Találatok a következő kifejezésre: Mekkora gyerekekre a (13 db)

A köteles mászókára mekkora gyerekek tudnak felmászni, és egy 3 éves gyereknek mekkora csúszda való?

Nincs a közelünkben játszótér, ezért kérdezem ezeket, viszont a férjem a nyáron összeállít itthon pár játszótéri játékot. Nem tudom, hogy egy 3 éves tud-e mászni a köteles mászókán, vagy milyen mászóka való neki, illetve, hogy milyen magasságú csúszdát érdemes venni/építeni?

Legjobb válasz: fiam, pénteken lesz 2, de már mászik a köteles mászokákon, sõt nála fiatalabbak is a játszón már simán mennek fel rá.

fiam, pénteken lesz 2, de már mászik a köteles mászokákon, sõt nála fiatalabbak is a játszón már simán mennek fel rá.
Szia! Nekem közel 2, 5 éves a kisfiam és a kötéllétrán fel tud mászni. A csúszda lehetõleg hosszabb legyen, és ne a földön végzõdjön, hanem amikor leér olyan legyen, mintha ülne. Simán fel tudjon állni. A fiam imádja ha a játszótéri tornyok között van függõhídszerû kötélhágcsó, vagy függõhíd. Ez mondjuk bonyolultabb kivitelezni. Nálunk az egyik játszótéren úgy van megoldva, hogy van a torony, amiben van kis pad is, innen indul a csúszda. Ide lépcsõn lehet feljutni, majd a toronyból függõhíd visz át a másik részre, ahonnan kötéllétrán lehet lejutni. Van olyan, ahol mászófal is van. Mindenképp legyen egyszerûbb feljutási lehetõség is (létra, lépcsõ). A másik kedvence egy másik játszótéren egy olyan mászási lehetõség a toronyba, ami rönkökbõl van kirakva. Van egymás melletti 2 rönk, majd egy kiugró a kapaszkodásra/mászásra, mellette pedig egy kötél a plusz kapaszkodáshoz. Ez nem teljesen a földrõl indul, kb. 12 rönknyi a dolog. Ha feljut a mászókán a toronyba, lehetõleg legyen valami kapaszkodási lehetõség (fogantyú), ezt én sokszor hiányolom, mert azért megkönnyítené a felmászást, fõleg a vaskosabb/rönkösebb feljutási eszközöknél.
A mi csúszdánk kb. 150 centi magasságban indul. A lányom tavaly másfél évesen is egyedül csúszott rajta. Mondjuk neki a kötél mászóka nem jön be, nem is tud rajta mászni. Én most olyat csináltatok, ami 3 vekonyabb farönk, köztük guniabroncsok vannak, azokon tud felmászni. Ha megtalálom a képet, majd linkelem is.
2-2és fél évesen már fel tudnak mászni a kötéllétrán - ha jók a távolságok és van fent valami, amit õk is elérnek és meg tudnak kapaszkodni, hogy felhúzzák magukat az emeletre. Csúszdának szerintem is olyan 130-140 centis az, ami élvezhetõ - már nem "babacsúszda" -, de még biztonságos esetleg távolabb álló felnõtt esetén is... A végénél tényleg érdemes figyelni a magasságra, hogy ülve érkezzen meg - ne akadjon vissza a sarka, de ne is huppanjon nagyot a fenekére vagy amit úgy is kipróbálnak, fejjel elõre.
Amint tudott járni, már mászott is fel a kötéllétrán mindkét gyerekem, vagyis 1-1, 5 évesen. 2 évesen már simán lecsúsztak a 3 m magas csúszdáról is.
A kérdező hozzászólása: köszi! Az a rönkös mászóka nagyon tetszik, azt is bevesszük e tervbe. :)

4 éves gyerekeknek mekkora lehet a derék és a csípőbősége egy pörgős szoknyához?

Legjobb válasz: Ha pörgõs szoknya alatt körloknisat értesz,akkor csak a derékbõség kell.Azt viszont le kell mérni,mert nem egyformák a gyerekek méretei.

Ha pörgõs szoknya alatt körloknisat értesz, akkor csak a derékbõség kell.Azt viszont le kell mérni, mert nem egyformák a gyerekek méretei.

Mekkora gyerekekre való a 2-es méretű sapka általában? (1-1, 5 évesre? )

Köszi el?re is. :o)

Legjobb válasz: Hát... nekem a 3 hónapos babám hord akkorát. Nem vízfejû még mielõtt azt hinné bárki is, de tény hogy nagy baba, 4200 grammal született.

