Találatok a következő kifejezésre: Mekkora lehetne a (23 db)

Létre lehetne hozni egy benzinmotoros karórát? Mekkora lenne a legkisebb méretű karóra, amit benzinmotorral meg lehetne csinálni?

Tehát felveszed a karodra, öntesz bele egy kis benzint, berántod, beállítod azt megy. Természetesen a motor hajtsa áttéttel az órát, nemám a motor tölt valami generátort ami árammal lát el egy hagyományos kvarcórát. Szerintetek meg lehetne csinálni?

Legjobb válasz: Eltekintve attól, hogy a motor folyamatosan rázná az ember karját és az arcába eresztené a gázokat - sem lehetne benzinmotoros órát csinálni, mert nem lehet annyira pontosan szabályozni a mûködését, mint amennyire szükség lenne, hiszen a motor állapotától függõen változik a teljesítmény is stb.

Eltekintve attól, hogy a motor folyamatosan rázná az ember karját és az arcába eresztené a gázokat - sem lehetne benzinmotoros órát csinálni, mert nem lehet annyira pontosan szabályozni a mûködését, mint amennyire szükség lenne, hiszen a motor állapotától függõen változik a teljesítmény is stb.
A véleményem az, h amit az ember elgondol, azt elõbb-utóbb meg is valósítja. Fõleg, ha van értelme. :) Hogy ennek a projektnek lenne-e értelme, azt döntse el, aki akarja. Ugyan miért ne lehetne megoldani a fordulatszám szabályozását? (Ez #1 válaszolónak szól.) Íme néhány mikro-miniatûr motor kedvcsinálónak: http://www.youtube.com/watch?v=_SO7PCnVCv07 http://www.youtube.com/watch?v=lXXgjdfn7So
a robbanómotorok fordulatszámát ugyan lehet szabályozni, de korántsem olyan pontosan, mint amennyire az egy órához feltétlenül szükséges.
Hmmm. Akkor kitalálok hozzá egy fordulatszám szabályozó mechanikát. Kuplung, csúszó kapcsolat, bármi. Hülyeség, de a kérdés sem 100-as! :D
benzin motoros karóra:Ddd ezen szakadok:DD Ez kb olyan mint a benzinmotoros mûszív:D

Neki mekkora esélyei lehetnének a lányoknál?

Egyik ismerősömről lenne szó. 24 éves. 216-217 cm, 145 kg körüli. Tiszta izom. El tudok vele beszélgetni, de ha olyan kedve van, akkor alig lehet megmaradni mellette, sokan kerülik. Intelligens, de néha a dühe elveszi az ítélőképességét, bár ez nem gyakran, hanem csak olyan szórványosan fordul elő.

Legjobb válasz: 145 kg tiszta izom akkor már mr olympia lenne :D

145 kg tiszta izom akkor már mr olympia lenne :D
Nálam nem sok esélye lenne mert szerintem nem létezik :P
Ez kicsoda?!Johny Cage a Mortal Kombatból?! :D
a magasságát is nézzétek, ahhoz a 145 kg nem sok, ha izmos
Nálam lenne esélye :) Én alapjában véve nyugodt, komoly, türelmes vagyok, kiegészítenénk egymást :) Meg végre hozzábújhatnék valakihez és érezhetném, milyen erõs. Ha intelligens, akkor az meg egyenesen tökéletes, jó, ha nem csak felszínes dolgokról lehet valakivel beszélgetni.
145 kiló mindenképpen sok. :D
Ez alapján az a nagyon izmos férfi, ami nekem egyáltalán nem tetszik, az sem, hogy dühösen elveszíti az ítélõképességét, elég vagyok én viszonylag agresszívnak :D Szóval nem az esetem, de másnak biztos bejön, mint ahogy azt az elõzõ válaszok is igazolták.

2008 ban le vágattam a hosszú fenékig érõ hajamat amit meg bántam szerintetek most mekkora lehetne ha nem vágom le?

Legjobb válasz: Ezt így nem nagyon lehet megmondani, mert nem tudni egyrészt, hogy genetikailag meddig képes megnõni a hajad, másrészt minél hosszabb, annál nehezebb egészségesen tartani, ha meg nem egészséges, nehéz növeszteni. Elméletben persze ha havi egy centit veszünk átlagnak, akkor nõtt volna kb. 60 cm-t, az attól függ, milyen magas vagy, hogy meddig érne. Talán térdig, vádliig. De nyilván közben vágni is kellett volna, stb.

