Találatok a következő kifejezésre: Melyek azok ételek (157 db)

Melyek a hűsítő ételek, -italok? Van néhány étel, ami melegben fokozott izzadást vált ki, melyek azok, amik csökkentik?

Legjobb válasz: a könnyû, tejes, édes, gyümölcsös ételek/italok (gyümölcsleves, turmix) csökkenthetik a meleg érzetét, míg a sós, nehéz, húsos, fûszeres ételek fokozzák azt. Tudtommal a hideg tea (fõzött, és nem a vásárolt cukros lötty) is csökkenti nagy mértékben, ha kevés benne a cukor. Remélem segítettem valamennyit. Szép napot!

a könnyû, tejes, édes, gyümölcsös ételek/italok (gyümölcsleves, turmix) csökkenthetik a meleg érzetét, míg a sós, nehéz, húsos, fûszeres ételek fokozzák azt. Tudtommal a hideg tea (fõzött, és nem a vásárolt cukros lötty) is csökkenti nagy mértékben, ha kevés benne a cukor. Remélem segítettem valamennyit. Szép napot!
és , ég hozzáfûzöm: egy elmélet szerint, ha meleg ételt/italt eszel/iszol, akkor a tested hideget fog "termelni", hogy kiegyenlítse az étel/ital hõmérsékletét, és ezt az ember érzi is, és ugyanez a hideg ételekkel/italokkal: próbálja melegíteni, ezért meleget termel. Más teóriák szerint, az ember teste felveszi a meleg étel/ital hõmérsékletét és kiegyenlíti azt a testben, magyarán felmelegíti.
Szia! Én régebben egy mûsorban hallottam, hogy azok a gyümölcsök amelyek hazánkban idénygyümölcsnek számítanak ilyenkor, azok hûsítõ gyümölcsök, amik déli országokban (külföldi görögdinnye is!) melegítik a szervezetet. Nem tudom mennyi a valóságalapja, nyáron mindig dinnyét eszem, de ugyanolyan melegem van szinte :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) Aki tud még okosságot, írjon, szívesen olvasnám :)

Kb.5-8 kg feleslegem van, és ezt szeretném leadni. Melyek azok az ételek amik nem hízlalnak annyira, és melyek azok a gyakorlatok amik a leghatásosabban égetik rólam a zsírt (futáson kívül)?

Legjobb válasz: Zsírégetéshez aerob jellegû edzés vagy intervallumos edzés kell. Ez lehet kocogás/futás, biciklizés stb. Ételek közül kerülni kell a szénhidrátok közül a fehérlisztes dolgokat, inkább tönkölybúzás kenyeret egyél, illetve ha tésztát eszel, inkább durumtészta, rizs helyett barna rizs. Szénhidrátot inkább délelõtt egyél, estére inkább fehérjét, pl. sovány túró, csirkemellsonka, tojás, fehér hús vagy hal. Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt. Amilyen ételhez lehet, csinálj köretként salátát:)

Zsírégetéshez aerob jellegû edzés vagy intervallumos edzés kell. Ez lehet kocogás/futás, biciklizés stb. Ételek közül kerülni kell a szénhidrátok közül a fehérlisztes dolgokat, inkább tönkölybúzás kenyeret egyél, illetve ha tésztát eszel, inkább durumtészta, rizs helyett barna rizs. Szénhidrátot inkább délelõtt egyél, estére inkább fehérjét, pl. sovány túró, csirkemellsonka, tojás, fehér hús vagy hal. Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt. Amilyen ételhez lehet, csinálj köretként salátát:)
Szia A legjobb kaják neked hal saláta a mozgás bármilyen fogyunk együtt??

Melyek azok az ételek amelyek lúgosítják a szervezetet?

És hol lehet kapni lakmuszpapírt?Azt hiszem ezzel lehet megmérni.