Hát... nekem a 3 hónapos babám hord akkorát. Nem vízfejû még mielõtt azt hinné bárki is, de tény hogy nagy baba, 4200 grammal született.
Szia.2-es kb fe´lévesre.de nem minden babának egyforma a fejmérete.


Mekkora matracon alszanak a gyerekek a bölcsiben?

60*120 vagy 70*140 cm? Matracvédőt szeretnék venni, azért lenne szükségem a méretre.

Legjobb válasz: Ezt az adott bölcsödében kellene megkérdezned. De a legtöbb helyen privát dolgot nem vihetsz be (matracvédöt sem)

Ezt az adott bölcsödében kellene megkérdezned. De a legtöbb helyen privát dolgot nem vihetsz be (matracvédöt sem)
A mi bölcsinkben kempingágy szerû dolgon alszanak. Semmit nem lehet bevinni, a bölcsi adja a takarót is.
a mi bölcsinkben mûanyag fektetõ van.nekünk nem kell vinni matracvédõt, mivel nincsen benne matrac így néz ki http://www.horzrt.hu/nagykep.php?cikkszam_lnk=KID%20CB003S&t..
két bölcsiben voltunk, egyikben összecsukható kiságyakon aludtak, a másikba nekünk kellett vinni 60*120as matracot, szóval teljesen eltér bölcsinként

Sérvvel műtött gyerekek anyukái! Hány évesen műtötték? Hol és mekkora volt a sérv?

1,5 éves a kislányom és ma állapították meg, hogy hasi sérve van. Azt mondták figyeljük, hogy n?-e. Ha n? akkor megm?tik vagy akkor is ki kell várni, hogy nagyobb legyen a gyerek?

Legjobb válasz: mi most jöttünk haza a kórházból. 2 éves kisfiam vízsérvét mûtötték, az böhöm nagy volt, nem is kisebbedett soha, és mint a mûtét alatt kiderült, azért mert a hasüregben is benn volt. van még köldöksérvünk is de az szépen alakul, már a pocakkal van egy vonalban, igaz nem mélyebb, de nem is dudorodik már, de a doki aki mûtötte, azt mondta hogy ahhoz 4-5 éves korig nem kell nyúlni, ha addig sem alakul, akkor majd esetleg, de õ is látja hogy visszahúzódó fázisban van

mi most jöttünk haza a kórházból. 2 éves kisfiam vízsérvét mûtötték, az böhöm nagy volt, nem is kisebbedett soha, és mint a mûtét alatt kiderült, azért mert a hasüregben is benn volt. van még köldöksérvünk is de az szépen alakul, már a pocakkal van egy vonalban, igaz nem mélyebb, de nem is dudorodik már, de a doki aki mûtötte, azt mondta hogy ahhoz 4-5 éves korig nem kell nyúlni, ha addig sem alakul, akkor majd esetleg, de õ is látja hogy visszahúzódó fázisban van
Két éves a kislányom. Kb. fél éve kérdezgetem a gyerekorvost, hogy normális-e, hogy így kint van a köldöke a gyereknek. Mindig azt vágta rá, hogy majd le kell tapaszozni, de valószínûleg mûtét kell majd, azt csak 3 éves korban szokták. Nyáron az volt a doktornõ kifogása, hogy meleg van, most egész egyszerûen azt mondta, hogy várjuk meg a tavaszt, majd akkor bemegy a kórházba a gyerek. Mire mondtam Neki, hogy a gyerek biztos nem megy kórházba tavasszal, mert én fogok menni. Áprilisban születik a tesó, és biztos, hogy nem tudok sem elõtte, sem utána kórházba vonulni a kislányommal, úgyhogy álljon neki tapaszolni. Kíváncsi vagyok sikerrel jár-e, miután felragasztotta, azt állította, hogy szerinte ez nem is olyan nagy sérv, biztos lelohad a gyereknek.
OFF Bocsánat Az elsõ válaszolótól szeretnék kérdezni. Az én lányomnak is köldöksérve van szerintem, de a mi gyerekorvosunk se nagyon foglalkozik vele, õ 15 hónapos. Neki a gyerekorvos rakja rá a tapaszt naponta, vagy kibír több napot is? Milyen fajta tapaszt használ ami nem marja ki a bõrét?

