Találatok a következő kifejezésre: Melyek a szakmák (229 db)

Pincér, CNC forgácsoló, villanyszerelő, masszőr, ács, kőműves vagy hegesztő? Melyik ezek közül az a szakma, mellyel Ausztriában is lehet boldogulni (Soproni vagyok)? Vagy ez édesmindegy?

Legjobb válasz: Inkább azt nézd,hogy melyikhez érzel nagyobb kedvet,és hogy melyik szakmában tudnád a legtöbb sikerélményt elérni.

Inkább azt nézd, hogy melyikhez érzel nagyobb kedvet, és hogy melyik szakmában tudnád a legtöbb sikerélményt elérni.
Ezek közül bármelyikkel, de nagyságrenddel többet keres egy gyakorlattal rendelkezõ CNC-s. A masszõrök is jól keresnek, (gyógymasszõr) ha találnak befogadó intézményt. Ez kicsit nehezebb, mert sok ukrán szélhámos is van kint. Én két év után most jöttem haza - gépésztechnikus vagyok.
Már tökmindegy... Ismerõsöktõl (többtõl is akik egymást nem ismerik, csak én õket) hallottam, hogy amint megindultak a magyarok kifelé, leverték a munkabéreket, lassan már ott se lehet többet keresni mint itthon, jó fizetõs helyekre meg nem vesznek fel csak osztrákot!

Szakmai közép vagy felsőfokú nyelvvizsga ( német) " ér " többet? A legjobb lenne a szakmai felsőfokú, ki hol csinálta? Melyik mondható könnyűnek? Hol érdemes lerakni és hogyan készüljek rá?

Legjobb válasz: Attól függ mire kell használnod. Nem véletlen, hogy a felsõfok kiváltja a szakmai középfokot.Hiszen a szókincse, témakörei felölelik az életünk minden témakörét. Ha munkához kell használnod, mindenképpen szükséged lesz az ahhoz tartozó szókincsre, amit önszorgalomból is megtanulhatod.Manapság nincs már ilyen melyik könnyû.

Attól függ mire kell használnod. Nem véletlen, hogy a felsõfok kiváltja a szakmai középfokot.Hiszen a szókincse, témakörei felölelik az életünk minden témakörét. Ha munkához kell használnod, mindenképpen szükséged lesz az ahhoz tartozó szókincsre, amit önszorgalomból is megtanulhatod.Manapság nincs már ilyen melyik könnyû.
Nekem minden téren az egynyelvûek (nem tartalmaz fordítási feladatot) könnyebbek. Ha jó könyvet veszel, célirányosan készülsz, tisztességesen felkészülsz, nem érhet váratlan szituáció a vizsga során.

Minek érdemes manapság tanulni? Úgy értem, melyek azok a szakmák, amelyekkel még Magyarországon is elég jól lehet keresni?

Legjobb válasz: természettudományi ill. mûszaki szakmák És az se biztos hogy kell hozzá egyetemi végzettség, lehet hogy egy jó (nem olyan apróhirdetéses) OKJ -s szakma is elég.

természettudományi ill. mûszaki szakmák És az se biztos hogy kell hozzá egyetemi végzettség, lehet hogy egy jó (nem olyan apróhirdetéses) OKJ -s szakma is elég.
Ács, kõmûves, épületasztalos, szakács, ilyesmik. Néha maszek vállalkozóként kétkezi munkával jobban lehet keresni, mint három diplomával. Én csak tudom, nekem van három diplomám, erre most minimálbérért dolgozom...
21:37 vagyok Én a vegyipar területén vagyok otthon, a vegyipar és a gépészet (természettudományok, mûszaki) kifizetõdõek még Mo-n is, és ehhez nem feltétlen kell 2 diploma meg PhD. Lehet hogy elfogultnak ûnök mert szeretem a szakmát, de ugyanezt elég sok helyrõl hallani. És sokszor lehet találkozni ilyennel. Persze ehhez affinitás, estleg kitartás kell:) )


Mi a különbség a szakmai érettségi és a sima érettségi között, és melyik a jobb?