Legjobb válasz: Tévedés.. A szervezet lúgosítása megvéd több betegség ellen, és állítólag a ráktól is. Ezt találtam a neten, remélem segítek vele :) : A szervezet lúgosítása során akár 5-10 kg súlyfelesleg is eltávozhat egy hónap alatt, méreganyagokkal, toxinokkal együtt. Ráadásul nem lesz az embernek éhségérzete. A rossz ételek után nem vágyódunk annyira, nem gyötri az embert a nassolási vágy. Viszont a szervezet lúgosítása során a szomjúságérzet megnõ, ami nagyon jó, hiszen az emberi szervezet 70%-a víz, és pótolni kell az elveszített vízmennyiséget. Az egészséges szervezetnek napi 2,5 - 3 liter vízre van szüksége, és ez a mennyiség biztosan el is fogy a nap végére. Evvel egyidejûleg nem eredményez sûrûbb vizeletürítést, mert a szervezet lúgosítása során a víz beépül a szervezetbe. Nem mindegy, hogy milyen víz épül be a szervezetünkbe, s ha tehetjük, akkor víztisztító készülék segítségével megszûrt vizet igyunk. A szervezet lúgosítása során megnõ az energiánk, kevésbé fáradunk el, jobb alvókká válunk, bõrünk látványosan megszépül és egészségi állapotunk is jelentõs javulást mutat. A szervezet lúgosítása sok-sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával érhetõ el. Ha lehet, akkor nyersen fogyasszuk a zöldségeket, de párolva is megfelel. Gyümölcsökbõl a savanyúakat részesítsük elõnybe, mert az édes gyümölcsnek sok a szénhidrát tartalma, ami savasít. Fogyasszunk minél több teljes kiõrlésû pékárut, kerüljük a hús, a tejtermék fogyasztását, és minden rossz ételt, például: csoki, keksz, szénsavas üdítõ. Számos termék kapható, melyeket a szervezet lúgosítása érdekében kísérleteztek ki és hozták forgalomba. Ezek segítik a savak kiürülését. Ilyenek például a szárított zöldség -és gyümölcs koncentrátumok, vagy a lúgosítást segítõ italok. Fogyasszuk ezeket kúraszerûen vagy folyamatosan, mert a szervezet lúgosítása az egészségünk kulcsa.