Mi a véleményetek arról, ha osztályzat helyett pénzt kapnának a gyerekek? Ti hogyan kiviteleznétek? Milyen feltételek mellett képzelitek el és mekkora összeggel jutalmaznátok egy-egy jegyet? Válaszaitokat KÖSZÖNÖM!

Legjobb válasz: Semennyivel, mert ez kivitelezhetetlen. Mégis mibõl fizetnéd azt a pénzt? Államkasszából, adóból? Mibõl? Az emberekbõl már nem szabad több pénzt kisajtolni. Sok szülõ örül, hogy iskolába tudja járatni a gyerekét, nem ám még erre pluszpénzt áldozni. Én azt mondom, hogy egy pont rendszer kéne iskolánként, ahol az osztályok év közben a jegyek alapján pontokat kapnának és a pontok legyenek beválthatók bizonyos dolgokra, pl szabadnap, kirándulás ilyesmi. Igaz ez osztályszintû motiváció, de a gyerekeket is megérinti egy egy cél és egymást is húzzák. Felénk van pár általános iskola, ahol akik 8 évig végig kitûnõk voltak bankszámlán kapnak 10 ezer Ft-ot. Ennyit engedhetnek meg az iskolák.

Semennyivel, mert ez kivitelezhetetlen. Mégis mibõl fizetnéd azt a pénzt? Államkasszából, adóból? Mibõl? Az emberekbõl már nem szabad több pénzt kisajtolni. Sok szülõ örül, hogy iskolába tudja járatni a gyerekét, nem ám még erre pluszpénzt áldozni. Én azt mondom, hogy egy pont rendszer kéne iskolánként, ahol az osztályok év közben a jegyek alapján pontokat kapnának és a pontok legyenek beválthatók bizonyos dolgokra, pl szabadnap, kirándulás ilyesmi. Igaz ez osztályszintû motiváció, de a gyerekeket is megérinti egy egy cél és egymást is húzzák. Felénk van pár általános iskola, ahol akik 8 évig végig kitûnõk voltak bankszámlán kapnak 10 ezer Ft-ot. Ennyit engedhetnek meg az iskolák.
kivitelezhetetlen
Értelmetlen, haszontalan, káros, semmilyen feltételek mellett és semekkora összeggel.
A kérdező hozzászólása: Az ország anyagi helyzetét figyelmen kívül hagyva (a gondolattal eljátszva) érdekelne a véleményetek.. Fõiskolán v. egyetemen például nagyon motiváló az ösztöndíj, és egyéb juttatások..
Azért egy egyetemet ne hasonlítsunk össze egy általános vagy középiskolával. Egyetemen az ösztöndíj van, hogy igen csekély összeg és a többségnek sokszor nem szórakozásra megy el, hanem kajára, vagyis azért tanulnak, hogy abból mondjuk tudják finanszírozni a lakhatásukat és a kajájukat, bár ennek összege nem túl nagy, van ahol a kitûnõ egyetemisták alig kapnak 10 ezret havonta. Az egyéb juttatások meg szociális alapon kerülnek kiosztásra (nagy család, munkanélküli szülõ stb). Egy általános vagy középsulisnak nagyobb motiváció az általam már említett jutalmak, kirándulások, szabadnapok, esetleg belépõk. A középiskolásoknál a gimnazistákat a jó egyetemre kerülés motiválja, míg a szakmunkásoknál, ha nem a léhûtõ, link fajta akkor a szakmai versenyek van ilyen ereje (pl SzakmaSztár versenyek). Esetleg hiányszakmák tanulása esetén adnak egy kis ösztöndíjat. Minden korosztályt az
Minden korosztályt az õt érintõ dologgal lehet motiválni, mert én egy középsulis tinibõl elõbb kinézem, hogy elbulizza azt, a pénzt, mint hogy új cipõt vegyen. Ha pénzbeli is a jutalom, akkor is évvégén kerüljön kiosztásra, csak a kitûnõk közt, de nagy összeget nem lehet adni, mert nincs rá forrás. Én sajnos ettõl nem tudok elvonatkoztatni, a földön járok és nem egy álomvilágban.
Az ország anyagi helyzetét figyelmen kívül hagyva írtam le a véleményemet tegnap este.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gondolataidat! Én sem a fellegekben járok, elhiheted! Nem légbõl kapott gondolat, ha érdekel, akkor privátban megosztom veled, hogy honnan jött az ötlet. HA VALAKI MÁSHOGY KÉPZELI EL, SZÍVESEN VESZEM VÁLASZÁT!

