Találatok a következő kifejezésre: Mekkora esélye annak, (107 db)

Mekkora esélye annak, hogy Carlsen nyeri a világbajnokságot?

Legjobb válasz: Ranglista alapján nyilván neki van a legnagyobb esélye rá, de azért szép ez a játék, mert kiszámíthatatlan.

Ranglista alapján nyilván neki van a legnagyobb esélye rá, de azért szép ez a játék, mert kiszámíthatatlan.

Mekkora az esélye annak hogy a második gyerek egészséges lesz?

Sajnos az elsö gyerekem aki most lesz 3 éves corpus callosum hiánnyal született.És sajnos ez azzal jár hogy sok mindenben le van maradva.A két agyfélteke nem tud komonikálni ugy mint egy egészséges gyereknél mert neki sajnos z hiányzik ami öszakapcsolja a kettöt.Késöbb szeretnénk majd még a férjemmel gyereket de sajnos félek hogy ö vele is valami hasonló lesz .Mit tegyek?

Legjobb válasz: Beszélj egy orvossal, hogy mekkora az esély rá.

Beszélj egy orvossal, hogy mekkora az esély rá.
Keressetek fel egy genetikai szakrendelést. Ott az orvos ismeri a betegségek öröklõdési folyamatait. Ill. ha nem genetikai a dolog õ azt is tudja.Itt én spec. nem. Itt nem hiszem, hogy bárki is jó tanácsot tudna adni.
Genetikai kivizsgálással tudnak esélyt mondani, de természetesen akár a 90%-os valószinüség (mármint egészséges gyerekre) sem garantia erre.

Mekkora az esélye annak, hogy most valaki a világban úgy, mint én HP 6-ot olvas, és ő is ugyananál a szónál tart, mint én? *o*

Legjobb válasz: az elsõ szerintem nem értette a kérdést. az én véleményem az,hogy elég sok esélye van annak,mert nem lehet tudni,hogy a világ másik pontján ki mit csinál.

az elsõ szerintem nem értette a kérdést. az én véleményem az, hogy elég sok esélye van annak, mert nem lehet tudni, hogy a világ másik pontján ki mit csinál.
Vagy igen, vagy nem.
1/[szumma(világ lakosainak száma)-1] * 1/[szavak száma a könyvben] Asszem :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Nem igazán értem, lehet hogy most hülyeséget írok, de te ezt úgy érted, hogy ha pl teszem azt 1.000.000.000-an élnek a földön, és a könyv mondjuk 2.000.000 szóból áll, akkor így kell kiszámolni?: 1/1.000.000.000 * 1/2.000.000 = az esély Vagy nem ezt mondtad? :D
Ez csak egy sejtés. Ha megvizsgálod, rájöhetsz, hogy k* kicsi az esély minden egyes másik ember vagy harry pottert olvas, vagy nem (bár ez is így hibás okoskodás, de a miérteket nem tudom elmagyarázni érthetõen :) ) tehát 1/2*1/2*...*1/2 , ami 1/2 az sokadik hatványon annak az esélye, hogy egy másik hp-t olvasó pont ugyanott jár, lehet szintén 1/2 Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez messze áll a valóságtól...
7, 692*10 a -17en!:D

Mekkora az esélye annak, hogy egy felezett barack konzervbe egy félnek az igazi párja is benne van?

Legjobb válasz: Ja, most már megértettem a kérdést. :) Hát tegyük fel, hogy a gyümölcsök csak egy kiválasztott mezõgazdasági területrõl kerültek bele. Legyen mondjuk ezen a területen 3000 barackfa, és mindegyiken nõ kb. 1000 barack. Ha ezeket elfelezzük, akkor van összesen 3000 × 1000 × 2 = 6 000 000 db félbarackunk. Annak az esélye, hogy 1 db kiválasztott félbarack a párja mellé kerül, 1:5 999 999-hez. Természetesen ha más adatokat ismersz, akkor más szám jön ki, de a számítási algoritmus, az valami ilyesmi. Egyébként ne bántsátok azzal, hogy unatkozik, ennyi erõvel minden matek tankönyvgyártó unatkozhatna, hisz' a könyvek televannak ehhez hasonló feladatokkal. (1. voltam.)

