Találatok a következő kifejezésre: Melyek a tünetei (70 db)

Mi a haspuffadás? Melyek a tünetei?

Legjobb válasz: A haspuffadás legmarkánsabb tünete a HASPUFFADÁS. Vagyis: a hasad felpuffad, olyan érzés, mintha a szelek is megszoprultak volna, ezért gyakran szúr is és esetleg még a bordaív alatt is érezhetõ a fájdalom. Feszül a hasad, megnövekszik és erõsen telítettség érzésed van. Sokféle élelmiszer okozhatja, pld. a "K2 betûs zöldségfélék /karalábé, káposzta, körte, stb./, de tej, tejtemék, borsó, bab és még sokféle más élelmiszer. Oka az emésztés rendellenessége.

A haspuffadás legmarkánsabb tünete a HASPUFFADÁS. Vagyis: a hasad felpuffad, olyan érzés, mintha a szelek is megszoprultak volna, ezért gyakran szúr is és esetleg még a bordaív alatt is érezhetõ a fájdalom. Feszül a hasad, megnövekszik és erõsen telítettség érzésed van. Sokféle élelmiszer okozhatja, pld. a "K2 betûs zöldségfélék /karalábé, káposzta, körte, stb./, de tej, tejtemék, borsó, bab és még sokféle más élelmiszer. Oka az emésztés rendellenessége.
A haspuffadás olyan érzés , mintha kiakarna törni valami a hasadból. Meg is duzzad, érzed, hogy kényelmetlenné válik a nadrág amit viselsz. Espumisan gyöngyöt kell bekapni ha ezt érzed és rendben leszel.
fájnak a kezeim, lábaim...pl.
erõs lüktetõ fejfájásom van. Ilyenkor mindig beveszek 2-4 fájdalomcsillapítót is. pedig sosem élek gyógyszerekkel.
A kérdező hozzászólása: Szédülés nincs nektek ? Aluszékonyság, kedvtelenség ?
Nekem nem szokott ugyan, de most 2napja halvány fájdalmat érzek a fejemben. Szerintem a szédülés és aluszékonyság is beleeshet a tünetekbe, hiszen úgy gondolom, hogy itt 'vérnyomás-kilengés'rõl van szó. A meleg frontot nem szoktam megérezni, de most nekem is kijut. Ez lehet szerintem attól is, hogy erõsebb hatású vagy épp az ember gyereke van kevésbé immunis állapotban lelkileg és fizikailag.
Három napja megörülök úgy fáj a fejem hátúl, tarkónál arra ébredek reggelelente, napközben meg szívem szerint , zombira innám le magam olyan levert rossz hangulatom van.

Mi az a bipoláris skizofrénia? Melyek a tünetei felnőttkorban? (33évesen)

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Bipol%C3%A1ris_zavar

Bármely tünettel fordulj bizalommal egy pszichiáterhez. :)
Az exemnél ezt állapította meg az orvos, mikor évekig tartó nyaggatásomra végre rászánta magát, hogy elmenjen hozzá. Valószínûleg minden embernél más és más tüneteket produkál ez a betegség, de nála ez eszméletlen agresszióval tört felszínre. Mindennek úgy kellett történnie, ahogyan õ akarta, mert ha nem így volt, akkor nem nézte, hogy a bútorokat vagy engem tör össze, dühöngött mint egy állat. A beteges féltékenység, indokolatlan erõszakosság és a depresszív kedélyállapot együttesen felõrölte az én idegeimet is, szerencsére meg tudtam tõle válni, de három évig keserítette még az életemet a beteges dolgaival.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Unokahúgom története, Ausztráliában él a férjével gyermekével és nagyon aggódom érte, mert cisztát találtak az agyban és ez utáni vizsgálatok eredményeként diagnosztizáltak nála egy bipoláris skizofréniát. Felmerült annak a kérdése, hogy esetleges stressz váltotta ki , (költözés? stb) v. genetikailag hajlamosabb erre a betegségre? mivel a családban az õ édesapjának öccse, serdülõkori skizofréniával a mai napig ápolják(gyógyszerekkel, elmeosztályon: sajnos õ bentlakó az elmeintézetben) Szerintem ha visszaköltözik Mo.-ra, lehet hogy enyhül nála ez a mostani betegség.Bár szerintem sincs bipoláris skizofrénia, csak bipoláris személyiségzavar, amit skizoid tüneteket produkál.nem tudom, de aggodom érte, mivel csak 33éves és egy gyermekes anyuka(férje is maximálisan támogatja, jó házasságban élnek)Sokat számít a család segítsége!!!!