Vannak itt Egyedulallo anyukak? Mekkora a gyerek\gyerekek?

hogy birjatok?dolgoztok?Mi van az apukaval?mi tortent hogy egyedul maradtatok.Bocsi hogy egy kicsit sokat kerdezek,ha valaki valamire nem valaszol nem baj!

Mekkora az esély, hogy a gyerekeket az apának ítélik? (Bővebben lent. )

A gyerekek kicsik (6, 4, 2 évesek), a feleség borítja a kapcsolatot, új életet akar kezdeni. Nem tudom, mit vesznek figyelembe a gyermekelhelyezésnél. Van esély arra, hogy ilyen kicsi gyerekeket az apának ítéljen a bíróság?

Legjobb válasz: Ez elég kevés információ, ebbõl kiindulva nincs.

Ez elég kevés információ, ebbõl kiindulva nincs.
"Nagyobb esély van arra, hogy az anyának itélik oda mert tudod egy gyereknek jobb az anyja mellett" Hát ez attól függ milyen az az anya...
Ja, és a többiek butaságot írnak, látszik, hogy max. a saját tapasztalataikból indulnak ki, nem pedig igazi ügyek ismeretébõl. Ügyvéddel beszél, ne a fórum elvadult anyáival!!!
Az a szempont, hogy hol jobb a gyerekeknek. A többi nem számít. Olyan nincs már szerencsére, hogy "a gyereknek az anyánál a helye". Ez már rég megváltozott. Egyre gyakrabban ítélnek apának.
6-7esnek igaza van. Ma már nincs olyan hogy automatikusan az anyának ítélik a gyereket (persze ki lehet fogni egy ilyen felfogású bírót, de a legtöbb nem ilyen). Mivel a legkisebb nagyon kicsi, így tényleg nagyobb az esély az anyánál, mert kisgyerekkel valljuk be, õk szoktak többet foglalkozni. De ha ott nem megfelelõ a környezet, az apánál pedig igen, akkor neki ítélik. De kérhettek közös felügyeletet is, és mondjuk 2 hetente másnál vannak.
Ha az anyuka biztosítani tudja a megfelelõ anyagi feltételeket és normális életet él és normális anyaként viselkedik a gyermekeivel szemben, tehát rendesen ellátja, szereti, gondozza õket, nem él link életet, nem iszik, nem drogozik, nem él kicsapongó nemi életet, akkor az anyának szokták ítélni, nem az apának.
Nagyobb esély van arra, hogy az anyának itélik oda mert tudod egy gyereknek jobb az anyja mellett /fõleg ilyen kicsinek/. Viszont ilyen esetekben pl:. apának itélik, hogy ha az anya nem bírná eltartani õket. /nem nagyon szeretik a gyerekeket szétválasztani/ vagy nem jó a környezet az anyánál, vagy ha van valami ok ami miatt az anyánál rossz soruk lenne a gyereknek. /pl:. veri és a társai/
En ismerek egy házaspárt. Széttmentek, anyaotthonba kényszerult a no 2 gyerekkel (csak a második gyerek a kozos). Egyiknek sincs munkája, segélybol élnek (ill. anyuka kap a gyerek után). Az apuka igényt tartott a gyermekére, de nem kapta meg. (Apuka nyugdíjas anyjával él egy kertes házban). Tehát hiába nincs anyukának hol laknia, akkor is az anyának ítélték a gyereket. Szerintem nem sok esélyed van.
Pont az általam leírt bánásmód miatt nem mertünk fellebbezni, meg azért is, mert mindenhol ezt mondják, hogy az apának esélye sincs a bíróságon (pl. párom édesapjának is ugyanez volt a tapasztalata). Mivel anyagilag sem állunk túl jól, ezért emiatt sem engedhettük meg magunknak. Bár így utólag bánom, hogy nem fizettünk akkor ügyvédet.
