Találatok a következő kifejezésre: Melyek a tesztek (155 db)

Mennyire fontos, hogy a terhességi tesztet reggeli első vizelettel csináljuk? Szeretkezés után mennyivel mutat a teszt valós eredményt? Melyik tesztet vegyem, melyik a legmegbízhatóbb?

Múlthét pénteken voltunk együtt a barátommal. Hétf?n kellett volna megjönnie.

Legjobb válasz: HÉTFÖN? ma meg péntek van....hàt elég fura ha nem jött meg,a kimaradt menstruàcio elsö napjàtokl màr csinàlhatsz tesztet! ÉN nem reggel csinàltam,mégis pozitivat mutatott:) de ha biztos akarsz lenni akkor csinàld reggel,mert elvileg a hcg akkor a legjobb an kimutathato. Àltalàban minden teszt egyformàn megbizhato,de sokan a lilly-t dicsérik. Én ismerek olyan tesztet is ami szeretkezés utàn 48 oràval kimutat valamit,de sajnos a teszt nevét nem tudom,mert ez 2 éve volt,és azota nem élek magyarorszàgon.

HÉTFÖN? ma meg péntek van....hàt elég fura ha nem jött meg, a kimaradt menstruàcio elsö napjàtokl màr csinàlhatsz tesztet! ÉN nem reggel csinàltam, mégis pozitivat mutatott:) de ha biztos akarsz lenni akkor csinàld reggel, mert elvileg a hcg akkor a legjobb an kimutathato. Àltalàban minden teszt egyformàn megbizhato, de sokan a lilly-t dicsérik. Én ismerek olyan tesztet is ami szeretkezés utàn 48 oràval kimutat valamit, de sajnos a teszt nevét nem tudom, mert ez 2 éve volt, és azota nem élek magyarorszàgon.
Elvileg lehetett peteérésed a mensi elõtt két nappal is, de ritka, na mindegy, ha mégis volt, akkor szexután kb 2 hét mire a tesz eredmenyt mutat, mert a beágyazódás csak 8-12nap múlva van amiután megkezdõdik a hcg termelõdés, amit a teszt kimutat. Szóval várnod kell még és fontos a reggeli vizelet, mert az koncentráltan tartalmaz hcg.. Azért olvasd el alaposan a teszt használatiját, mikor megvetted, pontosan le van írva minden.Éppen ezt úgy írtad mintha nem nagyon lenne jó egy terhesség, de akkor kicsit jobban fel kellene készülni peteérés-stb infokkal, mert így aztán jó nagy felelõtlenség, ha pedig babát szeretnél akkor is kell ismeret, mert nem olyan könnyû ám. Na ez nem leszúrás, ha pedig betartod a teszt használatiját, akkor mindegy melyik fajtát veszed a rossmannos one-step nekem hamar kimutatta.
Én sosem reggel csináltam a tesztet, nem bírtam addig várni, mégis pozitívat mutatott:)

Melyik terhességi tesztet ajánljátok? Mik a tapasztalatok a tesztekkel kapcsolatban?

7 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, elötte 6 évig szedtem Lindynette 30-at. Most tervezzük a babát, és ma van a 6. napja hogy késik a menstruációm. Vettem egy Corax tesztet de negativ lett sajnos. Mikor próbálkozzak újra teszttel és szerintetek melyikkel? Köszi

Legjobb válasz: Ha 6. napja késik a mesid akkor mindegyik tesztnek ki kell már mutatnia. Én azt javaslom h vegyél még egy tesztet és ha az is negatív akkor sajnos nem baba van a dologban. Dokihoz mindenféleképp menj majd ha nem jön meg idõközben.

Ha 6. napja késik a mesid akkor mindegyik tesztnek ki kell már mutatnia. Én azt javaslom h vegyél még egy tesztet és ha az is negatív akkor sajnos nem baba van a dologban. Dokihoz mindenféleképp menj majd ha nem jön meg idõközben.
én a dmbe vettem olyan 700-800 ft küröl tesztet! zöldes dobozban van! A nevét sajna nem tudom! Családom és barátaim ajánlották! nekem kimutatta a 3 nap késé után halványa, de péntekre már erõsen!
Lehet, hogy más miatt késik, mindenképpen menj el orvoshoz, ott minden kiderül. Amúgy a Corax teszt nagyon jó, bár a zöld dobozú (kazettás) nekem nem vált be, de 6 napos késésnél az is kimutatja. Ha sugaras Corax tesztet vettél (ilyen barack színû dobozban van) az tényleg nagyon jó, nekem menzesz elõtt 4-5 nappal kimutatta a terhességet. De 6 napos késésnél már bármelyik teszt elméletileg ki kellene, hogy mutassa. Persze, vannak kivételes esetek. Ha elmész orvoshoz és nem lát semmit az ultrahangon, akkor valószínûleg elküld vérvételre, hogy kizárja vagy megállapítsa a terhességet, ott tényleg biztosan kiderül a dolog.

