Találatok a következő kifejezésre: Mellső falon, tapadó (8 db)

Létezik, hogy a mellső falon tapadó lepény miatt nem érzem még rendszeresen a mozgását?

18 hetes vagyok, 2. baba, átlagos testalkatú vagyok, 2-3 napja érzem igazán a mocorgását (elötte 1x,2x éreztem csak) a kicsinek, de csak ritkán. Van, hogy fél órákat figyelgetem, de semmi. Pénteken megyek dokihoz, de lassan aggódom. Tényleg lehet a lepény a "hibás"?

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg a mellsõ fali lepény miatt nem érzed. Én is pont így voltam, 2. baba, sokkal késõbb kezdtem el érezni, illetve nagyon kellett figyelnem, hogy konkrétan rá tudjam mondani, hogy õt érzem. Ez idõvel megváltozik, jobban fogod majd érezni, emiatt ne aggódj. Én betöltöttem a 23 hetet és épp most is érzem, ahogy itt vagy ott mocorog, rugdos. Nyugi!

Igen, valószínûleg a mellsõ fali lepény miatt nem érzed. Én is pont így voltam, 2. baba, sokkal késõbb kezdtem el érezni, illetve nagyon kellett figyelnem, hogy konkrétan rá tudjam mondani, hogy õt érzem. Ez idõvel megváltozik, jobban fogod majd érezni, emiatt ne aggódj. Én betöltöttem a 23 hetet és épp most is érzem, ahogy itt vagy ott mocorog, rugdos. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Csak már olyan türelmetlen vagyok, annyira várom, hogy rendszeres legyen és 1 nap többször is jelentkezzen, hogy tudjam minden rendben van vele odabenn...
sajnos igen! én a 27.hétben járok és még így sem érzem rendesen!:S Boldog babavárást!:)
Nekem a lányommal volt valahol olyan helyen a lepény elsõ falon talán és a baba a gerincemnél, hogy fájt nagyon a derekam és alig éreztem a mozgást. A fiammal a lepény a hátsó falon volt és a baba már a 14.héten kidudoritotta a méhemet ha hanyatt feküdtem. Végig éreztem minden mozdulatát.
A kérdező hozzászólása: Érdekes lesz így a hátralévõ 22 hét! Boldog babavárást mindenkinek! :)
Igen, nekem is mellsõ fali volt. Én is a 21.héten éreztem elõször, amikor már biztosan tudtam, hogy Õ mocorog :) Normális, ne aggódj, nincs semmi baj. Boldog babavárást!! (1, 5éves kislány anyuja)
Én is a 20. héten éreztem meg elõször mellsõ fali lepénnyel, majd egy hét múlva újra. Azóta minden nap érzem: jó sokat mocorog :) . Szóval egyáltalán nem biztos, hogy a késõbbiekben kevésbé fogod érezni.
A kérdező hozzászólása: Aki még olvassa: most 24 hetes vagyok és van hogy kirúgja az oldalam a kis drága! :) Úgyhogy teljesült a vágyam :D
Szuper! :) )

Mellső falon tapadó méhlepény okozhat valami gondot a terhesség alatt vagy a szülésnél? És ha még mélyen is tapad akkor kb. mikor kerül a 'helyére'?

Legjobb válasz: Ha csak a mellsõ falon tapad, az jó:) nem okoz gondot. Ha picit mélyen tapad, akkor feküdni kell, és uh-n figyelik, hogy mikor húzódott feljebb. amint nõ a terhesség, úgy elvileg feljebb kerül a tapadási hely. 3.terhességet hordó km

