Találatok a következő kifejezésre: Mellső falon lepény (66 db)

16 hetes vagyok, a doki azt írta, hogy mellső fali lepény. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: A méhlepény a legkülönfélébb helyeken tapadhat meg a méhben. Megtapadhat a hátsó falon (a méh gerinc felé esõ részén), a mellsõ falon (a hasfal felõli részen), a fundusban (a méh teteje), valamint fedheti a méhszájat is (vagy részben vagy egészben) A baba szempontjából semmi jelentõsége nincs, hogy hátul, elõl vagy felül tapad meg a méhlepény. A mellsõ falon tapadó méhlepény esetén elõfordulhat, hogy az anyuka csak késõbb érzi meg az elsõ magzatmozgásokat.A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során.

A méhlepény a legkülönfélébb helyeken tapadhat meg a méhben. Megtapadhat a hátsó falon (a méh gerinc felé esõ részén), a mellsõ falon (a hasfal felõli részen), a fundusban (a méh teteje), valamint fedheti a méhszájat is (vagy részben vagy egészben) A baba szempontjából semmi jelentõsége nincs, hogy hátul, elõl vagy felül tapad meg a méhlepény. A mellsõ falon tapadó méhlepény esetén elõfordulhat, hogy az anyuka csak késõbb érzi meg az elsõ magzatmozgásokat.A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során.
Az én papíromon ez állt:A méhlepény a mellsõ falon tapad, jó helyen, úgyhogy ne aggódj!

Aki egészen korán érezte a babája mozgását, az mikor is volt pontosan? 1. vagy 2. baba? Hátsó vagy mellső fali lepénnyel?

Legjobb válasz: Én a 13. héten éreztem elõször, mellsõ fali lepénnyel (utólag kiderült, hogy mellsõ és hátsó fali lepényem van) és az elsõ babám :)

Én a 13. héten éreztem elõször, mellsõ fali lepénnyel (utólag kiderült, hogy mellsõ és hátsó fali lepényem van) és az elsõ babám :)
Konkrétan 16 hét pár naposan éreztem azt, hogy rúg. Elõtte már kisebb "kaparászásokat" éreztem, de azt hittem a bélmozgás mert eléggé fel voltam puffadva a terhesség elején. Már 12-13. héten pocakom volt a puffadás miatt. Szóval már hetekkel elõtte is éreztem valamit, de csak a 17. héten tudtam biztosra eldönteni, hogy ez most a baba vagy a bélmozgás. Mellsõ falon tapadt a lepényem. Egyik barátnõm most terhes és õ már 12 hét pár naposan is érezte, hogy mocorog a babája :) Nem tudom neki hol tapad a lepénye mert ezt még nem kérdeztem, de gondolom mellsõ falon mert az a gyakoribb.
Szia! 14 hetesen éreztem elõször mocorogni a pocimban!Mellsõ fali lepénnyel, bár a 32 héten azt mondták hátsó fali..?! DE az elsõ igazi "rúgást" azt 16 hetesen éreztem amirõl már tudtam, hogy egy lábikó volt! :) Mondjuknagy is volt a lányom!Azt mondta a doki azért éreztem ilyen hamar
Elsõt csak 19-20 hetesen, a másodikat a 14. hét tájékán, most a harmadikat betöltött 11 hetesen, de természetesen ez bizonytalan, rebbenés-belsõ érintés még, nem konkrét rúgások.
Nekem elsõ baba, hátsó fali lepény, és 13 hetesen éreztem egy kicsi rebbenést, aztán konkrétan az elsõ "nagyobb" mocit 15 hetesen. Azóta is minden nap nagyon aktív a kisfiam!!:) :) 26hkm
1.baba elsõ fali lepény 14 .héten éreztem elõször mozgást. 2. baba a lepény helyét nem tudom de már 10 hetesen éreztem.
Elsõ babát 16hetesen éreztem elõször, hátsó falon tapadt a lepény! Most 12hetesen éreztem elõször kis rebbenést, elõl tapad a lepény!
Az elsõ baba hátsó falon tapadt, 17.héten éreztem. A második mellsõn, õt 12+-13.héten éreztem.
Mindkettõt a 15. héten éreztem biztosan, elõtte bizonytalanul valamit. Az elsõ baba hátsó fali, a második mellsõ fali lepénnyel.

Mit jelentenek ezek: Kp. Magzatvíz. Mellső fali lepény I-II-es st?

Legjobb válasz: Közepes mennyiségû magzat víz, mellsõ falon (méhed has felõli oldalán) tapadó 1-2. fokban érett lepény. Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások

Közepes mennyiségû magzat víz, mellsõ falon (méhed has felõli oldalán) tapadó 1-2. fokban érett lepény. Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ, gondoltam hogy errõl lesz szó, csak nem voltam benne biztos. És ez normális a 31.héten?

