Találatok a következő kifejezésre: Mekkora eselye valakinek (49 db)

19 éves szűz srác vagyok. Mekkora esélyem van h találok valakit ha soha nem járok el szórakozni, hanem hétvégén is inkább otthon vagyok?

Legjobb válasz: Nézd, ha adsz magadra, ápolt vagy, kedves, de nem ilyen nyálas valaki, akkor akár a suliban is összefuthatsz valakivel, akinek megdobogtatod a szívét :)))) Már ha jársz még suliba :) Viszont tény, hogy ha sehova nem jársz soha akkor elég nehéz összeismerkedned valakivel...Szerintem a legjobb az lenne, hogy ha szép lassan elkezdenél járni a gimis afterokra /bulikra, néha valami kocsmába beülni haverokkal..(ha még gimis vagy ) , ha egyetemista akkor pedig 99% az esélye hogy ha egy egyetemi bulira elmész, tuti összefutsz valakivel, akivel majd kölcsönösen szimpik vagytok. :) Persze mindezt nem úgy értem hogy csapd bele magad az életbe egybõl, hanem mondjuk ha valamikor úgy érzed, hogy haverokkal lennél, akkor csörögj rájuk, hogy üljetek be valahova .....és szép lassan, nem kell sehova sem sietni, amikor jól esik, kezdj el kimozdulni :) 18/L Jaaaaa....és egyáltalán nem gáz hogy nem vagy az az idióta , õrült, állandóan részeg csíra fiú :))))))

Nézd, ha adsz magadra, ápolt vagy, kedves, de nem ilyen nyálas valaki, akkor akár a suliban is összefuthatsz valakivel, akinek megdobogtatod a szívét :) ))) Már ha jársz még suliba :) Viszont tény, hogy ha sehova nem jársz soha akkor elég nehéz összeismerkedned valakivel...Szerintem a legjobb az lenne, hogy ha szép lassan elkezdenél járni a gimis afterokra /bulikra, néha valami kocsmába beülni haverokkal..(ha még gimis vagy ) , ha egyetemista akkor pedig 99% az esélye hogy ha egy egyetemi bulira elmész, tuti összefutsz valakivel, akivel majd kölcsönösen szimpik vagytok. :) Persze mindezt nem úgy értem hogy csapd bele magad az életbe egybõl, hanem mondjuk ha valamikor úgy érzed, hogy haverokkal lennél, akkor csörögj rájuk, hogy üljetek be valahova .....és szép lassan, nem kell sehova sem sietni, amikor jól esik, kezdj el kimozdulni :) 18/L Jaaaaa....és egyáltalán nem gáz hogy nem vagy az az idióta , õrült, állandóan részeg csíra fiú :) )))))
Én is ilyen vagyok. Igazából nekem a buli nem szórakozás, hanem inkább kínszenvedés, ahova viszont szabadidõmben járok: túrázni, ott nem igazán lehet ismerkedni. Mondjuk amúgy is egy olyan lányt akarok magam mellé, akinek nem lételeme a bulizás, mert én még egyszer egy ilyen helyre be nem teszem a lábam. :D (26 éves szûz pasi)
Menj el társastáncra. Ott mindig kanhiány van. Tapasztalatból mondom :)
A kérdező hozzászólása: Hát igen akkor ezek szerint tényleg nem nagy az esélye:(
Így nem sok az esélye ennek. Beszélgess neten, és ha kapcsolat nem is lesz belõle, akkor is lesz valaki aki meghallgat :) járj el néha sétálni parkba, bár ott sem nagy az esélye :/ 17/l
Kezdj el wowozni ott megtalálod az igazit! énis ott találtam meg és képzeld akkora szerencsénk volt hogy a feleségem 19-edik születésnapján született a 4. kisfiúnk :)
A kérdező hozzászólása: Én is kb 1x voltam szórakozóhelyen azóta soha...de sztem nem is fogok többet mert nem éreztem jól magam. Suliban nem kellek senkinek mert elég különc vagyok ja és tudja mindenki h. szûz vagyok mert elmondtam. Haverjaim kilõve azokkal sem tartom már a kapcsolatot mert õk is csak piálni tudnak minden hétvégén de legalább voltak már csajjal...
Interneten véletlen is akár, de rábukkanhatsz hasonló lányra, nekem is így sikerült.
Ismerkedés nélkül párt találni olyan, mint csali nélkül horgászni! Nemsok.:/
És nálam is.Júniusban már 20 leszek.Még soha nem próbálkoztam be senkinél.Az elsõ "szerintem nem nézel ki rosszul" bókot is a héten kaptam 1X. :D
Üdv! :-D Hasonló a helyzet itt is... 19/F
Próbálkozhatsz netes ismerkedéssel , bár szerintem nem a legjobb. L
Suliban nem nézelõdsz? Az a legjobb hely ;)
Otthon? Semmi. Nekem sem kopogtatott még be az álomnõ az ajtómon.
Otthon semmi nem fog házhoz menni a nõ ha nem vagy társaságfüggö probálkozz társkeresõn én pl ott találtam meg a nagy Õt. :)