Nálunk most folyik a második gyermekelhelyezés. Elmesélem nálunk hogy mennek a dolgok... Én anya pártinak érzem a bírónõt... Én az apuka párja vagyok két éve neveljük együtt a gyerekeket... Akkor anyuka írásba lemondott a gyerekekrõl. Nem kellett neki a felelõsség. Akkor a bíróságnak leadtuk ezt a papírt és persze apukának ítélte a gyerekeket a bíróság. Anyuka megfellebbezte a gyerektartás összegét. Neki a 15.000/gyerek sok volt a mai napig nem fizetett egy forintot sem! Akkor másodfokon a három bírónõ rábeszélte hogy fellebbezze meg az elhelyezést is, meg is tette. Már két tárgyaláson vagyunk túl. Az elsõ 4 órás volt. A második ezen a héten volt 2, 5 óra. Az anya össze vissza hazudozik, hogy az apa rendszeresen verte és most is veri a gyerekeket és persze az anyát is verte. Ez persze nem igaz. Anyuka rendesen bele is kavarodott rendszeresen a mondókába. Ennek ellenére mikor szerdán meghallgatták a tanukat az anya élettársa 10 percig volt benn engem több mint fél órán át faggattak. És nem értem, hogy az anya párját miért nem faggatták annyit mint engem??? Az anya rendszeresen nem élt a láthatással most is volt egy hónap amíg egyáltalán nem látogatta a gyerekeket. Egyszer haza is zavarta õket a láthatásról, mert nem bír velük és kikészítik õt idegileg!!! Mi tisztességgel szeretetben neveljük õket... nagyon szeretnek engem is... Testvérük is lesz... Ráadásul kettõ is, mert az anya és én is babát várunk... Elég kemény az ügy... Én nagyon félek, hogy a bírónõ mit fog dönteni... :( Én anyapártinak érzem a bírónõt, mert fordított helyzetbe (apa nem fizet, nem él a láthatással) már rég ítéletet hoztak volna az anya javára... Következõ tárgyalásunk februárba lesz...
Ügyvéddel kell az ilyesmit csinálni, erre nem tudok mást mondani. Ok, hogy egy közös megegyezéses válást megcsinálnak maguktól (bár, ha tudnák, ott is milyen hibákat lehet elkövetni, akkor talán bele sem kezdenének, de mindegy...), egy vitás(!!) gyerekelhelyezéssel viszont játszani... Felelõtlenség, már ne is haragudjatok. Az ügyvédek elõször 5 évig az egyetemen, majd három évig gyakorlatban tanulják ezt, és nem véletlenül! Mindjárt kiderülne, hogy mégsem olyan rossz az apák esélye.
22-es válaszoló vagyok. Azt kihagytam hogy nekünk van ügyvédünk mégsem egyszerû...
A kérdező hozzászólása: Azt már látom, hogy mindenképpen tapasztalt ügyvéddel kell harcba szállni, mert az apának sokkal inkább kell bizonyítania, hogy alkalmas a gyerekek ellátására, nevelésére. Mint az itt leírt példák is mutatják, nem lehetetlen, de azért elég nehéz ügy sajnos. Az meg, hogy az anya lemondott írásban a gyerekekrõl, és most mégis visszakozna, teljesen abszurd. (Mert - ha jól értettem - itt nem arról volt szó, hogy ideiglenesen nem tudja ellátni a gyerekeket, aztán ha rendezõdtek a dolgai, akkor nevelné õket tovább. Akkor megérteném. De így?)
Jól érted kedves kérdezõ. Nem ideiglenesen mondott le a gyermekekrõl, hanem végleg. Ezért nem is értem, hogy miért nem hozott még ítéletet a bírónõ. Mert aki 1, 5 évente meggondolja magát az nem felelõsségteljes szülõ! Fõleg így hogy még láthatásról is hazazavarta a gyerekeket. Párom (apa) kérdezte is a bírónõ füle hallatára, hogy ha véletlenül nála helyeznék el a gyerekeket akkor is elzavarja õket, ha nem bír velük? Szóval ezért nem értem hogy miért nincs még ítélet... :( Remélem neked több szerencséd lesz a bíróval. Mindenképpen keress jó ügyvédet. Tudom drága dolog de remélhetõleg megéri. Mi ügyvédünknél 30.000 egy beadvány, a tárgyalás meg 10.000 az elsõ óra és ha tovább húzódik akkor +5.000. Nekünk minden tárgyalás elég hosszú volt és a következõ is várhatóan az lesz, mert 3 tanút hallgat még meg a bíróság. Ja és pszichológushoz is kell majd mennünk...