érettségi

Legjobb válasz: Szakmai érettségim van, kereskedelmi. Annyi volt a különbség, hogy én nem csak az alap tantárgyakból érettségiztem, hanem voltak még szakmai érettségi tárgyaim is (pl áruismeret, kereskedelmi és vállalkozási ismeretek stb) Igazából soha semmi elõnyét nem vettem, ha olyan irányba szerettem volna továbbtanulni, akkor talán számított volna. Nálunk nem volt választási lehetõség, aki abba a suliba járt, az mindenki szakmai érettségit tett.

Szakmai érettségim van, kereskedelmi. Annyi volt a különbség, hogy én nem csak az alap tantárgyakból érettségiztem, hanem voltak még szakmai érettségi tárgyaim is (pl áruismeret, kereskedelmi és vállalkozási ismeretek stb) Igazából soha semmi elõnyét nem vettem, ha olyan irányba szerettem volna továbbtanulni, akkor talán számított volna. Nálunk nem volt választási lehetõség, aki abba a suliba járt, az mindenki szakmai érettségit tett.

Melyik nyelvvizsga éri meg jobban és melyik a könnyebbb a szakmai középfokú (pénzügyi) vagy az általános felsőfokú?

Már van egy középfokú sima angolom, de ?sszel pénzügyszakra fokok járni, ha minden jól megy és a diploma követelménye a szakmai középfok, vagy az általános fels?fok.

Legjobb válasz: Szakmai középfok. Mert ezt fogod használni.

Szakmai középfok. Mert ezt fogod használni.
Ha szakmaira készülsz fel, ott a tételek ezzel kapcsolatosak. Szóbelin a tanulmányaidhoz igazodó kérdésekkel találkozol majd, és írásbelin a levélírásnál is ilyen témában kell írni. Általános felsõfok annyiban nehezebb a sima középfoktól, hogy több szókincs szükséges, és elvárják a szófordulatokat írásban és szóban egyránt. A tételek ugyanúgy a hétköznapi életbõl valók, célország ismerete, globális problémák.. csak értelem szerûen aktívabb kommunikációt várnak el. Ha elmész különtanárhoz, aki felkészít (nem elõsként) és megveszed a nyelvvizsga gyakorlókönyvét, könnyebb a felkészülés. Ha már van középfokúd, a nyelvtannal jóformán nem is kell foglalkoznod, csak a szókincsedet bõvítsd. Ha itthon akarsz dolgozni, nem kell erõlködni a felsõfokkal, de ha kint külföldön szeretnél majd érvényesülni, idõvel el kell - fogsz jutni a felõsfokú szakmaihoz.. Ha a diplomához "elég" a közép szakmai, minek tennél többet?
Szia és is a pénzügyre fogok járni most õsztõl. :) Engem a beiratkozáson zavartak össze... Akkor most nekünk az alapfok elvégzéséhez 1 nyelvvizsga kell vagy 2? Eddig én is úgy tudtam, hogy 1 kell még hozzá azok közül kell választani, amit Te is leírtál. De most meg azt mondták a közös tájékoztatón, hogy a pénzügyeseknek két nyelvvizsga kell. Ezt nem értem. Te mit tudsz ezekrõl?

Villanyszerelõ nehéz szakma? Vagy Elektronikai mûszerész, melyik a jobb?

Gondolkozok rajta hogy munkaügyin keresztül elvégeznék egy tanfolyamot, de nem tudom eldönteni melyik legyen, mert annyira nagyon nem tetszik egyik se, de valamit meg csak kéne végezni, kicsit elcsesztem a sulit annak idején, és most szeretnék tanulni valamit, csak a 10 osztályom van meg,aztán le szeretném rakni az érettségit is, vagy akkor inkább elõször azt rakjam le? de az meg csak szeptemberbe indul az a baj, addig meg nem ülhetek itthon, dolgozni se nagyon vesznek fel sehova így, villanyszerelõn gyakorlaton miket szoktak csinálni? vagy ha nem az akkor milyen szakmát ajánlanátok?

Legjobb válasz: Elég sok villanyszerelõ van a családban. Szerintem nagyon jó szakma. A párom is az és nagyon büszke vagyok rá. Külföldön dolgozik és nagyon jól keres. Hegesztõk is vannak a családban, szerintem nagyon jó szakma az is. Külföldön õket jobban megfizetik mint a villanyszerelõket. Szerintem elõször inkább tedd le a szakmát és utána kezdj el valahol dolgozni. Egy szakmunkásnak szerintem felesleges érettségi. Nekem érettségim van, most akarok tanfolyamot végezni mert semmit sem ér, nem vesznek fel sehová dolgozni.