Tévedés.. A szervezet lúgosítása megvéd több betegség ellen, és állítólag a ráktól is. Ezt találtam a neten, remélem segítek vele :) : A szervezet lúgosítása során akár 5-10 kg súlyfelesleg is eltávozhat egy hónap alatt, méreganyagokkal, toxinokkal együtt. Ráadásul nem lesz az embernek éhségérzete. A rossz ételek után nem vágyódunk annyira, nem gyötri az embert a nassolási vágy. Viszont a szervezet lúgosítása során a szomjúságérzet megnõ, ami nagyon jó, hiszen az emberi szervezet 70%-a víz, és pótolni kell az elveszített vízmennyiséget. Az egészséges szervezetnek napi 2, 5 - 3 liter vízre van szüksége, és ez a mennyiség biztosan el is fogy a nap végére. Evvel egyidejûleg nem eredményez sûrûbb vizeletürítést, mert a szervezet lúgosítása során a víz beépül a szervezetbe. Nem mindegy, hogy milyen víz épül be a szervezetünkbe, s ha tehetjük, akkor víztisztító készülék segítségével megszûrt vizet igyunk. A szervezet lúgosítása során megnõ az energiánk, kevésbé fáradunk el, jobb alvókká válunk, bõrünk látványosan megszépül és egészségi állapotunk is jelentõs javulást mutat. A szervezet lúgosítása sok-sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával érhetõ el. Ha lehet, akkor nyersen fogyasszuk a zöldségeket, de párolva is megfelel. Gyümölcsökbõl a savanyúakat részesítsük elõnybe, mert az édes gyümölcsnek sok a szénhidrát tartalma, ami savasít. Fogyasszunk minél több teljes kiõrlésû pékárut, kerüljük a hús, a tejtermék fogyasztását, és minden rossz ételt, például: csoki, keksz, szénsavas üdítõ. Számos termék kapható, melyeket a szervezet lúgosítása érdekében kísérleteztek ki és hozták forgalomba. Ezek segítik a savak kiürülését. Ilyenek például a szárított zöldség -és gyümölcs koncentrátumok, vagy a lúgosítást segítõ italok. Fogyasszuk ezeket kúraszerûen vagy folyamatosan, mert a szervezet lúgosítása az egészségünk kulcsa.
A szervezet pHja elég szigorúan szabályozott és az attól való eltéréseknek azonnal súlyos következményei lesznek. Inkább ne lúgosítsd magad.
Szia! Én a Calli teával lúgosítok és méregtelenítek.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek.
Az ételválogatás irányelvei A magas fehérjetartalmú ételek, így a húsok, sajtok általában erõsen - közepesen savasító hatásúak, akárcsak a teljes tojás, ezért mértékkel fogyasztandóak. A tej és a legtöbb tejtermék csak enyhén savasító, így az egészséges táplálkozásnak megfelelõen a húsoknál nagyobb mennyiségben fogyaszthatóak. A gabonából készült ételek mennyisége a szokottnál kisebb a lúgosító étrendben, ugyanakkor a zöldségek, ezen belül is a burgonya szerepe megnõ. Ha több zöldséget, gyümölcsöt és a szokásosnál valamivel kevesebb gabonát, húst, sajtot fogyasztunk, akkor könnyen elérhetjük a bázikus túlsúlyt. Természetesen más tényezõket is figyelembe kell venni az étrend kialakításakor. A diétába jól beilleszthetõek a növényi olajok mint olíva- és magolajok, de részei az omega-3-zsírsavak jó forrásának számító tengeri halak is. Érdemes lehet idõnként váltakoztatva különbözõ forrás vagy ásványvizeket, gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztanunk folyadékszükségletünk pótlására. Tudnunk kell, hogy a lúgosító étrend nem veszi figyelembe táplálkozásunk egyéb tényezõit, vagyis például a rosttartalmat, koleszterin-bevitelt, glikémiás-indexet, így ha nem tartjuk be az egészséges táplálkozás ajánlásait is, akkor tájékozatlan kezekben ártalmas lehet. Bár lúgosító hatású a bor, sör, lehetõleg csak kis mennyiségû és jó minõségû bort fogyaszthatunk heti néhány alkalommal, de kerülni kell a nagyobb mennyiségû alkoholfogyasztást. Ugyanez igaz az édességekre is – a cukor, méz, lekvárok és a zsiradékok elvileg szabadabban fogyaszthatóak, ugyanakkor ez az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfelelõen túlzott mennyiségben nem javasolt. Ez igaz a kakaó, kávé, tea fogyasztására is: fogyasztásuk elsõsorban csak élvezetet jelent számunkra, hasznuk csak korlátozott mértékben van, így nagyobb mennyiségben kerülendõek. Ételek és italok lúgosító és savasító hatása Erõsen savasító ételek: magas fehérjetartalmú sajtok (parmezán sajt, gouda sajt), tojás sárgája Közepesen savasító ételek: • húsok és húskészítmények (sovány marhahús, csirkehús, sertéshús, szalámi), • halak (pisztráng, hering) • tojás (egész) • tejtermékek - gomolyasajt, túró • gabonák és ezekbõl készült ételek • dió • különbözõ szénsavas üdítõk Enyhén savasító ételek: • tej és tejtermékek (író, tejföl, teljes tej, gyümölcsjoghurt) • hüvelyesek, • tojásfehérje • édességek (torták, sütemények, tejcsokoládé), • fehér rizs • vaj Semleges ételek: • olajok Lúgosító ételek: • zöldségek (zeller, cukkini, burgonya stb.) • gyümölcsök (alma, narancs, ananász stb.), • tejsavó (nem azonos a tejsavó fehérjével) • kakaó, kávé, tea, fehérbor, vörösbor, sör, lekvár, méz, cukor, • margarin Erõsen lúgosító ételek: • spenót, banán, mazsola


Melyek azok az ételek, amiket nem ehetek, mert nagyon egészségtelenek?

Ilyen pl a cukor. Vagy ha nem akarok hízni, mit ne egyek? Az egészség szempontjából is, melyik ételeket keruljem inkább?

Legjobb válasz: A túlzsíros, cukros ételeket mindenképpen. Péksütemények, csokik, cjipsek, kekszek, ízesített joghurtok, tejszeletek, agyoncukrozott ételeket, bõ zsírban sült ételek, elõre panírozott halrudak, pulykamedál, pizza, hamburger, cukros üdítõk, teák.

