Találatok a következő kifejezésre: Mellgyulladásom van mi, (6 db)

Mellgyulladásom van vagy mi, fáj az egyik mellem, de tudok belőle szoptatni.38 fokos lázam van, fájnak az ízületeim és a fejem, olyasmi, mintha influenzás lennék. Mit tegyek? És milyen orvos segít ezen? A nőgyógyász vagy a gyerekorvos?

Legjobb válasz: A nõgyógyász segíthet, meg a háziorvos is állapítsa meg a bajod. Lehet hogy influenza és ráhúzódott a melledre, mivel lázas vagy..amíg nem mondja orvos, hogy mi ez nem állapíthatjuk meg..mi sem.. Influenza esetén viszont nem tesz jót a babának a szoptatás, meg akkor sem ha antibiotikumot kapsz..szóval mindenképp menj orvoshoz, ha lehet holnap!!Remélem hamar elmúlik.

A nõgyógyász segíthet, meg a háziorvos is állapítsa meg a bajod. Lehet hogy influenza és ráhúzódott a melledre, mivel lázas vagy..amíg nem mondja orvos, hogy mi ez nem állapíthatjuk meg..mi sem.. Influenza esetén viszont nem tesz jót a babának a szoptatás, meg akkor sem ha antibiotikumot kapsz..szóval mindenképp menj orvoshoz, ha lehet holnap!!Remélem hamar elmúlik.
Szoptass sokat, amilyen gyakran csak tudod, rakd a fájó melledre a gyereket.Próbálj meg fejni.Meleg zuhi alatt kicsit masszírozd a fájó területet, és utána szoptass.Ha ügyes vagy 1-2 nap alatt elmúlik.Ha nagyon belázasodnál, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz.
Szia! A mellgyulladás esetén általában a meel külsõ részén göböket lehet tapintani.Ezeket szoptatás elött és közben masszírozd meg. Feltétlenül SZOPTASS!!! Ha szopi után is göbös vagy érzékeny, próbálj még fejni. Fejés után tegyél a fájdalmas területre Jeges borogatást- pl. kb 40 dkg-os fagyasztott zödséget vagy fél liter fagyasztott tejet pelenkába tekerve.1-2 nap alatt enyhül a fájdalom. Lázcsillapítót is vehetsz be. Elõfordul, hogy valami nyári vírus betegített meg, ami ilyen tünetekkel jár.Az ok eldöntésében segítaz orvos-nõgyógyász, felnõtt háziorvos-. Antibiotikum és láz esetén is lehet szoptatni.Kapott gyógyszereket szedd utasítás szerint. Figyelj az étkezésre és fokozott folyadékbevitelre. PIHENJ!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.
Szia! Nekem a gyerekorvos a mellgyulladásra a hideg disznózsírt javasolta. Éjszakára kell vele bekenni a gyulladt területet, és valamivel letakarni (én pl. 10x10-es gézlappal takartam le). Nekem reggelre levitte a lázamat és a vörös folt is eltûnt. Persze mellette kifejtem a cicibõl az összes tejet és szoptatás/fejés közben masszírozgattam körkörös mozdulatokkal a piros részt. Üdv.: egy kéthetes kisbaba anyukája
Ezeket olvasgasd el és ha nem kapsz választ a problémádra kérdezd õt te is! http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/?order=1&ite.. http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/?order=1&ite.. Én nem tettem hidegborogatást a fájó mellemre és mégis rendbejöttem, a helyedben vigyáznék vele. A korházban azt mondták nekem, csak hideg borogatást ne tegyek rá. Kitartást!!
A kérdező hozzászólása: Még egyszer köszönöm, nagyon sokat segítettetek. Azt nem tudja véletlenül valaki, mitõl alakulhatott ki egyik napról a másikra? Már két hónaposak vagyunk, eddig teljesen problémamentes volt a szopizás, és fogalmam sincs, hogy mi váltotta ki a gylladást, és hogy tudnám legközelebb elkerülni.
Szia nekem három hós volt a fiam amikor mellgyulladásom lett, dokihoz kellett õt vinnem és másfél órát vártunk mire bejutottunk végig a kezemben volt és olyan pózban volt csak hajlandó nyugton lenni hogy nyomta a mellem estére begyulladt és nekem is 38 fokos lázam lett egyik percrõl a másikra.
Egyszer nekem mozgó autóban kellett szoptatnom, és másnapra tiszta göbös lett a mellem. Szerencsére nem gyulladt, be csak fájt ha hozzáértem. Én váltogattam utána a szoptatási pózokat, hogy mindenhonnan ürüljön a tej.

