Találatok a következő kifejezésre: Mely hónapokban téli (8 db)

Mely hónapokban érdemes téli gumiról nyárira váltani és fordítva?

Legjobb válasz: Ez attól függ hogy a kinti hõmérséklet túllépte-e a +7 fokot,akkor kell lecserélni a téli gumikat nyárira!! Télire meg akkor ha +7 fok alá esik a hõmérséklet. Nyárira már ma is válthatsz!! Ez azért fontos mert a téli gumi és a nyári gumi állaga más,a nyáriba több a mûanyag,ezért ha télen is nyári gumid van az a hideg hatására megkeményedik,és igy nagyon csúszóssá válik,tehát télen a nyári gumi balesetveszélyes! Ezért a hõmérséklet a mérvadó!! További szép napot! Szia!

Ez attól függ hogy a kinti hõmérséklet túllépte-e a +7 fokot, akkor kell lecserélni a téli gumikat nyárira!! Télire meg akkor ha +7 fok alá esik a hõmérséklet. Nyárira már ma is válthatsz!! Ez azért fontos mert a téli gumi és a nyári gumi állaga más, a nyáriba több a mûanyag, ezért ha télen is nyári gumid van az a hideg hatására megkeményedik, és igy nagyon csúszóssá válik, tehát télen a nyári gumi balesetveszélyes! Ezért a hõmérséklet a mérvadó!! További szép napot! Szia!
amikor már a hõmérséklet elérte a +7 fokot akkor válthatsz télirõl nyária. és persze ugyan igy amikor nyárirol válasz télire

Mikor lesz vége a télnek? Azt várom hogy már pulcsiba pólóba mászkáljak ez melyik hónap?

Legjobb válasz: Én is várom már azt az idõt:D Szerintem az majd olyan április lesz,mikor ez teljesülni fog.

Én is várom már azt az idõt:D Szerintem az majd olyan április lesz, mikor ez teljesülni fog.
Ja, szerintem. Én is várom. :D
szia! olyan jó ez a kérdés, kicsit felvidítottál:) ) március is szerintem már jobb idõ a télhez képest:P


Ez a 4 telefon közül melyik mennyire jó, melyik éri meg a leginkább és mennyire stabilan működnek pár hónap után (több pénzt nem akarok telóra költeni, így ezek közül választok)?

Nokia Lumia 520, Sony Xperia E, Samsung Galaxy Fame és Alcatel OT 995. Játék nem érdekel, telefonálásra és zenehallgatásra használnám illetve néha elsütnék egy két képet, de nem baj ha nem extrajó minőségű a kép :D

Legjobb válasz: Talán az utolsó.

Talán az utolsó.

Melyik a legjobb feeder fenekező szerelék tóra és a téli hónapokban mire kapnak jól a pontyok?

kicsit iszapos a tó alja, nem akadós.pontyozó szerelék érdekelne

Legjobb válasz: Nekem bevált a method feederszerelék.

Nekem bevált a method feederszerelék.
Üdv! A téli feederezés tavon nem egy bonyolult mûvelet. Hagyományos feeder bot, vékony zsinór (0, 20-0, 22 mm-es), etetõkosár (bár én nem szeretem, inkább ólom, 20 grammos.) hajszálelõke, fonott, 0, 10 mm-es kis méretû horog, kb 8-as. Viszont pontyot fogni, az már nehezebb... Télen a pontyok nem igazán táplálkoznak, valamennyit azért magukhoz vesznek, de elenyészõ mennyiségben. Ha mindenképpen télen akarsz pontyot fogni, akkor nagyon körültekintõnek kell lenned. Köztudott, hogy a halak testhõmérséklete változó, mint a hüllõké. Hideg vízben lelassul az anyagcseréjük, ilyenkor lassan mozognak, keveset esznek, gyakorlatilag az egész életmûködésük lelassul. 1-2 fokos hõmérséklet különbség nagyban befolyásolja a tartózkodási helyüket. A "legmelegebb" részeken tartózkodnak, melegebb áramlatok, melegebb pontok körül. Azt nem nagyon lehet partról megmondani, hogy hol a legmelegebb a víz, így a pontos helyzetüket nehéz belõni. Iszapos vízben elõny a lebegtetve felkínált csali. Ezt könnyebben észreveszik a halak. Mindenképpen érdemes élõcsalit használni, csonti, gilisztacsokor, ezt egy figyelemfelkeltõ, élénk színû(ez fontos) hungarocellgolyócskával meg is tudod lebegtetni. Etetni nem szabad sokat, viszont valami erõs illatú, élénk színû, kifejezetten hideg vizû etetõanyagot használj, erõs aromával. Érdemes lenne egy törõszitán átszûrni, mielõtt bevizezed, hogy a nagyobb szemek kikerüljenek. Ezt (2-3 gombócban) koncentráltan egy helyre érdemes beküldeni, ahol halat sejtesz. Több helyen is érdemes ilyenkor próbálkozni, tapogatva, figyelve az apró jelekre, amik elárulhatják a pontyot. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Oké.Köszi:)
Egy biztos, a villanynál minden olcsóbb.
Családi háznál a fa jobban megéri minálunk.Kályhával fele áron fûtenek, a fürdéshez lehet rajta vizet melegíteni.Villannyal ott nem éri meg. (Veszprém megye )
Inverteres klímára ki lehet építeni egyedi mérõt és kedvezményes tarifán lehet vele fûteni!
Ha villanyt akarsz, akkor ajánlom kössél rá napelemet/napelemeket és akkor versenybe lesz a fával!:)
Ha nem kizárólag ezek közül kell választani, akkor leginkább kondenzációs gázkazán padlófûtéssel. Ha villany, akkor is padlófûtés. Ha fa, akkor radiátoros fûtés kazánnal vagy vízteres kandallóval. A fatüzeléses kályha elég macerás.
Pár ezer ft-ot? Mi konkrétan fele annyit fizetünk fûtésre, ha kályhában fával fûtünk, mintha pl gázzal. Az áramról ne is beszéljünk. Azzal nem szabad fûteni, mert borzasztóan drága!!!
Még el sem kezdõdött a tél, de már a második szmogriadót rendelik el. Biztos, h a fatüzelést ennyire kell erõltetni? lehet, h spórol vele valaki néhány ezer forintot, de azt simán elkölti majd gyógyszerre a rossz levegõ miatt.
ha normális áron /nem pedig átverõsen!/ tudod beszerezni a fát akkor a fatüzelés jobban megéri mind a villany
A legolcsóbb a központi fûtés fatüzeléssel, a kandallót én nem szeretem, inkább egy kazán, ami nem a szobában koszol, plusz puffertartály, hogy reggel is meleg legyen.
Fával érdemes füteni az erdõgazdaság 4 köbmétert 80 ezerért házhozszállit csak elkel fürészelni. Én fával fütök 1 szobát és 2 éve nemfogyot még mindig el a fa.