Az elől fekvő lepény ugye nem ugyanaz, mint a mellső fali lepény?

Nekem mells? fali lepényem van (illetve a babámnak), de még eddig senki nem mondta, hogy rajta lenne a méhszájon. Állítólag az el?l fekv? lepény okozhat koraszülést, lepényleválást. Ez az jelenti, hogy a méhszájon van a lepény, ugye? Ha eddig nem mondták, akkor biztos nem így van? 27 hetes kismama

Legjobb válasz: Jól tudod. A mellsõ fali az teljesen normális,az elöl fekvõnél rajta van a méhszájon. Nyugodj meg.

Jól tudod. A mellsõ fali az teljesen normális, az elöl fekvõnél rajta van a méhszájon. Nyugodj meg.
Szerintem ugyanaz a kettõ. Az, hogy rálóg-e a méhszájra vagy sem, az más dolog. Nekem még a 12 hetes uh-on teljesen fedte a méhszájat, de azóta "elment". Viszont maradt a mellsõ fali lepény. Ha fedte volna a méhszájat, szóltak volna, mert bizony az nem jó. Mivel a méhszáj kicsit kemény, így ha rajta van a lepény, akkor sérülékenyebb, nekem is mondták, hogy amíg nem megy el, addig ne nagyon húzódozzak (húsvéti ablakpucolást felejtsem el), ne emeljek, stb. De szerencsére már túl vagyok rajta. :) 39 hetes km
De, ugyanaz.Nekem hol így, hol úgy írták a papírra.Ám attól még nem törvényszerû, hogy rálóg illetve fedi a méhszájat.Az elõzõ két terhességemnél hátsó fali volt a lepény.2gyerkes+38hkm
Elsõ olyan határozottan írta, h nem gépeltem be, de ha mások is írják: igen, ugyanaz a kettõ. A méhszájat meg fedheti mellsõ, hátsó, oldalsó lepény is; tulképp elég sokszor fedi is, csak fentebb húzódik idõvel.
Kedves Kérdezõ! Ha eddig nem mondta egy doki sem, hogy a méhszájon van a lepényed nem kell izgulnod.Az, hogy mellsõ fali a lepényed az teljesen jó, legtöbbször ott tapad. Az elölfekvõ lepény meg azt jelenti, hogy rossz helyen tapad a lepény:teljesen fedve a méhszájat vagy rálóg. Ez veszélyes állapot, szóval a doki felhívta volna rá a figyelmedet. Tudom, mert nekem ez van. Viszont attól, hogy elölfekvõ valamelyik oldalon tapadnia kell, e szerint lehet a hátsó vagy a mellsõ falon is. Nekem hátsó falon tapad, de fedi a méhszájat, ami miatt elölfekvõ vagy más néven mélyen tapadó lepény.

Ha valakinek mellső fali lepénye van, veszélyesebb az utazás (kb: 900 km)?

Legjobb válasz: Szerintem az utazáshoz semmi köze. Pusztán annyit jelent, hogy amennyiben császároznak oda kell figyelniük nehogy belevágjanak. Nekem is mellsõ falon van, és mindettõl függetlenül rengeteget autózok. Üdv: 36 hetes kismami

Szerintem az utazáshoz semmi köze. Pusztán annyit jelent, hogy amennyiben császároznak oda kell figyelniük nehogy belevágjanak. Nekem is mellsõ falon van, és mindettõl függetlenül rengeteget autózok. Üdv: 36 hetes kismami
Szia! Nekem is mellsõ fali lepényem volt, és 7 hónapos terhesen Prágába utaztuk vonattal. (7, 5 órás út) Szerintem a lepény elhelyezkedésének semmi köze az utazáshoz. Amire inkább figyelned kell, az a vizesedés. Ha van rá lehetõséged, minél többször polcold fel a lábad.
Nekem is mellsõ fali, és nem mondta a doki, hogy nem utazhatnék. Viszont a 24. héttõl, ha többet séltállok, vagy állok, akkor bekeményedik, feszül a hasam. Erre figyelj oda, mindig legyen nálad MagneB6.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat

Mellső fali lepénnyel mikor érezted a 2. babád mozgását?

1. babónál hátsó falon tapadt a méhlepény, akkor úgy a 18. hét körül éreztem valamit először. Állítólag mellső fali lepénynél később lehet érezni a mozgást, ez így van?

Legjobb válasz: Elsõ babánál melsõ fali lepénnyel a20. héten éreztem.