Elég sok villanyszerelõ van a családban. Szerintem nagyon jó szakma. A párom is az és nagyon büszke vagyok rá. Külföldön dolgozik és nagyon jól keres. Hegesztõk is vannak a családban, szerintem nagyon jó szakma az is. Külföldön õket jobban megfizetik mint a villanyszerelõket. Szerintem elõször inkább tedd le a szakmát és utána kezdj el valahol dolgozni. Egy szakmunkásnak szerintem felesleges érettségi. Nekem érettségim van, most akarok tanfolyamot végezni mert semmit sem ér, nem vesznek fel sehová dolgozni.
Nekem elektronikai mûszerész végzettségem van. Azt kell mondanom hogy nehéz. Nagyon nehéz. A gyakorlati nagyon egyszerû. De az írásbeli nehéz mert központi. Pestrõl küldök le. És olyat küldtek nekünk amit nem is tanultunk ebbõl lett egy bukás. De végül meglett.
ahhoz sajnos nem értek :) nincs róla információm
A kérdező hozzászólása: :) de most utánanéztem ennek az elektronikai mûszerésznek, még tán az a legszimpatikusabb, arról mi a véleményed? :)
nem kell jónak lenni belõle nyugi :)
A kérdező hozzászólása: Matekból nem kell jónak lenni? mert én abból elég gyenge vagyok, vagy nem vészes?
Elvileg nem nehéz és elég jó kis szakma. Egyébként így nõként is vonz. Ha újrakezdeném a sulit én is annak mennék. Bár én amúgy is szerettem a fizikát és a számítást.
A kérdező hozzászólása: de amúgy nehéz szakma? vagy könnyen meg lehet tanulni?
Szerintem akkor vagy rossz cégnél vannak vagy rossz helyen dolgoznak. Egyébként lehetsz vállalkozó is. Elektronikai szaküzletet is nyithatsz.
A kérdező hozzászólása: hát nekem ismerõseim közül, aki villanyszerelõ vagy hegesztõ az gyárba dolgozik, de az elektronikai múszerész is lehet érettségihez kötött, tehát villanyszerelõn meg hegesztõn kívül más nem nagyon marad
Ki mondta, hogy a villanyszerelõ vagy a hegesztõ gyárban dolgozik? Egyáltalán nincs így. Egyébként akkor nem így kellett volna feltenni a kérdést.
A kérdező hozzászólása: pontosan még én se tudom hogy mit, de valami olyat ami érettségihez kötött szakma, és nem a gyárba kell vele robotolni
A kérdező hozzászólása: jó de nekem komolyabb céljaim is lennének, csak az a baj hogy eddig nem így gondolkoztam, most jöttem rá hogy nem csak gyári munkás szeretnék lenni egész életembe, ezt csak addig csinálnám, még nem teszem le az érettségit, érettségi után még szeretnék valamit végezni majd.
Amúgy meg ne haragudj nem ismerlek de szerintem nem véletlen hogy 10 osztalyod van. Ezzel nem azt mondom hogy hülye vagy mert ez nem igaz mivel nem ismerlek. De amiket így olvastam hogy fogalmad sincs arról hogy mit akarsz. Gondolom jo pár év ment a kukába neked is. Emiatt pont hogy nem tudod mit akarsz. Az életedrõl van szó. És látom nagyjából kezded felfogni hogy a gyár várna rád. De mielõtt belevágsz egy szakmába menj be egy nyílt napra és úgy érdeklõdj ne a gyakori kérdéseken. Mert ennél megint bukás lessz a vége

Melyik a job szakma autoszerelo vagy a tuolto melyik keres tobbet melyikel tudok jobban elhelyezkedni. Vagy valami mas szakma aminek koze van a jarmuvekhez?

Legjobb válasz: az autószerelõ a jobb, sokkal többet lehet keresni. A tûzoltók nagyon kevés fizetésért dolgoznak, nagy a stressz is. Ráadásul a balesetektõl a fakivágásig mindenhová menni kell nekik. Ne legyél tûzoltó.

az autószerelõ a jobb, sokkal többet lehet keresni. A tûzoltók nagyon kevés fizetésért dolgoznak, nagy a stressz is. Ráadásul a balesetektõl a fakivágásig mindenhová menni kell nekik. Ne legyél tûzoltó.