Ha csak a mellsõ falon tapad, az jó:) nem okoz gondot. Ha picit mélyen tapad, akkor feküdni kell, és uh-n figyelik, hogy mikor húzódott feljebb. amint nõ a terhesség, úgy elvileg feljebb kerül a tapadási hely. 3.terhességet hordó km
Szia! A mélyen tapadó lepény könnyen leválhat, ami vetéléssel jár(hat) jelent, de az anyát is veszélyeztetheti, mivel nagy vérzést okoz. Emiatt nem szabad nehezet emelni, cipekedni, házaséletet csak nagyon "lájtosan" szabad élni, és többet kell pihenni. (nekem ezt mondta a doki).Ha a lepény fedi a méhszájat is, akkor természetes úton nem tud megszületni a baba, ezért császároznak. ez utóbbi volt nekem is, a 18. héten még fedte részben a méhszájat, a 20. héten már feljebb került.
Nekem is a mellsõ falon mélyen tapadt. Kb. a 20. hét körül már nem írtak a papíromra ilyet. Semmit nem kellet másképp csinálnom mint azelõtt. Megkérdezték, hogy véreztem-e mondtam, hogy nem és ezzel ennyi. Azóta már 3 hós a kislányom.:)
Szia! Nekem is a mellsõ falon tapadt és mélyen, de nem fedte a méhszájat, csak picit rálógott. A 32. hétre húzódott feljebb, így simán szültem. Az a lényeg, hogy a szülésig feljebb kerül0jön, akkor nem akadálya a sima szülésnek. Nekem nem mondta a dokim, hogy bármiben is kímélnem kellene magam, bár 3 gyerek mellett nehéz is lett volna. Persze, ha véreztem volna, akkor azonnal be kellett volna feküdnöm, de nem volt gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

A mellső falon tapadó méhlepénynek lehet köze ahhoz, hogy 21 hetesen még mindig nem lehet látni kidudorodásokat, hullámzásokat a pocakon?

Legjobb válasz: Szerintem nem:) Én 22 hetes vagyok, nekem is mellsõ fali a méhlepény, és én sem látok semmit még!A védõnõ szerint ez teljesen normális ennyi idõsen!! Boldog babavárást!!

Szerintem nem:) Én 22 hetes vagyok, nekem is mellsõ fali a méhlepény, és én sem látok semmit még!A védõnõ szerint ez teljesen normális ennyi idõsen!! Boldog babavárást!!
Még én sem látok semmit 21 hetesen :(
Nekem is mellsõ fali, a 24. héten azért már majd kezd látszani. :)
szerintem meg pontosan azért nem érzitek, mivel a mellsõ falon tapad a lepény. Nekem hátsó fali, 21 hetes vagyok, s hetek óta már láthatóan mozog a baba, s kívûlrõl is érezni lehet (pl. a gyerekeim is érzik)a mozgását, hullázását, rúgását. Igaz, hogy nekem 4. terhesség. Boldog babavárást!
Nekem is a mellsõ falon tapad a lepény és pont az elõbb olvastam, hogy az ilyen kismamák késõbb érzik meg a magzat mozgását.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
13 hetesen apró mocorgást, a 18 héttõl meg rendes rugdosást. Második gyerek, így tényleg könnyebb felismerni mit kell érezni.
18 héttõl rendesen
Elsõ terhességnél mellsõ falon volt a lepény, 15 hetesen nagyon enyhén már éreztem, 17 hetesen már a rúgásokat, 18 hetesen már apuka is érezte a pocakomon és látni is lehetett. Most, második terhességnél hátsó fali, és ugyan ilyen ütemben érzem a mozgásokat! Üdv. 15 hónapos kislány anyukája és 34 hetes kismami
17 hetesen, második baba bár elõtte is éreztem de nem 100% hogy õ volt
csak a 20 hét után, már megijedtem de az orvos megnyugtatott hogy semmi gond, jól van a kisfiu majd fogom érezni(elsö baba)

Mellső fali, mélyen tapadó lepény, nem túl jó, igaz?

Még csak 14 hetes vagyok, most utánanéztem, és nem sok jót olvastam err?l a "helyzetr?l"! Vélemény? Akinek ilyen volt, lett valami probléma?

Legjobb válasz: Semmi gond nem lesz,a mellso fali egyaltalan nem gond (esetleg csaszarnal jobban kell vigyazniuk a dokiknak), ha nem a mehszajon van,csak melyen tapado,az a mehed novekedesevel feljebb fog kerulni,nekem is igy volt :) Szoval semmi gond nincs.:)