Mekkora esély van arra hogy én meg valaki egy ugyanakkora méretű (nem ugyanazt) hullócsillagot láttunk?

Legjobb válasz: Attól függ, mekkora az az ugyanakkora, de így augusztus elején akár még lehetséges is. Amúgy ha egy nagyobbról van szó, honnan tudjátok, hogy nem ugyanazt láttátok?

Attól függ, mekkora az az ugyanakkora, de így augusztus elején akár még lehetséges is. Amúgy ha egy nagyobbról van szó, honnan tudjátok, hogy nem ugyanazt láttátok?

Szerintetek akik valamilyen tulajdonságot, végzettséget, képességet állítanak magukról, mekkora eséllyel lehetnek valóban azok?

Például sok cégvezető, orvos, mérnök válaszolgat, nyilván vannak akik tényleg azok, de láttam már hozzászólást "hatalmas cégvezetőtől" aki hülyeségeket válaszolt, "orvostól" is kértem tanácsot de meg sem értette mit akarok, alapvető dolgokat nem ismert amit egy középiskolás jobban tud - valószínűleg az is volt. Szuper helyeken dolgozó mérnököktől kérdeztem, milyen programok ismeretével kerültek oda - de még azt se tudták, mire való az autocad. Ki is derült 1-2 emberről, hogy hazudott - valaki névvel adta ki magát több szakembernek. Vagy akik más származásúnak mondják magukat, nem a roma-szlovák-német stb. közeli országok, hanem pl. japánok, afrikaiak. Nyilván az "én lenni kici kínai, kici kuki" válaszolók kamuk, de a többiek mennyien lehetnek magukat japánnak kiadó, japánosított nevű, japánrajongó emberek és valóban japánok? Ugyanígy a tudok szuaéliül - csokival fogyok - 1 milliót keresek havonta - 30 centis farkam van - modell vagyok kérdések.

Legjobb válasz: Hát idõ kellett ahhoz, hogy kihámozzam mit szeretnél kérdezni. Remélem sikerült. A kérdésedre a válasz, pont annyi esély van rá, mint hogy egy lila piros víziló elrepül az ablakod elõtt, azaz 50 %. Mert hát ugye vagy elrepül, vagy nem.

Hát idõ kellett ahhoz, hogy kihámozzam mit szeretnél kérdezni. Remélem sikerült. A kérdésedre a válasz, pont annyi esély van rá, mint hogy egy lila piros víziló elrepül az ablakod elõtt, azaz 50 %. Mert hát ugye vagy elrepül, vagy nem.
Aki mindenkirõl azonnal megállapítja, hogy hülye, csaló, szélhámos, az gyanús!
Általában kiderült az adott válaszból, hogy aki írta, az-e, akinek mondja magát.
Ezt nehezen állapíthatod meg így ismeretlenül. Ha én pincérnõként dolgozom, bátran mondhatom neked hogy étteremvezetõ szakképesítésem van. Hazudok??? Bízonyítsd be!(köcsög) :D Na szóval ez ilyen egyszerû, az emberek hajlamosak elferdíteni dolgokat, ha önmagukról van szó. :) Bár ismerek nem egy olyan orvost is, akinek ez a végzettsége és még sem tudja mit csinál. Eltört a lábad? Algopyrin!Náthás vagy? Algopyrin...és így tovább.

