Találatok a következő kifejezésre: Mely idézetek a (48 db)

Melyik (volt) a kedvenc meséd? (lehet könyv is) És melyik a kedvenc idézeted belőle?

Legjobb válasz: A magyar népmesékböl a köleves. A kedvenc idézetem pedig a "Babi néni csööööö!"

A magyar népmesékböl a köleves. A kedvenc idézetem pedig a "Babi néni csööööö!"
Erõs János: "Disznókat a csûrbe, Miklós bát meg a disznóólba!" Szaffi: "De csak a cigánymedvét!" "Jelentem, a gát, aláaknázás által alá lett aknázva, általunk" Kacsamesék: "Beleestem egy bokorba, nem eresztett az otromba" Vuk "Ne törõdjön vele Gá-Gá-Gá-Gáspár!" Tom és Jerry (innen nem tudok idézeted, de Tom ordítását imádtam mindig) Mézga Aladár: "Ez vadgesztenyés néni"

Nem tudom melyik idézetet válasszam, mind a kettő tetszik. Ti melyiket választanátok?

"Szeretni egymást nem azt jelenti, hogy egymás szemébe nézünk, hanem, hogy együtt nézünk ugyanabba az irányba." "Talán semmi sincs szebb a világon mint találni egy embert akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát. Akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk."

Legjobb válasz: A kettõ közül talán inkább a második.

