Találatok a következő kifejezésre: Mekkora lehetne a magyarság (1 db)

Mekkora lehetne ma a magyarság lélekszáma, ha a tatárdúlás, majd a török elleni küzdelmek során nem hal meg annyi magyar?

A lengyel államf? emlegette, hogy a II. világháborús lengyel halottak számát is figyelembe kell venni az EU alkotmánya átalakításakor, mert ha nem hallnak meg, annyi lengyel lenne, mint ma a német vagy a francia.

Legjobb válasz: hát egyszer ne feledd az erdélyieket és a vajdaságiakat no meg a felvidékieket sem. Úgy emlékszem közel négyszázezren haltak meg a tatárok miatt, a török idõszakban pedig nagyon keveredett a népesség, volt itt osztrák, szász, székely, neémet, horvát, szlovák akik mind magayroknak vallották magukat. De úgy kábé a mai nématországgal vetekedhetnénk.

hát egyszer ne feledd az erdélyieket és a vajdaságiakat no meg a felvidékieket sem. Úgy emlékszem közel négyszázezren haltak meg a tatárok miatt, a török idõszakban pedig nagyon keveredett a népesség, volt itt osztrák, szász, székely, neémet, horvát, szlovák akik mind magayroknak vallották magukat. De úgy kábé a mai nématországgal vetekedhetnénk.
Na jó - de attól még nem lenne itt annyival több ember! Csak "magyarabb" lenne a nép (meg a környezõ népek) - vagyis jobban hasonlítana az õsi magyar típusra (ami szintén keveredett a hosszú vándorlás alatt is).
Ennek a kérdésnek nincs értelme szerintem. Akik nem haltak meg akkor, lehet hogy meghaltak volna a késõbbi pestisben. Vagy ha nem halnak meg, akkor nem néptelendek el a falvak, nem telepítenek késõbb más népeket a helyükre, akik nem váltak volna magyarrá (asszimiláció). Szóval lehet, hogy ugyanennyien lennénk.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Matek feladat SÜRGÕS lenn? ( 10-11 es matek)

Fel van adva egy egyenlet, amit már 1 órája csinálok, vannak részeredményeim , tudom mik a lépések ellenőriztem, tehát mindent megtettem amit tudtam valami mégse stimmel.Magasabb fokú egyenletről van szó, aki biztos abban hogy van idegrendszere nekem elmondani mit rontottam el a feladatban , nagyon szépen kérem írjon rám.

7

Egy magyarországi büszkeséget kell leírnom, de semmi nem jön az eszembe. Egy címet lenne szives valaki?

12

Nem tudnátok nekem mondani a nézéssel kapcsolatos szólásokat, közmondásokat?

csak mert holnapra kéne!!!
máshol nem találtam, pedig kb. mindenhol kerestem(a neten)

3

Ioncserélt lágyvíznek van valami káros hatása a bőrre?

Olvastam egy netes cikket miszerint egy lány ioncserélt vizből csinált testpermetet.

5

Determinizmus és kauzalitás, mi a különbség?

3

Fizikából tanultuk, hogy ideális gázok a való életben nem léteznek. De mért is nem?

1

Mennyivel emelkedne a Balaton vízszintje, ha hétmilliárd ember (50 l/fő) fürdene/állna benne?

3

Láttam ma az M1-en egy manuszt, aki egyébként tökéletesen beszélt, nem hebegett-habogott, de mondatonként átlagosan 1, 5-ször vagy többször hangzott el az egyébként szó. Ez mitől lehet, illetve tudna ezzel vajon valamit csinálni?

Baranovszky György a neve egyébként:D György, ha ott vagy kint ne haragudjon, nagyon jól beszélsz egyébként, de a beszélgetés elejétől kezdve nem tudtam koncentrálni a mondandódra, mert tollat ragadtam és striguláztam.

4

Elképzelhető, hogy a Föld teljes lakossága - állva - elférne mindössze egy Pest megye méretű területen?

23

Mikor van fegyelem?

23

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!