Találatok a következő kifejezésre: Mellső falon lepény fedi a méhszájat (2 db)

Mellső falon tapadt lepény fedi a méhszájat. Ez jó vagy rossz?

16. hetes kismama

Legjobb válasz: Ha jól tudom ez azt jelenti, hogy valószínûleg császárral fogsz tudni csak szülni, mivel a szülõcsatorna kijáratát elfedi a lepény és nem tud a kisbaba "kibújni". Nem akarlak megijeszteni és remélem rosszul tudom, de én ezt hallottam. Gratula a babához :)

Ha jól tudom ez azt jelenti, hogy valószínûleg császárral fogsz tudni csak szülni, mivel a szülõcsatorna kijáratát elfedi a lepény és nem tud a kisbaba "kibújni". Nem akarlak megijeszteni és remélem rosszul tudom, de én ezt hallottam. Gratula a babához :)
Szia! Nem valószinüleg hanem biztos császár lessz belöle, mivel a baba kijöveteli utját takarja a lepény.
Nekem is volt így az elején, de késöbb jó helyre került, nyugi még sokat fog változni.
Szia csak annyit szeretnék hozzá szolni hogy nekem is félig takarta a méhszájat majd a méh növekedésével megváltozott az elhelyezkedése.De viszont ha nem változik akkor vigyázni kell a szexel mert vérzést okozhat, nekem ezt doki mondta

Az baj, ha a lepény a mellső falon tapadt meg, és fedi a méhszájat? 12 hetes kismami vagyok

Legjobb válasz: Az, hogy a mellsõ falon van, az nem. De az, hogy fedi a méhszájat, az okozhat gondot. Több pihenés, semmi erõlködés, és a sex sem javasolt. De ne izgulj, mert nagy százalékban "feljebb szokott vándorolni" és utána már semmi gond. Ha mégsem menne feljebb, akkor szigorú pihi és legtöbb esetben császár, de ne ijedj meg erre kicsi az esélyed. Nekem is a méhszáj mellett tapadt, de a 23. hét tájára feljebb ment.

Az, hogy a mellsõ falon van, az nem. De az, hogy fedi a méhszájat, az okozhat gondot. Több pihenés, semmi erõlködés, és a sex sem javasolt. De ne izgulj, mert nagy százalékban "feljebb szokott vándorolni" és utána már semmi gond. Ha mégsem menne feljebb, akkor szigorú pihi és legtöbb esetben császár, de ne ijedj meg erre kicsi az esélyed. Nekem is a méhszáj mellett tapadt, de a 23. hét tájára feljebb ment.
Az elején nekem is mélyen tapadt, aztán kb 4 hónaposan már jó helyen volt.
Egyenlõre jobb ha kiméled magad(emelés, cipekedés), ahogy nõ a méhed, úgy vándorolhat fentebb a lepény.pl.a lufiszájához cseppentenél egy csepp viaszt, majd felfújod a lufit, mire a lufi megnõ a viasz fentebb lesz.Ha mégis ott marad, akkor sem kell izgulni, gyakori vizsgálat és a végén esetleg kórházi befekvés szükséges lehet.2 ismerösöm is volt nemrég, mindkettõnek egészséges babája lett, persze császárral, mert ilyenkor a szülés indulásakor rögtön irány a mûtõ!Minden jót kivánok!
Szia! Egyátalán nem. Akkor lehet majd pici probléma , ha késõbb nem emelkedik fel a méhszájadról. De annak is az az esetleges (!) következménye , hogy császáros lesz a szülés.Természetesen ne emelgess sokat , ne járkálj vele km-ereket , szóval ne terheld túl magad! Jó babavárást!:)
Nekem is igy volt, a terhesség végére még elcsúszhat onnan a méhed tágulásával . Nekem a végére már nem volt a méhszájon, csak mellsõ falon. Akár természetes szülésem is lehetett volna, de császár lett, de ennek nem ez volt az oka. Mindenesetre óvatosabban, ne emelj, ne erõltesd magad, és a szexxel is csak csinján. Amúgy nem lesz gond

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!