Van valakinek tapasztalata, mekkora eséllyel fogadnak el szociális alapú költségtérítéses kérvényt az ELTE különböző szakain?

Most fogok szeptemberben kezdeni, de sajnos a szakra ahová jelentkeztem csak költségtérítéssel sikerült bejutnom. Mivel most kezdek tanulmányi alapon nem kérhetem. A testvérem is az eltére jár noha más karra/szakra ami tudom sokat jelent a különbségek tekintetében de ha ? pl. államin szoctámot az jelenthet bármi jót?

Legjobb válasz: Ezt nem igazán értem, mármint a kérdést. Elõször is melyik karra jársz? Ha most kezdesz akkor kérhetsz alaptámogatást sztem. Bár nem tudom kölcségeseknek adnak e. Tanulj jól és majd átkerülsz államira+ ösztöndíjat is kaphatsz félévtõl. Utolsó esély lehet még a diákhitel. Egy évre felveszed, aztán ha átraknak államira lemondod.

Ezt nem igazán értem, mármint a kérdést. Elõször is melyik karra jársz? Ha most kezdesz akkor kérhetsz alaptámogatást sztem. Bár nem tudom kölcségeseknek adnak e. Tanulj jól és majd átkerülsz államira+ ösztöndíjat is kaphatsz félévtõl. Utolsó esély lehet még a diákhitel. Egy évre felveszed, aztán ha átraknak államira lemondod.

Mekkora esélye lenne egy tisztább közéletet hirdető valóban ÚJ pártnak?

Amelyik nem az eddigi bal-jobb felosztás mentén definiálná magát. Vajon széles rétegeket tudna lefedni?

Legjobb válasz: Ha abból indulunk ki,hogy az LMP 2009-ben keletkezett és összegyûjtött annyi pénzt,hogy tudjon reklámot csinálni a programjának és aztán 7%-al bejutni a parlamentbe akkor miért ne lenne esélye másik pártoknak. Különben érdekes ez a dolog,ki kellene próbálni,hogy a parlamentben ülõ pártok tõkéjét odaadni mondjuk egy 4 éves ciklus erejéig kisebb pártoknak,hogy mi sül ki belõlük. Lehet,hogy érnének minket meglepetések.

