Találatok a következő kifejezésre: Mely egyéb által (2 db)

Mely egyéb állapotok által adhat pozitív eredményt a terhességi teszt?

A terhességi tesztekben említik,hogy nem csak terhesség esetében adhat pozitív eredményt a teszt.

Legjobb válasz: Álpozitív eredményt adhat vesebetegség, immunrendszeri kórállapot, illetve az agyalapi mirigyben termelõdõ és a HCG-hez igen hasonló kémiai szerkezetû hormon (LH) túltermelõdése.

Álpozitív eredményt adhat vesebetegség, immunrendszeri kórállapot, illetve az agyalapi mirigyben termelõdõ és a HCG-hez igen hasonló kémiai szerkezetû hormon (LH) túltermelõdése.
ha más csinálta akkor is az. MINDEN jövedelem adóköteles. évi 50.000 forintig van egyméltányosság, addig nem zaklatnak. De ha használt ruhákat adsz el és abból 50 ezer feletti jövedelmed keletkezik az is adóköteles. A te gondolkodásoddal az asztalosnak se kéne adóznia, mert csak azt adja el amit csinált. és a keresekedõnek se, mert az csak eladja amit m egvett
Ha a ruhát te csináltad a lakásodon és eladod a vaterán, akkor az bizony adóköteles évi 50 ezer forint felett.
A kérdező hozzászólása: Tehát szerzõi kiadásban akarom megjelentetni.
A kérdező hozzászólása: Az a problémám h nevetségesnek tartom kb. 1000 ft jövedelembõl adózni
"Ha a ruhát te csináltad a lakásodon és eladod a vaterán, akkor az bizony adóköteles évi 50 ezer forint felett." lószart, az elsõ fillér után adóköteles, mivel üzleti tevékenység
"Az a problémám h nevetségesnek tartom kb. 1000 ft jövedelembõl adózni" - én is, mégis, minden megkeresett fillérem után levonja a munkáltató a járulékokat ;)
Miért akadékoskodsz még? Megkérdezted, kell-e fizetned, megmondtuk, hogy igen.
Természetesen fizetned kell, mint mindenkinek, aki bevételt szerez. Nem hiszem, hogy te ténylegesen 1000, - Ft bevételt vársz, mint a példádban, hanem gondolom sokszor 1000, - Ft-t (máshogy nem érné meg kiadni, nem igaz??), és akkor mirõl is beszélünk?
A kérdező hozzászólása: Jó, mind1... Csak szomorú vagyok, azért mert ez az egész végülis mûvészet, szellmi érték, és nem kereskedni akarok vele csupán azt szeretném hogy megtérüljön az anyag költség amit rááldoztam. Akkor végülis az van, hogy mindenképp vesztek azzal hogy létrehozram valamit. Vidító...
baromira nem értelek.Mivel vesztessz? Szellemi termék, mûvészet... hogy is mûködik? Valaki ír egy könvet, fest egy képet. és eladja. Haszonnal. Leadózza és a fennmaradó összeg az övé. A munkájáért. Mi ezzel a gond?
nem értem a problémád. Jövedelemhez szeretnél jutni valaminek az eladásából. Tehát adót kell fizetned.
A kérdező hozzászólása: Na de ki és mi dönti azt el h "szükséges" vagy "nem szükséges"? Most ez hogy jön ide? Én nem megélni akarok egy pulóver eladásából, a péknek meg munkája az, hogy eladja a termékét...
A pék is maga hozza létre a termékét mégis adózni kell!Ne keverd a szükségtelen dolgod eladását az üzletszerû eladással.
A szabály szerint kell fizetned, mindenhol, mindenért, mindenképp, tudhatnád. Azért is, ha a kertjébõl valaki elad a szomszédnak egy zsák krumplit. Más kérdés, hogy nem fog ordítva szaladni befizetni a pénzt az államnak. Mint tudjuk, az állam olyan tolvaj, aki ellen nem lehet védekezni, mert még meg is büntetnek. Szóval én nem biztatlak semmire, tégy úgy, ahogy jónak látod.
A kérdező hozzászólása: Csak akkor nem az ha nem én csináltam hanem más?
A kérdező hozzászólása: Ez olyan mintha a ruhát is én gyártottam volna a lakásomba magamnak, de úgy döntöttem hogy nem kell és meghirdetem a vaterán...
Miért, az építész talán nem maga hozza létre a tervet? Mégis fizetnek neki érte, és mégis adóznia is kell. A népi iparmûvész kosárfonó asszony is maga fonja a kosarat, de adóznia kell... A logikád teljesen téves.
A kérdező hozzászólása: +m
A kérdező hozzászólása: És ez pontosan hogy mûködik? Nem ugyan az a felállás mintha el akarnék adni egy nemhasznált ruhadarabomat amit régen vette de nincs rá szükségem? Azért sem kell adót fizetnem. Mi a különbség? Az egészet én hoztam létre, fura hogy ezért még pluszba fizetnem is kell...
igen, a bevétel után be kellfizetned az Áfát, a nyereség után adót kell fizetned, valamint járulékait
Nem értem a problémád. A szellemi termék is termék. Minden forgalmazásából hasznod lehet. Olvass a szerzõi és szomszédos jogokról kicsit. Miért ne kéne adózni? Az orvos, aki gyógyít, adózik. A jogász adózik. Az asztalos adózik. És még folytathatnám. Miért gondolod, hogy a mûvész más? Mellesleg a színész, író, költõ, festõ... Õk is adóznak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!