Semmi gond nem lesz, a mellso fali egyaltalan nem gond (esetleg csaszarnal jobban kell vigyazniuk a dokiknak), ha nem a mehszajon van, csak melyen tapado, az a mehed novekedesevel feljebb fog kerulni, nekem is igy volt :) Szoval semmi gond nincs.:)
Nekem 13 hetesen mellsõ falon, középtájt volt, 20 hetesen már a fundusban. Feljebb fog menni, ne aggódj. Ha gond van, az orvos úgyis mondaná.
Nekem is ilyen volt, a széle elérte a méhszájat. Semmirõl nem voltam letiltva, még 30 hetesen is dolgoztam. Szerencsére a végére feljebb ment, természetesen szültem. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor nem parázok be, hanem reménykedek, h idõvel feljebb megy! Egyébként azt nem mondták, h a méhszájon van, csak azt h mélyen, de gondolom ez azt jelenti h nem messze tõle.....
Már nem lesz vele baj. Nekem az elején rálógott a méhszájra, ettõl picit vérezgettem. Késõbb feljebb húzódott, és semmi gond nem volt.
A 14.héten ez még nem mérvadó! Abban az idõben még nekem is ott volt, a 18 hetes uh-on pedig már teljesen jó helyen!
Nekem is ilyen van! És én a 10. héten pecsételtem is miatta, bár akkor még nem derült ki, hogy miért, csak utólag! Elvileg ez azt jelenti, hogy a hasad felõli részen tapadt meg a méhedben, a méhszájhoz közel a méhlepény! Ami alapjában nem okoz gondot, csak ha fedi a méhszájat! De mivel még én is és te is fiatal terhesek vagyunk, így a méh növekedésével együtt vándorolni fog még a lepény is felfelé... A következõ ultrahangon már valószínûleg fentebb lesz... :D 15 hkm
Attól függ, mennyire mélyen van. Ha fedi a méhszájat, akkor sok komplikáció lehet. Nekem második babával csak a szélét érintette, így is vetélés/koraszülés veszélyben voltunk. De nem lett semmi gond, 41. héten, indítással szültem.
Semmi gond nincsen vele. Nekem is ilyen van. A mélyen tapadó még csak rá sem lóg a méhszájra. Az elõzõ terhességemnél rá is lógott a méhszájra, de még így sem lett gond, mert idõvel "arrébb vándorolt", szülhettem simán! A mellsõfali lepény hátránya, hogy 2-3 héttel késõbb érzed a baba mozgását (saját tapasztalat).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

Mellső falon, mélyen tapadó lepény mit jelent?

Legjobb válasz: Az, hogy mellsõ fal nem érdekes, a méhed alülsõ falán tapad, nem hátul. Hátul szokott gyakrabban, de a mellsõ is teljesen normális. A mélyen azt jelent, hogy még valamiylen fokban fedi a belsõ méhszájat. Ez ha nõ a méhed, fel fog húzódni jobb esetben, a legtöbb esetben igen, ha nem (a második trimeszter feléig errõl nem szeretnek nyilatkozni)akkor, esetleg császárt vonhat maga után. Ne izgulj, neked is feljebb megy majd, nekem is így volt!!!Addig::::sokat pihenj, ne cipekedj, semmi megerõltetõ és a sex is kerülendõ, mivel elõfordulhat tõle vérzés! Boldog babavárást!

Az, hogy mellsõ fal nem érdekes, a méhed alülsõ falán tapad, nem hátul. Hátul szokott gyakrabban, de a mellsõ is teljesen normális. A mélyen azt jelent, hogy még valamiylen fokban fedi a belsõ méhszájat. Ez ha nõ a méhed, fel fog húzódni jobb esetben, a legtöbb esetben igen, ha nem (a második trimeszter feléig errõl nem szeretnek nyilatkozni)akkor, esetleg császárt vonhat maga után. Ne izgulj, neked is feljebb megy majd, nekem is így volt!!!Addig::::sokat pihenj, ne cipekedj, semmi megerõltetõ és a sex is kerülendõ, mivel elõfordulhat tõle vérzés! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Jujj! Teganp voltam az AFP-s Uh-n, és ott irták a papirra, 19 hetes vagyok. Csak olvastam itt egy kérdésre feltett válaszokat, és hát nem egy öröm, ugy olvastam. De mindenféleképpen megkérdezem az orvosomat. Köszönöm a választ!
19 hetesen még végképpen ne izgulj, majd ha még ráhúzoll egy hónapot és még mindig nem moccan feljebb, akkor esetleg a dokid is meg fogja említeni, hogy lehet belõle császár! Ne ijedj meg ettõl, csak vigyázz magadra és kész!!!Az egyik ismerõsömnek is csak 25 hetesen oldódott meg a dolog és most minden rendben!!!! Elsõ válaszoló.