Én már nagyon várom ezeket az új pártokat.
Óriási. Ennyi bizonytalan szavazó még sose volt. 54 %-kal ma ez a tábor legnagyobb "párt". A FIDESZ-rõl levált 800 ezer ember gyakorlatilag sehova se állt. De nézz körül, láthatod, hallhatod, hogy a létezõ pártokból hatalmas kiábrándulás van különös tekintettel a FIDESZ-re. Igény tehát lenne új pártra, és ha igény van, akkor az létre is fog jönni valamilyen formában. A mai politikai "elitben" nincs egyetlen hiteles személyiség sem, de a civil szférában talán még akadna. Most nagyon mozgolódnak a rendõrök, a tûzoltók. Talán az õ szakszervezetei lehetnének a csírája egy új kezdeményezésnek.
Ha abból indulunk ki, hogy az LMP 2009-ben keletkezett és összegyûjtött annyi pénzt, hogy tudjon reklámot csinálni a programjának és aztán 7%-al bejutni a parlamentbe akkor miért ne lenne esélye másik pártoknak. Különben érdekes ez a dolog, ki kellene próbálni, hogy a parlamentben ülõ pártok tõkéjét odaadni mondjuk egy 4 éves ciklus erejéig kisebb pártoknak, hogy mi sül ki belõlük. Lehet, hogy érnének minket meglepetések.
Vannak ilyen pártok, csak senkit nem érdekelnek, így megmaradtak a 0, 0000004%os támogatottságnál. Három dolog kell egy sikeres párthoz. Az elsõ kettõ pénz és pénz, találd ki a harmadikat.
0%.
Valami ilyesmi az LMP is? Ezt hirdeti a neve is Lehet más...
Nem avult el. Még mindig belehet sorolni a pártokat a valamelyik pártcsaládba.
"Még mindig belehet sorolni a pártokat a valamelyik pártcsaládba." Be, de már megjelenik a jobboldali pártok programjába a baloldaliság és a baloldali pártok programjába is a jobboldaliság. Innentõl kezdve nincs éles határ tehát nem lehet konkrétan azt mondani, hogy bal vagy jobb. Ezért jöttek létre külön kifejezések: szocialista, konzervatív, szociál-demokrata stb.
Ez igaz, nincs éles határ de ezek gyûjtõ pártok. minden párt egy-két csoport programját tudja elõtérbe helyezni, mivel ha túl sok mindent képvisel az ellehetetleníti mivel érdekütközés lesz. De nem is ez a lényeg. Minden pártot belehet sorolni a három pártcsaládba ezért olyan párt ami nem ezek mentén definiálja magát nem létezik!
A kérdező hozzászólása: Persze ehhez tételezzünk fel megfelelõ pénzügyi hátteret/lobby-t is.
A kérdező hozzászólása: "Minden pártot belehet sorolni a három pártcsaládba ezért olyan párt ami nem ezek mentén definiálja magát nem létezik!" sorold már be az elempét...
Baloldali
A kérdező hozzászólása: téves
hollesz Ez a felosztás már "elavult". Már csak mutató jelleggel van baloldal és jobboldal. Minden párt programjában van jobb és baloldali vívmány is.
Nem kedves kérdezõ. Te nem vagy tisztában azzal amit belinkeltél, vagy értelmezni nem tudod. 3 pártcsalád van, baloldali, jobboldali, centrum. Ennyi!
A kérdező hozzászólása: Nem vagy tisztában a többdimenziós felosztással. http://www.jegyzet.hu/notes.aspx?download=1&id=1148
Nem kedves kérdezõ. Olyan nincs!
A kérdező hozzászólása: De olyan van, hogy nem ezek mentén. Remélem lesz ilyen, mert a mostani felhozatal elég trágya.
Akkor te egy középpártra gondolsz kérdezõ?? Mert a a pártcsaládok bal, jobb, középbõl pártokból állnak. Olyan nincs hogy ezeken kívül definiálja magát.
ezt már ellõtték Lomposék... :P
21:06 "Persze ehhez tételezzünk fel megfelelõ pénzügyi hátteret/lobby-t is." Nahhh, itt bukik meg az egész! Nem véletlenül van akkora tülekedés a választáskor... A pénz körül forog minden.
nulla
Nem, nem az:)

Mekkora eselye van valakinek elovaladektol teherbeesni?

Legjobb válasz: Sajnos az esélye megvan...nagyon ritka, de megtörténhet...

Sajnos az esélye megvan...nagyon ritka, de megtörténhet...
Az esély megvan rá. Ugyanis az elõváladék is tartalmazhat spermiumokat. És ugye elég, ha egy sperma eljut a célig. Az aktus elejétõl javasolt az óvszer használata.
50% :) egyetlen 100%-os fogamzásgátlás létezik, ha jól összeszorítod a lábad:) máskülönben minden védekezési módszernél fennt áll a lehetõség a teherbeesésre
Megvan rá az esély elég ritkán, de én is így jártam a ritkák közé estem és teherbeestem!

Mekkora eséllyel lehet megvonatni a gyermektartást, ha két éve munkanélküli vagyok, 18 és 20 éves gyermekeim nem látogattak meg 1 éve, elõtte 1, 5 évig nem jöttek. Van valakinek hasonló tapasztalata?

