Találatok a következő kifejezésre: Mekkora lehetne a magyarság lélekszáma, ha (1 db)

Mekkora lehetne ma a magyarság lélekszáma, ha a tatárdúlás, majd a török elleni küzdelmek során nem hal meg annyi magyar?

A lengyel államf? emlegette, hogy a II. világháborús lengyel halottak számát is figyelembe kell venni az EU alkotmánya átalakításakor, mert ha nem hallnak meg, annyi lengyel lenne, mint ma a német vagy a francia.

Legjobb válasz: hát egyszer ne feledd az erdélyieket és a vajdaságiakat no meg a felvidékieket sem. Úgy emlékszem közel négyszázezren haltak meg a tatárok miatt, a török idõszakban pedig nagyon keveredett a népesség, volt itt osztrák, szász, székely, neémet, horvát, szlovák akik mind magayroknak vallották magukat. De úgy kábé a mai nématországgal vetekedhetnénk.

hát egyszer ne feledd az erdélyieket és a vajdaságiakat no meg a felvidékieket sem. Úgy emlékszem közel négyszázezren haltak meg a tatárok miatt, a török idõszakban pedig nagyon keveredett a népesség, volt itt osztrák, szász, székely, neémet, horvát, szlovák akik mind magayroknak vallották magukat. De úgy kábé a mai nématországgal vetekedhetnénk.
Na jó - de attól még nem lenne itt annyival több ember! Csak "magyarabb" lenne a nép (meg a környezõ népek) - vagyis jobban hasonlítana az õsi magyar típusra (ami szintén keveredett a hosszú vándorlás alatt is).
Ennek a kérdésnek nincs értelme szerintem. Akik nem haltak meg akkor, lehet hogy meghaltak volna a késõbbi pestisben. Vagy ha nem halnak meg, akkor nem néptelendek el a falvak, nem telepítenek késõbb más népeket a helyükre, akik nem váltak volna magyarrá (asszimiláció). Szóval lehet, hogy ugyanennyien lennénk.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy kell az alábi feladatot megoldani?

https://dl.dropboxusercontent.com/u/7979635/rablok.JPG

4

Adottak az a = (6; 4) és az a – b = (11; 5) vektorok. Adja meg a b vektort a koordinátával! Ezt, hogy tudnám megoldani?

2

Hogyan manipulálható a mágneses mező? Mágnesességgel meg is lehet állítani az elektromos áramot?

6

Miről készítsek "posztert"? (matek, fizika, többi lent)?

Vagy valamilyen elméletről, vagy egy matematikusról, fizikusról, vagy bármilyen témáról, valami érdekes ötletet tudnátok adni? (10.es vagyok)

3

Káros az emberi szervezetre a számítógép/monitor sugárzása?

5

Tippmix esélyek, ez hogy van?

https://www.tippmixpro.hu/HU/1/betting?utm_source=nemzetispo..

Barcelona - Real Madrid Labdarúgás, Spanyol bajnokság 10.26

Gólszám (pontosan): 0 odds:23,00
Melyik csapat szerzi az első gólt? Nem lesz gól. odds:21,00
Melyik csapat szerzi az utolsó gólt? Nem lesz gól. odds:21,00
Pontos végeredmény: 0:0 odds:19,00

Hogy is van ez?

2

A idővihar mögött mijen még nem ismert természeti rendellenesség lehet?

Az időviharokra az UFO-hívők talán gondolkodás nélkül rávágnák, hogy földön kívüli eltérítésekről van szó, azonban a szemtanúk se repülő csészealjról, se kis szürkékről nem beszélnek. Sokkal inkább valamiféle eddig még nem ismert természeti rendellenességet gyanítanak. A gyűjtőmunka során több, egymástól kicsit eltérő esetre is fény derült.

4

Az elektron körüli negatív töltésű mező ugyan az ami a mágnes északi vagy déli pólusa körüli mező?

2

Mennyi kalóriát éget el egy 85kg-os ember, ha felmegy az emeletre a lépcsőn?

3

Amerikában is át kell állítani az órát?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!