Ja, most már megértettem a kérdést. :) Hát tegyük fel, hogy a gyümölcsök csak egy kiválasztott mezõgazdasági területrõl kerültek bele. Legyen mondjuk ezen a területen 3000 barackfa, és mindegyiken nõ kb. 1000 barack. Ha ezeket elfelezzük, akkor van összesen 3000 × 1000 × 2 = 6 000 000 db félbarackunk. Annak az esélye, hogy 1 db kiválasztott félbarack a párja mellé kerül, 1:5 999 999-hez. Természetesen ha más adatokat ismersz, akkor más szám jön ki, de a számítási algoritmus, az valami ilyesmi. Egyébként ne bántsátok azzal, hogy unatkozik, ennyi erõvel minden matek tankönyvgyártó unatkozhatna, hisz' a könyvek televannak ehhez hasonló feladatokkal. (1. voltam.)
11:38- nak logikailag igazad van, de matematikailag nem éppen egzakt levezetés :)
szerintem valószínû, hogy mind a két fél benne van. miért lenne egymástól távol a két fél? ha elképzelem a gyártást, vagy a dobozolást, semmi nem jut eszembe, ami miatt két különbözõ fél kerülhetne egymás mellé. szerintem nagy az esélye
nem lehet megmondani, mivel nem ismert, hogy mekkora halmazról van szó. (tökéletesen érthetõ a kérdés elsõre is...)
50-50 % Vagy benne van, vagy nincs. Nagyon unatkozhatsz.
Na, ezt még egyszer...
9:46-nak igaza van! Te iszonyatosan unatkozhatsz. De érdekelne, hogy ez mégis hogy merült fel benned!
A kérdező hozzászólása: Tehát ha veszek a boltban egy konzerv felezett barackot, mondjuk 1 kiló, és ugye fél barackok vannak a k.dobozban, akkor mennyi a valószínûsége annak, hogy a dobozban van egy pár, ami valaha össze volt nõve???
A kérdező hozzászólása: Hát, biztos sokat segítene, ha ismernénk a gyártástechnológiát, mind1, azért köszi az okfejtéseket!
A 10:54 hozzászóló levezetése matematikailag igaz. De ahogy késõbb írták a feldolgozás folyamatos, és logikus a feltételezés, hogy a felezett gyümölcsök egymáshoz képest nem fognak idõben és távolságban sem olyannyira eltávolodni, hogy ilyen kicsiny maradjon ez a valószínûség. Akkor lenne teljesen igaz, ha mind a sokmillió barackot felezés után alaposan és hosszasan egyenletesen összekevernék. Errõl nyilván nincs szó, szerintem is jóval nagyobb ez a valószínûség az úgy számítottnál. maci
Feltételezhetjük, hogy felezés elõtt mossák meg a barackot. Utána felezik, magot kidobják, felrakják a futószalagra - itt még egymás mellett van. Más tartályba szerintem nincs értelme berakni, max lefújják valami tartósítóval, így nem keveredik. Futószalag végén megy is a konzervdobozba, így végig egymás mellett marad, kivéve, amikor egy konzervdoboz megtelik, ilyenkor elválasztják az összetartozó barackot egymástól:(. Lehet egymás mellett több sor konzervet is töltenek, a sorok szélén ismét elválasztódnak szegíny barackok:(. Mondjuk 8 féldarab fér egy dobozba. 1/8 esély van, hogy doboz megtelik. Ha egy konzervhez olyan sor tartozik, amibe 3 db egymás melletti félbari belefér, akkor erre a 3 helyre 2 féleképp tudjuk úgy beletenni a barikat, hogy együtt maradjanak, és 2 féleképp, hogy külön menjenek (valamelyik átlóg egy másik sorba, jobbra vagy balra). Vagyis 1/2 valószínûséggel emiatt különválnak útjaik. Tahát az összvalószínûség= 1-1/2-1/8=3/8. Vagyis 37, 5% az esélye, hogy egy félbarack párja benn legyen a dobozban.
Hát úgy gondolom ezek azért elég súlyos betegségek, és elég nagy az esélye annak, hogy továbbra is leszázalékolva maradsz.