Tizenkét éven keresztül rendszeresen elhoztam õket, mindent megadtam nekik még elvált apaként is. Munkanélküliségem elõtt kiemelkedõen magas gyermektartást fizettem jó keresetem miatt. 4 éve, mikor második házasságomban megszületett negyedik csemetém és tartásdíj leszállítást kértem, ex-nejem kisírta a bírónál, hogy a százalékos díjon felül még évi kétszer plusz pénzt is kapjon. Jelenleg kajára is alig van pénzünk. Amint írtam két nagy gyerekem felénk se néz. Ex-nejem minden hónapban módszeresen baszogat a gyerektartásért. Tudtommal egy tõrvény elõírja, ha nem méltók vagy nem tartják a kapcsolatot az elvált szülõvel, megvonható a gyt. Ügyvédi tanácsadáson azt mondták nekem, szinte nulla az esély erre, mert a bírók nem alkalmazzák. Mennyire igaz ez? Van valaki elvált szülõ akinek pozitív tapasztalata van, akinek sikerült ezen a címen megvonatni a gyt-t???

Legjobb válasz: ha megvonatni nem is, de csökkenteni mindenképpen tudod a munkanélküliségedre, meg a másik 2 gyerekedre való tekintettel, a 20 évesre meg ugye nem is vagy köteles fizetni, ha nem nappalin tanul!

ha megvonatni nem is, de csökkenteni mindenképpen tudod a munkanélküliségedre, meg a másik 2 gyerekedre való tekintettel, a 20 évesre meg ugye nem is vagy köteles fizetni, ha nem nappalin tanul!
Ha a gyerekeid betöltötték a 18 évüket, akkortól nem gyerektartás, hanem rokontartás jár(na). Eleve gyerektartásra maximum az összes nettó jövedelmed 50%-át lehet figyelembe venni, ami a gyerekek között egyenlö arányban oszlik meg, azaz egy gyerekre (4 gyerek esetében) 12, 5%. A gyerektartásra az vonatkozik, hogy a tartásra kötelezett akár a saját megélhetése terhére is köteles fizetni. A rokontartásra viszont más szabályok vonatkoznak. Ezt a tartásra kötelezett nem köteles fizetni, ha a saját megélhetését veszélyezteti, ha kiskorú gyerekei vannak, akkor azok tartása elöbbre való. Ezen kivül a rokontartás feltétele, hogy a nagykorú gyerek nappali tagozaton tanuljon, megfelelö eredményeket érjen el benne (ha bukdácsol, akkor nem jogos), illetve hogy ne legyen érdemtelen a tartásra. AZ érdemtelenséget indokolja, ha a gyerek saját hibájából nem tartja a kapcsolatot a szülövel. Tehát kérni kell az esetedben a tartási kötelezettség újra meghatározását, és ebben az esetben a tartási kötelezettség megszüntetését.
18 éves kor felett nincs gyerektartás csak rokontartás. Aminek egyik feltétele, hogy a gyerek ne legyen rá érdemtelen. Érdemtelenség pl ha nem tartja a kapcsolatot szülõvel, mivel nagykorúként az már az õ kötelezettsége is. Gyerekek tartása pedig elõnyt élvez a rokontartási kötelezettség elõtt. Biztos, hogy megnyered ezt.
Milyen suliba járnak ? Még mindig középiskolás mind a kettõ? Ha tudod melyik iskolába járnak (ha járnak), akkor menj be a sulijukba és kérj iskolalátogatási papírokat. Persze elõtte igazold, hogy az apjuk vagy. HA járnak suliba kapsz igazolást, ha nem akkor is kiállítanak egy papírt hogy már nem ide járnak. Ez alapján indulj ki szerintem, mert ez akár perdöntõ is lehet az ügyben. Csökkenteni biztos hogy fogják, mert a két kiskorúd elõnyt élvez már ebben az esetben. Hogy áll a helyzet most?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Magam is úgy tudom, hogy kérhetõ a gyt (ill. rt) megvonása. De sajnos nem sok jóval biztattak jogászok. Hiszen a bírók egyedileg, önnön elképzelésükbõl ill. a megszokásokból döntenek, az pedig általában az, hogy a gyerekeket kutya kötelesség eltartani, ha tetszik, ha nem. :-o A gondom, hogy az lesõ két szakképesítésig támogatni kell a gyerekeket. A 18 éves egyértelmûen középiskolás, de sajnos a 20 éves is az még, mivel váltogatta az iskolákat költözgetésük miatt, majd egyszer alkalmatlannak találták arra a szakra és eltanácsolták. Így múlt évben szerzett egy szakmunkás bizit, és még két évet ott maradt érettségizni. Tehát el is végezte a sulit, meg nem is. :-( Jelenleg ott tart az ügy, hogy várom a bírósági reagálást.
De ha neki már van egy szakmája, akkor rá már kérhetsz gyt megszüntetést. Rokontartás összege jóval alacsonyabbnak kell lennie, mint a gyt-nek!!! Sok sikert

