Találatok a következő kifejezésre: Mely napokon a peteérés, (34 db)

Melyik napok? A peteérést követő, vagy megelőző napok lehet esélyesek a teherbeesésre?

Én pontosan tudom, hogy mikor volt, nagyon éreztem. Az el?tte lév? napok is jók, vagy csak az utána következ?k? Hányszor legyünk együtt? A pé-m napján kétszer voltunk (délután, este).

Legjobb válasz: A megelõzõek. Peteéréskor a pete kikerül a petevezetõbe és kb 24 óra alatt halad ott át, majd kilökõdik, ha nem termékenyül meg ezidõ alatt. Két lehetõség van tehát a megtermékenyítésre: az egyik az, hogy a spermiumok már ott várnak a petevezetékben a petesejt megérkezésére, a másik, hogy mindannyian nagyjából egyszerre érkeznek oda, tehát jó idõben vannak jó helyen. A spermiumoknak is idõ kell, hogy oda érjenek, ott viszont ha jól tudom akár 2-3 napig is életképesek maradnak néhányan. Ebbõl következik, hogy ha peteérés elõtt vagytok együtt, akkor a spermiumok feljutnak és bevárják életképesen a petét, ha a peteéréssel egyidõben, akkor még pont odaérnek, ha viszont az azt követõ napokon, akkor már csak a petesejt hûlt helyét fogják ott találni és apránként elpusztulnak...

A megelõzõek. Peteéréskor a pete kikerül a petevezetõbe és kb 24 óra alatt halad ott át, majd kilökõdik, ha nem termékenyül meg ezidõ alatt. Két lehetõség van tehát a megtermékenyítésre: az egyik az, hogy a spermiumok már ott várnak a petevezetékben a petesejt megérkezésére, a másik, hogy mindannyian nagyjából egyszerre érkeznek oda, tehát jó idõben vannak jó helyen. A spermiumoknak is idõ kell, hogy oda érjenek, ott viszont ha jól tudom akár 2-3 napig is életképesek maradnak néhányan. Ebbõl következik, hogy ha peteérés elõtt vagytok együtt, akkor a spermiumok feljutnak és bevárják életképesen a petét, ha a peteéréssel egyidõben, akkor még pont odaérnek, ha viszont az azt követõ napokon, akkor már csak a petesejt hûlt helyét fogják ott találni és apránként elpusztulnak...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes válaszod, hasznos volt számomra.
Az elõtte, aznap, és az utána nap a legesedékesebb. És ahányszor csak kedvetek tartja:)

Melyik jelezhette a peteérést? 12-15. napig telesen átlátszó tojáfehérjeszerű nyúlós, ragadós vagy a 19. napon krémes tojásfehérjesterú nyák. A ciklusom átlag 28 naposak, de inkább 30-32 napos

Legjobb válasz: Szia, rájöttem mikor már elküldtem a kommentet, hogy mindkettõt te írtad. Most olvastam a babatervezõk oldalán, hogya tojásf. után a krémes tojásfeh.folyás elõfordul kb peteérés után egy héttel. Így akkor valószínû hogy elõbbinél van a peteérés, illetve azt írja hogy a kettõ között pedig száraz, mert peteérés után elvileg így van. Sok sikert neked.