A túlzsíros, cukros ételeket mindenképpen. Péksütemények, csokik, cjipsek, kekszek, ízesített joghurtok, tejszeletek, agyoncukrozott ételeket, bõ zsírban sült ételek, elõre panírozott halrudak, pulykamedál, pizza, hamburger, cukros üdítõk, teák.
Nem lesz túl finom kicsit kesernyés és közel sem olyan puha levegõs mint a fehérkenyér.
Az olyan ételeket amelyeket a nyugati ember fogyaszt (hambi, kóla:light-ot se és egyéb üdítõk, csipsz) semindenképpen ne egyed mert biztos elhízáshoz vezet.Cukrot és fehérlisztbõl készült termékeket(péksütemény , fehér kenyér) is kerüd ezek nemcsak egészségtelenek és hízlalóak de a narancsbõr kialakulását is elõsegítik.Helyette egyél TELJES KIÕRLÉSÛ LISZTbõl(tönköly- vagy rozsliszt)készült kenyeret:pl.:pászka, rozskenyér.Ne tévesszen meg a barnakenyér:attól hogy a színe barna még nem biztos hogy rozslisztbõl készült!!A hízás szempontjából fontos, hogy a húst ne rizs vagy krumplikörettel fogyaszd hanem salátával!
A rozskenyér 2-szeresébe kerül a fehérnek vagy még többe.Szerintem amúgy rozskenyeret minden boltban árulnak legjobb az igazi német rozskenyér(mármint nem ízre hanem egészségi szempontból)
Egészségesebb is és nem is hízlal mivel magas a rosttartalma és kicsi a szénhidrát tartalma ráadásul emiatt kevesebbõl is jól laksz.
A kérdező hozzászólása: Thx :) És mi az ami ezeket pótolhatja?
A kérdező hozzászólása: A rozskenyér, meg az egészséges kenyerek mennyivel drágábbak? Mert eddig a fehér kenyeret ettem, az volt a legolcsóbb. Bár tudtam hogy nem egészséges, de azért még is... Multikban lehet kapni rozskenyeret? Mert barna kenyeret már láttam. De azt írtad, elozo, hogy az nem jó. Szóval mennyibe kerul, mennyivel drágább?
A kérdező hozzászólása: :( hát azért kár, hogy ilyen drága, de majd kipróbálom. és hogy ne hízzak, abban is segít? vagy az mind1, csak egészségben jobb? bocsi ám, hogy ennyit kérdezek :)
A kérdező hozzászólása: Ha viszont kevesebbet eszek és jóllakok, lehet még jobban megéri :D na majd kipróbálom úgy ízre is, aztán lehet átállok :)

Zéró toleranciás laktózérzékeny vagyok. Nektek melyik laktózgyógyszer vált be? Melyik az, amit étkezés után kell bevenni, ha laktóz "gyanús" volt az étel? Melyik nem okoz hasmenést?

Legjobb válasz: Én a Lactase tablettát szedem be elõtte. Van ez a Laluk kapszula, amit rá kell szórni az ételre. Én ezt a kettõ készítményt ismerem, egyiktõl sincs hasmenésem.

Én a Lactase tablettát szedem be elõtte. Van ez a Laluk kapszula, amit rá kell szórni az ételre. Én ezt a kettõ készítményt ismerem, egyiktõl sincs hasmenésem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ettem egy sütit, amire azt mondták laktózmentes, de bár ne tettem volna. Reggel történt, és csak este vettem be a laktáz rágótablettát, és rögtön utána kezdõdött a hasmenés. Rosszul voltam, de még nem volt hasmenésem csak a tabletta után. Most már félek tõle.
Azért az tudod, hogy már sok értelme nem volt bevenni a rágótablettát. Azért kell elõtte vagy ha elfelejted vele együtt beszedni / én szoktam így is /, mert akkor elkeveredik a táplálékkal és a benne lévõ laktózt lebontja. Ha a laktózos kaja már lent van a belekben és órákkal utána veszed be a Lactase-t nem tud hatni hisz nem találkoznak egymással, több méter különbséggel tartózkodnak benned, esélyük sincs a találkára. Nem a gyógyszertõl volt hasmenésed.
Egyébként a hasmenésen kívül neked milyen tüneteid vannak a tejcukortól?
A kérdező hozzászólása: Hát kezdõdik a torkomban. Egy olyan fura érzés, mintha nem tudnék valamit felköhögni. Ez eltart 2-3 napig. A stessz is kiváltja. Reflux-ra kezeltek, de tükrözéssel kiderült, hogy nincs reflux-om. Szóval még a hangom is már más olyankor. Aztán hányinger, rossz közérzet, majd jön a hasmenés. Mimimum 2 nap. Ezalatt persze "tönkremegy" a fenekem, és miután elmulik a laktóz, napokig azt kell kezelnem. Tehát egy "roham 4-5 napot is tönkretesz. Nálad?
Nekem ilyen torok tünetem nincs. Ha laktóz tartalmú ételt eszek után jön, hogy elkezdek puffadni, hangosan morognak a beleim, bugyorognak jobbra-balra, hol itt hol ott fáj a hasam. Aztán úgy 2-3 óra múlva jön a hasmenés, közben néha majd leszédültem a wc-rõl, de komolyan olyan megmagyarázhatatlan rosszullét jött rám, amíg ki nem ürült alulról minden. Most már nagyon figyelek, hogy mit eszem, csak sajnos sok mindenbe beleteszik adalék anyagként a laktózt.
A kérdező hozzászólása: Tudom, én is nagyitóval járok vásárolni. Legutóbb egy szelet rántott hus volt a hibás a prézlijével.
Hát igen. Felvágottat, májkrémet évek óta nem eszem. Nálunk a pékségben, ahol a kenyeret veszem, megkérdeztem az eladót, hogy a kenyerekben van-e tej vagy laktóz. Mit ne mondjak, nem tudta. Hívta a vezetõt, aki mutatott két kenyeret , ami elõrecsomagolt volt és jó drága. Viszont teljes komolysággal kijelentette, hogy két hónapig jó a szavatossága. Hát gondolhatod, hogy átfutott az agyamban, hogy mi lehet benne. Milyen és mennyi tartósítószert tartalmazhat. Úgyhogy tényleg nagyon figyelni kell, tulajdonképpen a saját érdekünk. :) De ez a nagyító ez tetszik :)
A kérdező hozzászólása: A Gyulai májas nagyon finom, és laktózmentes. Már rengeteg felvágott is, az EFEF termékek. Csak vizes zsömlét eszem 1 éve, és már nagyon unom. Nem tudom, milyen mértékü az intoleranciád, de én fogyatékosnak minõsülök, és adóvissszatéritést fogok kapni. Felhivom a figyelmedet a Laktózérzékenyek társaságára. Mindig minden ujság fenn van a honlapjukon.