A kérdező hozzászólása: Elég aggasztó, amit írsz. Itt is felmerült, hogy az anya írásban lemond a gyerekekrõl, de ezek szerint ez is visszavonható, azaz nem lehet az ember 100%-ig biztos a dolgában. Nem is értem, hogy mit tököl a bíróság a ti esetetekben ennyit. A gyerekeknek jó helye van nálatok, miért nem hagyják õket nyugodtan élni az apjukkal meg veled? Nehéz. Az apa oldaláról nézve bizony sokkal nehezebb.
Azért, ha van rá esélyed, hogy anyuka írásba lemond a gyerekekrõl mindenképpen élj vele szerintem. Egyrészt akkor egybõl nálad lehetnek a gyerekek. De mindenképp úgy intézd, hogy bírósági határozat is legyen! Ha késõbb bármi történik (anyuka meggondolja magát)legalább te is megpróbálhatod felhasználni. Amire figyelj oda, ha írtok ilyen papírt, hogy ne csak ketten írjátok alá, hanem legalább két tanúval írassátok még alá, hogy ha fel kell használnod ne mondhassa azt, hogy erõszakkal kényszerítetted arra, hogy írja alá.
Sajnos az anyák egy jelentõs része beadja a bíróságon ezt a megvert a férjem és a gyerekeket is verte címû hazugságot. Csak azt nem értem, hogy miért hiszik ezt el a bírók/bírónõk, mikor mindenki tudja, hogy ez csak egy trükk, bevett gyakorlat. Én elismerem, hogy van 1%, akit tényleg megvertek, de a válást nem kell megindokolni, úgyhogy szerintem ez a mese már rég hiteltelen, mégis sokan eljátszák.
Konkrét esetek sajnos elõfordulnak, ezt én is tudom. Kérdés: miért nem fellebbeztetek akkor? Mi, akik szakmánkból kifolyólag rengeteget járunk bíróságra, azért látjuk, hogy - bár tényleg vannak sajnos "megrögzött" nõpárti bírók, de egyre kevesebben. Most már van New York-i Egyezmény, van minden, ami ennek ellentmond, csak jól kell odaállni - értsd: ügyvéddel. Amúgy még azt megelõzõen, hogy jogásszá váltam volna, sok-sok évvel elõtte: engem is apukámnak ítéltek, a testvéremmel együtt. Pedig akkor még tényleg többségben nõpártiak voltak, nem voltak uniós meg nemzetközi egyezmények, semmi. És anyukánk nem drogos, nem alkoholista, nem hajléktalan... Képes lett volna ellátni minket, de jobb volt apukánknál, és mi is ezt szerettük volna. (Kis, hat évesen az egyikünk!!)
Én sem vagyok sértett exfeleség, együtt élünk a férjemmel és a gyerekünkkel, de azt írtam, hogy ha az anyánál minden körülmény adott, vagyis jó helyen van az anyánál, akkor abban az esetben az anyának szokták ítélni. Nem csak annak ítélhetik, de annak szokták ilyen esetben. És engem is lepontoztak. Pedig ebben az esetben mi oka lenne a bírónak nem az anyának ítélni a gyereket? Ha az anyánál is megvan minden. Itt a jogászok is csak azt írták, ha az anyánál valami nem adott, akkor ítélhetik az apának is. De ha az anyánál minden adott, akkor miért ne az anyának ítélnék? Ezért nem értem a lepontozást. Bár azt gondolom, hogy itt már sokan csak szórakozásból pontozgatnak.
