Találatok a következő kifejezésre: Melyek a leggyakoribb (79 db)

Milyen vércsoportok vannak és melyik a leggyakoribb?

Ha valaki letudná írni sorrendben,hogy melyik a leggyakoribb azt meg köszönném.A leggyakoribbal kezdje és a kevésbé gyakori legyen az utolsó,de nem akarom megszabni,hogy legyen,ahogy jólesik csak sorrendben.

Legjobb válasz: Országonként változik szinte, hogy melyik a leggyakoribb. Amerikában például a 0-ás számít ritkaságnak, de nálunk szinte abból van a legtöbb és a legritkább az AB vércsoport.

Országonként változik szinte, hogy melyik a leggyakoribb. Amerikában például a 0-ás számít ritkaságnak, de nálunk szinte abból van a legtöbb és a legritkább az AB vércsoport.
Ha Magyarország érdekel, akkor a sorrend A, O, B, AB.
A, B, AB, 0-ás. A 2. és 3. sorrendje nem biztos, hogy jó.
"A O -s vércsoport a leggyakoribb, utána az A-s, a B-s, majd az AB-s." http://silvermoon.animehq.hu/html/vercsop.html "A világban a 0 vércsoport (és az azt meghatározó i allél) a leggyakoribb (2. ábra), a közép- és dél-amerikai indiánok körében gyakorisága elérheti a 100%-ot is. Viszonylag gyakorinak mondható még az ausztrál bennszülöttek és Nyugat-Európa népessége körében. A legkisebb gyakorisággal Kelet-Európában és Közép-Ázsiában fordul elõ." http://www.tankonyvtar.hu/nincs-cim-tanari-100218-586 Utóbbinál ábra is van.
Itt találsz róluk jellemzést is: http://silvermoon.animehq.hu/html/vercsop.html
pornapp
Temple run, Subway surfers, Talking tom cat.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm ezek mind nagyon jók
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: ????
1# ne írj már egy 12 éves gyereknek pornó programot xdddd
Hill climb racing , real racing 3 , pou , highway derby
A kérdező hozzászólása: utolsó: köszi. várom még a válaszokat
Hungry Shark evolution
Angry birds összes, meg Bad piggies. :)

Melyek a leggyakoribb magyar családnevek?

Hol tudok utánanézni, hogy melyek a leggyakoribb vezetéknevek és mennyi van belőlük? Hivatalos adat kellene róla a sulihoz.

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Leggyakoribb_magyar_vezet%C3%A9.. Egyébként google elsõ találat.

Melyik a leggyakoribb/legritkább (közép) uszkár szín?

Legjobb válasz: Szerintem e fehér a leggyakoribb és talán a phantom a legritkább. De nem tudom biztosan.

Szerintem e fehér a leggyakoribb és talán a phantom a legritkább. De nem tudom biztosan.
Valóban a leggyakoribb a fehér! Kutyapanzióban segédkezem, és elég sûrûn megfordulnak. Mondjuk átlagban 10 uszkárból 7 fehér, 2 barna, 1 fekete. (:
Szeintem a leggyakoribb a fekete/fehér/apricot/barna. Alegritkább pedig a black and tan, harlequin, és a merle különbözõ színváltozatai.
Nem is tudtam, hogy van merle színváltozat :O nagyon szépek!!

A GYIK-en melyik a leggyakoribb kérdéstípus?

Legjobb válasz: Mármint a leggyakoribb kategória? Mert ha nem, akkor a "terhes vagyok?" tipusú kérdések, de legalábbis benne van a top 5-ben.(emellett még Simsonos, lovas, hörcsögös és olyan kérdések, amiben szerepel a gáz szó)

Mármint a leggyakoribb kategória? Mert ha nem, akkor a "terhes vagyok?" tipusú kérdések, de legalábbis benne van a top 5-ben.(emellett még Simsonos, lovas, hörcsögös és olyan kérdések, amiben szerepel a gáz szó)
A kérdező hozzászólása: Nem kategóriára gondoltam. Köszi:)
Hogy kinek miért ilyen bunkó, elviselhetetlen, hisztis az anyja..... Remélem ezeknek a suttyó, tiszteletlen kölyköknek megadatik az ugyan ilyen gyerek felnõttkorba..