Duphaston? Mekkora az esélye annak hogy most tényleg lesz babóca?

Tavaly augusztusban volt egy missed ab-om üres petezsák miatt. Ekkor az orvos azt mondta hogy a következõ alkalommal amint pozitív lesz a tesztem jelentkezzek nála gyógyszerért. Decemberben volt egy kémiai terhességem, viszont a pozitív teszt után rögtön mentem gyógyszerért de azt sajnos már nem kellett bevennem, mert megjött. Most február 26-án teszteltem pozitívat rögtön el is kezdtem szedni a gyógyszert. Napi 3*1 Duphaston, 1 folsav, 1 femibion. Megnézett ultra hangon 5-6 hetes terhességnek megfelelõ petezsák volt de semmi más. Kérdésem az lenne hogy aki nek volt üres petezsákja, annak a gyógyszeres segítség mennyire használt rettegek az üres petezsàktól.

Legjobb válasz: Az üres petezsákon a gyógyszer nem segít a kettõnek nincs köze egymáshoz. A terhesség megtartásást segíti, de nem lesz tõle élõ embrio. Mekkora volt a petezsák?

Az üres petezsákon a gyógyszer nem segít a kettõnek nincs köze egymáshoz. A terhesség megtartásást segíti, de nem lesz tõle élõ embrio. Mekkora volt a petezsák?
Hasonlóképpen vagyok, megértelek. Nekem tavaly májuban volt missed ab 8 hetesen. Nagy nehezen jött össze újra a baba, most a pozitív teszt után rögtön rohantam progeszteronpótlásért, napi 2x1-et kell szednem. (mert az elsõ vetélés barnázással járt). Csak reménykedek, hogy a gyógyszer segít megtartani most a babát. Öt hetesen nézett meg a doktornõ, akkor még persze semmit se látott, csak, hogy elkezdõdött valami. Holnap reggel megyek UH-ra, akkor leszek 8+0 hetes. Ha gondolod, megírom, hogy mi lett.
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülnék hogy ha leírnád hogy mi volt. Szurkolok hogy minden rendben legyen.
Nos, voltam UH-n. A doktornõ mindent rendben talált, szívhang is volt, a heteknek megfelelõ méretû. Viszont a hormonpótlást a 12. hétrõl a 20. hétig tolta ki, szerinte biztosabb, ha nem állok le vele a 12. héten. Most reggel és este kell egy-egy hüvelykúpot használni. A következõ uh csak a betöltött 11. héten lesz. Addig nem lesz semmiféle vizsgálat, vérvétel se, és terheskönyvet is majd csak akkor kapok, ha akkor is minden rendben lesz. Az orvos nem nagyon akarja elkapkodni, mert még bármi történhet.Szóval most izgulhatok négy hétig a következõ uh-ig.
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök neki, hogy már láthattad a kicsikèdet. Neked miért volt missed ab-od? Én csak 20-ra kaptam idõpontot, addig még nem kevés idõ van hátra és remélem hogy nekem is lesz a petezsákban valaki. Tüneteid vannak?
A kérdező hozzászólása: 1. 14*6 mm-es szabályos petezsàk. Remèlem lakò is lesz benne.
Nekem akkor a 6. héten nem látott a doktornõ semmit, csak, hogy valami elkezdõdött. Azt mondta, hogy lehet, késõbb fogant, várjunk a 8. hétig, de a 8. héten se látott semmi fejlõdést a 6. hetihez képest és rögtön küretre küldött, mert félt, hogy fertõzést kaphatok, amiért nem távozott magától.
A tünetek meg jönnek-mennek. a 6. és 7. héten nagyon rosszul voltam, cicifeszülés, állandó émelygés, hangulatingazdozás. Most léptem a 8. hétbe és csak néha este van émelygés. Most éppen egészen jó vagyok, csak éppen egész nap tudnék aludni. Meg is ijedtem, hogy elmúltak a keményebb tünetek, de a doktornõ szerint ez normális, hogy néha intenzívebb, néha meg nem.

