Találatok a következő kifejezésre: Mely napokon a peteérés, ha (10 db)

Milyennek kell lennie a mehszajnak peteereskor mensi fele kozeledve meg terhesseg alatt? Melyik napon van a peteeres ha ciklusom 28napos? Csak peteereskor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták,hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták, hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Mely napokon van a peteérés, ha 23 napos a havi ciklusom?

Legjobb válasz: A 11.és a 12.napra gondolok,hiszen félidõben szokott megérni a pete.Elég rövid a ciklusod,próbáld meg a hõmérõzést ill. az ovulációs tesztet ezeken a napokon hogy biztosabb eredményhez juss.(A hõmérõzést minden reggel ébredés után-nem szabad felkelni mig meg nem mérted-kell csinálni lehetõleg ugyanavval a hõmérõvel.)

A 11.és a 12.napra gondolok, hiszen félidõben szokott megérni a pete.Elég rövid a ciklusod, próbáld meg a hõmérõzést ill. az ovulációs tesztet ezeken a napokon hogy biztosabb eredményhez juss.(A hõmérõzést minden reggel ébredés után-nem szabad felkelni mig meg nem mérted-kell csinálni lehetõleg ugyanavval a hõmérõvel.)
szia. 23 napos ciklusnál nem biztos hogy van peteérés, ha van azt onnan tudod hogy fél idõ környékén megnõ a hüvelyfolyás, és nyúlosabb lessz. De vannak ovulációs tesztek is, én coraxot használtam és terhes is lettem:) a dm-be tutti kapsz és nem drága

Ha egészen pontosan tudom, melyik nap van peteérésem, akkor mikor érdemes együtt lenni a nagyobb siker érdekében?

Meg szoktam érezni, hőmérőzöm, és olyan nyákom is van az adott napon. Előtte, aznap, vagy utána nap van nagyobb esélye? Nem gond, ha minden nap csináljuk? Azt olvastam valahol, hogy kétnaponta jobb. Kinek mi a tapasztalata?

Legjobb válasz: Én aznap mindenképp csináltam de elötte és utána is ahogy összejött éppen. Szerintem az a jobb ha akkor csináljátok amikor termékeny vagy.

Én aznap mindenképp csináltam de elötte és utána is ahogy összejött éppen. Szerintem az a jobb ha akkor csináljátok amikor termékeny vagy.
A termékeny napok az ovuláció elõtt 3 nappal kezdõdnek és aznap mikor peteérésed van, véget is ér. Tehát kb 4 nap, ekkor érdemes együtt lenni, ha biztosra akarsz menni akkor elõzõ nap legyetek együtt, az a legjobb :)


hát a folyásból egyértelmû, mikor volt pé d.az a tüsszõrepedés, elõtte utána 2-3 nappal ha voltatok együtt az szupi
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, de nem egyértelmû. Pénteken a 12. napom volt, nem utánna van a tüszõrepedés?
nyúlós folyás napján van a tüsszõrepedés, így utána való 24 óra a legesélyesebb a teherbeesésre-nekem dokim így mondta
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod

Ti melyik napra tennétek a peteérést? Remélem már nem esik le. Ha 24-re akkor mi az a leesés 29-30-n?

http://ciklus.hu/images/diagramok/f4bd583c83211479c38459a826..

Legjobb válasz: Nem túl szép ez a görbe. Én inkább orvoshoz mennék, túl hosszú a ciklus, nem jó ez a sok cikkcakk sem. Talán nem is volt peteérés sem.