Melyik az az étel vagy ételek, melyeket ha éhgyomorra eszek meg, utána fáj a hasam tőle?

Legjobb válasz: Keserûsó.Nemcsak csikarni fog a hasad, hanem menni is...

Keserûsó.Nemcsak csikarni fog a hasad, hanem menni is...
A kérdező hozzászólása: de én csak azt akarom hogy fájjon
Miért akarsz ilyen marhaságot magadnak? dogát írtok? ha nagyon be vagy tojva találj ki valamit, de ne akarj valódi fájdalmat, pokoli tud lenni. Nem akarlak hazugságra biztatni, de elég, ha mondod, hogy nagyon fáj, nem tudsz suliba menni.
szerintem kora reggel éhgyomorra egy deci tömény... na attól aztán minden bajod lesz /már aki nincs hozzászokva/. Én egyszer szüreten megtettem és azt hittem soha nem érek a sor végére, éhgyomorra szeszest inni csak a kemény emberek tudnak! :D
Kóla.

Melyik a kedvenc ételed? Általában melyik ország ételeit szereted? Mi az amit semmi pénzért nem eszel meg?

Legjobb válasz: mediterrán konyha a kedvencem, csipõs, fûszeres, tortilla meg ilyesmik. eredeti olasz pizza és fagyi. ezeket nagyon szeretem. meg a felvidéki sört és kaját.

