Találatok a következő kifejezésre: Mely növények az (56 db)

répa
Hol írtad az akváriumot? :)
Most olvasom el figyelmesen a kérdést. Minden növény igényli a fényt, anélkül nehezen fognak fotoszintetizálni. A felsorolt növények alacsony fényigényûek, megelégszenek minimális fénnyel is, de ettõl még világítani kell, méghozzá egy megfelelõ fényforrással.
talán még a Microsorium pteropus nagyon lassan nõ
anubias, gömbmoha úszó növények közül meg pl a Békalencse és a Limnobium laevigatum
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az elsõ kettõt nem tudom értékelni, majd szóljatok, ha ti azokat tartotok az akváriumba!
Egyes anubias (vízilándzsa) fajok, esetleg vegyél mohát (gömb, jávai, esetleg májmohát).
anubias nana semmi törõdést nem igényel, csak egy kevés fényt.
Hát, attól függ, hány W a világítás. Szerintem a nélkül semelyik nem bírja!
kaktusz
10. válaszoló: azért az, hogy a Halak, akvarisztika rovatban tette fel a kérdést, elég beszédes ;)

Szeretnék ilyen hálót kifeszítek az akiban, és arra ránöveszteni valamilyen növényt ami szép és gyorsan nő! Melyik növény ilyen?

Legjobb válasz: Mohaféléket szokás hálóra varrni, azokkal próbálkozz. Jávai vagy karácsony megfelel a célra.

Mohaféléket szokás hálóra varrni, azokkal próbálkozz. Jávai vagy karácsony megfelel a célra.

Melyik növényt magasztalja az iszlám kultúra?

Legjobb válasz: Például a kávét. :) Eredetét sok legenda övezi melyek nagy része az iszlám országaiban keletkeztek és erõsítették a hitet, hogy a kávé az iszlám vallással együtt terjedt el, az iszlám szent itala. A korán ugyanis tiltja az igazhívõknek a borivást, de a tiltott és a muzulmánoknak hiányzó bort jól helyettesítette a kávé, amit az „iszlám borának” is neveznek.

Például a kávét. :) Eredetét sok legenda övezi melyek nagy része az iszlám országaiban keletkeztek és erõsítették a hitet, hogy a kávé az iszlám vallással együtt terjedt el, az iszlám szent itala. A korán ugyanis tiltja az igazhívõknek a borivást, de a tiltott és a muzulmánoknak hiányzó bort jól helyettesítette a kávé, amit az „iszlám borának” is neveznek.
pl a datolyát - ramadánkor a böjtöt pár szem szárított datolyával törik meg - Mohammed prófétának mindössze 7 szem datolya volt a vagyona, mikor meghalt - az egyik legfinomabb ünnepi sütemény a maamoul hagyományos tölteléke is datolya (bár pisztáciával is készítik)
:-) látom te is mozaik biosz versenyezel...:-) jó kérdés!!!
micsoda idióta kérdés... semelyiket se.
Mint muszlim mondom, egyiket sem!
a datolya, a mez, a szolo,
Az iszlam kulturaban harom noveny nagyon fontos: az elso a fuge amirol a Koranban is szo van, a datolya es az oliva.


Azon anyagok összefoglaló neve, melyeket növényi kártevõk és élõsködõk ellen vetünk be. Gyakran toxikus készítmények melyek az emberre is veszélyesek lehetnek. Mi lehet ez? 11 betûs szó!

Segítségeteket kérném, mindenhol kerestem de nem találom..

Legjobb válasz: Érdekel,vagy rejtvényt fejtesz .Milyen betû van meg belõle ?

Érdekel, vagy rejtvényt fejtesz .Milyen betû van meg belõle ?
peszticidek

Milyen izület (izom, bár inkább izület) erősítő vitaminok/ásványi anyagok vannak? Azok mely növényekben/ételekben találhatóak?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy mi a fájdalmad oka. hány éves vagy, miért fájnak az izületeid? magnézium jó erre, meg persze az egészséges étrend. húsok meg zöldségek. semmi kenyér, semmi tészta