A kettõ közül talán inkább a második.
Nekem sem tetszik. Nekem is az jutot eszembe, hogy 16 éves lehettem mikor ezek voltak a kedvenc idézeteim. Én valami mélyebbet keresnék, valami személyesebbet, ezek kicsit giccsesek és közhelyesek.
😈- ilyen hülyeséget! szinte minden meghívón van - azért nem ez a világ legnagyobb problémája. Ide meg segíteni járj, mert ledorongolni a másikat, az b·zis
Nekem sem tetszik egyik sem. Egy 14 évesnek facebookra jó körülbelül.
😈 légyszíves, ajánlj egy szép Petõfi versrészletet- nem kell így nekiesni egy kis menyasszonynak..
Mindkettõ gáz és nyálas. És ráadásul nem is igazak ezek az idézetek. Válassz egy Petõfi versidézetet. Nála szebben és okosabban senki sem írt a világon.
Egyáltalán mi a túrónak idézet egy esküvõi meghívóra? Ott csak az idõpont, a helyszín és a meghívottak köre fontos. Semmi egyéb, giccses .ar nem kell rá.
7.: és az oltárhoz is elmenjek helyette? egy házasulandónak már csak van annyiönállósága, hogy eldöntse, mi tetszik neki. esküvõi meghívóra idézetet rakni buuzis.
Tudod kedves 19-es, nem azért fõzök, mert máshoz nem értek, hanem azért mert szabadságon vagyok és marha jól csinálom, örömet okoz. Azt pedig, hogy Petõfi számodra mit jelent, nem nem értem, hanem nem értek Veled egyet. Továbbá attól, hogy te ezt újra és újra elismételed még nem lesz igaz, sõt meggyõzni sem fogsz vele senkit sem. ez egy elég érdekes hozzáállás, ami azonban sokakra jellemzõ, akik csak és kizárólag a saját véleményüket, elgondolásukat, meggyõzõdésüket vélik igaznak. Én evvel vitába szállni nem óhajtok, ugyanis szélmalomharc lenne csupán. Szerinted az, sok-sok milllió más szerint pedig nem. Sebaj, majd mind elmegyünk fõzni:) Nem offolom tovább a témát, Te pedig ne törõdj velem én sem fogok Veled, édesanyám idõben megtanította, hogy arra érdemtelenekkel nem kell foglakozni, bossszankodni rajtuk pedig még annál is nagyobbb butaság. nem reagálnék a továbbiakban a nekem szánt megjegyzéseidre, tehát ne terheld magad velük, bár ha neked jól esik, akkor terápiás célzattal csak nosza, hátha jobbban leszel. Minden jót! Persze újra elnézést az OFFért, ígérem részemrõl több nem lesz.
Kit érdekel, hogy kivel értesz egyet, egyáltalán a véleményed? Azért, mert van véleményed, még nem jelenti, hogy vagy is valaki.
#19😈 egyetértek! Magam is nagyon szeretem Petõfit és méltatlanul bánnak ma vele. De miért nem ajánlsz szebbet? az lenne a segítség ennél a kérésnél.
Az esküvõt is simán megszervezem.
Ne hagyd hogy itt bárki rosszindulatú(és/vagy) irigy ember befolyásoljon. Ha ezeket szeretnéd tedd rá mindkettõt! Az esküvõ igenis giccsparádé bizonyos szempontból, már attól kezdve hogy nem a nyári shortodban állsz oltárhoz flipflopban vagy melegítõben. Én se bírtam dönteni két gyönyörû idézet között, és csodaszépen megoldva mindkettõ rákerült!! Sok boldogságot!!
23😈 Kockás Peti, hány éves vagy? 13?
1. (2túl hosszú)
Szerintem több, mint 13, de lehet tévedek:) Viszont szívesen vennék Petõfi filozófiai értekezéseirõl forrásmegjelölést, mert bár tisztelem becsülöm az említett költõt, ebben az értelemben nem igazán tudom mire gondol. Értem ez alatt, nem rá volt jellemzõ az efféle megnyilvánulás, és igen ritkán mozdult el ebbe az irányba, de hát az ember mindig tanul újat. Különösen egy efféle sértett, megnyilvánulásaiból következtethetõen is feletébb szûklátókörû embertõl. Hajrá! Bizonyára visszatér majd megsértõdni, mert más érdemlegeset nyilván még életében nem csinált.
Petõfi a világ legnagyobb költõje és filozófusa. Aki ezt nem érti, az menjen inkább fõzni.
Értem én, azért is írtam, hogy én meg benéztem és nem neked szántam:) Jah, vagy hogy Te meg az utolsót(17) nem nekem számtad?:) Kölcsönösen elmentegetõzhetünk majd itt napestig, ez a rossz abban, ha csak számok alapján lehet megszólítani valakit. Az ember könnyen összekeveri és már is kész a kalamajka. Újfent jót offoltam, el is megyek inkább fõzni!:)
😈 azét mondtam, ajánl egy szép Petõfi verset- tényleg van sok, az segítség lenne - nem itt hõbörögni
15-ös vagyok. Az Off-omat nem a 7-esnek szántam, benéztem, elnézést. de nyilván egyértelmû, hogy kinek/kiknek! Ne essünk egymásnak gyerekek! Legyen szép napja mindenkinek!
Ja, és ha mindenki a kútba ugrik, akkor te is. A segítségen meg nem kell megsértõdni. Az igaz barát nem hízeleg, hanem kimondja a ájó dolgokat, mert segíteni csak ezzel lehet.
Ehhez mit szólsz? "Mi nem hirdetjük fennen, hangos szóval, Csak te, csak én, örök és holtomiglan, Mi megpróbálunk csendben boldogok lenni, Lelkünk mélyén õszintén, igazán szeretni." Nekem ez nagyon tetszik :) Amúgy a kettõ közül az 1.
A kérdező hozzászólása: 10 köszönöm szépen
Szép mindkettõ, és én nem egy olyan meghívót láttam már, ahol két idézet is volt, szóval abszolút normális dolog meghívóra idézetet tenni. Nekem személy szerint a második jobban tetszik, szerintem az eléggé kifejezõ és odaillõ egy esküvõre. Ha nektek ezek tetszenek ne változtassatok rajta!
Nekem az elsõ már túl unalmas, mert mindenhol belebotlok, de a második nagyon szép.Én azt választanám.
második

Mely idézetek szólnak a barátság elvesztéséről?

Nem meghalt, mietött valaki azthinné.(Csak számomra). De azt szeretném, hogy b?ntudata legyen. ? is rosszul érezze magát, ne csak én. El?re is köszike a segítséget:D

Legjobb válasz: "A barátság aranyfonal,mely néha elszakad,meg lehet ugyan kötni,de a csomó megmarad." Nem tudom mi történt ,de szerintem idézet nélkül is bûntudata van,ha nincs akkor pedig nem is lesz idézettel sem,mert akkor nem is volt igaz barátod.