A kérdező hozzászólása: Szia, rájöttem mikor már elküldtem a kommentet, hogy mindkettõt te írtad. Most olvastam a babatervezõk oldalán, hogya tojásf. után a krémes tojásfeh.folyás elõfordul kb peteérés után egy héttel. Így akkor valószínû hogy elõbbinél van a peteérés, illetve azt írja hogy a kettõ között pedig száraz, mert peteérés után elvileg így van. Sok sikert neked.
Szia! Én ugyanígy vagyok. Nekem a tojásfehérjeszerû nyúlos nyák a 11 naptól a 14. napig szokott lenni. A 15. napon már nincs és másnap megjelenik a tetápolószerû krémes. A 15. napon szokott elkezdeni emelkedni a hõm, a doki szerint akkortájt van peteérésem, bár szerintem ezt nem igazán lehet pontosan megmondani, csak napokra szûkíteni. Mi ebben az idõszakban 2 naponta együtt vagyunk (a 20 napig mindenképp) utána érzés szerint.
Azért hogy a kérdésedre is válaszoljak a Billings módszer szerint a nyák megjelenése a tüszõérés megindulását jelzi, amikor csúszóssága megszûnik akkor van peteérés, ennek magyarázata, hogy a tüszõ megrepedésekor termelõdõ hormonok változtatják meg a nyák állagát. Termékeny a nõ a nyák észlelésének ideje alatt és a csúszósság mgszûnését követõ 3 napig. Úgyhogy szerintem ahogy az elõbb is írtam inkább idõszakot lehet a peteérére meghatározni és azokban a napokban együtt lenni.
A kérdező hozzászólása: Szia, olvastam már errõl a módszerrõl, nekem is a kettõ között semmi nem volt, viszont a 12-15. napon pattis voltam meg szerintem éreztem a peteérést is, voltunk együtt végig, a 19. nap tegnap volt és akkor viszont nem. Én inkább az elsõre gondolnék, te is?(elsõtõl kérdem)
Igen valószínû, hogy 15 és 18 között lehetett a ciklusaid hosszából ítélve. Egyébként mind a két hozzászóló én voltam.
Szia! Ismét én. Én azért fenntartással kezelem ezeket, mert nem feltétlenül igazak, a babnet oldalon a saját és mások tapasztalatát gyûjtötték össze, nem feltétlenül így van. A tojásfehérjeszerû után nálam 1 nap nincsen semmi utána ált. a 16 napon már megjelenik a testápolószerû krémes sok. A 19. napra pedig eltûnik, utána pedig egész a mensiig vizes, a mennyisége változó. Voltam UH-n a múlt hónapban, akkor a 13 napon jelent meg a nyák. A 14. nap este az UH-n még megvoltak a tüszõk (2 volt). Másnap leesett a hõm még volt egy kis nyák, másnap emelkedett és semmi nem volt a 17. napon testápolószerû nagyon sok. A 19. napi uh-n pedig látszott a sárgatest. De ez szerintem mindenkinél más, a saját testedet kell megfigyelned.
A kérdező hozzászólása: Szia, már van egy 16 hós babám õ úgy fogant hogy figyeltem a tojásfeh. nyákra ami 1-2 napig volt akkor. Most jött ez a másodikfajta, eddig ilyen nem volt nekem, de mi mindent megtettünk:) Amúgy igazad van mindenki más és még az adott emberke is produkálhat más dolgokat. Szoktam érezni a petesejt kiszabadulását:) , viszonylag jól ismerem a testem jelzéseit is:) köszi hogy megosztottad velem a te eseted, minden jót

Nemtudom hogy pontosan melyik nap van peteérésem! Kiszámoltam a ciklus.hu-n hogy kb: mikor van de nekem mikor a peteérést kiszámolta akkor nekem 3-4 napig szurkál a petefészkem! Akkor most honnan tudjam hogy mikor van?

Legjobb válasz: Amit a ciklus.hu kiszámol az csak egy sokéves statisztikai adat.A testünk szerencsére nem úgy mûködik,mint egy számítógép.Inkább vegyél ovutesztet,ha annyira a peteérésedet akarod figyelni.

Amit a ciklus.hu kiszámol az csak egy sokéves statisztikai adat.A testünk szerencsére nem úgy mûködik, mint egy számítógép.Inkább vegyél ovutesztet, ha annyira a peteérésedet akarod figyelni.


Ciklus.hu szerint 23. -án lesz peteérésem, mely napok a legesélyesebbek a baba áldásra?

Legjobb válasz: Szia! Ha a program jól számol, és te olyan pontosan mûködsz, mint egy gép, akkor 23-a. :-) Az akciókat mondjuk 4 nappal elõtte érdemes elkezdeni (mármint a babához), kb két naponta, mondjuk hónap végéig. Ha a szervezeted úgy mûködik, ahogy a nagykönyvben meg van írva, akkor nem tudjátok kihagyni a peteérést.

Szia! Ha a program jól számol, és te olyan pontosan mûködsz, mint egy gép, akkor 23-a. :-) Az akciókat mondjuk 4 nappal elõtte érdemes elkezdeni (mármint a babához), kb két naponta, mondjuk hónap végéig. Ha a szervezeted úgy mûködik, ahogy a nagykönyvben meg van írva, akkor nem tudjátok kihagyni a peteérést.
Ahogy az elsõ válaszoló is írta, csak akkor van 23.-án ha minden úgy megy ahogy a nagykönyvben meg van írva. De általában nem úgy van.. Nekem sose akkor van mikor a ciklus.hu jelzi. Én azt mondom elõtte lévõ 3 nap, és utána lévõ 3 nap esélyes mert ha tolódik a peteérés akkor is sikerül elcsípni :) Ha mindíg szeretnéd pontosan tudni érdemes hõgörbét vezetni. Sok sikert!