Kedves Jogászok! Én nem sértett exfeleség vagyok, hanem az az apa új párja. Ennek ellenére az a tapasztalatom, hogy anyapárti a bíróság, vagy legalább is a mi esetünkben a bírónõ az volt. 15 p alatt lezavarta a gyermekelhelyezési pert. Az apa ha mondott valamit, egybõl fennhangon kioktatta. Anyának állása se volt, és albérletben laknak a mai napig. Ennek ellenére megkapta pénzt, amit kért, azt se vették figyelembe, hogy minimálbért kap, és ráadásul az utazás költségeit is neki kell megoldani (350 km). Magasról [email protected] bele a bírónõ, a per leírásába se került bele, csak azok a dolgok, amiket az anya mondott, pl. h apa megfenyegette, h elviszi a gyermeket tõle, de az már nincs benne, h ezt azért mondta, mert karácsonykor nem volt hajlandó odaadni. Bocs az off topicért, csak minket ez a dolog mind a mai napig bánt, fõleg ha azt olvasom, h már nem ez a jellemzõ :((
Ha az anyánál nem megfelelõek a körülmények a gyerekneveléshez, akkor van. Amúgy a nagyon kicsi, 6 éven aluli gyerekeket tényleg inkább az anyának ítélik a legtöbb esetben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is attól tartok, hogy nagyon kicsik a gyerekek, és így szinte biztos, hogy az anyához kerülnek. Nem rólam van egyébként szó, az apa egyik rokona vagyok. Milyen indokkal kerülhetnének vajon mégis az apához a gyerekek?
Én úgy tudom, ha az anya valamiért alkalmatlan a gyermeknevelésre. De jogászt kellene megkérdezni, hátha tud valami biztatóbbat.
Én attól tartok, hogy a 2 éves még nagyon pici, komoly, nyomós ok nélkül nem fogják elvenni az anyjától, a testvéreitõl meg nem fogják elszakítani. De keresni kell egy jó ügyvédet, hátha tud segíteni.
Jogász vagyok, és már válaszoltam, csak lepontoztatok. Az indok: ha jobb az apánál a gyerekeknek, minden körülményt figyelembe véve (lakhatás, körülmények, segítség van-e, milyen óvodába/iskolába tudnak járni, kapcsolattartás, foglalkozásra idõ, anyagiak... MINDEN) Rengeteg esetben kerülnek apához a gyerekek, csak errõl az itt írogató sértett ex-feleségek nem szeretnek tudomást venni. Az apák ugyanis nem annyira írogatnak ide...
13as én is jogász vagyok és engem is lepontoztak, úgy tûnik ilyen véleményre nem kíváncsiak :)
Hát szerintem nagyjából sejtjük, kik pontozgatnak itt. ;)
A kérdező hozzászólása: Utolsó, én mindenkinek csak zöld kezet adtam, nem tudom, ki pontozott le. :( Hol jobb a gyerekeknek? Szerintem az apjuknál, de ez nagyon szubjektív. Mindkét szülõ mögött áll családi támogatás, viszont az anyagi helyzet nagyon eltérõ. A házasságkötéskor kötöttek szerzõdést, mert a nõnek gyakorlatilag nem volt semmije, a férfi meg jól állt anyagilag már akkor is. A jelenlegi életszínvonalat az anya biztosan nem tudná fenntartani. Jól szituált családról beszélünk, a fõvárosban nagy ház, nyaraló, autók, stb. De ezek mind a férfi tulajdonai, a nõnek ez esetben gondolom nem sok minden jár. Bár azt hiszem a gyermekelhelyezésnél nem számítanak az anyagiak, elég, ha az anya normális körülményeket teremt. Jó ügyvéd kell, az biztos...
A bíróság iszonyúan nõpárti, az apának alig van esélye, csak ha tényleg nagyon elcseszi a válópert az asszony valami hülyeségével.
Hát azt, hogy egyszerû, sosem állítottam. Mikor a gyerekkel kapcsolatban vita van, az SOSEM egyszerû. :(