Ezt így nem nagyon lehet megmondani, mert nem tudni egyrészt, hogy genetikailag meddig képes megnõni a hajad, másrészt minél hosszabb, annál nehezebb egészségesen tartani, ha meg nem egészséges, nehéz növeszteni. Elméletben persze ha havi egy centit veszünk átlagnak, akkor nõtt volna kb. 60 cm-t, az attól függ, milyen magas vagy, hogy meddig érne. Talán térdig, vádliig. De nyilván közben vágni is kellett volna, stb.
Akkora lenne, hogy már nem csodálva fordulnának utánad, mert szeretnék legeltetni a szemüket a csodaszép hajkoronádon, hanem inkább ketyósnak néznének. Mindent el lehet túlozni az izléstelenségig, még a haj hosszát is.


Havasalfőldből lehetne cigány ország? és mekkora itt a cigányság létszáma?

csak az,rt kérdezem mert youtube n láttam olyan videókat hogy erdély Magyaro. hoz, dobrudzsa Bulgáriához, moldova Moldovához a matadék havasalf?ldi terület pedig cigány ország lesz.

Legjobb válasz: A románoknak szóltál már?

A románoknak szóltál már?
Havasalföld majd akkor lesz az, ha Románia annyira felhergeli a kedves szomszédait, hogy csak ez marad nekik "románoknak".
És mi lesz a románokkal?
Nemsokára egész Románia cigány ország lesz, nemcsak Havasalföld (Erdély is sajnos, fõleg Maros megye). Amúgy az ilyen videók hülyeségek, soha nem fognak megvalósulni, de: egyrészt Moldova soha nem fog Románia ellen lépni, hamarabb kerül sor egy román-moldáv egyesülésre mint háborúra a két ország közt (mindkét országban jelentõs az uniót támogatók száma). Másrészt Dobrudzsát nem lenne értelme Bulgáriához csatolni, mert itt egy szál bolgár se él (maximum egy - kettõ). Ami nekik kellett, Dél-Dobrudzsa, azt már megszerezték.
Egész Magyarországból cigányország lesz, nemsokára, nemcsak Havasföldbõl
Mér, most nem az?
Magyrország elõbb lesz az. Havasalföldön 7-8% cigány, vagy annyi se. Erdélyben is nagyobb ez a szán. Itthon meg Borsodban akár 40-50% is megvan
Havasalfölddel kapcsolatban mondta egy barátom(és ha körülnézel arrafele, igazat is adsz neki), hogy háromféle ember lakik ott: -cigányok -elcigányosodott románok - elrománosodott cigányok A kérdésre a válasz: nem, nem lehet, mert mind románnak vallják magukat(legalábbis nagyrészt).A románok meg nem magyarok, velük nem megy az, ami Magyarországon megy. Borsodból hamarabb lesz cigányország.

Mék az a játék aminek a majdnem végén megjelenik egy félelmetes kép amin szívrohamot is lehetne kapni?

Legjobb válasz: Erre gondolsz? http://www.maniacworld.com/maze_game.htm

nem tudom mi a neve, de azt tudom, hogy egy valamit elkell vezetni az egérrel a piros kockáig és ha hozzá érsz a fekete részhez akkor jön be sikítással!

Szőkésbarna / világosbarna hajam van. Palette Instant Color-ral (6-8 hajmosásig tart) lehetne világosítani? Mekkora lenne a változás?

http://www.schwarzkopfpalette.com/our-products/instant-color..

Legjobb válasz: mondjuk ezzel a legvilágosabbal (link)

A kérdező hozzászólása: mondjuk ezzel a legvilágosabbal (link)
hajadtól is függ de én pl. ugyanilyen márká jú hajfestéket vettem jeges/jég szõke nememlékszem teljesen és barna lett tõle a hajam azthittem nemlehetséges ... mindenesetre érdekes próbáld ki ;)
A kérdező hozzászólása: azti..és neked milyen színû volt elõtte a hajad?
ezzel nem lehet világosítani a hajat.. hisz ez csak szinezõõ.. :) sztem be se fogná a hajad, max fényesebb lenne tõle..
A kérdező hozzászólása: azért gondoltam h befogná, mert ez nem tartós festék, nem megy be a haj szerkezetébe hanem csak megtapad rajta..
A kérdező hozzászólása: és ott a képen is mutatja h a sötétebb szõkébõl olyan világos lenne
A kérdező hozzászólása: vagyis világosabb
azért jó lenne ha kicsit utánna járnál :) : ( http://www.palette.hu/kerdesek-valaszok/wrapper/az-1-2-3-ren.. ) Ezt a fajta hajszínezõt könnyû kimosni – hatása mindössze 6-8 hajmosásig tart. Nem világosítják a hajszínt és nem alkalmasak õsztakarásra. persze kipróbálhatod, na de ha nekem a barna hajamat a fekete ilyen 6-8 mosásos szinezõ nem fogta be csak sötétbarnára, akkor kétlem h neked befogná.. :P
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

Mekkora lehetne ma a magyarság lélekszáma, ha a tatárdúlás, majd a török elleni küzdelmek során nem hal meg annyi magyar?

