hegyeken, tengereken túlra hordták... Eredj, ha tudsz. Ha majd úgy látod, minden elveszett: Inkább, semmint hordani itt a jármot, Szórd a szelekbe minden régi álmod; Ha úgy látod, hogy minden elveszett, Menj õserdõkön, tengereken túlra Ajánlani fel két munkás kezed. Menj hát, ha teheted. Itthon maradok én! Károgva és sötéten, Mint téli varjú száraz jegenyén. Még nem tudom: Jut-e nekem egy nyugalmas sarok, De itthon maradok. Leszek õrlõ szú az idegen fában, Leszek az alj a felhajtott kupában, Az idegen vérben leszek a méreg, Miazma, láz, lappangó rút féreg, De itthon maradok! Akarok lenni a halálharang, Mely temet bár: halló fülekbe eseng És lázít: visszavenni a mienk! Akarok lenni a gyujtózsinór, A kanóc része, lángralobbant vér, Mely titkon kúszik tíz-száz évekig Hamuban, éjben. Míg a keservek lõporához ér És akkor...!! Még nem tudom: Jut-e nekem egy nyugalmas sarok, De addig, varjú a száraz jegenyén: Én itthon maradok. 1918 december 20 Kozmopoliták, lehet pontozni...
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek: egy versenyen nem tudom, mekkora sikert érnék el vele :D Amúgy szép versek. Valószínûleg Radnótitól fogok valamit mondani, de egy kicsit rövidebbre gondoltam XS
Elsõnek: József Attila komcsi volt.
Magyar Hiszekegy.
kapjmeg.com
Elvileg nincsenek jó társkeresõ oldalak. Nyugodtan lehet értékelni, én nem hiszek az ilyenekben...
Már nagyon sokszor el lett mondva, hogy társkeresõk nem túl hatékonyak.
Egyik sem. A társkeresõ oldalakon is külsõ alapján szelektálnak. Ha jól nézel ki, a való életben is becsajozol, ha nem, akkor neten sem.
"Ha jól nézel ki, a való életben is becsajozol" Hülyeség. Én nem nézek ki rosszul, de soha nem beszélek senkivel, csajokkal fõleg nem, így be se csajozok. Ne gondold, hogy ha nem vagy Kvazimodo, akkor már menekülni kell a kérõk elõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!