mediterrán konyha a kedvencem, csipõs, fûszeres, tortilla meg ilyesmik. eredeti olasz pizza és fagyi. ezeket nagyon szeretem. meg a felvidéki sört és kaját.
köszönöm szépen! :) fini lett a harcsapaprikás, el is fogyott gyorsan :D
Én sem tudnék csak egy kedvenc ételt mondani, mert nagyon sok mindent szeretek. Pl: rántott csirkemell majonézes krumplisalátával, tejszínes hússal töltött canelloni, calzone, igazi görög gyros, pelmeni, tortilla tekercsek.. Nagyon sok konyha ízeit szeretem: olasz-orosz-görög-mexikói-thai na és persze a magyart. :) Amit nem ennék meg azok a nagyon zsíros húsok, a félig átsült húsok, a rovarok, kígyó ilyesmiket..
hangulat/évszak/alkalom függõ ez nálam. holnap szülinapom lesz, úgyhogy a terítéken a jelen kedvencem a harcsapaprikás kapros túróscsuszával van :) szeretem a halas/rákos ételeket amúgy. amit nem ennék meg.. háát az ilyen kínai, thai furcsaságok, mikor még mozog a felszeletelt kígyó pl..
Én nagyon vegyes vagyok, mindenhonnan van, amit szeretek és olyan is, amit nagyon nem. Amit nem tudok megenni, azok a húsok, amik nincsenek jól átsütve, és kicsit (direkt) nyersek maradnak, ilyen szerintem minden nemzetnél van.
nagyon szeretem a magyar konyhát, nélküle egy csomó jó dolog nem létezne: bundás, rétes... de szeretem még különösen az olasz, francia ételeket is
Karfiol éjjel, nappal, reggel, délben!!!
Olasz és magyar konyha remekei + megkóstolnám az igazi görög ételeket is.
A sárgák esznek olyan furcsaságokat mint ilyen sült szöcske, pocok, tenegerimali, patkány, kutya stb... Hát ööö ezt azér nem kérem. Egyébként minden nemzet kajáját megkóstolnám, kedvencem a taco Mexikóból kukoricasörrel.
A magyaros ételeket szeretem leginkább, utána meg az olasz.
Mediterrán, kínai kaják fõleg és a sushit is imádom csak olyan drága :S
Legjobban a török és az olasz konyhát szeretem... olyan finom mindkettõ! :D A kínai és japán konyhát egyáltalán nem csípem.
Imádom a mediterrán kajákat, valamint az indiai is finom tud lenni. A legfinomabb ételeket Izraelben ettem. A halételeket mindenhol bírom. Az angol konyha [email protected], és a kínaiért sem vagyok oda. Csigát, kagylót nem ennék.
Magyar és olasz ételek, görög és török saláták, brazil fagyi, és néhány pékáru amit nagyon nem: kínai ételek
kedvelem a magyar ételeket.és Oroszország és Ukrajna konxháját is.akínaiból is van vmi amit szeretek.
a gyros görög de nembaj :DD
a kinai leveses tésztát és az olasz ízeket pl.: Gyros
Pizza, Hamburger, spagetti, rakotkrumpli, lángos valami foghagymás hogyhívjákkal, Málygaluskaleves, paradicsomleves, hotdog, stb... az elõbbiek jöhetnek, meg rengeteg nem. Ismerek egy olyan embert, akor nem szereti a pizzát, hamburgert, hot-dogot, popcornt és más közkedvelt finomságokat amit a sokan szeretnek.
A magyar kaja mindenek elõtt, pl. rakott krumpli, karfiol, székely káposzta, zöldbableves, palacsinta, töltött káposzta, sztrapacska, derelye, sült hal, stb. Nagyon szeretem még az olasz kaját, a tengeri herkentyüket kivéve. Sose fogom elfelejteni olaszba rántott tintahal karikát ettem, még most érzem ahogy nyiszog a fogam alatt, de a tésztájuk nagyon finom, fõleg a gnocchi. A székelyföldi kajákat is nagyon szeretem.
Alapvetõen mindent szeretek. S leginkább szeretek mindent megkóstolni, kipróbálni. Jártam már néhány országban, így volt szerencsém pár ételhez... :) ) Amit viszont sose gondoltam volna, hogy egyszer a magyar konyha lesz a kedvencem. Pedig azelõtt soha nem bírtam. De amióta Hollandiában élek, sírni tudnék anyukám fõztje után. Itt mindennek olyan se-íze van. Nem olyanok az alapanyagok. Minden alkalommal hozok magammal egy kis hazait otthonról, hogy legalább ennek-annak legyen normális íze. Amit viszont utálok az a TEJ. Ez ország független. :) )
Az olasz konyhát nagyon birom: pizza, spagetti és mindenféle laskaféle. A mediterrán konyhát is szeretem, mert könnyû és mégis nagyszerû, remek ize van mindennek ! Az argentin konyhából szeretem a steak-et, a fõtt krumplit és azt a jellegzetes krémet a burgonyán. A magyar konyhából szeretem a lángost, a rétest, a pitét. A francia konyhából a szuflét és a bundás kenyeret. Az amerikaiaktól szeretem a McDonald's-t ! xD
kedvenc ételem nincsen, sok mindent szeretek... ami biztos, hogy semmi olyat nem eszek meg amibe paradicsom vagy paprika van egybe belefõzve...pl lecsó, paradicsomos rántotta...na ezekkel a világból ki lehetne üldözni.
bármilyen konyha ételeit szívesen kipróbálnám, egyedül a csigát és a kagylót nem enném meg soha, semmi pénzért!!!!!! kedvencem a rakott krumpli, habart krumplileves, rántott hal. folytassam?:)
A kérdező hozzászólása: boldog születésnapot utolsó így elõre is :) nekem is mostanában lesz :)
Rengeteg kedvencem van irok egy parat: halaszle, toltott kaposzta, toltott paprika, kovaszos uborka, retesek, vadas, soskafozelek(savanykasan nem edesen), rakottkel, tatar beef steak sushi(friss tohallal, lazaccal de a tobbi is jo bar a nyers tintahalas nem jott be) gyudon egy csomo torok kaja ezeknek nem tudom a nevet Thai kokuszleves (rakkal, chilivel, korianderrel, citromfuvel) pizza, gnocci gorogsalata es az a rizzsel toltott szololevel sok citromlevel bar bevallom csak konzerveset ettem. Tehat a magyar, torok, gorog, olasz eteleket szeretem szivesen ennek meg francia kajakat is (foleg sutiket) ja es a marokkoi etelek is jok. Amit nem szeretek (olyan nincs h semmi penzert) cekla Amit nem kostoltam meg: birka fej, diszno fej, szemek meg hasonlo Hat talan a semmi penzert kategoria(bar attol is fugg menyi penzrol van szo :D ) az a fokaszar fokazsirral keverve lenne de hasonlo kategoria a rohasztott hal(szinten inuit talamany) sult denever, sult csirke porc, skorpiok, pokok, larvak, egerek, saskak stb. Amit talan megkostolnek kivancsisagbol es ha jol van elkeszitve:kigyo, beka, tengerimalac, kutyat macskat valoszinuleg nem mert nekem is van.