14-15 hós gyerekeknek kb mekkora a szókincse, miket mondanak?

Legjobb válasz: Hahaha :) Az én fiam akkor még semmit nem mondott. Még sziát sem,semmit! Nem kell általánosítani,köszi!!!

Hahaha :) Az én fiam akkor még semmit nem mondott. Még sziát sem, semmit! Nem kell általánosítani, köszi!!!
Már bocs mindenkitõl , de a nagyátlag 15 hónapos gyerek beszél? És egy csomó szót mond? Én még ilyenrõl nem is hallottam!!!!
HMM.:) tetszik neki a kutya. Tanítsd meg a VAUVAU-ra. Meg a sétára. Minden nap egy szó. Pápá, csipcsip, zümzüm. Csüccs. Ilyenekre. Mondjad neki: Keeerekeeeecskegombocska iccalada nyúlacska..és bunyózd meg a fejeddel a hasát. majd mondja õ is késõbb: "kecske gocska!"mikor játszani akar.
Kb 20 szó mamam baba cica, kakó zümi, kérem ilyeneket. De hallottam karonülõt kerek mondatokban tisztán beszélni, ez nagyon különbözõ.
A 15 hónapos gyerekek átlaga még csak 3-5 szót mond, félig-meddig érthetõen. Ezt írják a gyermekfejlõdéssel kapcsolatos szakértõk is számos ezzel kapcsolatos helyen. Vannak ugyan gyerekek, akik kiugróan sok szót mondanak, de általában ez úgy van, hogy egy gyereknek vagy a beszédkészsége, vagy a mozgásfejlõdése gyorsabb. Tehát ha korához képest kiugróan fejlett a mozgása, kevesebbet beszél, ha kiugróan fejlett a beszéde, kevésbé fejletten mozog. Persze nem törvényszerû, de így szokott lenni.
Az én fiam még csak 13 hónapos elég sok szót mond, persze ha kedve van. De amit egynap százszor is képes: anya, autó:) Néha már vicces:)
Az öcsém annyi idõsen mondogatta az elsõ mondatait pl. kutya alszik, tesó eszik, meg ilyeneket, mi így próbáltuk tanítani beszélni: csitt-csatt iskolatáska, hapci virág, nyikk-nyekk kapu, zümm-zümm méhecske, persze igy általában csak a zümm-zümm-öt tanulta meg, de ha rá mutatott a méhére és azt mondta zümm-zümm, akkor mi hozzámondtuk, hogy méhecske
Hát én is el vagyok kenõdve, mert pár hónapja sokkal több szót mondott. Azt, hogy apa teljesen elhagyta pedig már mondta, amiket mondogat: ki, anya, aggyá. Eddig mondta, hogy cica, cici, be, inni, tej, gyere, apa, de amióta megy rendesen elfelejt beszélni, inkább mutogat, meg mondja a babanyelvén, de érteni nem lehet.
Ne rémülj meg. A fiam 19 hónapos és kb. anya, apa, mama, papa, autó -ennyi a szókincse. Nyugi. Mindegyik gyerek más és más.
A kérdező hozzászólása: Az enyém csak azt mondja, hogy kutya és ajtó. Mást nem. Kicsit megrémültem.
AZ én fiam is beszélt már 15 hónaposan. Két-három szavas mondatok ban közölte azt, ami érdekelte. Tök furcsa volt hogy szinte egybõl ragozott is. A környezetében mindenki csak figyelt..:o) Viszont õ sem volt az a mozgékony gyermek, most 3, 5 éves, de még most bátor a mászokán. BArátnõm fia 2 évesen ügyesebb, mint az enyém. :o)) Az enyém meg kidumál mindent, többször kérdezték már, hogy lexikonból tanítjuk beszélni, olyan választékosan dumcsizik. Szerintem melyik gyereknek milyennek az adottságai. Épp attól aranyosak együtt, és külön is, hogy mindegyik másmilyen. És milyen furcsa, hogy a különbözõségük õket egyáltalán nem zavarja, észre sem veszik, csak mi aggódunk, felnõttek. :o)

Gyerekekkel érdemes ilyenkor (télen) elmenni az aquaworldbe? Mekkora a fedett rész?

Legjobb válasz: A fiam 26 hós, én simán elvinném, csak nincsen rá pénzünk, mert az beleugrana nekünk majd egy 20ezresbe benzinnel együtt, ha apa is jön persze.

A fiam 26 hós, én simán elvinném, csak nincsen rá pénzünk, mert az beleugrana nekünk majd egy 20ezresbe benzinnel együtt, ha apa is jön persze.
Igen!!!! 2 ünnep között voltunk 11 éves és akkor 20 hónapos gyerekekkel. Eljött az anyósom is, õ volt a kicsivel, mi meg 3-an egész végig csúszdáztunk, nagyon szuper volt. Sajnos kicsit sokan voltak, de így is megérte.
A gyerekmedenc fogalmam sincs hány fokos volt, lányomnak amúgy sincs eléggé hideg víz. Bent olyan a hõmérséklet, mint egy uszodában, szerintem, semelyikünk nem fázott fürdõruhában, sorbanállás alatt sem.
Nem lehet egész télen otthon ülni.
hát én a betegségek miatt nem mernék menni. bocsánat, hogy nem írok mást pl a helyrõl, mert ezt konkrétan nem ismerem, semmi bajom nem volna a fürdõkkel, csak most influenzajárvány van :(
Szívesen! Nem hiszem, hogy fáznátok. Nagyok sok kisgyerek volt
Két ünnep között voltunk mi is a 29 és 15 hónapos gyerekeinkkel. Nagyon jól érezték magukat, igaz mi egy kicsit alul fûtöttnek éreztük, és a gyerekmedence sem volt túl meleg. Így inkább a felnõtt medencében a karunkban úsztattuk õket, így melegebb volt. Meleg köntössel, esetleg pólóval készüljetek. Különben nagyon tetszett nekik, nem is fáztak meg, csak borzasztóan sokan voltak.
Köszönöm szépen!
Kedves második! Meg tudnád mondani, hogy milyen bent a hõmérséklet, és hogy a víz hány fokos? Minden infót megtaláltam az aquaworld honlapján, csak ez nincs fent. :(
nem ezt írtam...de a fedett, vizes párás közegekben jobban terjed minden vírus.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!