Elsõ babánál melsõ fali lepénnyel a20. héten éreztem.
Ok.de elegge felreertheto volt, fogalmazz maaaskor pontosabban, mivel a szovegertesi kepessegemmel nincs baj.udv.
kedves elsõ!!! hát rendesen félre értetted!!!ahogy az utolsó is írta azt cáfoltam hogy a mellsõ falinál késõbb lehet érezni!!! tehát máskor inkább olvasd el kétszer is mielõtt vádaskodnál!vagy ha nem vagy biztos benne akkor elõbb kérdezz!! az utolsónak pedig köszönöm hogy jól értelmezte !!! :)
Hát szerintem félre értetted Utolsó! Második erre reagált: "Állítólag mellsõ fali lepénynél késõbb lehet érezni a mozgást, ez így van?" Legalábbis én így értelmeztem válaszét, nem a Tiedre reagált...
elsõ vok.kedves 2. mit cáfolhatsz? azt , hogy én mikor éreztem? Azt ne cáfold már, szerintem azt én tudom h én mikor éreztem és nem állítottam h más nem érezheti hamarabb!
A kérdező hozzászólása: Hú, köszi a válaszokat, akkor van remény, hogy picit elõbb megérzem, mint az elsõ babát! De jó lenne!:) Most 13 hetes vagyok.
Elsõ babánál mellsõ fali lepénnyel tutira 16. héten, de már elõtte is volt mocorgás.
Elsõ két babám hátsó fali, harmadik mellsõ fali. Én egyre korábban éreztem õket. A harmadikat a 11 héten.
elsõ babaámnál mellsõ falinál 16 hetesen, másodiknál mellsõ falinál 14 hetesen:)
akkor azt máris cáfolhatom!! elsõ babámmal hátsó falon tapadt a lepény és 17+4 hetesen éreztem a mozgást. második babámmal mellsõ falon tapad és 16+3 hetesen éreztem. 19 hetes kismama
szerintem én értelmesen válaszoltam, mert a kérdezõ feltett egy kérdést és arra feleltem az elsõ mondatommal. utána pedig röviden kifejtettem hogy miért cáfolom. nem tudom ezen mit nem lehet érteni illetve félre érteni!

Mellső fali lepénnyel volt valakinek bármilyen gondja vagy ez is olyan mint a hátsó fali? Vélemény, tapasztalat?

Legjobb válasz: Sógornõmnek volt/van ilyen, õ mindkét babájával vérezgetett, de semmi egyéb. Nagyon megijedt(ünk) a vérzés miatt, de nem találtak semmi rendelleneset. Remélem, Neked nem lesznek ilyen problémáid.

Sógornõmnek volt/van ilyen, õ mindkét babájával vérezgetett, de semmi egyéb. Nagyon megijedt(ünk) a vérzés miatt, de nem találtak semmi rendelleneset. Remélem, Neked nem lesznek ilyen problémáid.
Nekem is mellsõ fali volt. Én véreztem az elején, de nem emiatt. 19 hetesen éreztem mozogni, 38+4 hetesen született természetes úton a kisfiam (4 óra alatt). Már lassan 9 hónapos lesz :) Boldog babavárást! Ne izgulj, az orvosod úgyis mondja, ha gond van. :)
A kérdező hozzászólása: a több uh az mindig jó, h többet látjuk a babánkat :) köszi a te válaszod is, kellemes babavárást neked is!
Szia nekem is mellsõ fali a lepényem, az egyetlen hátrány ami volt eddig (19 hetes vagyok) hogy nem látszott rendesen a baby az uh-n mert rosszul is feküldt meg ott volt a lepény, de jó is van benne mert 2 hét múlva kontroll így többet látom az én picim, a nemét nem tudjuk pont a lepény miatt, de hát ez legyen a legnagyobb gondom :D
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenkinek h írt! nagyon megnyugtató ez! mindenkinek kellemes babavárást illetve már babázást! :)
Szia!Nekem mindkét lányomnál mellsõ fali volt, semmi gond nem volt 16 hetesen már mind a kettõt éreztem mocorogni is! :)
Szia. Nekem is mellsõ fali lepényem volt, és semmi de semmi gond nem volt belõle :) Az elsõ mocorgást 16+5 hetesen éreztem meg, pedig rajtam még felesleg is volt :) Makk egészséges kisfiam született 10/10-es Apgarral :) 11 hetes baba anyukája :)
Nekem is az van, nemsokára szülök, teljesen problémamentes volt a terhességem (pedig 41 éves vagyok). Az elsõ két gyerkõccel hátsó fali volt, ott sem volt gond. Mikor megkérdeztem az orvosomat, hogy lehet-e ebbõl gond, azt a választ adta, hogy semmi az égvilágon, mert ez olyan, mint a szemszín, a barna is jó, meg a kék is, kinek mi. No, hát ezek után nem foglalkoztam ezzel többet. 37+0 h km
A kérdező hozzászólása: jaj, nagyon szépen köszönöm a válaszokat! jó olvasni h ugyanúgy nem jelent gondot! :) nekem 12 uhn csak ennyit mondtak hogy mellsõ fali, de sokan elkezdtek riogatni :( köszönöm mégegyszer h írtatok, megnyugodtam!
2. babámmal nekem is ott volt a lepény. Idõre született, majdnem 4 kilósan, és közben végig cipelgettem a tesóját, aki 16 hós volt addigra. Nem volt semmi gond, ez önmagában még semmi rosszat nem jelent. Talán a mocorgást késõbb kezdtem érezni, de ennyi. :) Ne aggódj!
nekem is mellsõ fali. semmi gondom nincs. annyi volt, hogy a terhesség elején a méhlepény elérte a belsõ méhszájat, de a pocaknövekedéssel szépen feljebb került a lepény, minden oké. de ha a doki ezt nem mondja, nem is veszek észre semmit belõle. ne izgulj, minden rendben lesz! 33hkm
A kérdező hozzászólása: Ja és gratulálok a kisfiadhoz!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod! én is kezdem már érezni babát, pedig ezt mondták h késõbb érezhetõ mellsõ falinál! Remélem nálunk sem lesz gond! :)
Szia! Nekem is az volt.Semmi problémám nem volt, a babát is már a 16. héten éreztem :-) Császároztak sajnos, de nem emiatt, de ott se jelentett problémát. Boldog babavárást!Üdv 2 hetes kisfiú anyukája
Hála Istennek! És ne is legyen! Sok boldogságot a babához!
A kérdező hozzászólása: Eddig nem volt :) Csak annyi mindent hallok róla, ezért lettem kíváncsi! 15.héten járok!
A kérdező hozzászólása: köszi a te válaszod is! :)