Ismer valaki olyan embert, aki ESTA-val utazott be az USA-ba, túltartózkodott és utána belföldön (USA) utazgatott repülővel, ID-ként bordó útlevelet használva? Mekkora esély van a lebukásra repülőtéren, belföldi járatra felszállva illegálisként?

Csak a kérdéshez kapcsolódó válaszokat várok. Illegálisokat elítélő okoskodók kérem mellőzzenek!

Legjobb válasz: Az ESTA, mint a neveben rejlik, electronic, vagyis minden a rendszerben van. Amikor a repteri alkalmazott bescanneli az utleveled, vagy beuti az utlevelszamod a gepbe, felugrik a kis piros ablak, hogy lejart az ESTAd, ergo illegalis vagy. Valoszinuleg odahivja a bevandorlasi tisztbacsit, aki majd elbeszelget veled... Nem eri meg a kockazatot! Inkabb menj Greyhound-dal vagy vonattal, ha van ra penz (vagy kolcson auto).

Az ESTA, mint a neveben rejlik, electronic, vagyis minden a rendszerben van. Amikor a repteri alkalmazott bescanneli az utleveled, vagy beuti az utlevelszamod a gepbe, felugrik a kis piros ablak, hogy lejart az ESTAd, ergo illegalis vagy. Valoszinuleg odahivja a bevandorlasi tisztbacsit, aki majd elbeszelget veled... Nem eri meg a kockazatot! Inkabb menj Greyhound-dal vagy vonattal, ha van ra penz (vagy kolcson auto).
Ha illegálisként belföldi repülõjárattal utazgatsz és az útleveledet mutatod be igazolványként, akkor azonnal lebuksz! A lebukás 100%. Aki itt az USA-ban illegális, az nem utazik repülõvel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Amúgy rengeteg lejárt vízumost ismerek, akik repcsivel utazgatnak. Viszont azt nem tudom, ha lejár a régi (kék) útlevelük, akkor most már bordót fognak kapni, azzal õk is buknak?
Ugy lehet (talan) utazgatni lejart ESTA-val, ha elotte mas vizummal (pl. J1) mar tartozkodott az allamokban es kapott SSN-t, mert azzal lehet jogsit szerezni, majd a jogsit hasznalni IDkent. Ezt el tudom kepzelni. Az utleveles dolog tuti lebukas. "Amúgy rengeteg lejárt vízumost ismerek, akik repcsivel utazgatnak." De, ha egy csomo ilyen embert ismersz, akkor miert kerdezed tolunk?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Lejárt ssn-re, szerintem, nem adnak jogsit. ESTA-st kérdeztem, akikrõl beszéltem, õk vízumosok, az más tészta.
Az ssn nem jar le.

Menhelyrõl szeretnék kutyát örökbfogadni. Mekkora esélyem van arra, hogy találok nekünk valót?