Melyek azok az ételek, melyek a combot és a posit hízlalják?

Legjobb válasz: Ez most komoly???? Úgy gondolod, hogy van olyan étel, amit ha megeszel akkor célirányosan fogsz hízni? A szervezet nem így mûködik...

Ez most komoly???? Úgy gondolod, hogy van olyan étel, amit ha megeszel akkor célirányosan fogsz hízni? A szervezet nem így mûködik...
Én csak annyit hallottam hogy ha csirkecombot eszel akkor combra hízhatsz, hogyha disznósajtot (ami ugye a disznó gyomrába töltött hús) akkor hasra. Csirkelábat ne egyél, mert attól csirkelábad lesz! Sok tejet igyál, és nagy lesz a bimbód, ha sok halat eszel akkor pedig sokkal gyorsabban fogsz tudni úszni (de vigyáz! mert ha túlzásba viszed, meg fogsz "HAL"-ni)
Káposztás bab füstölt csülökkel. Na, attól lesz combi is meg popsi is :)
:D
A kérdező hozzászólása: fogyni...
csak attól nem hízol, amit nem eszel meg
Ha diétázol leghamarabb a cickódból fogysz, kéz, has majd jön az a fránya comb, legalásbbis nálam ez a mehanizmus. Tök mindegy milyen kaját eszel, oda fog visszamenni a zsír ahonnan a legtöbbet fogytál.
A kérdező hozzászólása: 4. 18:22-es válaszoló. anyira vicces vagy.:S
most akkor a 4. vagy a 18:22-es válaszoló a vicces? mert nem ugyanaz...

Melyik az az étel amelyik a legtöbb vasat tartalmazza?

Légyszi írjátok le külön, hogy melyik az az étel ami a legtöbb vasat tartalmazza és melyik az amelyik csak kevés vasat tartalmaz?

Legjobb válasz: http://kismamadietablog.hu/tablazatok/vastartalmu-etelek-tab..

A kérdező hozzászólása: Köszi!:)

Akinek nehezen ment a hozzátáplálás mikor javult a helyzet, milyen trükköt vetettetek be, vagy melyik volt az az étel, amivel megkedvelte a babátok?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk is nehézkesen indult a hozzátáplálás mivel az én babám tápszeres így már 4hónap után elkezdtem vele kóstoltatni az ételeket.Mindig nagyon keveset evett én már aggódtam,hogy nem akar kanalasat enni a babám,mert még 6hósan is volt hogy alig evett.Egyik ismerõsöm azt mondta,hogy a babának meg kell érnie az evéshez.Hát nem tudtam ezt hogy értelmezzem,mindaddig amíg a babám egyik napról a másikra akkor 7hós volt elkezdett többet enni.Szépen nyitogatta a száját alig bírtam neki rakni a szájába.Amúgy szerintem nincs trükk az evéshez ha akar eszik ha nem akkor bármit csinálhatsz vele nem fogod rá venni az evésre legalábbis az én fiam ilyen volt!