Az anyacicámnak valószínű mellgyulladása van, és nem szoptat. Mit tegyek?

Nagy a melle és fáj neki:( Reggel óta. A cicáit otthagyta, ?ket most cicapótlóval etetem.

Legjobb válasz: A gyulladásra a legjobb a kamilla. Próbáld meg azzal borogatni.

A gyulladásra a legjobb a kamilla. Próbáld meg azzal borogatni.
Reggel hívd az állatorvost rögtön. Addig kamilla...
A kérdező hozzászólása: Adtam neki este Semicillint és már kutya baja. Szoptatni nem nagyon szabadna így, ugye?

Mellgyulladásom van és kevesebb a tejem, sajnos mindkét mellemben. Nem szeretném még tápszerezni a 4 hetes babámat, de sír mert éhes. Mit tehetek/tegyek?

Legjobb válasz: A tápszer is jobb mint a semmi, ha pedig meggyógyulsz visszatérhetsz a tejre, de ne hagy szegényt éhezni.

A tápszer is jobb mint a semmi, ha pedig meggyógyulsz visszatérhetsz a tejre, de ne hagy szegényt éhezni.
Mitöl gyulladt be a melled?Ha a tejktõl akkor azt ki kéne üríteni amit a baba tud a leghatékonyabban, ha sír tedd mellre(nekem is voltak, olyan élményeim, hogy a lepedõt markolásztam fájdalmamban mert kisebesedett mellemet szopizta a pici, de nem éheztethettem)Sok sikert és mihamarabb jobbulást!
Ha a sok tejtõl gyullad be a cici, akkor szedj gyull csökkentõt.Visont ha külsérelmek miatt fáj a bimbó akkor vegyél bimbóvédõt, azzal nem fog fájni annyira.
Valóban lecsökkenhet a tej a mellgyulladástól, de vissza lehet hozni, ha kb 2 napig óránként szoptatod, és minél többet pihensz a babával! Próbáld erre a 2 napra megoldani a segítséget, rendelj pl ebédet, házimunka megvár...


A mellbimbom melletti barna részen van egy csomo és fáj, 3 hos fiam szopizik, ez mi lehet? Mellgyulladasnak keszül?

Legjobb válasz: Nekem is ez volt pár napja a kislányom 2 és fél hós! Azt mondta az orvos hogy egy tejjáratban ott maradt egy kis tej és alkot egy csomó szerû vmit. Úgy szoptattam többször is egymás után hogy hónalj alatt tartottam a babát és a feje szemben van a cicivel. Így másképp ingereli a mellet, mint mikor az ölemben fekszik és oldalról szívja. Meleg víz alatt kicsit fel is lazítottam, mára elmúlt!!!

Nekem is ez volt pár napja a kislányom 2 és fél hós! Azt mondta az orvos hogy egy tejjáratban ott maradt egy kis tej és alkot egy csomó szerû vmit. Úgy szoptattam többször is egymás után hogy hónalj alatt tartottam a babát és a feje szemben van a cicivel. Így másképp ingereli a mellet, mint mikor az ölemben fekszik és oldalról szívja. Meleg víz alatt kicsit fel is lazítottam, mára elmúlt!!!
A kérdező hozzászólása: szoval keles lett a csomobol!a picur a cicit nem falja be, cumisüvegböl issza a tejet, agyulladt mellböl odaadhatom a tejet?
Szia! Persze, hogy adhatod a tejet abból a melledbõl, ez nem olyan gyulladás...! Jobb lenne, ha a babádnak nem üvegbõl adnád a tejcsit, és minél többször ûritsd azt a melled, ahol a tejcsomó van! Minden szopit kezdj azzal a mellel, amelyik fáj!! Csak a baba tudja tökéletesen leszívni. Üdv.

