Találatok a következő kifejezésre: Mely italokat energiaitalnak (4 db)

Mely italokat nevezik energiaitalnak?

Legjobb válasz: amelyekben olyan anyagok vannak mint pl koffein, ami ertagito hatassal rendelkezik, igy serkenti a verkeringest.

amelyekben olyan anyagok vannak mint pl koffein, ami ertagito hatassal rendelkezik, igy serkenti a verkeringest.
az eredeti energiaitalok, mint pl. a gatrade azt a célt szolgálták, hogy az amúgy edzett, tartalékkal rendelkezõ szervezer sportolás közbeni víz és ásványi anyag (izzadás) veszteségt pótolják. Az összetételük is ennek megfelelõ. Amit manapság energiaitalnak neveznek, az nagymennyiségû energiából (cukor) és serkentõszerbõl (koffein) állnak. Arra valók, hogy a edzettlen, tartalékokkal nem rendelkezõ szervet is képes legyen nagy teljesítményt végezni. A kettõ között az a különbség, hogy míg az elöbbi csak segíti, támogatja a szervezetet, az utóbbi túlpörgeti, olyasmire kényszeríti, amire az nem való. Ezért lehet viszonylag könnyen megdögleni tõle.
Amik növelik az energia szükségleteket, emelett koffeint, cukrot, káros anyagokat tartalmaznak. Élénkítõ hatásúak, ugyanakkor egészségtelenek. A boltokban, áruházakban külön fel vannak tüntetve az ilyen italok. :)

Melyik energiaital tartalmaz proteint? Es melyik energia ital a legjobban ajanlott? ( amitol az ember kedve is tokre megjon)

Legjobb válasz: Hát fordísd meg szépen a dobozt, és rá van írva, általában vagy nincs benne, vagy 0,4mg van 100ml-ként. pl a hell nevezetûben nincs. Energiaitalból a taurin és koffeinmentes ajánlott (asszem ez valami vild néven fut most), csak az meg nem jó semmire. A hagyományos energiaitalok viszont kb mind ugyanannyira egézségtelenk. Olyan meg nincs, amitõl az ember kedve is tökre megjön, mert elég nagy baj volna, ha az energiatal a központi idegrendszerre is ilyen látványosan hatna. Azt már kábítószernek hívnánk...

Hát fordísd meg szépen a dobozt, és rá van írva, általában vagy nincs benne, vagy 0, 4mg van 100ml-ként. pl a hell nevezetûben nincs. Energiaitalból a taurin és koffeinmentes ajánlott (asszem ez valami vild néven fut most), csak az meg nem jó semmire. A hagyományos energiaitalok viszont kb mind ugyanannyira egézségtelenk. Olyan meg nincs, amitõl az ember kedve is tökre megjön, mert elég nagy baj volna, ha az energiatal a központi idegrendszerre is ilyen látványosan hatna. Azt már kábítószernek hívnánk...
A kérdező hozzászólása: s ez a Wild mer is ajanlott ?
Hülyeséget beszél az 1. hozzászóló, egyáltalán nem káros napi 1-2 üveg energiaital, max. annyira növeli meg a szívverésed, mintha járkálnál. Koffein és taurin mentes? Hiszen ebbõl áll az energiaitalt... Az én kedvemet a Watt energiaital szokta meghozni, mivel felélénkít.

Melyik az egészségesebb? Ha megiszik az ember hetente fél liter energiaitalt vagy fél liter alkoholos italt?

Apám azt mondja, hogy egészségtelen az energiaital. Én csak átlagban hetente fél liter energiaitalt iszom meg, apám hetente ugyanennyi alkoholos italt, sokszor többet is.

Legjobb válasz: Egészségedre! Mindenki azzal mérgezi magát amivel akarja. Apád jó példát mutatott. Te is õ is valamilyen drogot használtok. kérdés csak az ki fog kidõlni elõbb a hosszútávú hatások miatt. Én rád tippelek. Szegény apád.