Szia! Nekünk is nehézkesen indult a hozzátáplálás mivel az én babám tápszeres így már 4hónap után elkezdtem vele kóstoltatni az ételeket.Mindig nagyon keveset evett én már aggódtam, hogy nem akar kanalasat enni a babám, mert még 6hósan is volt hogy alig evett.Egyik ismerõsöm azt mondta, hogy a babának meg kell érnie az evéshez.Hát nem tudtam ezt hogy értelmezzem, mindaddig amíg a babám egyik napról a másikra akkor 7hós volt elkezdett többet enni.Szépen nyitogatta a száját alig bírtam neki rakni a szájába.Amúgy szerintem nincs trükk az evéshez ha akar eszik ha nem akkor bármit csinálhatsz vele nem fogod rá venni az evésre legalábbis az én fiam ilyen volt!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nagyon jól hangzik :) Én szerintem elsírom magam ha egyszer ennyit megeszik és magától nyitja a száját :)
3 héttel 7 hónapos kora elõtt történt a javulás. Emlékszem, répát és krupmlit fõztem össze, majd összeturmixoltam. 120 gramm volt összesen, és szépen nyitotta rá a száját, megette mindet. Azelõtt rendszeresen próbálkoztam ezzel a kombinációval és nem kellett neki. Utána már mindenre nyitotta.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Köszi a megnyugtatást tényleg ugyanaz a helyzet :) Azt megkérdezhetem, hogy ez hány hónapos korában járt sikerrel? Meg hogy mi volt az , amit elfogadott?
Szia! Nálunk dettó ez volt. 4 hósan kezdtük, 2 szünetet tartottam, mert egyszerûen nem ment. Rengeteg kaja a kukában landolt. Vettem is a bébiételeket, csináltam is finomabbnál finomabbakat, de nem kellett neki. Nagyon szomorú és kétségbe esett voltam. Majd egyik napról a másikra ügyesen nyitotta a száját, úgy ahogy az elsõ válaszoló írta. Azóta nincs gond hála az égnek a kajálással. Szerintem ne aggódj, biztos nálatok is ez lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Már 2 hónapja próbálkozunk lassan 7 hónapos lesz. Már szünetet én is tartottam. Közben jött 2 fog is :) semmi nem kell neki. 1-2 kanál és kész :( Most én is a sütõtökkel próbálkozom, de ez sem aratott sikert. Nem nyitja a száját :( Akkor folytatom aztán hátha rákap egyik nap! Majd megpróbálom a darabosat csak azt megvárnám, hogy stabilan üljön, hogy az etetõszékbe berakjam.
Sütõtök volt a kedvence, azzal indult igazából minden az alma után.
én sem pépesítek darabos kajákat eszik és nekünk is 9hósan jött ki az 1. fogacska!ja a védõnõ engem is mindig kérdezgetett, hogy miket eszik már mindig azt mondtam amit hallani akart! Elsõ voltam
az elõzõt folytatnám, igen, meg kell érni rá. mi sinlac-kal kezdtük 4 hónaposan, mert kevés volt a tejem, 1 hónapig szenvedtem, mire rájötem, hogy korai, aztán 6 hónaposan kezdtük újra, gyümölcslé sinlac-kal, aztán egyéb gabonapépekkel, egy ideig ment a pépes, aztán megint semmi. szünet, vártam, persze a védõnõ sürgetett, hetente kérdezte, hogy már hányféle fõzeléket eszik az elõzõ héthez képest..., a végén már volt egy verzióm, amit neki mondtam, hogy örüljön, közben meg küzdöttünk az alma-barackkal.... aztán 7-7, 5 hónapos lehetett, amikor elkezdett darabosat enni, az jobban bejött neki, mint a pép, pedig foga csak 9, 5 hónaposan lett. persze szopi is volt közben, egyre több. persze a védõnõnek ez sem tetszett, aztán egy idõ után már nem mondtam, õ meg nem kérdezte, és azt hiszi, már régen nem szopizik, pedig még mindig. (most 16 hónapos) szóval a trükk nálunk a darabos volt: fõleg sütõtök, meg a tartalmas innivaló: zöldséglé sinlac-kal ihatóra sûrítve, kb mint az ivójoghurt. így szokta az ízeket.
:) Elhiszem, velem is madarat lehetett fogatni! :) Azóta is mindig tök jó érzés tölt el, amikor ügyesen eszik. Uzsira megeszik simán 150 ml gyümölcsös Nestlé tejpépet. Próbáld ki azt is, nagyon finom. Majd írd meg légyszi, ha javult a helyzet!! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!