Találatok a következő kifejezésre: Melik a ha a (73 db)

Ha összejön az új meló, mit mondjak a főnökömnek?

A mostani munkahelyemre úgy jelentkeztem, hogy mindenképpen hosszútávon szeretnék maradni (ez nekik nagyon fontos volt, mert 3-4 havonta cserél?dtek az emberek) és komolyan is gondoltam.

Legjobb válasz: Ha megkapod a másik állász, akkor szólj, hogy kaptál egy másik lehetõséget, ami neked jobban megérné anyagilag és szakmailag is. Ha szerencséd van emelnék a béred, hogy maradj, akkor még dönthetsz, ha a béred sem emelnék, hogy marasztalnak, akkor könnyû a dolgot, csak felmondasz. Amúgy a saját érdekeidet nézd. Ja és hol találtál melót? Hol nézelõdsz, merté n is keresek, de nem hívtak be!

Ha megkapod a másik állász, akkor szólj, hogy kaptál egy másik lehetõséget, ami neked jobban megérné anyagilag és szakmailag is. Ha szerencséd van emelnék a béred, hogy maradj, akkor még dönthetsz, ha a béred sem emelnék, hogy marasztalnak, akkor könnyû a dolgot, csak felmondasz. Amúgy a saját érdekeidet nézd. Ja és hol találtál melót? Hol nézelõdsz, merté n is keresek, de nem hívtak be!
Nem kell semmit mondani, én sem mondtam semmit extrát, csak azt, hogy kilépek, mert megyek máshova. Kérdezték, hogy biztos? Mondtam, hogy igen, tudomásul vették, onnantól csak papírmunka és a felmondási idõ van hátra.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindkettõtöknek. Valóban olyan egyszerûnek kellene lennie, ahogy leírtátok, csak én meg nagyon parázok, hogy milyen mit fognak hozzá szólni... Nem akarok hosszasan beszélgetni az okoról. Én neten találtam, mind a kettõt. A mostanit iwiwen, a másikat egy szakmai fórom állás rovatában.

Mit tudok tenni ha a munkáltatóm nem akarja hogy visszamenjek dolgozni? Mihez van neki, és nekem jogom? Keressek másik melót? Hová vesznek fel, egy 2évessel?

Március elején lejár a gyedem,jeleztem hogy vissza szeretnék menni dolgozni,mert ugye gyesből képtelenség megélni! A munkáltatóm meg csak húzgálja a száját,azt mondja maradjak még otthon,mert jelenleg nem tud nekem munkát adni. Ahogy kivettem a szavaiból a bent maradt szabijaimat sem akarja kifizetni! (2009 júliusától,a terhességem legelejétől táppénzen voltam,a munkaköröm miatt.) KÉTSÉGBE VAGYOK ESVE!

Legjobb válasz: MOndd meg neki, hogy akkor fizessen állásidõre járó bért. Sok veszítenivalód nincsen, mert ezzel a hozzáállással valószínûsíthetõen azonnal ki fog rakni, ahogy teheti. Úgyhogy mondd meg neki, hogy nem maradsz fizetés nélküli szabin (erre nem is kényszeríthet), és ha nem tud munkát adni, sebaj, akkor legyen szíves állásidõre járó bért fizetni. Ne ess kétségbe, állj ki magadért. És kezdj el másik melót keresni, mert sanszos, hogy ez egy év múlva megy a levesbe:(

MOndd meg neki, hogy akkor fizessen állásidõre járó bért. Sok veszítenivalód nincsen, mert ezzel a hozzáállással valószínûsíthetõen azonnal ki fog rakni, ahogy teheti. Úgyhogy mondd meg neki, hogy nem maradsz fizetés nélküli szabin (erre nem is kényszeríthet), és ha nem tud munkát adni, sebaj, akkor legyen szíves állásidõre járó bért fizetni. Ne ess kétségbe, állj ki magadért. És kezdj el másik melót keresni, mert sanszos, hogy ez egy év múlva megy a levesbe:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor ha jól értelmezem, akkor is fizetnie kell nekem ha nem ad munkát, és még 1évig ki sem rúghat?
MIndenképp kell kompromisszumos megoldásra hajlania, mert a törvény melletted áll.

