Találatok a következő kifejezésre: Melyek Alfonsine Edit ellentétes tulajodnságai (1 db)

Melyek Alfonsine és Edit ellentétes tulajodnságai (külső és belső)? (Kőszívű ember fiai)

Összehasonlító fogalmazást kell írnom, az állításokat példákkal kell igazolnom.

Legjobb válasz: Edit jószívû és önzetlen,míg Alfonsine mindenkinek rosszat akar és nagyon önzõ.Edit nem irigyli Alfonsinet,de Alfonsine irigyli Editet.Alfonsine gyáva,Edit bátor.Alfonsine kétszínû,ravasz és álnok,Edit nem.Alfonsine gyönyörû külsõleg,de romlott lelkû.Edit nem annyira szép,viszont nagyon kedves.

Edit jószívû és önzetlen, míg Alfonsine mindenkinek rosszat akar és nagyon önzõ.Edit nem irigyli Alfonsinet, de Alfonsine irigyli Editet.Alfonsine gyáva, Edit bátor.Alfonsine kétszínû, ravasz és álnok, Edit nem.Alfonsine gyönyörû külsõleg, de romlott lelkû.Edit nem annyira szép, viszont nagyon kedves.
+ A jelenléte , tekintélyt parancsoló ?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Bioinformatikai feladvány. Tudnál segiteni? (lent)

Johnt egy Dél Kínai látogatása alatt támadás érte, úgy hogy egy kígyó kitépett fogával szúrták meg. A helyszínelők megtalálták a fogat és elküldték a laborba, hogy meghatározzák a kígyó típusát és az ellenmérget, mielőtt meghal John. A szakemberek a kitépett kígyó fogon találtak kígyótól származó DNS maradványokat, és ennek a genetikai információ meghatározása (szekvenálása) 3 lépésben történt a készülék elavultsága és a DNS hossza miatt. A szekvenálás eredménye a következő három szekvencia:
5’ AGATGAAAACTCTGCTGCTGACCTTGGTGGTGGTGACAATTGTGTGCCTGGACTTAG
GATACACCTTAAAATGTCACAACACACAGNTTNNNNNCANCNATRRRR 3’
5’ NNNRAYRTNNNGRTRATTGCCCTAAAAACAGTGCCCTATTGAAGTATGTGTGTTGCA
GCACAGACAAATGCAACTGATAGCTCTACGAGTGGCTAAATTCGCTGAG 3’
3’ NTNNYANARRYYNCNYTNATAGTCGTGTAGGGGAAAACTGTCCTTTAAAGTTACCTTT
GAAGGAGTTTCAGCGAAATTTCGTATTCAAGAAGGGAAGACCTGTTCAGAATAGAANA
TCTATTTCCNNCGNNAYRNANN 5’
A műszer pontatlansága miatt bizonyos bázisok nem egyértelműek, ezért a következő karakterekkel helyettesíthetők:
N = A, C, G, T Y = T, C R = A, G
A mérget kódoló szekvencia (teljes egészében): ?
A méreg aminosav szekvenciája:?
A kígyót neve latinul, amelytől a méreg származik?

· Egy másik:
Karácsonykor Simeon Lee az öreg gyémánt milliomos összehívja családját karácsonyra a hatalmas házába a Gourston Hallban. Az öregúr azért hívta össze családját, hogy az ünnepi vacsoránál bejelentse a végrendeletének megváltóztatását. Ami idáig úgy szolt, hogy fiai közt egyformán osztja szét a vagyont (amiről a fiai is tudtak Alfred és David Lee). Az új hírnek köszönhetően a két testvér között ellentétek alakultak ki.
A vacsora este 8 órára volt betervezve. A család egy része megérkezett az ünnepi vacsorához, két személy még hiányzott. A családtagok az elveszett személyek keresésére indultak, és 1 nagy vértócsát találtak az épület pincéjében.
Kihívták a rendőrséget és Hercule Poirot akit felkértek a bűntény megoldására, azonban megkövetelték, a családtagok névtelenségét a nyomozás során. Egyedül a nagyapa és az unokája engedte, meg hogy DNS mintát vegyenek tőle. A nyomozók a lakásban gyűjtötték össze a többi DNS mintát és az elemzések következtében csak az eltérő mintázatokat hagyták meg a további elemzések céljából. A DNS mintázat a következőképpen néz ki:

Háttér történet:
Alfréd és felesége Lydia házassága nem működött jól, mivel nem született közös gyerekük, így Simeon szeretete egyetlen unokája George fele irányult. Azonban David és felesége Hilda boldog házasságban éltek, mert fiukra hatalmas jövő várt, hisz az, aki a család nevét tovább viheti. A hír hallatára David és felesége magával vitte a vacsorára Hilda szüleit is (Edward Tressilian és felesége Magdalene Tressilian).
Alfréd és Hilda régi jó viszonyban voltak, több közös estét is töltöttek együtt, amíg össze nem házasodott Daviddal. David felesége Hilda vérzékenységben szenvedett, ami örökletes betegség bizonyos családtagok közt.

Az azonosítás érdekében kell tudni, hogy minimum 5 szekvencia szükséges a testvéri viszony igazolására és minimum 3 a szülő és gyerek kapcsolat bizonyítására.

Azonosítsd a különböző családtagokat név szerint:
A B C D E F G H
Név Simeon Lee George Lee

Kinek/kiknek a DNS-e található a vértócsában?

7

Az 1. világháborúból egy fogalmazást valaki pls?

hétfői napra kellene létszives valaki segítsen mert nem tudok jól fogalmazni és a töri nem az erősségem

3

Egy 2 m hosszú és 1 m magas lejtő tetejéről 2 kg tömegű test csúszik le. Mekkora sebességgel érkezik a lejtő aljához, ha a, a súrlódás elhanyagolható? B, a súrlódási együttható 0, 2?

Hogyan kell megoldani?

Köszönöm szépen

7

Ezt a két ismeretlenes egyenletrendszert hogyan kell megoldani? Egyenlő együtthatós módszerrel, vagy behelyettesítőssel?

12x+25y=9840
21x+14y=10080
------

9

Kilenc bárány van az udvaron. Rajzolj be 2 négyzetet úgy, hogy minden bárány külön rekeszben legyen. (? )

http://oi41.tinypic.com/25a3ecg.jpg

2

Mely évszak a hosszabb az északi félgömbön: a nyár vagy a tél? ( a Föld január elején van a napközelben)

Foglald össze Kepler törvényit.

3

Heliocentrikus?

Mutasd be a heliocentrikus világkép főbb állomásait!

0

Olyan tétel létezik mértanban, amely a derékszögű háromszögben érvényes, és az átfogóra húzott oldalfelezőt vizsgálja?

Egy derékszögû háromszögben tudom az átfogó és a hozzá tartozó oldalfelezõ hosszát. Ezekbõl hogyan lehetne kiszámolni a befogókat/valamelyik befogót?

3

Valaki leírná hogyan kell ezeket a törteket megoldani? (a menetét is)

Köbgyök három alatt 1/27

2

KÉMIA! GYAKORLAT! Ez így jó?

5-6g pácsó,40 cm3 deszt. Víz,20 cm3 0,1N KMnO4,10cm3 20% H2SO4,20cm3 0,1N osálsav, ezt felmelegítjük és KMnO4-el titráljuk. Bemért pácsó:5, 0291g, büretta fogyása: 9.3cm3. Vakpróba: 40cm3 deszt víz,20cm3 0,1 N KMnO4,10cm3 20% H2SO4,20cm3 0,1N oxálsav. Titrálás KMnO4-el, fogyás 22cm3.
számolás:
1000cm3 - 1N KMnO4 - E=M/2=69/2=34.5gNaNO2
1cm3 - 0,1N KMnO4 - 0.00345g = 3.45mg NaNO2

Bemért pácsó: 5,0291
büretta fogyás: 9.3cm3
szumma KMnO4: 20cm3 + 9.3cm3
V KMnO4: = (29.3 - 22) x 0.972 ( faktora a KMnO4-nek) = 9.0396

1cm3 - 3,45mg
9,0396 - 31,1866mg = 0,03118g

5,0291g - 0,03118g
100g - 0,6199g = m/m%

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!