SOS! Mellgyulladásom és lázam, van elapadhat a tejem vagy mit csinálok rosszul?

1,5 hetes a kislányom és eddig nagyon jól ment a cicizés de sajnos kirágta mind a 2 mellbimbómat és egyik napról a másikra nem akart cicizni(vettem mellbimbóvédőt is)! :( Megszívja és sírva kiköpi,teljesen el voltam szomorodva és a sírás is kerülgetett. Aztán hirtelen belázasodtam (38,5fok)és irány az ügyelet,kaptam antibiotikumot+lázcsillapítót. Ott azt mondták,hogy mellgyulladást törölközőn keresztül jegeljem utána meleg vízzel tusoljam,hogy kitáguljon a tejcsatorna és fejjem le,mert sebes a mellem. A lefejt tejet adjam oda. Fejném én de nem jön semmi azaz néha csöpög és ennyi. :( Vettem tápszert,mert Okt. 23. ünnep és nem szeretném,hogy sírjon. Nem szeretnék mellgyulladást mit tegyek ha nem jön tejem?

Legjobb válasz: Lehet, hogy a testhelyzeteddel is gond van, nekem még ugye nincs, aki kiszívja :) , így a gravitációra tudtam csak hagyatkozni. Oldalra fekve, ülve, elõre dõlve, hirtelen felállva és elõre dõlve, stb., és egyszercsak megindult. Csak feküdni vagy csak egyetlen pózban az életben nem indul meg, próbálgatni fel mindenféleképp.

Lehet, hogy a testhelyzeteddel is gond van, nekem még ugye nincs, aki kiszívja :) , így a gravitációra tudtam csak hagyatkozni. Oldalra fekve, ülve, elõre dõlve, hirtelen felállva és elõre dõlve, stb., és egyszercsak megindult. Csak feküdni vagy csak egyetlen pózban az életben nem indul meg, próbálgatni fel mindenféleképp.
Mindenképpen fejned kell! Be vannak durranva a cicik? A sebes mellbimbót kend be anyatejjel és hagyd szabadon levegõzni, most hanyagold a melltartót (azt a mellgyulladás miatt is) Fejés elõtt masszírozd jól át a melleket, ha be vannak durranva általában már ettõl elindul a tej, ill. egy meleg zuhany is segít ezen. Nagyon fontos, hogy rendesen ki legyenek ürítve a mellek, ne maradjon benne pangó tej. Mindig azon kezd a szoptatást amelyiken elõtte befejezted. A pozíciót váltogasd, hol ülve, hol fekve szoptass. Szoptatás elõtt is masszírozd át a melleket, mert így a baba könnyebben fog tudni szopni. Hívd fel a védõnõt és hívd ki házhoz, õ megmutatja neked hogyan kell fejni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszodat. Védõnõm kis fiatal csajszi. fejném a tejcit de csak csöpög. :( Lehet tényleg elapadt a tejem a sok stressztõl !!!! :(
nekem egy hetes a kislányom, ugyanezen mentem keresztül, mint te, de 3-4 nap alatt helyreállt minden, a melleim rendben, a kislányom 100 miliket eszik. amit én csináltam: mielõtt elkezdtem a fejést, meleg borogatást tettem a mellemre, kb 20-25 percig borogattam, aztán elkezdtem fejni.a meleg megindítja az eldugult csatornából a tejet.volt, hogy 2 óra alatt 20 mili jött le, és én ordítottam a fájdalomtól és a tehetetlenségtõl :( de csináltam.újabb meleg borogatás, újabb fejés.idõközben persze mellre tettem a kicsimet is, bár semmit nem bírt szívni belõle.aztán a sok-sok melegetés után, egyszer megindult ömleni a tej, és azóta minden rendben van.ha van a melledben görcs, azt körkörös mozdulattal masszírozd ki, aztán fentrõl lefelé haladva finoman simogatsd a melled, ezzel is elõsegíted, hogy meginduljon a tejcsi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen neked is a válaszodat.De épp az elõbb fejtem a tejcimet és az egyik mellbimbóm gennyes és meg van duzzadva. :( nem tudom mit csináljak még. :/ jegelnem kell, mert a gyulladás nem szûnik meg.
a hidegtõl elapad a tejed!!!használj a mellbimbódra kenõcsöt, olyat, ami 100% lanolin tartalmú.Én a Lansinoh termékcsalád bimbóvédõ krémjét használom.Nagyon drága szerintem, 50 ml kerül 4500 ftba, de nagyon jó.szerencsémre én kaptam 4-5 db termékmintát a kórházban, azt osztom be :)
A kérdező hozzászólása: hát az ügyeleten azt mondták, hogy jegeljem :S ha nem tudom kifejni akkor újra begyulladhat?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedve utolsó válaszoló. Hát nekem is nagyon fájdalmas a mellem gennyes és hiába melegítem masszírozom a mellem és próbálom fejni épp csak csöpög belõle valami. :( A kislányom nagyon lusta és nem hajlandó kiszívni a tejcit. Nem vagy egyedül nekem is nagyon fájdalmas a mellem feszülése így holnap visszamegyek a dokihoz. jobbulást neked is.