Lehet valakinek infarktusa 18-19 eves koraban? melyek a tunetek?

Legjobb válasz: A valasz kimeriti a temat.Egy EKG ellenorzes biztos tampontot nyujt, nem szabad elhanyagolni!

A valasz kimeriti a temat.Egy EKG ellenorzes biztos tampontot nyujt, nem szabad elhanyagolni!
elõ fordulhat, igen.Annyit tennék az elsõ hozzászóló véleményéhez hozzá , hogy mindezzel halálfélelem is jár.Amennyiben az nincs lehet a baj forrássa a nyelõcsõ reflux ami nagyon hasonló tünetekkel jár mint a szivinfarktus.A nyelõcsõ reflux akkaor keletkezik, ha a gyomorsavból valamennyi visszaáramlik a nyelõcsõbe.

Melyek a tünetei a kiskutya lába törésének?

A picikém biceg, rááll, de csak rövid időre, Egy fél órája vettem észre, és nem tudom hogy "csak" megütötte? Mert ha a tünetek arra utalnak, azonnal viszem állatorvoshoz. De ha van vkinek hasonló tapasztalata örülnék ha megosztaná.

Legjobb válasz: Tapintsd végig a lábát, esetleg érzel a valami furcsát, és hogy reagál a kutyus. Talpát nézd meg, nem e csak megszúrta valami. Ha nem múlik vidd dokihoz :)

Tapintsd végig a lábát, esetleg érzel a valami furcsát, és hogy reagál a kutyus. Talpát nézd meg, nem e csak megszúrta valami. Ha nem múlik vidd dokihoz :)
ne félj ha eltörik a kutyád lába azt majd észreveszed:D
A páromnak volt olyan kutyája aki kölyökkorban eltörte a lábát. A kutya nem tudott lábra állni és ha csak megmozdította iszonyatosan visított fájdalmában. Szerintem a tid csak meghúzta a mancsát, de ha 2 napon belül nem javul vidd el dokihoz az a biztos.
Erõs fájdalom, duzzanat, esetleg látható torzulás.

A mehenkivuli terhesegnek melyek a tunetei mielott doktorhoz mennek?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül lenne rosszul. Elõször olyan mint a sima terhességnek, pozitív teszt stb. Utána mikor már túl nagy a baba és megreped a petevezeték, akkor lennél rosszul. De az már a majdnem-ottmaradsz kategória. Ezért fontos minél hamarabb UH a terhesség elején.

Nem feltétlenül lenne rosszul. Elõször olyan mint a sima terhességnek, pozitív teszt stb. Utána mikor már túl nagy a baba és megreped a petevezeték, akkor lennél rosszul. De az már a majdnem-ottmaradsz kategória. Ezért fontos minél hamarabb UH a terhesség elején.
Nagyon rosszul kellene, hogy legyél.Ha ez lenne a bajod, ezt sem tudtad volna megírni....szerintem.
A legelején semmi különbség nincsen. Bár vannak , akik késõbb produkálnak emiatt pozitív tesztet. Pl nemvárt után csak kb 5 nappal. Lehet enyhe barnázás, vérzés is, mivel nem a méh nyálkahártyába ágyazódik be. Ezen kívül enyhe szúró fájdalom jelentkezhet. Azért kell koraterhességi UH-ra menni, hogy ez a probléma kiderüljön. Kb a 6.-8. hét között javasolt.
Több méhenkívülim is volt, sajnos, elõször semmi tünet nem volt, a 6. hét után kezdett fájni a derekam, és barnás vérezgetés is volt pár nappal késõbb. Aztán UH-ra kellett mennem, és ki is derült, hogy sajna méhenkívüli. A lényeg, hogy dokival nézesd meg magad, hogy ezt ki tudja zárni, mert komoly baj lehet, ha késõn derül ki.
A kérdező hozzászólása: igen ezert kerdezem mert kesik a menszesz 3 tesztbol 2negativ 1halvany pozitiv iszonyatos derefajdalmam meg mell fajdalmam van ehez meg tarsul az alhasi gorcseim mintha meg akarna jonni
Mennyi ideje késik?
A kérdező hozzászólása: szia 7 napja kesik ma keszitettem egy olcsobb fele tesztet es negativ
Hát nem tudom így mi lehet, de a derékfájdalom nem utalhat méhenkívülire, mert ahhoz még korai lenne. Szerintem mindenképp nézesd meg magad dokival.