"A barátság aranyfonal, mely néha elszakad, meg lehet ugyan kötni, de a csomó megmarad." Nem tudom mi történt , de szerintem idézet nélkül is bûntudata van, ha nincs akkor pedig nem is lesz idézettel sem, mert akkor nem is volt igaz barátod.
"Elhagynak, ha bármi ér. Ott hagynak bárkiért. Ez barátság??" vélemény?:)
Nem néztem át, de ezek barátságról szólnak, talán van köztük barát elvesztésérõl is valami: http://www.citatum.hu/kategoria/Bar%E1ts%E1g http://www.netorian.hu/kategoria/3
A kérdező hozzászólása: Egy hülyeség miat felkapta a vizet, és msn-en letiltott. de mire meg vele azt nem tudom. De legalább látja a kiirásaimat.
Az igazi barát aki kiírja fecebookra h "XY-naal megyek oszt.kiránduláskor vásárolni" mikor megbeszéltük h csak 2-en megyünk?
utolsó: nem :/
nah..ugyanaz a lány.. megalázó hazugságokat ír egy fiú haveromnak ...megalázóan viselkedik velem :@


Régóta gondolkozok egy tetkóban, te nem tudom, h a 2 közül melyik idézetet varrassam magamra. Szerintetek?

A forráshoz csak az árral szemben lehet eljutni. VS Ha ma nem izzadok meg, holnap a könnyeim áztatnak majd.

Legjobb válasz: amelyik neked többet jelent.

amelyik neked többet jelent.
Egyetértek az elõzõvel! Amelyik Neked többet jelent. Ha egyik sem jelent igazán sokat, akkor meg minek magadra varratni? Egyébként nekem az elsõ tetszik jobban, az nem olyan depressziós, és eleve is nagyon szeretem a forrás szót. :D

Szerintetek melyik idézetet legyen a meghívóban?

„Te vagy a nyugalom, te vagy az ígéret,te vagy ki szól hozzám-s én már nem félek. Te vagy ki meghallgat, bármit is mesélek, Te vagy ki elcsitít, mikor bánt az élet, Mikor úgy érzem, már nincs bennem lélek. Te vagy ki figyelsz rám, ha nem is beszélek, Maradj meg énnekem, csak erre kérlek.” Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része. - Melyik az a rész? - Az, amikor te meg én mi leszünk. (Micimackó) Jó érezni, hogy szeretlek. Nagyon és egyre jobban. Ott bujkálni két szemedben, Rejtőzködni mosolyodban. Érezni, hogy szemeid már Szemeimben élnek és néznek, S érezni azt, ha szép, veled szép És csak veled teljes az élet." /Illyés Gyula/ "S idő, állj meg egy pillanatra, S ti rohanó percek, várjatok, Amíg ők ketten esküt tesznek, Hogy egymáshoz örökké hűk lesznek, Csak addig várjatok!" /Goethe/ "A szerelemben nincsenek évek, A szerelemben csókok vannak. A szerelemben jaj a fösvénynek! A szerelemben csak azok élnek, Kik szerelemből mindent odaadnak. " /Gyónyi Géza/ "Ülj ide mellém s nézzük együtt az utat, mely hozzám vezetett. Ne törődj most a kitérőkkel, én is úgy jöttem, ahogy lehetett. Hol van már az , aki kérdezett és hol van már az a felelet- leolvasztotta a nap a hátamra fagyott teleket. Zötyögtette a szívem, de most szeretem az utat, mely hozzád vezetett." /Csukás István/

Legjobb válasz: Micimackó:)