Tegnap csináltam egy tesztet pozitív lett(sajnos) de ma reggel megjött a mensesem! Melyiknek kell hinni? A tesztnek vagy a mensesnek?

Az történt hogy tegnap csináltam egy tesztet pozitív lett(sajnos) de ma reggel megjött a mensesem:) ami már 7napja késett :S !!

Legjobb válasz: Hát, elvileg ha megjött akkor nem lehetsz terhes, de vannak kivételek. Szerintem a biztonság kedvéért menj el orvoshoz, vagy csinálj még egy tesztet! Milyen tesztet használtál? Volt már korábban is hasonló eseted?

Hát, elvileg ha megjött akkor nem lehetsz terhes, de vannak kivételek. Szerintem a biztonság kedvéért menj el orvoshoz, vagy csinálj még egy tesztet! Milyen tesztet használtál? Volt már korábban is hasonló eseted?
Attól is függ, milyen a menszid. Ugyanolyan, mint szokott?
Én már most felhívnám a dokit, mert ha pozitív a teszt, de vérzel, lehet méhenkívüli is, nem ijesztegetni akarlak, de van olyan orvos, aki így is megvizsgál.Volt méhenkívülim, csak emiatt írom.Remélem nem lesz gond, kitartás.
Az egyik barátnõm mikor teherbe esett még 5 hónapig vérzett!!! És anyumnak is van egy munkatársa aki miután terhes lett még kétszer megjött neki. Szóval szerintem van mitõl félned!
Én irtam az elsõ két kommentet. Irtam privátba, kérlek olvasd el és válaszolj, hátha tudok segíteni a kérdésben.
a 25 éves is fiatal a 15 is.Legalább annyit mondj hogy kiskorú vagy????Én úgy tudom hogy a pozitív az pozitív tehát ha azt mutatja akkor mindenképp az vagy.Csinálj még egy tesztet vagy irány az orvos.szerintem az lenne a legjobb ha legalább beszélnél vele ha már nem tud megvizsgálni.Ha abortuszt akarsz majd akkor jobb MINNÉL HAMARABB mert káros legkevésbé és a magzatnak akkor jobb.
Mennyire vagytok fiatalok? Hány évesek vagytok?
A legfontosabb hogy nyugodj meg! És próbáld meg átgondolni a dolgot. Mennyi idõs vagy? Nem szeretnél méggyereket válallni? És a párod? Lehet hogy hibás volt a teszt is.
Terhes vagy. Ha pozitív volt a teszt, akkor tuti biztos, mivel termelõdik HCG a szervezetedben, ami terhesség alatt szokott. Ritkán, de elõdordul, hogy a nõk terhesség alatt is menstruálnak. Sokaknak ezért fel sem tûnik... Ha elmúlik, menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Még fiatalok vagyunk!
A kérdező hozzászólása: menni*
1.lehetõség: méhen kívüli terhesség! Tehát irány a doki! 2. lehetõség: méhen belüli terhesség, de vérzel, tehát vetélés gyanús vagy. Akkor is irány a doki! 3. lehetõség: Nincs vetélés, hanem azon kevesek közé tartozol, akik véreznek még a korai terhességben! Normális a mensid? Mint szokott? Görcsök vannak? Esetleg sötét színû? Darabok vannak benne? Én nem várnék a dokival. Akkor sem, ha nem akarod ezt a babát! Egyébként szerintem, spontán vetélés! A babák megérzik, ha nem akarják õket! (ez nem sértés!!)
A kérdező hozzászólása: Még egyszer sem történt velem ilyen :S ...Gabriel tesztet csináltam. De ilyenkor nem lehet csinálni sem tesztet, meg így orvoshoz sem lehet mnenni...majd ha elmúlik!!
A kérdező hozzászólása: nem...kicsit olyan fura :S
Akkor lehet hogy az nem menszesz hanem vetélsz, vagy: menszeszelsz de vele együtt vetélsz is :( sajnos elõfordul! Azt mondják a "nagyokosok" hogy egy nõ életében akár többször is lehet terhes anélkül, hogy tudná, mert a "baba" a menszesszel együtt távozik mármint vér formájában, vagyis vetéléssel! Ennek a jele az, ha a menszesz nem csak szimpla vér hanem nagyobb összeállt darabok is vannak benne. Ezt fürdésnél lehet igazán észrevenni, mert akkor nincs útban sem tampon sem betét, és miközben mosakszik odalennt az ember, a megtapadt darabokat is kimossa és látszik ahogy lemossa a víz (bocsánat a nyers fogalmazásért tudom nem hangzik túl szépen). Lényeg: irány az orvos!!