Ha a terhesség során alacsonyabb a progreszteronszint, az miben nyilvánul meg, melyek a tünetei?

Legjobb válasz: Pecsételés, vérzés, legrosszabb esetben vetélés. Ha nagyon alacsony a prog. szint, a 12 . hét után a lepény nem veszi áta a sárgatest funkcióját és elhal a baba. De ezt könnyedén meg lehet elõzni, kúp vagy tabletta formájában a 12. hétig kapható prog. pótlás - receptre. Ha bizonytalan vagy, kérj egy HCG+progeszteron vérvételt.

Pecsételés, vérzés, legrosszabb esetben vetélés. Ha nagyon alacsony a prog. szint, a 12 . hét után a lepény nem veszi áta a sárgatest funkcióját és elhal a baba. De ezt könnyedén meg lehet elõzni, kúp vagy tabletta formájában a 12. hétig kapható prog. pótlás - receptre. Ha bizonytalan vagy, kérj egy HCG+progeszteron vérvételt.

Melyek a tunetek az agyalapi mirigy melletti adenomanak?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nekem is ugyan ez volt, még magasabb volt a prolaktinom. MR vizsgálaton voltam, kaptam egy injekciót, kontraszt anyagot amivel megfestették sz agyam, betoltak a gépbe, 1 perc és kész. 0,5 mm-es mikró adenomám van. Nekem elmaradt a mensesem, ha megnyomtam a mellem jött a tej belõle. Bromocriptint kaptam, 1 évig szedtem, miután abbahagytam következõ hónapban terhes is lettem, most van egy 1,5 éves lányom:) nagyon sok nõnek van ilyen baja, nem kell megijedni, a doki mondta szülni kell egy gyereket, és helyre áll a hormonháztartás!

Nekem is ugyan ez volt, még magasabb volt a prolaktinom. MR vizsgálaton voltam, kaptam egy injekciót, kontraszt anyagot amivel megfestették sz agyam, betoltak a gépbe, 1 perc és kész. 0, 5 mm-es mikró adenomám van. Nekem elmaradt a mensesem, ha megnyomtam a mellem jött a tej belõle. Bromocriptint kaptam, 1 évig szedtem, miután abbahagytam következõ hónapban terhes is lettem, most van egy 1, 5 éves lányom:) nagyon sok nõnek van ilyen baja, nem kell megijedni, a doki mondta szülni kell egy gyereket, és helyre áll a hormonháztartás!
A kérdező hozzászólása: Koszonom avalaszodat. Nekem nincs tej a mellemben, probaltam nyomkodni, de nincs. A menszeszem sem maradt ki sosem. Egy kisse felek a vizsgalattol, mert egy ismerosemnek is talaltak joindulatu adenomat, es meg kellett mutsek.

Melyek a bélgyulladás tünetei?

Legjobb válasz: Colitis ulcerosa tünete egy orvos szerint mindig véres hasmenés, de olyan orvos is van, aki szerint nem mindenkinél pont így jelentkezik. Vérképen is látszanak bizonyos elváltozások, melyek a gyulladásra utalnak. Az biztos, hogy a wc-szokások hirtelen és megmagyarázhatatlan megváltozásakor egyebek mellett felmerül gyulladás gyanúja (de nem biztos, hogy arról van szó!) A legbiztosabb az, ha orvoshoz mégy. Remélem, semmi komoly bajod nincs, hasmenés sokmindentõl lehet, nem kell mindjárt megijedni! (ételallergia, hasnyámirigy-zavar, kontaminált vékonybélszindróma - ezek ártalmatlan, kezelhetõ betegségek, a gasztrenterológián is elõször ezeket vizsgálják, fájdalommentes, ivásos vizsgálatokkal.)