Ha suli/meló közben felszalad a harisnyád, leveszed/kicseréled vagy marad rajtad nap végéig?

Legjobb válasz: Ha jó idõ van leveszem, ha nincs akkor kicserélem.

Ha jó idõ van leveszem, ha nincs akkor kicserélem.
Én ha nagy ritkán nejlon harisnyát veszek fel, akkor viszek magammal egyet ha felszaladna, de még nem kellet használni.
Általában van a táskámban tartalék és átcserélem. De helyzetfüggõ, mert ha pl van rajta 1mm-es szaladás és kb fél óra mulva egyébként is hazaérnék akkor már nem bíbelõdöm vele. De jártam már úgy is, h a táskámban lévõ tartalék harisnya is lyukas volt, így be kellett mennem valahova venni egyet. Még szerencse, h a városközpontban egymást érik a DM-ek, Rossmann-ok, vagy vmilyen butikok.
már megint te vagy az a harisnyamániás?!..


Gyerekek fizetés nélküli szabadságra betegség miatt is lehet menni. Ha kiturnak vagy kikészitenek a többiek a melóba? Mennyivel elötte lehet kérni és mennyi idötávra?

Legjobb válasz: Betegség miatt táppénzre kell menni, nem fizetés nélküli szabadságra. Kérni meg akkor kell, ha beteg vagy. Ha jó háziorvosod van, kiír idegi alapon is.

Betegség miatt táppénzre kell menni, nem fizetés nélküli szabadságra. Kérni meg akkor kell, ha beteg vagy. Ha jó háziorvosod van, kiír idegi alapon is.
A kérdező hozzászólása: De nem ir ki a psihologus sem már.idén.szó szerint terrorizálnak.nem tudom mivel lehet még indokolni.

Hallottatok már valamit a Melba Modellügynökségről? Ha igen mit?

Bejelöltek facebook-on. Strandcikkfotózáshoz keresnek embereket. Mondtam nekik, hogy semmi tapasztalatom nincs, de azt mondták, hogy nemgond. Szerintetek érdemes lenne megpróbálni?

Hogy lépjek a menübe az Iphone 3GS-mel ha a középső gombbal nem lehet?

Nem tudom miért egyszer csak nem akar a menübe lépni pedig eddig nem volt semmi baja... Érzékeli mert ha elsötétül és rá nyomok akkor kivilágosodik a telefon.

Legjobb válasz: Nincs véletlen Jailbreak -elve ? Ha nincs vidd be valamelyik magyar viszont eladóhoz szervizelésre. Ajánlani tudom az iStyle -t :)

Nincs véletlen Jailbreak -elve ? Ha nincs vidd be valamelyik magyar viszont eladóhoz szervizelésre. Ajánlani tudom az iStyle -t :)

Mi a baj az XP-mel, hogy ha több fájlt akarok kijelölni bizonytalan a kijelölés?

Ha több dolgot jelölök ki egyszerüen össze-vissza jelölget mindent és szinte képtelenség gyorsan és pontosan a kiválasztott fájlt kijelölni. Az egeremmel semmi baj nincs, a régi 10 éves AMD 770 MHz gépemmel nem volt ilyen baj, most vettem egy használt asus alaplapú 2.8 GHz pentium 4-es gépet, az xp rajta volt és van egy Visual Task Tips program felrakva.

Legjobb válasz: Jó,csak lehet az elõzõ gazda valamit megszerzett--úgyértem vírust.Ha Total Commander-t használsz,próbáld újratelepíteni,illetve próbálj ki egy másik egeret.