Az attól függ, hogy mi a fájdalmad oka. hány éves vagy, miért fájnak az izületeid? magnézium jó erre, meg persze az egészséges étrend. húsok meg zöldségek. semmi kenyér, semmi tészta
A kérdező hozzászólása: hát na igen, az egészséges étkezés most nem igazán jött össze. Röviden aug. közepén kórházba kerültem, egy hétig nem ettem, és onnan, ilyen tök ritka bélbetegségek meglétével ijesztgetve engedtek el. Ami mellé adtak gyomor- és bélkímélõ étrendeket is amit követni kellett nagyjából, és az lett belõle h másfél hónapja kenyér-tészta-krumpli-répa-néha hús-máj kúrán vagyok. Most lett vége az utolsó kivizsgálásnak és csodák csodájára nem valami ritka betegségem volt, csak egy mezei vakbélgyulladás, ami ráment a vékonybeleimre is (mmint a félreértés elkerülése végett kellemetlen volt az is rendesen). És én erre a "diétára" gondoltam h gondokat okozott, mert tisztában vagyok vele h vitamint és egyéb anyagokat nem ettem, szóval most h visszatérhetek nagyjából a "rendes" étrendemre szeretnék valami nem is kiegészítést, csak h miket egyet ami segít legalább ezt helyreállítani gyorsan. De akkor a magnézium az izületet is erõsíti? Asszem válaszoltam mindenre 22/L

Melyik növény lenne tökéletes az akváriumomba? Többi lent.

2 akváriumom van, egy 15l-es, itt az ivadékok vannak, szifó és platti. Van itt egy olyan növényem, aminek nem tudom a nevét. A levele vékony-szív alakú, alul piros, felül zöld, az új hajtásoknak gyakran mindkét részén piros. Oldalt a szárából jön ki új rész, itt kell szaporítani, ezt tudom. Nem tudja vki a nevét? A másik 80l-es, itt felnőtt ill. fiatal plattik és szifók vannak. Van benne egy olyan növény, mint a fodros vízikalász. Hosszú levele van, és nem a szárától van a levél része, hanem a szárt és a levelet összeköti egy "zöld hosszú szárrész", van benne 2 anubias, az egyik a törpe, a másik ilyen nagyobbra növő, erősebb zöld színűbb, mint a törpe és nagyobbak is a levelei. Ezen kívül van egy "fűféle" növény, hosszú levelei vannak. Nem kardfű, hanem egy annak nagyobb változata, gyenge fényt igényel. Állítólag ki is fog nőni az akváriumból. És van egy utolsó, egy olyan mint a fodros vízikalász kicsiben "fodortalan" levelekkel, kicsiben és kis levelekkel. Õ is kevés fényt igényel. Nincs algaevőm, nem is jön alga. Tehetek bele azt a fajta kardfüvet, ami így befüvesíti az akvárium alját? Milyet tehetek a 80l-esbe?

Legjobb válasz: Hány watt világításod van és milyen? Ez alapján tudunk mondani. És egy képet csinálj már aksiról, akkor úgy könnyebb a növénymeghatározás, hát ha tudja itt valaki :)

Hány watt világításod van és milyen? Ez alapján tudunk mondani. És egy képet csinálj már aksiról, akkor úgy könnyebb a növénymeghatározás, hát ha tudja itt valaki :)

Mely növények (elsősorban virágok) azok, amelyek között nem nagyon él meg a gaz?

Megfigyelésem szerint ilyen a gyöngyvirág. De az nem szereti a naposabb helyeket. Ezen kívül pedig nem ismerek hozzá foghatót.

Legjobb válasz: Bársonyvirág(büdöske),Árnyékliliom-fajták,ibolya,õszirózsák.

Bársonyvirág(büdöske), Árnyékliliom-fajták, ibolya, õszirózsák.
A kérdező hozzászólása: "talajtakaró növények"... Köszi, ma is tanultam valamit! Ezek szerint nekem talajtakaró növényre van szükségem! :-) Na így könnyebb lesz kutakodni.
Rengeteg ilyen van, csak gyõzd kiválasztani õket. :) Most már, hogy tudod, hol keress a bõség zavara fog elárasztani:)
A kérdező hozzászólása: Jajj igen pontosan, bõség zavara! :-) Annyira szépeket láttam az ajánlott linkeken. Az a kis kék virágözön például! Hajlandó volnék gazt irtani és felásni a földet az utcán, hogy szép virágot ültessek oda. Már csak egy a baj, hogy néhány gyümölcsfa is van az utcán, amelyeket évente egyszer körbejárunk létrával... :-) Az alatt csak nem ültethetem be virággal, mert sajnálnám összetaposni. Lehet, hogy majd csak létrával átléphetõ méretû sávokban ültetek... Még egy évig tanulmányozom a szakirodalmat, aztán jövõre megvalósítok!!! :-)
A "kis kék virágözön"-nel csak tippelek, hogy meténgre gondolhatsz... Ha igen, ne aggódj miatta, egy kis létrázás évente nem fog neki megártani. Nagyon életre való kis növény, nagyon sokat elvisel. Nekem is az utcán van, de sövény alá telepítve, a szomszéd kutya elõszeretettel hevert meg dörgölõzött benne, igaz egy kis ideig utána csapzott volt, de összességében nem lett tõle semmi baja. A sövényt már annál jobban megviselte a kutya dörgölõzése, a mai napig nem heverte ki.