Micimackó:)
"...Ím szerelmem ekkép változik, de soha meg nem szûnik mindig él, S nem gyöngül, ha néha szelídebb is... Gyakran csendes a folyó, de mély!" (Petõfi Sándor)
"Az én szívem sokat csatangolt, de most már okul és tanul. Aki halandó, csak halandót szerethet halhatatlanul." :) (József Attila)
15-ös!! Úristen de gyönyörûûûûû!! :) Elolvastam, és kirázott a hideg. :) Rövid, de mégis az egész lényeg benne van. Remek. Le is mentettem, eddig nálam ez a befutó, majd ha eljutok a nagy napig! :)
"Ahová most elhívunk láthatsz majd egy csodát, Két boldog emberbõl hogyan lesz egy család!"-Szerintem a világon ez a legszebb, a mai napig könnyekig hatódom, ha olvasom!
Az Illyés Gyula idézet gyönyörû:-)
Nekem ezek közül az Ilyés Gyula. Saját kedvencem: "Ígérd meg azt, hogy kezed kezembõl vissza nem veszed, S hogy szeretni fogsz akkor is, mikor már én is vén leszek!"
"szeretetével és nevetésével sugárzóvá teszi a világot számomra. minden nappal a tavasz édes ígéretét hozza nekem, és miatta örökké fiatal maradok. ezért szerelmem a tegnapért, a máért, és minden holnapért hálám és köszönetem!" :)
szerintem ez is szép: "Akit párodul melléd rendelt az ég, Becsüld meg, szorítsd meg kezét, És ha minden álmod valósággá válik, Akkor se feledd el, légy hû mindhalálig."
1. vagy az Illyés Gyula idézet!
1., micimackó, vagy az utolsó
Na, akkor elsõ. (az voltam, aki kérdezte, egyben van-e)
Ha nem Micimackó az egész, akkor lemondok én is az elsõ javára:)
A kérdező hozzászólása: Igen, bocsánat hogy összekapkodtam.Az idézõjelig egy idézet aminek sajnos nem tudom a szerzõjét.
„Te vagy a nyugalom, te vagy az ígéret, te vagy ki szól hozzám-s én már nem félek. Te vagy ki meghallgat, bármit is mesélek, Te vagy ki elcsitít, mikor bánt az élet, Mikor úgy érzem, már nincs bennem lélek. Te vagy ki figyelsz rám, ha nem is beszélek, Maradj meg énnekem, csak erre kérlek.” Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része. - Melyik az a rész? - Az, amikor te meg én mi leszünk. (Micimackó) amennyiben ez az egész a Micimackó, akkor tényleg, ha nem, akkor az idézõjeles rész. Szerintem. Annyira szép... És ha csak fele bejön, még szebb. Sok boldogságot!
Nekünk az Illyés Gyula idézet volt.
Az elsõ és a Csukás idézet nagyon tetszik, de nekem Illyés Gyula a nyerõ ezek közül:)
A kérdező hozzászólása: A páromnak is ahoz húz a szíve:)
Nem az az igazi akivel le tudnád élni az életed, hanem aki nélkül nem:)

Melyik idézetet gravíroztassam a kedvesemnek?

"Szeress akkor is, ha nem érdemlem meg, mert akkor van rá a legnagyobb szükségem."

Legjobb válasz: mindenképpen az elsõ, nekem nagyon tetszik :)

mindenképpen az elsõ, nekem nagyon tetszik :)
az elsõt:) Nagyon szép;)
A kérdező hozzászólása: :) akkor egyetértünk. karácsonyra lenne, utána írjam oda hogy szertlek vagy az más sok. szerintem ennyi is elég.
Elsõt :)
Elsõ..;)
sztem is elsõ :)

Melyik az a könyv, ahonnan a számos idézetek vannak?

Rengeteg csaj osztja meg ezeket, pl.: 256. Nem ír. 257. Nem írok. Mi a címe vagy mi ez?

Legjobb válasz: Simon Márton: Polaroidok

Simon Márton: Polaroidok
Izgi könyv lehet. :)
Az biztos, hogy itt a gyakorin meg vannak érte õrülve...

Melyek azok a Harry Potter-könyvekből vett idézetek, amik emlékkönyvbe is megfelelnek?

Anyumtól 11 éves húgomnak.

Legjobb válasz: http://www.citatum.hu/szerzo/Joanne_Kathleen_Rowling

1. vagyok mindenféle van közte, keresgélj
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) de ezt az oldalt ismerem már. személyes kedvenced/etek?