13-14 hetesen mélyebben tapadó mellső fali lepény tényleg visszább húzódhat?

A doki mondta, hogy ez valószín? így lesz. Légyszí írjatok valami bíztatót. Azt mondta szex is lehet már...

Legjobb válasz: Nekem pont a 13-14 héten volt bevérzésem, rohanás korházba. Méhlepény mélyen és lent volt. Hetekig feküdtem kemény ágynyugalomban rémülten, csak pisilni és fürdeni keltem fel. Mostmár minden rendben, ahogy nõtt a méh és a picur feljebb jött, már teljesen elöl van. Sexelni azóta nem merünk, megoldjuk másként. Ne aggódj, csak pihenés, pihenés ezerrel!!!! Üdv: 34 hetes kismami

Nekem pont a 13-14 héten volt bevérzésem, rohanás korházba. Méhlepény mélyen és lent volt. Hetekig feküdtem kemény ágynyugalomban rémülten, csak pisilni és fürdeni keltem fel. Mostmár minden rendben, ahogy nõtt a méh és a picur feljebb jött, már teljesen elöl van. Sexelni azóta nem merünk, megoldjuk másként. Ne aggódj, csak pihenés, pihenés ezerrel!!!! Üdv: 34 hetes kismami
En is ugy tudom, hogy valamennyit valtozhat, de rettenetesen sokat nem (tehat mondjuk mellso fali valoszinuleg nem fog atkerulni a hatso falra). Az elso terhessegemnel nekem mindig hatso falit mondtak es ugy is maradt. Most a masodik terhessegnel a 15. heten azt mondtak, hogy mellso fali es melyen van, de nem erinti a mehszajat, azert kerulhetne feljebb. Most a 18. hetben vagyok, tegnap mar azt mondta a doki, hogy mellso fali, de nincs melyen, semmi veszely.
Szia! Ugy tudom változhat a méhlepény elhelyezkedése. Nekem sajnos a 12 hetes uh-hoz képest még lentebb ment. (17. hétben vagyok) de aki szerencsés annak fentebb megy, én is ebben reménykedek. Neked egyébként semmit nem mondtak az orvosok ezzel kapcsolatban, csak az uh leleteken olvastam hogy mi a helyzet.
Nekem a 12 hetes UH-n mellsõ falon tapadt mélyen a lepény, a 19 hetes Uh ra szintén a mellsõ falon tapadt de már jó helyen. Ugyhogy nyugi ez simán változhat ahogy nõ a méhed.

Mit jelent az, hogy placenta tapadása: mellső fali mélyen tapadó?

Legjobb válasz: Ílyenkor vigyázz magadra, pihenj sokat, semmi szex,kádban fürödni nem szabad csak zuhany. Nekem egy hónapig volt így. Ílyenkor nagyobb a vetélés esélye, ezért vigyázz magadra és a picire. Ha mégy újabb uh-ra már biztos elhúzódik onnan. Boldog babavárást. 4 hetes baba anyukája

Ílyenkor vigyázz magadra, pihenj sokat, semmi szex, kádban fürödni nem szabad csak zuhany. Nekem egy hónapig volt így. Ílyenkor nagyobb a vetélés esélye, ezért vigyázz magadra és a picire. Ha mégy újabb uh-ra már biztos elhúzódik onnan. Boldog babavárást. 4 hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: az számit valamit hogy 36 hetes terhes vagyok ?
nem mindegy, mennyire van mélyen! Nekem 20 hetesen állapították meg, akkor még teljesen lent volt, most a 35.en 1centivel van a méhszájtól. Nekem emiatt császár lesz. A veszélye az, ha a szülés úgy indul meg, hogy vérzéssel. Akkor rohanni kell a kórházba, mert ez a méhlepény leválását jelzi, és ugye nem annak kéne elõbb jönni, hanem a babának. De ha jól is indul, jobb ha felkészülsz némi komplikációra. Kár, hogy a dokid nem tájékoztatott a várható dolgokról, de lehet csak azért, mert nem olyan vészes!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!