Melyek azok a szakmák, amelyet ha elvégez az ember, nagyobb eséllyel tud elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Nincs olyan szakma, amirõl általánosságban lehetne ezügyben beszélni. Mindig az aktuális statisztikákat kell figyelni, jelenleg épp mik számítanak hiányszakmáknak.

Nincs olyan szakma, amirõl általánosságban lehetne ezügyben beszélni. Mindig az aktuális statisztikákat kell figyelni, jelenleg épp mik számítanak hiányszakmáknak.
talán turisztikai terület, mivel lány vagy.Esetleg vendéglátás területe.
Egészségügyi szakok, gyógyszerészet.
"Tehát villanyszerelõnek is el lehet menni ha van egy kis mûszaki érzéked és bírod az áramot. " Lányként, villanyszerelõnek? :DDDDDD Azért gyönyörû lesz, amikor a 8 kilós horonymaróval vágja a falat a feje fölött, napi 8-10 órában :D.

Szakközépbe melyek azok a szakmák amelyek állatokkal kapcsolatosak és jó szakmák?

Legjobb válasz: Mezõgazdasági szakközépiskolákban az állatgondozói szak.

Mezõgazdasági szakközépiskolákban az állatgondozói szak.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Melyek a leghaszontalanabb diplomák, szakmák? Miért?

Amik tényleg sem Magyarországon, sem külföldön nem jók semmire, a "tudás" amit adnak teljesen haszontalan vagy saját kútfőből is megvan, vagy annyira felesleges, elvont, hogy nem hasznosítható semmire? Maximum ugyanazon a szakon tanárként.

Legjobb válasz: Nincs olyan, ami haszontalan, olyan sincs amivel nem lehet kezdeni valamit, olyan meg végképp nincs, ami "saját kútfõbõl is megvan". Egyszerûen vannak jelenleg népszerû, és kevésbé népszerû szakmák, de ez folyamatosan változik a technikai fejlõdéssel, a politikai berendezkedés átalakulásával, az igények változásával. Persze nemsokára jönnek a nagyon széles látókörû válaszadók, hogy "bölcsészdiplomával mindig jut hely neked a mekiben", meg hasonló humor dolgok, de a valóság az, hogy ha talpraesett vagy, szereted amit csinálsz, és jó is vagy benne, akkor gyakorlatilag bármilyen képesítéssel meg tudod teremteni magadnak a jólétet. Meg most lehetne azt is mondani, hogy ugyanezzel a motivációval egy mérnöki vagy informatikai végzettséggel sokkal könnyebb elérni a célokat, de ahogy az elõbb írtam, nincs garancia arra, hogy ezek hosszútávon is hiányszakmák, illetve jól fizetõ szakmák is maradnak.