Nem túl szép ez a görbe. Én inkább orvoshoz mennék, túl hosszú a ciklus, nem jó ez a sok cikkcakk sem. Talán nem is volt peteérés sem.
Nos az én ciklusom szabálytalan volt a PCO miatt, sose tudtam mikor lesz peteérésem még clostival sem. Így nagyon korán mentem UH-ra, 14. napon. Semmit nem láttunk, de cisztát se hál istennek. Én hõmérõztem, és a 20. napon iszonyú tojásfehérjés nyákom volt 2, 5 napon keresztül, mind a 3 nap együtt voltunk apával, és sikerült:)
A kérdező hozzászólása: a clostival kellett menned uhra?ha igen mennyiszer mikor?
Arra hogy megjöjjön Norcolutot kaptam, hogy megérjen a pete, arra clostit.
A kérdező hozzászólása: és erre milyen gyógyszert adhatnak majd?
nem progeszteron, hanem ösztrogén, bocsánat!
Ha valahova tennem kéne hát 24-re. Pé után még egyszer leeshet a hõ, ezt a progeszteronnal van összefüggésben.Viszont szerintem sajnos nem volt ovud. :( http://babatervezok.otthona.net/hoemerseklet-alakulasa.html
A kérdező hozzászólása: Már megvan az idõpontom a dokihoz.Hát akkor kár reménykednem....Ismét nem fog sikerülni:( Mostmár jo lenne ha csinálnának velem valamit.
Szerintem 24-én megvolt a peteérés, a leesés viszont azt mutatja hogy a tüszõrepedés nem történt meg. Mert akkor végig emelkedettnek kellene lennie, nem szabad leesnie. Esetleg Pco vagy pajzsmirigy?
A kérdező hozzászólása: dejó gartulálok:) Ezekszerint nem kötelezõ uhra menni.Az jó, mert sokat melozom és egy héten csak 1x tudnék elmenni.Ha kapok egyáltalán.

Ha valakinek peteérése van, akkor aznap melyik időszakban a legérdemesebb együtt lenni? Az egész nap tart?

Legjobb válasz: Pé elõtt éredemes együtt lenni (mivel a sperma még 48 órán ét fickándozik benned), pé napján is és mi utána is. 2 naponta voltunk együtt középidõ (peteérés) tájékán. Sikerült is a baba! A lap alján olvalshatod "válasz küldése", ott tudsz válaszolni!

Pé elõtt éredemes együtt lenni (mivel a sperma még 48 órán ét fickándozik benned), pé napján is és mi utána is. 2 naponta voltunk együtt középidõ (peteérés) tájékán. Sikerült is a baba! A lap alján olvalshatod "válasz küldése", ott tudsz válaszolni!
Már elõzõ nap is jó, de aznap is. Mindent bele!

Ha a peteéréshez viszonyítva adott, hogy mely napokon termékeny valaki, akkor hogy lehetséges a teherbeesés a nem termékeny napokon is?

Legjobb válasz: Egyszerre több petesejt van érõ félben, abból általában egy megreped a 14. nap tájékán / attól függ hány napos a ciklus/. Viszont idõnként lehet az érõfélben lévõ tüszõkbõl extra ovuláció is. Elég egy jó szex, egy kifejezetten erõs orgazmus. De stressz is kiválthat a ciklus alatt bármikor tüszõrepedést, ezért esik teherbe sok megerõszakolt nõ is, pedig nem a ciklus közepén történik vele ez a szörnyûség. Ez alapján akár a menzesz elõtti napon is teherbe eshetsz, igaz jóval kisebb eséllyel, mint a középidõben. Nem egy kismamánál így történt:)

Egyszerre több petesejt van érõ félben, abból általában egy megreped a 14. nap tájékán / attól függ hány napos a ciklus/. Viszont idõnként lehet az érõfélben lévõ tüszõkbõl extra ovuláció is. Elég egy jó szex, egy kifejezetten erõs orgazmus. De stressz is kiválthat a ciklus alatt bármikor tüszõrepedést, ezért esik teherbe sok megerõszakolt nõ is, pedig nem a ciklus közepén történik vele ez a szörnyûség. Ez alapján akár a menzesz elõtti napon is teherbe eshetsz, igaz jóval kisebb eséllyel, mint a középidõben. Nem egy kismamánál így történt:)
Úgy, hogy váratlan tüszõrepedés bármikor bekövetkezhet, még menzesz alatt is. Például egy erõsebb orgazmus hatására akár.
1. Nem vagyunk gépek. Attól, hogy "elvileg" a ciklusod szerint mondjuk a 14. napon kellene ovulácoódnak lennie, elég egy kis stressz, és már tolódhat is. 2. A spermiumok több nap is is életképesek a belsõ nõi nemi szervekben. 3. Elõfordulhat egy ciklusban több ovuláció is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Peteérés után 12 nappal érzékeny teszt már kimutatná a terhességet? És ha igen, melyik az a teszt, és mennyibe kerül?