A lengyel államf? emlegette, hogy a II. világháborús lengyel halottak számát is figyelembe kell venni az EU alkotmánya átalakításakor, mert ha nem hallnak meg, annyi lengyel lenne, mint ma a német vagy a francia.

Legjobb válasz: hát egyszer ne feledd az erdélyieket és a vajdaságiakat no meg a felvidékieket sem. Úgy emlékszem közel négyszázezren haltak meg a tatárok miatt, a török idõszakban pedig nagyon keveredett a népesség, volt itt osztrák, szász, székely, neémet, horvát, szlovák akik mind magayroknak vallották magukat. De úgy kábé a mai nématországgal vetekedhetnénk.

hát egyszer ne feledd az erdélyieket és a vajdaságiakat no meg a felvidékieket sem. Úgy emlékszem közel négyszázezren haltak meg a tatárok miatt, a török idõszakban pedig nagyon keveredett a népesség, volt itt osztrák, szász, székely, neémet, horvát, szlovák akik mind magayroknak vallották magukat. De úgy kábé a mai nématországgal vetekedhetnénk.
Na jó - de attól még nem lenne itt annyival több ember! Csak "magyarabb" lenne a nép (meg a környezõ népek) - vagyis jobban hasonlítana az õsi magyar típusra (ami szintén keveredett a hosszú vándorlás alatt is).
Ennek a kérdésnek nincs értelme szerintem. Akik nem haltak meg akkor, lehet hogy meghaltak volna a késõbbi pestisben. Vagy ha nem halnak meg, akkor nem néptelendek el a falvak, nem telepítenek késõbb más népeket a helyükre, akik nem váltak volna magyarrá (asszimiláció). Szóval lehet, hogy ugyanennyien lennénk.
Google Maps erre alkalmas amennyiben általa is ismert utakon futottál.
http://www.futoterkep.hu/futas/uj/ Még el is mentheted. Mondjuk, azt nem tudom, mennyire pontos.
Ha van okostelefonod, azon vannak programok. És nem kell hozzá mobilnet.
google maps, a távolságmérõt a "google labs"-ra kattintva tudod bekapcsolni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindkét ajánlat jó volt, most már azért nagyjából megvan.. tudok egyébként valahol táblázatot találni arra vonatkozólag, hogy 17 perc alatt adott életkorban mekkora távot fut le, aki jó erõnlétben van? Mint a Cooper-tesztnél, de hosszabb idõre kiterjesztett táblázatok nincsenek véletlenül?
Tescoban, Auchanban megtalálod.
a teszkós osanos cuccokról neten sose lehet találni semmit. egyszer mikor még egyáltalán nem értettem a bringákhoz és egyáltalán nem voltam tisztába vele, hogy az ilyen nagyker bringák enyhén szólva trágyalékok (5-6éve) itt akartam venni egy biciklit. rákerestem neten és semmit nem találtam. vagyis behozta a tesco oldalát. na de teljesen fölöslegesen tépem a szám, mert ezt a ködlámpát megtaláltam most perpill: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=99080534&pnr=10001&foto=1
Szúrófényû ködlámpa. Nem teríti a fényt(H3), mint egy H4-es refiizzó. Ködben, magasra felszerelve nem jó. Nekem is hasonló volt, ködben lefele szoktam dönteni, így még a nagyobb kavicsokat is idõben észrevettem, igaz nekem 100-os izzók voltak benne...
A kérdező hozzászólása: Tescoba nincs ilyen lámpa, auchan messze van tõlem. Köszi a linket, de ennyit én is találtam róla, valami olyan kép lenne jó amin van mérce elötte.

Hogy lehetne egy video cd-s . DAT fájlt úgy átkonvertálni avi-ra, hogy a mérete megmaradjon vagy én tudjam beállítani konvertálás előtt, hogy mekkora legyen?

Legjobb válasz: Egyszerûen átnevezed AVI-ra? Én eddig akárhány DAT fájllal találkoztam, az eredeti kiterjesztésük AVI volt csak valahogy valami átnevezte és DAT lett.

Egyszerûen átnevezed AVI-ra? Én eddig akárhány DAT fájllal találkoztam, az eredeti kiterjesztésük AVI volt csak valahogy valami átnevezte és DAT lett.
AutogordianKnot, két kattintás és már nyomja is. A DAT amúgy MPEG1-es tömörítés.
A kérdező hozzászólása: AutogordianKnot nem ismeri fel, azzal már próbáltam. Azért köszi!
Akkor ez valami spéci dolog lehet, mert elvben az MPEG 1 és 2 tömörítést is meg kéne ismernie.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!