Ha elkezdem a hozzátáplálást 6 hónapos korban, és lassan kiváltok egy étkezést, ugyanakkor tejem bőven van még, akkor mi a teendő? Fejjem le, vagy mit lehet tenni, hogy ne apadjon el, és mellgyulladás se legyen belőle?

Legjobb válasz: Picit fejd meg a korábbi szopi idõpontjában, mindig egyre kevesebbet , nehogy begyulladjon. Egy, max 2 héten belül beáll a kereslet-kínálat.

Picit fejd meg a korábbi szopi idõpontjában, mindig egyre kevesebbet , nehogy begyulladjon. Egy, max 2 héten belül beáll a kereslet-kínálat.
Szia! Nekem 9 hós a kislányom de még mindig szopizik szerencsére. Én is nagyon féltem, hogy majd elapad a tejem de nem, szépen be fog állni a kereslet-kínálat. Én mind a mai napig megszoptatom evés után (napi 5x kap rendes kajcsit) így kap folyadékot is és a cicim is megkapja az ingert.
Ne válaszd még el. Mese, hogy nem elég neki a tejed.
Lemaradtam valamirõl? Nem írta, hogy le akarja választani és hogy kevés lenne a teje! Vagy egy korábbi kérdésben már tárgyaltátok ezt?
A kérdező hozzászólása: Nem akarom elválasztani, sõt! Szeretném szoptatni sokáig, de azért bevezetném lassan a gyümölcsöket is. Tehát fejjek le valamennyit, és így megmarad a tejem. Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: nem tárgyaltunk korábban. :-)) egyszerre írtunk.
:) lehet, hogy az elsõ elütötte, máshova akarta írni vagy csak félreolvasott valamit Mindig kicsit fejd meg a cicid, napról-napra egyre kevesebbet és át fog állni a termelés!
Elsõ vagyok. Azért írtam, hogy mese az, hogy nem elég a tej, mert a jól szopó és elegendõ tejcsit kapó 6 hónaposokat is erõltetni szokták a "jól értesültek" az elválasztásra. Nem kell elválasztani abban az esetben ha elég a tej. Lehet kóstolgatni de ne válts ki vele egy étkezést. érezni fogd mikor kell már pótolni almával és társaival .-okosak a babák. Diet anyuka.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!