Két éves lányaimnak az őszi- téli hónapokban szeretnék immunerősítő vitaminkészítményeket adni. Ti melyiket ajánlanátok?

Legjobb válasz: Én hetente 1X Ossilococcinumot adok neki (lehet rosszul írtam, homeós bogyó), és minden nap 10 csepp Cebiont.

Én hetente 1X Ossilococcinumot adok neki (lehet rosszul írtam, homeós bogyó), és minden nap 10 csepp Cebiont.
Szia, nekem a doki ajánlotta bölcsi elõtt 1 hónappal napi 2X5 csepp a Béres cseppbõl és Cebion csepp napi 10 csepp, aztán bölcsi kezdetétõl még 2 hónapig, de akkor már csak napi 1X5 Béres. Persze nálunk nem is árt, mert nem eszi pl. a fõzeléket vagy a gyümiket is alig-alig :/
Gyereknek nem adnék semmi mesterséges dolgot, még akkor sem ha reklámozzák. Kapjanak sok gyümölcsöt, tejet, tejterméket, tojást, az többet ér a tablettáknál.
Aloe vera gél.
Szerintem se szintetikusat. Inkább csipkebogyóteát, az nagyon jó immunerõsítõ. És a csalántea is.
Szia.Én Cebion cseppet adok a fiamnak, sajna õ nem eszi meg a gyümölcsöt:(, de ha a te lányaid megeszik akkor inkább azt adj nekik.Én napi 10cseppet adok neki, ez tavaly is bevált, nem volt beteg egyszer sem.Üdv

3 hetes babám arca tele van kis fehér pattanással. Nekem az rémlik ilyenkor, hogy el kell hagynom a tejtermékeket. Máshol azt olvasom, hogy ez temészetes folyamat és magátol tisztul pár hónap alatt. Melyiknek higgyek?

Legjobb válasz: A kis fehér pattanásokat a nõi hormonok okozzák, amiket a babád a tejjel együtt kap. Egyszerû tejkiütés, ne piszkáld, magától elmúlik. Elhagyhatod a tejtermékeket, de felesleges, mert ha a tejre érzékeny, az nem ilyen formában jön ki. Ha véres a széklete, vagy bûzös, zöld, és nehezen kakil, esetleg kijön rajta bármilyen ekcéma jellegû bõrelváltozás, akkor hagyd el a tejtermékeket, mert ezek jó eséllyel utalhatnak tejérzékenységre. A pici pattanások nem erre utalnak, nyugi:)

A kis fehér pattanásokat a nõi hormonok okozzák, amiket a babád a tejjel együtt kap. Egyszerû tejkiütés, ne piszkáld, magától elmúlik. Elhagyhatod a tejtermékeket, de felesleges, mert ha a tejre érzékeny, az nem ilyen formában jön ki. Ha véres a széklete, vagy bûzös, zöld, és nehezen kakil, esetleg kijön rajta bármilyen ekcéma jellegû bõrelváltozás, akkor hagyd el a tejtermékeket, mert ezek jó eséllyel utalhatnak tejérzékenységre. A pici pattanások nem erre utalnak, nyugi:)
így van, tejkiütés, semmi teendõ vele, elmúlik magától!
Szerintem is tejkiütés lehet. Babám arca pár hetesen tele volt vele. Nem komoly, csak esztétikailag csúnya. Védõnõm javaslatára sudocrémmel kentem, két napon belül elmúltak. Csak vigyázni kell, hogy a szemébe, szájába ne menjen, és csak nagyon vékonyan kell bekenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!