Colitis ulcerosa tünete egy orvos szerint mindig véres hasmenés, de olyan orvos is van, aki szerint nem mindenkinél pont így jelentkezik. Vérképen is látszanak bizonyos elváltozások, melyek a gyulladásra utalnak. Az biztos, hogy a wc-szokások hirtelen és megmagyarázhatatlan megváltozásakor egyebek mellett felmerül gyulladás gyanúja (de nem biztos, hogy arról van szó!) A legbiztosabb az, ha orvoshoz mégy. Remélem, semmi komoly bajod nincs, hasmenés sokmindentõl lehet, nem kell mindjárt megijedni! (ételallergia, hasnyámirigy-zavar, kontaminált vékonybélszindróma - ezek ártalmatlan, kezelhetõ betegségek, a gasztrenterológián is elõször ezeket vizsgálják, fájdalommentes, ivásos vizsgálatokkal.)
bocsi, de ha beírod google-ba, hogy "bélgyulladás tünetei", sokkal hamarabb és sokkal pontosabb választ fogsz kapni, mint itt.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nincs hasmenésem a gyomrom fáj és a hasam :-( De nem gyomorrontás az tuti!

Mik a glutén érzékenység, a laktózérzékenység és a lisztérzékenység tünetei? Hogyan lehet megkülömböztetni, hogy előreláthatólag melyik a probléma valakinél?

Legjobb válasz: A laktózérzékenység az tejtermékfogyasztás utáni kellemetlen emésztési panaszokkal jár. Puffadás, hasmenés. A másik kettõt nem tudom, de feltételezem, ha beírod google-be, hogy "lisztérzékenység tünetei" és "gluténérzékenység tünetei", akkor többszáz találatot fog kiadni.

A laktózérzékenység az tejtermékfogyasztás utáni kellemetlen emésztési panaszokkal jár. Puffadás, hasmenés. A másik kettõt nem tudom, de feltételezem, ha beírod google-be, hogy "lisztérzékenység tünetei" és "gluténérzékenység tünetei", akkor többszáz találatot fog kiadni.
Úgy tudom a glutén és a lisztérzékenység ugyanaz. Lisztérzékenységnél is hasonlók a tünetek. Magyarán a lisztben lévõ gluténra, ill. laktózérzékenység esetén a tejben lévõ laktózra allergiás az ember. Többféle tünetet okozhatnak. Gluténintoleranciát vérbõl állapítják meg, laktózintoleranciát nekem egy háromórás teszttel csináltak. Meg kell inni egy pohár laktózt, s várják a hatást. Közben fújkálni kell egy szondát.
18:17 vagyok. Ja, bocs, a tünetek: hasmenés, székrekedés (kinél mi), puffadás, ödémásodás, rossz közérzet. De nem feltétlenül jár tünettel! Legalábbis az elején.
A kérdező hozzászólása: Jaj tényleg bocsi a glutén és a liszt é. ugyan az :) HA egy hetes hasmenés a tünet akkor lehet gyanakodni valamelyikre? És háziorvos csinálja a tesztet vagy korház?
Nem hinném. Egy hét nem elég, ez több hetes, hónapos tünet. Valami mást ehettél. Esetleg sok gyümölcsöt, dinnyét?
Kórházban, gasztroenterológián csinálják a tesztet, de egy hét hasmenés alapján nem gyanakodnék még ilyesmire. A laktózérzékenységnek puffadás, hasmenés, hasgörcs lehetnek a tünetei, a lisztérzékenységnek viszont nagyon sok minden, sõt, van akinél szinte semmi nincs, de annak is lehet tünete a hasmenés. Mindenesetre egy egyszerû hasmenéssel elõbb csak a háziorvosnál tegyél egy látogatást szerintem.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, csak már lassan 2 hete tart a hasmenés, ilyen még nem fordult elõ. Nem nagyon eszek gyümölcsöt. Köszi a válaszokat
Utolsó vagyok. Akkor elõször háziorvos, és próbáld megemlíteni neki, hogy mire gyanakszol és hogy szeretnél egy beutalót gasztroenterológiára. A tejet meg addig is hanyagolhatod, és ha az segít, még egyértelmûbb lesz a megoldás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!