Találatok a következő kifejezésre: Mely zsírok mely zsírok jók (2 db)

Mely zsírok "rosszak", mely zsírok "jók"?

Legjobb válasz: A rossz zsírok a telített zsírok és transz-zsírok, ezeket érdemes elkerülni, helyettük a telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat érdemes fogyasztani. Olíva olaj, tengeri halak olajai.

A rossz zsírok a telített zsírok és transz-zsírok, ezeket érdemes elkerülni, helyettük a telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat érdemes fogyasztani. Olíva olaj, tengeri halak olajai.

Fogyj zsírral! Van táblázat erre a fogyókúrára, hogy milyen zsírók jók és melyek nem?

Azt olvastam hogy azok a zsírok egészségesek amelyek nem voltak felhevítve 48 fok fölé. Ebe a kategóriába akkor beletartozik a sózót szalonna is vagy nem ?

Legjobb válasz: Van olyan zsír amelyik jó,és abban oldódnak a vitaminok. De ez nem azt jelenti hogy most megehetsz egy jó nagy oldalszalonnát. A megfelelõ zsír mennyiség pl egy kis marék olajos mag, pl lenmag,tökmag.

Van olyan zsír amelyik jó, és abban oldódnak a vitaminok. De ez nem azt jelenti hogy most megehetsz egy jó nagy oldalszalonnát. A megfelelõ zsír mennyiség pl egy kis marék olajos mag, pl lenmag, tökmag.
táplálkozástudományi ismeretek: 0. mi van a zsírral? mi az hogy jó meg rossz? ajánlott mennyiségek vannak zsír elfogyasztására, mert makronutriens és ennyi. mindenki zsírral fogy, nincs olyan hogy valaki nem eszik zsírt. ha van, akkor az olyan hülye hogy nem kell embernek tekinteni, tehát nem valaki.. élelmiszerekkel kapcsolatos ismeretek (2): 48°C alatt (hidegen sajtolt) zsírok. mi különbség van ezek között és a ~80°C alatt tartottak között? a zsírokban 100°C fölött lesz bármi változás, de ez is inkább 150-160°C, mi lenne az 50°C alattiakkal? semmi. egyél telítetlen zsírsavakat, és EFA-kat, ez alap dolog.. jobb esetben mindenki eszik, ez nem fogyás kérdése.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!