Egészségedre! Mindenki azzal mérgezi magát amivel akarja. Apád jó példát mutatott. Te is õ is valamilyen drogot használtok. kérdés csak az ki fog kidõlni elõbb a hosszútávú hatások miatt. Én rád tippelek. Szegény apád.
Heti fél liter alkohol még teljesen normális keretek közt van. Eleve napi 1 dl bor segít a vérképzésben. És mi heti 5 dl-rõl beszélünk. Bármilyen alkohol is ez, ha csak nem tömény akkor semmi káros hatása nincsen ilyen mennyiségnek. Viszont az energia italnak pedig semmilyen jótékony hatása nincsen. Azok a vitaminok amiket felsoroltál napi egy almával is bevihetõek. A koffein pedig nem egészséges. Igyál teát. Abban is van koffein.
Attól függ, milyen alkohol. Az energiaital nagyon káros, fõleg az olcsóbbak, sokban a javasolt maximális érték sokszorosa van pl. taurinból, ha jól tudom. Szerintem akkor inkább kávézz, az nincs telenyomva mûanyag sz*rokkal. Az, hogy az alkohol károsabb-e, attól függ, hogy micsoda. Ha jófajta borról, pálinkáról vagy ilyesmirõl van szó, akkor semmi gond nincs vele, csak ha ilyen "barackízû alkoholos ital" jellegû dolog, az az, ami szintén káros. Ja mondjuk 17 évesen a koffein határozottan ellenjavallt. Szóval a legjobb az lenne, ha sem energiaitalt, sem kávét nem fogyasztanál még.
A kérdező hozzászólása: A kávé nagyon mosogatólé ízû, ezért nem iszom. Teát meg naponta 1, 5 litert iszom, de semmi hatása nincs.
A kérdező hozzászólása: Plusz még a kávétól eléggé komor lesz a közérzetem.
A kérdező hozzászólása: Az energiaitaltól meg nincs semmi bajom, nincs hatással a közérzetemre, a felsorolt mellékhatások egyike se jelentkezik nálam, pedig hosszú évek óta iszok energiaitalt.
a külömbség az hogy te még csak gyerek vagy, és ezzel elcs*szheted a felnõtgorod egészségét, mert nem a koffein hanem a taurin+koffein a "rossz" nem azt mondom hogy ne igyál, de heti 0, 25l is elég lenne bõven és a kóla nem egészségtelenebb mint az energiaital :D


Sör és energiaital keverekétől be lehet rúgni fiataloknak? Ha igen, mennyi mennyiségtől? És amúgy melyik a legerősebb ital?

Puszta kíváncsíság, szóval letolást nem kérek! Csak normális választ!

Legjobb válasz: Nemcsak fiataloknak, de idõsebbeknek is. A mennyiség különbözõ, attól függ kinek hogy bontja az alkoholt a szervezete.

Nemcsak fiataloknak, de idõsebbeknek is. A mennyiség különbözõ, attól függ kinek hogy bontja az alkoholt a szervezete.
be lehet persze, de az energiaital nem sokat számít! Kb annyitól fogsz berúgni, mint sima sörtõl. Legerõsebb talán az absinth, 70% körüli alkoholtartalma van, és enyhébb halucinációt is okozhat:) ! Megéri kipróbálni;)
Van fekete absynth is, ami 90%-os alkoholtartalmú...
Nem mindig az alkoholtartalom a döntõ, hanem az, hogy szénsavas vagy nem szénsavas. Próbálja ki az összes abszint és portói rum ivó, hogy mi van akkor, ha lebutítja a az alkoholtartalmát pl felére vízzel és szén-dioxiddal feldúsítja. Sokkal jobban megbolondít, azért mert a szénsav "felmarja" a nyálkahártyát és így hamarabb jut el a hatóanyag a véráramba.
en ugy tudom, h a fekete absinthe max 80%-os, de a leggyakoribb a 60, 68, 70 % -os.
hát gondolom a tiszta etanol...de azt sztem képtelenség meginni, és nem könnyû engedély nélkül hozzájutni, mert úgy könnyebb lenne feketén mindenféle hamisított italt csinálni...
az absinth csak akkor okozhat hallunicáót, ha a fekete ürüm benne van. Nézd meg az összetevõket. A legtöbb magyar földön forgalmazott absintban nincs. A kisebb kiszerelésû üvegekben található, de sokkal drágább. pl: 0, 75 ös zöld absinth, tesco polcon de nem tesco termék, világosabb színû, csak jó erõs alkohol, 70%. Mellettekisüveges sokkal zöldebb, olyan smaragd színû cucc, alkoholtartalom ugyanannyi, benne: fekete üröm. Haverjaim ilyet ittak. Nem haluztak azt mondták, de nagyon berugtak. szóval a kicsi tündér, ami jön... hát a régi francia igazi absinthban talán:)
A legerõsebb Absinthe a Zöld, abból is az amelyen a STRONG felirat található 85% alc. Ha jól tudom a feketébõl nem gyártottak STRONG-ot... dehát mindent én sem tudhatok :)
**OFF**: ...a (rendes) abszint ma 45-83% közt mozog. Mii, fekete üröm?:D Hallucináció?:D A fehérre gondoltál, és nem, az sem, mert tudod akkor minden füves azt szívná (250 Ft 50g és legális, nem is rossz a fûhöz képest, mi?), de nem szívja, talán mert nem okoz semmitse, max görcsölsz és meghalsz, ha megfõzöl egy negyed kg-ot egyszerre teának, de nem szép halál, elhiheted;) A rodniks STRONG 85 egy ocsmány ízû dzsuva, de a legerõsebb abszinthamisítvány 90% fölött van. Valami kékes, most nem ugrik be a neve. ****** A "legerõsebb ital" meg általában az, amin nem nagyon érzed az alkoholt:D A vodkapezsgõ és a bölényrúgás (2 dl bor, 1dl vodka, 1dl rum, 1 dl kóla) pl életveszélyes:) Ha cukrozott, az még jobb, mert akkor egy csomót meg tudsz inni, és utólag üt be, halmozottan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!