Mindenképpen kant szeretnék és kistestût. Nyugisat, de dögönyözhetõt, nem hangoskodós fajtát. 2 kicsi gyerekem van, tehát bírnia kellene a gyerekeket is. Ja és lakásban lenne tartva.

Legjobb válasz: Hány évesek a gyerekek? 3 év alatti gyerek mellé inkább már felnõtt kutyát (legalább 2-3 évest) érdemes vinni, mert egy kistestû kölyökben könnyen "kárt tehet", mert egyébként is érzékenyebbek a dögönyözésre. Egy kis farokhúzásból is lehet baleset. Egyébként biztos fogtok találni egy megfelelõ kutyát :)

Hány évesek a gyerekek? 3 év alatti gyerek mellé inkább már felnõtt kutyát (legalább 2-3 évest) érdemes vinni, mert egy kistestû kölyökben könnyen "kárt tehet", mert egyébként is érzékenyebbek a dögönyözésre. Egy kis farokhúzásból is lehet baleset. Egyébként biztos fogtok találni egy megfelelõ kutyát :)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Természetesen nem hagynám a gyerekeknek, hogy kínozzák a kutyát. A nagy már elég ügyes ahhoz, hogy ne bántsa, hanem ügyesen simogassa. Ha azt mondom neki, hogy csak a hátát, akkor csak a hátát fogja. Viszont, ha elkezd össze-vissza szaladgálni a kutya a lakásban, akkor nagy az esély rá, hogy mindkettõ utánaszalad, hiába szólok rájuk. Annak meg nagy esés lesz a vége és valószínûleg a kutya jönne ki belõle rosszabbul. A mopszunk pl. minden elvárásomnak megfelelt, hogy így mondjam. Nyugis volt (ami nem azt jelentette, hogy nem vittem le napi 3szor sétálni...), nem bántotta soha a kislányomat (lányom 1 éves koráig volt velünk), nem ugatott feleslegesen. Egy szóval sem mondtam, hogy nekünk olyan kutya kell, aki már meg van nevelve és kinyalja a s.ggemet is! De azért amikor már a sokadik tízezres esetleg százezres berendezést teszi tönkre úgy, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, na az már sok.
Nagyon sok kutya szobatiszta, fõleg az ilyen kis termetûek. Amúgy, nagyon furán fog hangzani, és lehet, hogy le is fognak pontozni, de kistermetû kutyát, ami nyugodt, nehezen fogsz találni. TAPASZTALATOM szerint a kistestûek meg tudnak bolondulni sokszor, fõleg, ha nincsenek megnevelve. Leírásod alapján nem igen nevelnétek. Egy palotapincsi mellé (például) nem hagynám 5 percre se a gyerekemet, ellenben egy nagytestû fajtával (leonbergi, berni pásztor, stb) bármikor. A mi menhelyünkön több, mint 300 kutya van, és az csak az egyik menhely. Szóval, biztos, hogy fogsz találni neked valót. De ha olyan ember vagy, akinek idomított kutya kéne, és kitalálja a gondolatodat, hogy mit hogyan szabad, mit mikor csinálhat, netán még meg is sétáltatja magát, akkor nem ajánlom a valódi kutyát. Egy kutyát nevelni kell, ha te kihozol egy menhelyrõl (vagy bármilyen más helyrõl, amit megszokott) egy kutyát, BIZTOS, hogy lesz pár nap, amíg hozzászokik az újdonsághoz. Minden kutya másképp reagál, van amelyik a sarokba fog kuporodni, van amelyik harapósabb lesz, és van, amelyik szimplán érdeklõdve tekint körül új otthonában. A gyerekeknek pedig tudniuk kell, hogy a kutya nem játék, ha nem tanítod meg nekik, hogy nem szabad meghúzni a fülüket, stb, ott baj lesz, a kutya odakap, ha elfogy a türelme, és mehet vissza a menhelyre. Sok menhely van, ahol mondanak bármit, csak vigyék a kutyákat, de szintúgy sok menhely van, ahol testet-lelket megfeszítve odafigyelnek a kutyák igényeire, igen, a kutyákéra, hogy õk milyen gazdit szeretnének, hogyan viselkednek, stb. Na már nagyon sokat írtam, csak biztosra szeretnék menni, mert rengeteg kutya-gazdi jár úgy, hogy rossz kapcsolatba kezdenek bele, a kutyus visszakerül a menhelyre, lelkibeteg lesz, a gazdinak pedig elmegy a kedve a kutyázástól. Csak mert rossz választás történt. És ezt szeretnénk elkerülni.