Jó, csak lehet az elõzõ gazda valamit megszerzett--úgyértem vírust.Ha Total Commander-t használsz, próbáld újratelepíteni, illetve próbálj ki egy másik egeret.
Én a helyedben nem nyomozgatnék , hogy mi lehet a rossz egy használt gépen, simán újrahúznám.
Ha úgy vetted, hogy már rajta volt az xp, akkor elég nehéz megmondani.Ha pedig nem az egér a hibás, akkor telepítsd újra.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy az újratelepítést csak végsõ esetben szeretném alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: Mai nap az Avast 5 Free vírusirtót futtattam és a teljes vizsgálatot alkalmaztam, nem talált semmit. Bár az XP automatikus frissítés nincs bekapcsolva.
A kérdező hozzászólása: Nem a Total Commanderben van a hiba, hanem pl winampban próbálok zenét válogatni a listába egyszerûen össze vissza jelölget mindent. És ez van videolejátszókban is. Csak azt akarom elérni, hogy újratelepítés nélkül kijavítsam ezt a problémát.

Elvállalnátok ezt a melót, és ha igen, mennyiért?

Lényegében telefonos ügyeletet kell tartani egy informatikai cégnek. A felmerülő problémákat orvosolni kell egy számítógépes rendszeren keresztül, de különösebb tudás nem kell hozzá. Nincs nagy roham, 2-3 hívás van jelenleg naponta. Plusz közben be is kell segíteni a backoffice munkájába, viszont ez is csak kb olyan 2-3 órás meló naponta. A munka hétköznap fél 5-től éjfélig tartana, plusz hétvégén mindkét nap reggel 9-tól szintén éjfélig. Persze ez heti váltásban, tehát egyik héten meló minden nap, hétvégén meg 2x15 óra, viszont utána egy hétig semmi. Ti elvállalnátok így? Ha igen, mennyiért?

Legjobb válasz: Ha reggel fél 5-tõl tart éjfélig és az utazással oda vissza elmegy 1 órád szinte semmire nem lesz idõd és alszol vagy 2 órát max 2,5 órát ami miatt 3 nap után úgy lefogsz fõni hogy bele is betegedhetsz. Ha ezt írni fogod elvállalhatod de ne tervezd hosszú távra a munkát. És a kérdés ugye hogy mennyit fizetnek érte azért hogy bent üljél.

Ha reggel fél 5-tõl tart éjfélig és az utazással oda vissza elmegy 1 órád szinte semmire nem lesz idõd és alszol vagy 2 órát max 2, 5 órát ami miatt 3 nap után úgy lefogsz fõni hogy bele is betegedhetsz. Ha ezt írni fogod elvállalhatod de ne tervezd hosszú távra a munkát. És a kérdés ugye hogy mennyit fizetnek érte azért hogy bent üljél.
A kérdező hozzászólása: Oh, ez tényleg nem volt egyértelmû, de hétköznap délután fél 5-tõl tart a meló!
Nem. Mivel dolgozom máshol 8 órában, így nem lenne idõm semmire emellett. ûsõt egyébként sem lenne idõm senkire, mert ez a munka pont akkor van, amikor az emberek ált. otthon vannak.

Ha a The Elder Scrolls V:Skyrim-mel mi lehet a hiba?

Az lenne vele csak a problémám, hogy a játék elindulni elindul de a szekérb?l az istenért ki nem akarnak szállni+ Nincsen hang se az egész játékban./ ha az probléma lenne hogy a játék nem eredeti hanem letöltött, akkor megvenném ha megoldaná a problémát?/

Legjobb válasz: Patchelted? Valamelyik patchben írták, hogy kijavítottak valami szekérbõl kiszállós buggot, de hogy hang miért nincs, azt nem tudom sajnos.

Patchelted? Valamelyik patchben írták, hogy kijavítottak valami szekérbõl kiszállós buggot, de hogy hang miért nincs, azt nem tudom sajnos.
Idõnként elõfordul hogy a Windows letiltja némely program hangját. Volt már hogy a böngészõt letiltotta MSN-t zenelejátszot is xD. Lényeg a lényeg, nézd meg nincs-e letiltva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!