Melyik a leggyakoribb és a legritkább szemszín az alábbiak közül? ( kék, zöld, barna)

Legjobb válasz: hát... barna a leggyakoribb, zöld a legritkább. A kék szín szinte csak fehér embereknél jellemzõ, esetleg néhány arab-indiainál.

hát... barna a leggyakoribb, zöld a legritkább. A kék szín szinte csak fehér embereknél jellemzõ, esetleg néhány arab-indiainál.
A kérdező hozzászólása: elnézést elfelejtettem megemlíteni, hogy európáról beszélek. De csak úgy általánosságban kérdem, hogy a magyar embereknél milyen gyakoriságban fordulnak elõ.
európában is, és a magyarok között is marad a sorrend. több a barna szemû, mint a kék szemû, és a zöld a legritkább.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! ment a pont :)

Melyek a leggyakoribb dob alapok, amelyek a mai/régebbi pop-rock számokban elhangzanak?

Nagyon érdekel a kérdés, mert most kezdtem el magamtól dobolni, a 4/4-et már tudom, de az nem elég ahhoz, hogy a legtöbb számot lekísérhessem. Köszönöm!

Legjobb válasz: Szerintem a "kettõ-négyre" gondoltál, ami valóban a leggyakoribb kíséret-szokták mondani AC-DC-amibõl egy a lábdob, kettõ a pergõ, három a láb és négy megint pergõ. Közben lábcinen hozhatsz nyolcadokat, vagy negyedeket, ami díszíti a riffet. Természetesen mindenképp javasolt tanárhoz menni, ha valóban szeretnél dobossá válni. Sok sikert!

Szerintem a "kettõ-négyre" gondoltál, ami valóban a leggyakoribb kíséret-szokták mondani AC-DC-amibõl egy a lábdob, kettõ a pergõ, három a láb és négy megint pergõ. Közben lábcinen hozhatsz nyolcadokat, vagy negyedeket, ami díszíti a riffet. Természetesen mindenképp javasolt tanárhoz menni, ha valóban szeretnél dobossá válni. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm :) tudnál még esetleg 1-2 ilyet mondani? :)

Melyek a leggyakoribb okok a szakításra?

Legjobb válasz: Egyet nem értés, különbözõ mentalitás, családi okok (bekavarnak a szülõk, féltõ báttyok, miegyéb), megcsalás. Bár az a tapasztalatom, h a mai világban már mindenki inkább mindent megbocsát, csak legyen vkije, így a megcsalást is. Kislánykoromban nem is hittem, h bármi más lehet az oka annak, h két ember külön menjen... Ma már máshogy látom. Lehet anyagi, társadalmi különbség is, lehet olyan nagy nézeteltérés, amit nem tudnak megbeszélni, lehet anyós-probléma, lehet egy 3. személy, lehet csak egyszerûen "kályhaeffektus" - kihûlt, ellaposodott, unalmassá vált kapcsolat... Ezek közül szerintem akkor is a leggyakoribb az egyet nem értés.

Egyet nem értés, különbözõ mentalitás, családi okok (bekavarnak a szülõk, féltõ báttyok, miegyéb), megcsalás. Bár az a tapasztalatom, h a mai világban már mindenki inkább mindent megbocsát, csak legyen vkije, így a megcsalást is. Kislánykoromban nem is hittem, h bármi más lehet az oka annak, h két ember külön menjen... Ma már máshogy látom. Lehet anyagi, társadalmi különbség is, lehet olyan nagy nézeteltérés, amit nem tudnak megbeszélni, lehet anyós-probléma, lehet egy 3. személy, lehet csak egyszerûen "kályhaeffektus" - kihûlt, ellaposodott, unalmassá vált kapcsolat... Ezek közül szerintem akkor is a leggyakoribb az egyet nem értés.
Fiatalság=kíváncsiság=lazaság. Házasok=megszokás=napi gondok=újdonság varázsa=egy megértõ és csinos "barát"
jön 1 új!
Elmúlt az érzelem, megismert valaki mást, nem jó a szex. Ilyesmik.
A legtöbb kis tini mindig kitud valami okot találni a szakításra. Ezért kár az okokat keresned ha ebbe a kategóriába tartozol.
Szerintem manapság a megcsalás.
A kérdező hozzászólása: "A legtöbb kis tini mindig kitud valami okot találni a szakításra. Ezért kár az okokat keresned ha ebbe a kategóriába tartozol." Nem.
ha csak meg akar dugni... -.- tapasztalat. :(