Nincs olyan, ami haszontalan, olyan sincs amivel nem lehet kezdeni valamit, olyan meg végképp nincs, ami "saját kútfõbõl is megvan". Egyszerûen vannak jelenleg népszerû, és kevésbé népszerû szakmák, de ez folyamatosan változik a technikai fejlõdéssel, a politikai berendezkedés átalakulásával, az igények változásával. Persze nemsokára jönnek a nagyon széles látókörû válaszadók, hogy "bölcsészdiplomával mindig jut hely neked a mekiben", meg hasonló humor dolgok, de a valóság az, hogy ha talpraesett vagy, szereted amit csinálsz, és jó is vagy benne, akkor gyakorlatilag bármilyen képesítéssel meg tudod teremteni magadnak a jólétet. Meg most lehetne azt is mondani, hogy ugyanezzel a motivációval egy mérnöki vagy informatikai végzettséggel sokkal könnyebb elérni a célokat, de ahogy az elõbb írtam, nincs garancia arra, hogy ezek hosszútávon is hiányszakmák, illetve jól fizetõ szakmák is maradnak.
Egyébként az ilyen könnyebb szakoknak tényleg csak kb. akkor van értelme, ha nagyon komolyan veszed. Ha csak végigcsinálod kettessel úgy, hogy mindig csak annyit tanultál, amennyi mindenképpen szükséges volt, akkor semmit nem fog érni, mert tudás nincs mögötte és mondjuk túl sok munkalehetõség sincs. Azt a párat elkapkodják a legjobbak, a többiek pedig az életben nem találnak a végzettségüknek megfelelõ állást.
szerintem a filozófia teljesen haszontalan, mert tényleg semmire sem jó
magyarországon pl tök feleslegesek az ilyen egyiptológus meg társai szakok. de nem látom értelmét hogy egy hadseregnyi andragógiást képeznek. pont ezek miatt se látom értelmét a kodolányinak, az apor vilmosnak és az ehhez hasonló "egyetemeknek" ahová az ember csak idõtöltésképp megy.
Kedves elsõ! Nem andragógiás, hanem andragógus.:) Több ismerõsöm végzett ezen a szakon, viszonylag könnyen el tudtak vele helyezkedni a szakmájukban.
A kérdező hozzászólása: Tulajdonképpen épp ez a része érdekelne, hogy sok mindenrõl mondják, hogy nem jó semmire, egy általános iskolás is tudja, tanulni sem kell és megvan. De ezek között olyan képzések is vannak, mint például a fent említett egyiptológia amire itt tényleg nem sok szükség van és valóban a világ nem halad tõle elõre, de érdekes, a múlt kutatása szempontjából fontos és egy muzeális értékû egyiptomi lelet is van olyan fontos, mint egy új híd megépítése. Az andragógia is lehetne egy keresettebb tudomány, csak a többségnek halvány lila gõze nincs ott mit tanulnak, egyébként is túl sok van belõlük. Ugyanígy a furcsa nevû bölcsésztudományokkal, társadalomtudományokkal, ami szintén büfékarnak minõsül, de mégis az emberiség a társas kapcsolatokra épül, valakik vezetik a többséget, Magyarországon is van elég társadalmi probléma, márpedig egy mérnök nem fogja megoldani és a haver unokaöccse politikus sem, aki talán elvégzett a Kodolányin valamit. Ahol biztos vannak olyanok, akiknek tényleg van hasznosítható tudásuk, de a fizetõs, átnyomjuk pénzért fõiskolákon végzettek egy része vajon mennyit tud? És nem csak a komédia szakosok, hanem a mérnökök, stb. Nem feltétlenül szakfüggõ, hogy valaki egy buta semmirekellõ, büfészakokon is lehet valaki kiemelkedõ, és egy büfészakon is kell tanulni (mondjuk filmszakos szobatársam Twillight elemzése tényleg durva volt). Persze egy infó szakon biztos többet kell tanulni és nehezebb, de olyan szakbarbár "okos" embereket ismerek, akik a saját elvégzett szakjukon kívül egyszerûen semmit sem tudnak, alapvetõ mûveltségi kérdéseket sem. Rosszabb esetben a saját szakukon is csak átbukdácsoltak és lehet építészmérnökök, de kb. egy kutyaházat nem tudnak önállóan felépíteni.
Hogy kell-e tanulni, attól függ... Vannak szakok, ahol egy átlagos képességû embernek szinte nincs élete, ha benn akar maradni. Egyszerûen olyan sok a követelmény, és szorgalmi idõszakban is. Õket nem számítva (mert õk tanulnak, mint bolond, hogy diplomát kapjanak), az "emberibb" követelményû szakokon: Ha az a cél, hogy valaki minél kevesebb idõ ráfordításával tanulja meg az anyagot, és "méri", hogy vizsga elõtti éjjel három óráig mennyi órán keresztül kell tanulnia, ami abból áll, hogy kétszer elolvassa az anyagot, és a rövidtávú memóriájából a vizsgán elõhúzza, nos: az ilyeneknek büfészakon tényleg alig kell tanulniuk, míg keményebb szakon az az utolsó pill-ban kétszer elolvasás is eltart egy ideig... Ha hosszabb távú tudásra törekszünk, akkor büfészakon is kell tanulni... Büfészakos vagyok, és van életem, erre odafigyelek, de mégis állíthatom, hogy sokat tanulok. Ráadásul voltam konferencián, egyéb szakmai jellegû programon már most. Ezek is idõt igényelnek.
Szerintem a filozófus. Mivel olyan dolgokon gondolkodnak, ami semmivel nem viszi elõrébb az emberiséget, de még az embert önmagát sem. Nem tudom egyáltalán hol lehet ilyesmivel elhelyezkedni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!