Két féle folyásom volt, először testápoló szerű, fehér, majd rá két napra tojásfehérjés átlátszó lett. Mikor lehetett a peteérésem, melyik jelezte a peteérést?

Legjobb válasz: mindig a tojásfehérjés nyák jelzi az ovulációt! (ha van, ha nem akkor lehet a testápoló szerû)

mindig a tojásfehérjés nyák jelzi az ovulációt! (ha van, ha nem akkor lehet a testápoló szerû)

Ha egészen pontosan tudom, melyik nap van peteérésem, akkor mikor érdemes együtt lenni a nagyobb siker érdekében?

Meg szoktam érezni, hőmérőzöm, és olyan nyákom is van az adott napon. Előtte, aznap, vagy utána nap van nagyobb esélye? Nem gond, ha minden nap csináljuk? Azt olvastam valahol, hogy kétnaponta jobb. Kinek mi a tapasztalata?

Legjobb válasz: Én aznap mindenképp csináltam de elötte és utána is ahogy összejött éppen. Szerintem az a jobb ha akkor csináljátok amikor termékeny vagy.

Én aznap mindenképp csináltam de elötte és utána is ahogy összejött éppen. Szerintem az a jobb ha akkor csináljátok amikor termékeny vagy.
A termékeny napok az ovuláció elõtt 3 nappal kezdõdnek és aznap mikor peteérésed van, véget is ér. Tehát kb 4 nap, ekkor érdemes együtt lenni, ha biztosra akarsz menni akkor elõzõ nap legyetek együtt, az a legjobb :)

Milyennek kell lennie a mehszajnak peteereskor mensi fele kozeledve meg terhesseg alatt? Melyik napon van a peteeres ha ciklusom 28napos? Csak peteereskor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták,hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták, hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

A ciklus 11-14 napján erős nyáktermelésem volt, de csak a 17-ik napon ugrott, 5 fokot, a hőm. Ekkorra (15-17 nap) már csökkent a nyák + kevésbé volt folyékony és nyúlós. Melyik jelezte reálisan a peteérést? A kettőnek nem szinkronban kellene müködni?

Legjobb válasz: Idézek a babatervezõk oldaláról:"a tüszõrepedés legtöbb esetben a megemelkedett hõmérséklet elött 1-2 nappal, vagy a hõmérsékletemelkedés napján történik. Ritkábban 3-4 nappal a megemelkedett hõmérséklet elõtt vagy a hõmérsékletemelkedés második napján. A legtöbb és legjobb minõségû hüvelyi váladékot 5 napon belül a hõmérsékletemelkedés elõtt vagy utána 3 napon belül lehet megfigyelni." Viszont egy fórumhozzászólásban azt találtam, hogy valakinek peteéréskor nem repedt meg a tüszõ, csak egy héttel késõbb, amikor a pete már elöregedett. Erre én is kiváncsi lennék, hogy igaz-e, gyakori-e?