Én meg pont azt választanék.... Ha jó menhelyrõl hozod akkor az esetek többségében ideiglenes befogadónál lakásban, családi környezetben vannak a kutyák, vagy tesztelve vannak mindenfélére. A kölyökkel sokkal több a gond, pláne egy 1 éves gyerek mellett...aminek aztán úgyis a kutya látná a kárát. Egy felnõtt kutyánál ár lehet tudni milyen a jelleme, mik a hibái, mik az erõsségei - így ezek alapján lehet választani, és nem mellényúlni. Meggyõzõdésem h sokkal több balesetet okoznak a félrenevelt kutyák mint a mehelyrõl felnõtten befogadottak - elõbbibõl tucatszám tudnék hozni példát csak a környékünkrõl, míg utóbbiról én még nem hallottam. (Rémtörténetek persze mindig vannak ;o))
Én valahogy gyerek mellé nem választanék felnõtt kutyát.
Olyan nincs h egy kutyát nem kell nevelni, tanítani, és megkapod és voilá tökéletes... Mi lett a bulldoggal? A mopsz gondolom már elpusztult :o(
A kérdező hozzászólása: 1 és 3 éves a két gyerek. Nem lenne hátrány, ha nem pisilne össze mindent, mert sok a laminált parketta és a szõnyeg. Volt már egy angol bulldogunk menhelyrõl. Õ sajnos nem jó helyrõl jött, rengeteg dolgunkat tönkre tette. Nem valószínû, hogy kapott bárkitõl is nevelést. Meg volt már egy idõs mopszunk is, õt nagyon szerettem, nem volt vele gond. A felnõtt kutyákkal is pórul lehet járni, a kölykökkel meg ugye sokat kell dolgozni és valóban csak kb tudják megmondani, hogy mekkora lesz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biztosan találtok majd megfelelõt, sõt, szerintem lesz legalább 5-6 amelyiket haza akarjátok amjd vinni. Fontos, hogy ne a külsõre, hanem a gondozúk elmondásai alapján válasszatok. A kölyöknek az az elõnye, hogy mellettetek cseperedik, ti szoktathatjátok meg a dolgokkal, ti nevelitek. A hátránya az, hogy kölyökként viselkedik (rág, harapdál, bepisil, sír, nem hallgat annyira rátok), illetve, hogy ha nem jól nevelitek, akkor "bármi" lehet belõle, illetve nem tudják megmondani biztosra a méretét. A felnõtt elõnye, hogy nyugisabb, nincsennek kölyökkori problémák, ált. már szobatiszta, hamar alkalmazkodik, kiismert és stabil a viselkedése, esetenként tudják róla, hogy gyerek mellett volt. A hátránya az, hogy elõzõ helyérõl hoz magával bizonyos viselkedésmintákat, amiket ki kell ismerni, hogy nehogy gond legyen, és egy párat minden bizonnyal orvosolni is kell majd. Hogy nektek melyik az elõnyösebb, azt csak ti tudjátok megmondani. Sok sikert, és sok bodog kutyás évet:)
Ez majd ott fog kiderülni a menhelyen. A gondozók nagyjából ismerik a kutyákat, szóval ezek alapján a szempontok alapján majd õk segítenek választani.
[link] Nekem Csirbolya nagyon tetszik *.* nagyon aranyosnak tûnik :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!