Mi a különbség a különböző vércsoportok között, és pozitív negatív között? Melyik a leggyakoribb, és a legritkább vércsoport?

Az is érdekelne hogy ki kinek adhat vért?

Legjobb válasz: http://www.orvosaneten.hu/displayarticle206.html Itthon a leggyakoribb az A pozitív, a legritkább a AB negatív vércsoport.

http://www.orvosaneten.hu/displayarticle206.html Itthon a leggyakoribb az A pozitív, a legritkább a AB negatív vércsoport.
Landsteiner az összecsapzódás jelensége alapján az embereket négy vércsoport-osztályba sorolta. Ezek a klasszikus vércsoportok az A, a B, az AB és a O (nulla). Azt is megfigyelte, hogy az A vércsoportúak vére tartalmaz egy olyan ellenanyagot, ami kicsapja a B vércsoportúak vérét, és B-sek pedig egy olyat, ami agglutinálja az A vércsoportúak sejtjeit. Ezeket az antitesteket, vagy más néven agglutinineket a görök ABC betûivel jelöljük. Így az A-sok vére béta, míg a B vércsoportúak alfa agglutinint tartalmaznak. Az AB vércsoportúaknál megtalálható mind az A, mind pedig a B antigén (más néven agglutinogén), ezért nem tartalmaznak sem alfa, sem béta antitestet, hiszen akkor saját vérüket csapnák azok ki. A O vércsoportúak viszont nem rendelkeznek sem A, sem B antigénnel, ezért bennük megtalálható mind az alfa, mind pedig a béta antitest. Hogy az élet ne legyen olyan egyszerû, ez idáig közel hatszáz különbözõ antigént azonosított a tudomány a vörösvérsejtek felszínén, de ezek legtöbbjének szerencsére a vérátömlesztés szempontjából csekély jelentõsége van. Az A, B, O vércsoportok felismerése és a vércsoport-meghatározás szakszerû kivitelezése ellenére a század elsõ felében elõfordultak súlyos transzfúziós szövõdmények. Feltûnt, hogy ezek a komplikációk nagyon gyakran jelentkeznek olyan nõknél, akiknek olyan gyermekük született, akiknél a vörösvérsejtek szétesését tapasztalták. Ezt felismerve, a döntõ kísérleteket ismét Landsteiner és munkatársa Wiener végezték 1940-ben. A Rhesus macacus nevû majom vérét adták be nyúlnak és tengerimalacnak. A nyúl és tengerimalac széruma a beavatkozást követõen olyan antitestet tartalmaztak, amik a majom vérét kicsapták. A meglepõ felfedezés az volt, hogy a tengerimalac, illetve nyúl vérébõl elõállított antitest szérum nemcsak a majom, hanem az emberek 85%-ának vörösvérsejtjeit is kicsapták, agglutinálták. Ezeket az embereket RH pozitívnak nevezték el, míg azokat, akiknél reakció nem lépett fel, RH negatívnak. Ez után az izgalmas felfedezés után még azt is megállapították, hogy sem az RH pozitív, sem pedig az RH negatív emberi szérum nem tartalmaz semmilyen RH ellenes antitestet. Viszont az RH negatív emberek RH-ellenes antitestet termelnek, mihelyt találkoznak RH pozitív vérrel. Vagyis, ha valaki soha nem találkozott RH pozitív vérrel és RH negatív, akkor az elsõ ilyen vérrel történõ találkozáskor még transzfúziós reakció nem lép fel, de szervezete elkezd RH ellenes antitestet termelni, és a legközelebbi találkozáskor már kicsapja a betolakodó RH pozitív vért. Ez a helyzet alakul ki akkor is, amikor RH negatív anyának RH pozitív magzata születik. Az elsõ esetben baj még nem történik, de a második terhességnél