Ha diétázom melyik a jobb inkább ebédre: paradicsomszószos tészta vagy sonkás-salátás szendvics? (tudom, hogy nem a legjobbak, de csak ebbol tudok választani)

Legjobb válasz: sonka+saláta(kenyér nélkül szerintem max teljeskörûségû kenyérrel/rozs kenyérrel) De szerintem teljeskörûségû tésztát ehetsz ebédre. mindenképp sok zöldség gyümölcs...(ne kenyérrel/tésztával lakj jól)

sonka+saláta(kenyér nélkül szerintem max teljeskörûségû kenyérrel/rozs kenyérrel) De szerintem teljeskörûségû tésztát ehetsz ebédre. mindenképp sok zöldség gyümölcs...(ne kenyérrel/tésztával lakj jól)
Bármelyiket eheted, de célszerû barna kenyeret, és teljes kiõrlésû lisztbõl készült tésztát enni. És ne az legyen a fõ étel amihez eszel valamit, hanem pont fordítva.
Mindenképpen lisztet eszel, ez semmiképpen sem diétás. Nem nagyon tudják az emberek felmérni a gabona lisztek súlyát, ha egyszer ezzel már valaki elhízott, megbetegedett, akkor ne ezzel akarjon fogyni. A tv szerint a teljes õrlésû lisztek jók. Szerintem meg inkább nézzetek barátok köztöt, az színvonalas mûsor az ilyen megalapozatlan, demagóg népbutító állításokhoz képest.

Fogyókúrában melyik a jobb választás: a teljes kiörlésű lisztből készült tészta vagy a durum tészta?

Én a teljes kiörlés?t fogyasztom. Persze nem minden nap, kb. kéthetente 1-2 alkalommal. Jól teszem?

Legjobb válasz: Jól teszed, igen. Igazából semmilyen tészta nem kellene diéta alatt, de a Te eseted más, mert csak nagyon ritkán eszed. Így még hasznos is, ha beiktatsz néha egy magas-szénhidrátos napot. (max. 400g. ch.) Mindennapos, vagy heti többszöri fogyasztásra nem ajánlom a tésztát diéta esetén.

Jól teszed, igen. Igazából semmilyen tészta nem kellene diéta alatt, de a Te eseted más, mert csak nagyon ritkán eszed. Így még hasznos is, ha beiktatsz néha egy magas-szénhidrátos napot. (max. 400g. ch.) Mindennapos, vagy heti többszöri fogyasztásra nem ajánlom a tésztát diéta esetén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Tényleg ritkán eszem. És ugyanigy a barnarizst is, 2 hetente kb. De igy is fogytam már 30 kg-t.

Reggel csináltam egy Corax Be Sure Direct terhességi tesztet halványan de egyből kijött a második csík is, csináltam egy Gabriel tesztet is de azon csak egy csík van. Most melyik teszt mutat valós eredményt? Melyik a két teszt közül az érzékenyebb?

Legjobb válasz: A Gabriel nekem is negatívat mutatott, de a Clear blue pozit. Szerintem terhes vagy. Két nap múlva reggeli vizeletbõl tesztelnék még egyet. Egyébként gratula!:)

A Gabriel nekem is negatívat mutatott, de a Clear blue pozit. Szerintem terhes vagy. Két nap múlva reggeli vizeletbõl tesztelnék még egyet. Egyébként gratula!:)
Nezd meg a tajekoztatoban hogy hanyas(nem tudom fejbol).Ha nem egyformak akkor az erzekenyebbnek higgy.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy a Corax-os teszten nem találom hogy hányas érzékenységû pedig már átolvastam ötször:((( És most itt örlõdök hogy melyik mutat igazat:((((
szia.ha jo tudom a corax-os 20-as érzékenységü, de nem vagyok biztos benne-nézd meg a neten...a másikat nem tudom , sajna....
elözö voltam/vagyok.20-as érzékenységü mind a kettö...csinálj 2 nap mulva másik tesztet reggeli pisiböl...
Szia, megírod majd, hogy mi lett az eredmény?

Vettem egy tesztet. A papírjára az van ráírva, hogy pisiljek rá, vagy egy edénybe tgyűjtsem össze a vizeletem és tegyem bele. Melyik a jobb módszer? Ez lesz az első tesztem, és nagyon izgulok.