Melyik növénnyel tudom szépen befűvesíteni az aksit? Egy kb árat mondanátok milyen árba vannak?

Növényekkel még kicsit hadilábon állok,a lényeg hogy most kitaláltam egy jó ötletet ahol a halak is jobban érzik magukat, és növényesebb is az egész, mert most még nagyon kevés van...

Legjobb válasz: és talajnak kvarchomok, vagy nagyon aprokavics jó?

A kérdező hozzászólása: és talajnak kvarchomok, vagy nagyon aprokavics jó?
Az igazi gyepnövények nagyon erõs fényt igényelnek. Csak ha ez megvan, akkor érdemes belefogni, különben csak kidobott pénz, idõ meg elképzelések. Maguk a növények annyira nem drágák, a legtöbb 500 Ft körül van/adag, csak éppen sokat kell belõlük venni. A legolcsóbb megoldás, ha Ricciát veszel(úszó májmoha). Ez alapból úszó növény, de le lehet kötözni kövekre vagy egy darab szúnyoghálóra. Nagyon gyorsan nõ, hetente 2x nyírom. Lehet kiterített gömbalgából is gyepet készíteni, ez nem fényigényes, de nyírogatni se lehet. A lilaeopsis fajok viszonylag alacsony fényen is elélnek, de normális ütemben csak erõs fényen nõnek. A Marsilea egy kevésbé fényigényes elõtéri növény, de nem igazán fû, inkább kis nyelvecskék.
A kérdező hozzászólása: A májmoha az jó ötletnek tünik, föleg miután láttam az aksidat:) De a gömbmoha se rossz megoldás, söt:) köszönöm a gyors választ, megyek gondolkodni:)
Tükröm, tükröm :)
Aliz tükörországban
A kérdező hozzászólása: Szia! 4 hónapja vadászom a filmet, és rájöttem, hogy minden idõ kérdése. A nap gondolkodtam egy elméletszerûségen, miszerint ha egy "turmixba" betennénk egy autó összes darabját (csavarok, ajtó, egyéb) egy végtelen idõben full autóvá "rakná" össze magát. Ha veszünk 2 darab dolgot (ami összepasszol és ha érintkeznek úgy marad) ez tart "t" ideig, ami jelen esetben 23perc 3 mp (mondjuk 100 mérés átlagát tekintve) Valószínûséget még nem tanultam, de tegyük fel %-os arányba, hogy 100% az összepasszolás esélye "t" idõ alatt. Akkor egy több ezer db-os autó darabjai míg találkoznak, az x-er annyi. A lényeg, minden idõ kérdése. Bocs, ha lebombáztalak titeket...
A kérdező hozzászólása: Szia! Pont nézem a filmet, de majdnem biztos vagyok benne, hogy nem ez az (vagyis az elmúlt 7perc 20mp alatt látottak alapján.) Annak volt egy 2. része is, az elsõre alapozva. (a bogyók leestek a szellõzõn és pont egy virágföldes edénybe gurultak.) A Nagymama szobájában volt a tükör és az átkeléskor egy bogyó elfeketedett. Volt valami versike is a "régi" tükörhöz. Megemlítendõ, hogy a színész aki játssza Alic-t egy igen szemrevaló nõ.
A kérdező hozzászólása: Igen, a Tükröm-tükröm a címe. Köszönöm!

Melyik film az amiben egy növény bogyóit felhasználva, át lehetett kelni a tükör másik oldalára és viszont?

Legjobb válasz: Pontosan errõl a filmrõl van szó: http://www.port.hu/tukrom,_tukrom_magic_in_the_mirror/pls/fi..

A kérdező hozzászólása: Pontosan errõl a filmrõl van szó: http://www.port.hu/tukrom, _tukrom_magic_in_the_mirror/pls/fi..
Magic in the Mirror
A kérdező hozzászólása: Nem tudjátok, hogy hol lehet megnézni/letölteni? (Url?)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!