Idézek a babatervezõk oldaláról:"a tüszõrepedés legtöbb esetben a megemelkedett hõmérséklet elött 1-2 nappal, vagy a hõmérsékletemelkedés napján történik. Ritkábban 3-4 nappal a megemelkedett hõmérséklet elõtt vagy a hõmérsékletemelkedés második napján. A legtöbb és legjobb minõségû hüvelyi váladékot 5 napon belül a hõmérsékletemelkedés elõtt vagy utána 3 napon belül lehet megfigyelni." Viszont egy fórumhozzászólásban azt találtam, hogy valakinek peteéréskor nem repedt meg a tüszõ, csak egy héttel késõbb, amikor a pete már elöregedett. Erre én is kiváncsi lennék, hogy igaz-e, gyakori-e?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. Bocs, hogy csak most válaszolok, de azóta csak rohantam.Igen, valahogy én is így tudom a nyák-termelés ciklusát. Még arra nem találok kielégítõ választ, hogy ovulációkor hogyan kell "találkozzon" a nyák és a hõ jelzés.Valószínû ez egyénfüggõ. Bár az általad írtak alapján is, a nyák akkor a legdúsabb, amikor a "legfogékonyabb" vagy, vagyis ovulációkor, a hõ pedig szintén akkor emelkedik (v. utána 1-2 nappal). Tán abból kell kiindulni, hogy a nyák az ösztrogén, a hõ a progeszteron jelzése.Na, de hogy lehet hogy az Ö.azt jelzi, hogy: "ovuláció most", a Pr. meg akkor jelzi ugyanezt, amikor az Ö jelzése szerint már lejárt az idõ. Hú, remélem érthetõ...még keresgélek én is, hátha erre is találok válszt. Üdv.
Szia! A peteérést mindig megelõzi a tojásfehérje szerû váladék. A peteérés az utolsó legalacsonyabb hõmérsékletû napon következik be. Ovuláció után a hüvelyváladék megváltozik és kevesebb is lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A nyák csökkenése már a peteéréskor (a hõemelkedés elõtti napon) bekövetkezik? Pontosabban: nem az a legtermékenyebb idõszak, amikor a legdúsabb a nyák? Mert nálam, mire a hõm felugrott(és elõtte levõ 2 nap)már jelentõsen csökkent és változott a nyák minõsége.
A kérdező hozzászólása: Ha nem szabadul ki a pete, akkor is felugrik a hõ? Talán, nem. Én megpróbálok optimista lenni és a "ritka eset"-hez sorolni magam :) , vagyis bízni benne, hogy a nyák jelzése rendben volt, vagyis az ovulációm a hõemelkedés elõtt 3 nappal, amikor a nyák még tojásfehérje volt, bekövetkezett...hm, de jó lenne...aztán másfél hét múlva megint negatív teszt. Tán nem kéne annyira figyelni magam? Vagy ideje lenne egy ovu-tesztet venni. A jövõ hónapra(hacsak nem vagyok ritka eset :) , azt is kipróbálom. Köszi a segítséged. Ha még van ötleted örömmel olvasom.
Szia! A méhnyakváladékról a következõket találtam: Közvetlenül mensi után, észlelhetõ mennyiségben megszünik a méhnyakváladék-termelés, és a hüvely gyakorlatilag száraznak nevezhetõ. Néhány nap múlva opálosfehér, szagtalan váladékot láthatunk, amely nem okoz kényelmetlenséget. Egy picike nyomot hagyhat a fehérnemûn. Késõbb ez az opálosfehér váladék egy kicsit sûrûbbé és fehérebbé válik, a mennyisége megnõ. A következõ néhány napban a váladék egészen megváltozik, sokkal tisztább és rugalmasabb lesz. Közvetlenül ovuláció elõtt a méhnyakváladék teljesen kitisztul még nyúlosabbá válik és talán a tojásfehérjére hasonlit leginkább. Ez a méhnyakváladék-termelés csúcsidõszaka, nem is ok nélkül, ahhoz hogy a sperma eljusson a petesejthez, felfelé kell haladnia, mégpedig egy megfelelõen síkos csatornában. Az ovuláció után szinte azonnal megszûnik a méhnyakváladék tisztasága és rugalmassága, ismét sûrûbb, opálosfehér váladékká alakul, és sokat "pacázik" a következõ napokban. Ez a progeszteron hatása. Valamiféle pecsétet tesz a méhnyakra, amellyel megakadályozza, hogy bármilyen idegen test jusson a méhbe. A köv. mensiig hátralévõ hetekben megint minimálisra csökken a méhnyakváladék, csak annyira, hogy nedvesen tartsa és óvja a hüvelycsatornát.
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam a választ :) , megírom neked is! Az is lehetséges, hogy a szervezet pár nappal többet igényel, amíg a progeszteronszint emelkedésére hömérsékletemelkedéssel válaszol.Annak eldöntésére, hogy melyik változat áll fenn (sárgatest elégtelenség, v. a fennti), pontosan meg kell állapítani a tüszörepedés idöpontját. Ez azon a napon történik, amelyiken a legjobb minöségü hüvelyi nyálka érzékelhetö, vagy a pedig a rá következö napon. A hömérsékletnek 5 nappal a tüszörepedés után emelkednie kell. Ebben az esetben azok a napok is a luteális szakaszhoz tartoznak, amelyek a késöi emelkedés miatt még a cover line alatt vannak. A következõ oédalon találtam, sok , ás érdekesség mellet: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml Üdv.
Köszi szépen!
hát a folyásból egyértelmû, mikor volt pé d.az a tüsszõrepedés, elõtte utána 2-3 nappal ha voltatok együtt az szupi
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, de nem egyértelmû. Pénteken a 12. napom volt, nem utánna van a tüszõrepedés?
nyúlós folyás napján van a tüsszõrepedés, így utána való 24 óra a legesélyesebb a teherbeesésre-nekem dokim így mondta
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!