Mellsõ fali lepény esetén meddig érdemes 4d babamozira menni? 25. hét után tényleg takarja a méhlepény a babát? Tapasztalat?

Azt olvastam pár hete, hogy nem szabad sokaig huzni, mert a lepény takarni fogja a babát. Ez igaz? Ti mit tapasztaltatok?

Legjobb válasz: mi szinte semmit nem láttunk a babából

mi szinte semmit nem láttunk a babából
Szia! Mi 27 hetesen mentünk. Szerintem elég szépen látszódott a bébi. Igaz néha az egész arcát belefordította a méhlepénybe. De sikerült pár szép fotót összehozni. :) 34hkm

Mellsõ fali lepény miatt késõbb fogom érezni a babát? Befolyásolja a pocak méretét? Vagy mindegy ebbõl a szempontból?

Legjobb válasz: Általában késõbb érzõdik igen, viszont a hasad méretét semmiben nem befolyásolja.

Általában késõbb érzõdik igen, viszont a hasad méretét semmiben nem befolyásolja.
30 éves vagyok, elsõ babámkat várom, 23+5 hetes vagyok mellsõ fali lepénnyel. A pocakom a 18. héten kezdett látszódni, de most se nagyobb mint a velem egyidõs kismamáké, sõt... A bábát 17+3 naposan éreztem elõször rúgni, elötte viszont nem éreztem semmit (pukkkanásokat, lepkeszárny rebegtetéseket, buborékmozgásokat mint mások), azóta viszont minden nap aktívan mozog a baba. Nem kell emiatt aggódni.
Igen késöbb érezheted. Én a 15hèten éreztem hogy talán a baba mocorog. A 24-25.hét magasságàban màr làtni is lehetett.
Nekem is mellsõ fali a lepény, elsô és második babámat is a 16.héten éreztem elöször. Szerintem nem befolyásolja a pocak méretét.
késõn éreztem a gyerekem, a hasam meg akkora volt, mint a ház. De lehet, hogy más lepénnyel is ugyanakkora lett volna :)

17hetesen mellso fali lepeny, mozgast erezhetem mar?

Szerintem azt erzem, de nem vagyok benne biztos.

Legjobb válasz: Igen, az én kisbabám is akkor kezdett aktívkodni! :) Elsõ baba, 20 hkm

Igen, az én kisbabám is akkor kezdett aktívkodni! :) Elsõ baba, 20 hkm
én 16 hetesen éreztem elõször, mellsõ fali lepénnyel, szerint az az, amit érzel :) 33+4 hkm
Igen. Nekem is mellsõ fali, most 19 hetes vagyok, de 14 hetes terhesen már éreztem. Most már egyértelmû rúgásokat kapok :)
A kérdező hozzászólása: En mar azt hittem, hogy 16 hetes 4 naposan is eteztem, de a vedonobazt mondta, meg nem erezhetem. De most mar szerintem tenyleg az.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!