Szerelmes versek? Olyan verseket, idézeteket keresek, melyek nem a szomorúságról, csalódásról szólnak, de eddig csak ilyeneket találtam az interneten.

Barátommal 1 éves évfordulónkra közösen készítünk egy albumot a közös képeinkb?l.

Legjobb válasz: küld át a képeket és segítek szívesen

küld át a képeket és segítek szívesen
A kérdező hozzászólása: Tényleg segítenél? :)
persze kuld csak
Én is segíthetek, verseket írok, méghozzá elég gyakran. 19/f
A kérdező hozzászólása: Változás történt...mégsem minden képhez menne a vers, mert olyan jellegût már csináltam neki. Arra gondoltam, hogy az album elejére lehetne írni valami szépet... :)
Kaffka Margit: Litánia?

Írnátok olyan idézetet, melynek az a lényege, hogy sose hátra, hanem előre nézzünk, mert a múlton rágódni kár?

Legjobb válasz: "Sose hátra, hanem elõre nézzünk, mert a múlton rágódni kár!"

"Sose hátra, hanem elõre nézzünk, mert a múlton rágódni kár!"
"El kell engedned a múltat, azért hogy lehessen jövõd" Sid, Jégkorszak. Amúgy http://www.citatum.hu, rengetegféle idézetet lehet találni minden témában!
"Ne nézz hátra, mert valaki könnyen visszahúz. Az igazi bátrak, nekik a jövõ kell és nem a múlt." Road
Kölcsey Ferenc - Huszt Bús düledékeiden, Husztnak romvára megállék; Csend vala, felleg alól szállt fel az éjjeli hold. Szél kele most, mint sír szele kél; s a csarnok elontott Oszlopi közt lebegõ rémalak inte felém. És mond: Honfi, mit ér epedõ kebel e romok ormán? Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér? Messze jövendõvel komolyan vess öszve jelenkort; Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derûl!
Sose hátra, hanem elõre nézzünk, mert elüt az autó
A legtöbbet pufogtatott skulló: Ami nem öl meg, erõsebbé tesz!
"Ne sírj, mert a jövõ bizonytalan, a múlt visszahozhatatlan, így csak a jelen elégíthet." Ez van a pénztárcámba írva és mindig megvígasztal.
"Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre amelyik megnyílik elõttünk." Nekem errõl teljesen az jut eszembe, hogy a múlttal nem érdemes foglalkozni.
"Ne sírj, mert elmúlt, mosolyogj, mert megtörtént."
ha padlón vagy szedj fel valamit aztán állj fel!!
És még egy: “Az élet csak úgy érthetõ, ha visszatekintünk, de csak úgy élhetõ, ha elõrenézünk.” (Soren Kierkegaard) Remélem valamennyit segítettem.
Ebben épp nem az elõretekintés, hanem a jelenben élés van, de hátha megteszi: “Maradj a jelenben. Semmit sem tehetsz, hogy megváltoztasd a múltat, a jövõ pedig soha nem lesz pontosan olyan, amilyennek tervezed vagy reméled. Fájdalmad, félelmed és dühöd, sajnálkozásod és bûntudatod, irigységed és terveid és sóvárgásaid csak a múltban vagy a jövõben élnek.” (Dan Millman – A békés harcos útja)
Romhányi József A rák haladása Egy nagyeszû fóka rámordult a rákra: -Ne haladjon hátra, hisz nem jut elõbbre soha, kinek vissza van az oda. Ám a ráknak mi tagadás, visszásnak tûnt ez a tanács. Azt értette belõle, szégyenszemre hátráljon meg elõre. De kevéssel elõbb úgy gondolta aztán, más kárát tanulná meg a saját hasznán, hogyha maga mögött egy célt is kiszabva, elõregázolna hátra az iszapba. Viszont azt is tudta a nyomorult pára, az ilyesmi nem megy úgy holnapról mára, és hogy ne hagyja a drága idõt veszni, elhatározta, már tegnap el is kezdi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!