Legjobb válasz: lépésenként: reggeli pisibõl csináld a tesztet. menj pisilni de elötte készits oda egy müanyag poharat tiszta legyen engedj ki egy kis pisit és tartsd a pisisugár alá a poharat gyûjts össze két centi magasságig pisit a tesztet a megadott jelig meritsd bele a megadott ideig ha igy teszed értékelhetõ lesz mig ha csak lepisiled ott több a hibalehetõség... elmondod majd mi lett az eredmény??????

lépésenként: reggeli pisibõl csináld a tesztet. menj pisilni de elötte készits oda egy müanyag poharat tiszta legyen engedj ki egy kis pisit és tartsd a pisisugár alá a poharat gyûjts össze két centi magasságig pisit a tesztet a megadott jelig meritsd bele a megadott ideig ha igy teszed értékelhetõ lesz mig ha csak lepisiled ott több a hibalehetõség... elmondod majd mi lett az eredmény??????
Szerintem is egyszerûbb, ha fogsz egy fölösleges, tiszta poharat és abba gyûjtöd a vizeletedet. A lipisilõs módszer kevésbé higiénikus, a kezdõk csuklóig pisisek lesznek. De szerintem még a haladók is! Hajrá! Szurkolok, hogy a számodra legkedvezõbb eredmény szülessen! Ugye írsz, hogy mi a helyzet?
Második vagyok: Van valami hír?
A kérdező hozzászólása: Majd megírom az eredményt, de nem ma csinálom. Még néhány napot várok, ha tudok. Szerintem péntek körül fogom megcsinálni.
Én is úgy gondolom, hogy egy pohárba könnyebb beletalálni mint egy vékony csíkot megfelelõ magasságig lepisilni. Néha el is gondolkodtam azon, melyik okos pasi találta ki, hogy ezt könnyen meg tudjuk csinálni. Néha egy sugárba megy, de azért az esetek többségében osztott sugárról van szó:) )) Szóval a pohárra és merítésre szavazok én is, akkor nem kell azon aggódni, hogy elázott az egész papír, és jót mutat-e? :) )) Szorítok, hogy az legyen, amit szeretnél! L27
Én mindig a poharas megoldást választom, kisebb a hibalehetõség.

Melyik hízlal jobban: a rizs, a tészta vagy a krumpli?

Legjobb válasz: a tészta és a krumpli mert a tészta teli van szénhidráttal a krumpli meg keményítõvel rizset ehetsz mert az fehérje egézséges:))

a tészta és a krumpli mert a tészta teli van szénhidráttal a krumpli meg keményítõvel rizset ehetsz mert az fehérje egézséges:) )
Rizs legfeljebb ha barna. A krumplinak a legalacsonyabb a szénhidráttartalma, de hogy hizlal-e, attól is függ, hogyan van elkészítve.
Mind3!
A rizsben levõ kalória közel 90%-a származik szénhidrátból (fehérnél akár több is)... Mindhárom masszív szénhidrát, a tésztában többnyire glutén is van. Azt nem tudom értelmezni, hogy hizlal, mert eheted úgy, hogy nem hízol. De én tuti a krumplitól híznék leginkább, mert az engem nem laktat, míg a rizs igen, kevéstõl is jóllakom. Mindazonáltal inkább zsírt eszem (persze nem magában :P), az is laktat, de sokkal jobb, mint sok szénhidrátot enni, nekem mindenképp.
Mindhárom, csak a rizs és a krumpli egészséges szénhidrátot tartalmaz, a tészta többnyire fehér lisztbõl van, ami nem egészséges.

Hol, mennyiért és milyen terhességi tesztet venni? Melyik a legjobb?

Legjobb válasz: Tesco : 2db x-epil kb. 1000ft Rossman: 2db lilly kb. 1200ft és sokan dicsérik a aukciós oldalon kapható 60Ft-os teszteket is (de ennek akkor van értelme ha többre van szükséged) Ha biztos vagy, csak ellenõrizni akarod akkor gyógyszertárban kb. 800Ft Gabriell teszt.

Tesco : 2db x-epil kb. 1000ft Rossman: 2db lilly kb. 1200ft és sokan dicsérik a aukciós oldalon kapható 60Ft-os teszteket is (de ennek akkor van értelme ha többre van szükséged) Ha biztos vagy, csak ellenõrizni akarod akkor gyógyszertárban kb. 800Ft Gabriell teszt.
vaterán 60-80 ft-ért vettem. kimutatta a terhességet :) 18hkm
Én a Rossmannban vettem a saját márkás Facelle-t, olyan 300Ft körül volt, és már a nem várt mensi napján kimutatta a terhességet. Elõtte vettem drágábbakat gyógyszertárban, Tescoban, volt olyan, amelyikbõl hiányzott a tesztcsík... 19hkm

Hol szoktatok ovulációs tesztet venni? Melyik a jobb minőség? Mennyi van egy dobozban, vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Én a vaterán vettem One Step ovu.tesztet,annyit veszel amennyit kérsz!Nem dobozban van,hanem darabra!

Én a vaterán vettem One Step ovu.tesztet, annyit veszel amennyit kérsz!Nem dobozban van, hanem darabra!
Én a Teszveszen veszem 80 Ft/db Wondfo teszt és nekem bevált.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!