A h?m fent van, pedig ilyenkor csökkenni szokott. Azért próbálkoznék.

Legjobb válasz: Nekem is irnátok:(?

A kérdező hozzászólása: Nekem is irnátok:(?
Szia! Elméletileg igen, a Qupidonak pl. ki kéne, de ez nagyon egyénfüggõ, van akinek a nem várt után egy héttel mutatja csak ki. Én azt javaslom várd meg a nem várt napját, mert ha esetleg most tesztelsz és negatív az könnyen lehet fals negatív is és nagyon nagy csalódást okoz neked. Remélem tudtam segíteni!
Elvileg kimutathatja, ha mondjuk a peteérés után kb. 2-3 nap alatt emelkedett maximumra a hõd, akkor történhetett a tüszõrepedés és ugye a megtermékenyülés ideje. Ezután minimum 6-7 nap múlva lehet beágyazódás (de nagyon minimum), így kb. már 10-12 napnál tartunk. Megpróbálhatod... Bár én ikreket vártam és 2 nappal a nemvárt mens. elõtt még negatív volt a tesztem. (28 napos ciklusom volt, tehát a 28. napon) A tüszõrepedéstõl számítva 14 nap múlva jönne meg a menzesz. Te kb. a tüszõrepedés 10. napja körül tesztelnél... hát ha korábban volt az esetleges beágyazódás... esetleg... Én maximálisan megbízok a Medi-Lab csík tesztben (nem kazettás!), ami 2 darabosban is kapható, így kb. 400 Ft/db. Közel 11 éve megbízom benne és igen érzékeny.
Rosszul írtam: 28 napos volt a ciklusom, tehát a 26. napon még negatív volt a tesztem, na de a 28. napon pillanatok alatt pozitív lett.
Kimutathato, de ha negativ lesz akkor sincs veszve minden. A 'nagykonyv' szerint a 14 napot javasoljak mert a beagyazodas a kb a 10-dik napra fejezodik be es innen meg 4 napot szoktak szamolni ahoz, hogy elegendo hcg termelodjon. Tehat ha a 12-dik napon meg negativ attol meg ket nap mulva lehet pozitiv mert ketnaponta duplazodik a hcg. Van akinel a beagyazodas mar megtortenik a 8-dik napra igy hamarabb pozitiv lesz a teszt. Persze mindenki mas de a nagy atlagnak a 14-dik napon vagy utanna lesz pozitiv a pe-tol szamitva. Pozitiv tesztet kivanok neked!!!!!

Ha a höm visszaesik 2 tizedet és két napig ugyan annyi marad, lehetséges, hogy akkor van peteérésem? A két nap közül melyiken?

Legjobb válasz: Ezt igy nem lehet megmondani. Csak utólag, hamár megindult felfelé a hõ. A babatervezok oldalát böngésszed.

Ezt igy nem lehet megmondani. Csak utólag, hamár megindult felfelé a hõ. A babatervezok oldalát böngésszed.
A kérdező hozzászólása: Már tegnap 1 tizeddel több volt, ma már 3 tizeddel volt több.
Hõgörbébõl csak napokkal a tüszõrepedés után lehet megmondani, hogy volt-e és hogy mikor volt tüszõrepedés. Egy-két nap ehhez sajnos még kevés, mert egy kétnapos hõemelkedés éppúgy lehet egyszerû cikk-cakk is. Ha elõre szeretnéd tudni, hogy mikor lesz tüszõrepedésed, akkor az ovutesztet javaslom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!