az ellenanyag átjut a placentán (méhlepényen) keresztül a magzat RH pozitív véréhez, és kicsapja azt. Ez azonban megelõzhetõ azzal, hogy minden terhesnél elõzetes vércsoport vizsgálatot végzünk. Ha RH negatív az anya, akkor a szülés után közvetlenül anti-D savót kell az anyának kapnia. Ez az ellenanyag mennyiség elegendõ ahhoz, hogy az anyai vérpályába jutott RH pozitív vörösvérsejteket elpusztítsa, és az anyai szervezetet becsapva, abban ellenanyag termelés ne induljon meg. Így nyugodtan mehet neki a második baba kihordásának is. Talán az elõbbiekbõl mindenki számára világossá vált, hogy az A, B, O vércsoportokon kívül az RH vércsoport az, ami nagy bajt okozhat vérátömlesztéskor. Bár számos antigént fedeztek fel még e két fõ csoporton kívül is a szakemberek, és bár soknak közülük nincsen jelentõsége, néhányat mégis felhasználnak a szakemberek a vért adó és kapó közötti legnagyobb vérazonosság megtalálására. <BREgyszer bármelyikünk kerülhet olyan helyzetbe, hogy rászorulunk embertársaink segítségére. A vérellátó osztályokon dolgozó orvosok, nõvérek naponta harcot vívnak azért, hogy megfelelõen jó és mennyiségben is elegendõ vérkészítménnyel láthassák el rászoruló embertársainkat. Ehhez azonban elegendõ vérrel kell rendelkezniük. A véradással olyan jót tehetünk, aminek ellenértéke az a megnyugtató tudat, hogy ismeretlenül, anyagi ellenérték nélkül segítettünk emberéletet menteni. Dr. Szirmák Eszter http://www.orvosaneten.hu
Én úgy tudom, hogy 0-ások A-soknak, B-seknek, Ab-seknek és 0-ásoknak is adhatnak vért, mivel nekik nincsenek antigénjeik.Viszont a 0-ások csak 0-ás vért kaphatnak. Ezért adnak a korházban mindenkinek 0-ás vért, akinek nem tudják a vércsoportját.
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Kedves utolsó!! Ezt te honnan a francból vetted?? -.-'
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
nekem AB negatív-os vércsoportom van..ez a legritkább...ennek örülök is meg nem is...mert fontos lehetek egy véradásnál ha tudok egy ilyen ritka vért adni..de ha én leszek beteg akkor kicsit az esélyem h kaphatok ilyen vért..
alap, hogy a 0 negatív a legritkább, én is az vagyok, s büszke vagyok rá! Amúgy a 0-ás vércsoportosok a legintellektuálisabbak.
én úgy tudom hogy a az AB Rh negatív-osok mindenkinek adhatnak vért, csak õk kaphatnak azonos vércsoportú emberektõl.amikor eltörtem a lábam meg kellett mûteni megkérdezték a vércsoportom és egy két pillanatra le dermedtek, ugyanis ez Magyarországon, és a világon is a legritkább vércsoport.

Melyik a leggyakoribb okostelefon az utcán?

Legjobb válasz: galaxy y-t látom leggyakrabban

galaxy y-t látom leggyakrabban
Jaja, nálunk tuti valamelyik Galaxy. Amcsiknál ájfón 4 :)
Szerintem nálunk is a szifonok Ezeket látom a leggyakrabban, 3gs, 4, 5
Nem tudom Te merre jársz, de amerre én, ott két embert ismerek akinek Szifonja van. Mellette kábé 50-et, akinek valamilyen Szamija. Ezek kábé közel felének valamilyen Galaxyja.
Samsungból baromi sok féle van, iphoneból kevésbé, és az összes jellegzetesen néz ki lehet ezért maradnak meg a szifonok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!