Kriminalpszichologiai asszisztenskent mekkora az eselye annak, hogy Magyarorszagon elhelyezkedjek? Mi lenne a munkakorom, milyen fizetesre szamithatok?

Legjobb válasz: Szinte semmi esélyed. Nem nagyon kell titkárnõ a pszichológusoknak, és jelenleg itthon a kriminálpszichológusok és kriminológusok sem nagyon tudnak elhelyezkedni, még nem áll készen rájuk a bûnügyi terület. Ha esetleg mégis sikerül elhelyezkedned valahol, akkor egy mezei titkárnõ leszel, egy mezei titkárnõi fizetéssel.

Szinte semmi esélyed. Nem nagyon kell titkárnõ a pszichológusoknak, és jelenleg itthon a kriminálpszichológusok és kriminológusok sem nagyon tudnak elhelyezkedni, még nem áll készen rájuk a bûnügyi terület. Ha esetleg mégis sikerül elhelyezkedned valahol, akkor egy mezei titkárnõ leszel, egy mezei titkárnõi fizetéssel.

Szerintetek mekkora az esélye annak, hogy. Ekkora a mázlim?

hogy, sikeresen eltévesztettem az vonatomat(ssietés miatt), ma Bp-Vác vonalon személy vagy gyorsított helyett, zónázóra szálltam fel, nem kaptak el, pedig nem is bujtam, 2 kaller volt lehet beosztották honnan ki van és én pont középre kerültem így a 2 tüz közöttet túléltem, mindkett? a vonat másik végében volt.(am személy vagy gyorsitott kellett volna nekem rákospalotára

Legjobb válasz: ennek az esélye 27,123547 %.

ennek az esélye 27, 123547 %.
A kérdező hozzászólása: matematikus vagy?:D
Szerencséd volt :)
A kérdező hozzászólása: az biztosd d
Nem vagyok matematikus. Tök egyszerû alap számítás. Vác Budapesttõl 40, 8 km-re van. Az oda vissza összesen 81, 6 km. a 81, 6-ot megszorzod kettõvel (2 kalauz). Az annyi mint 163, 2. Ennek veszed a 33%-át ami 53, 856. A kérdést 19:33-kor tetted fel tehát a 19-et elosztod 33-al majd megszorzod 81, 6-al. 19/33*81, 6=46, 981 Ebbõl levonod a Vác és Felsõgöd közötti távolságot ami 8, 4 km. 46, 981-8, 4=38, 581 A maradék pénzedet elosztjuk azzal hogy 26 alatti vagy. 200/26=7, 692 majd a kapott összeget levonjuk a 38, 851-bõl. 38, 851-7, 692=31, 159 Rákospalota a 15. kerület. 1+5=6 :) ismét levonjuk a számunkból. 31, 159-6=25, 159 Majd ehhez hozzáadunk kettõt azért mert két S-el siettél "(ssietés miatt)" 25, 159+2=27, 159 Majd az egészbõl kivonsz 0, 035453-t (azért mert több baromság már nem jutott az eszembe) és így meg is kapjuk a végösszeget. 27, 123547 %
A kérdező hozzászólása: ez jó XD több baromság nem jutott eszembe XD

Mekkora az esélye annak, hogy OVULÁCIÓS IDÕSZAKOMBAN Escapelle esemény utáni tabletta bevétele után terhes legyek?

Legjobb válasz: Nah jó, most már befejezhetnéd a hisztit. Ez legalább a 3. ilyen kérdés. Megtörtént, bevetted, ennyit tudtál tenni. Ha bevetted, kevés az esély a terhességre, de van. Ha 12 órán belül bevetted, akkor kb. 5%. Semmivel sem lesz jobb azzal, hogy még kiírsz 5 ehhez hasonló kérdést.

Nah jó, most már befejezhetnéd a hisztit. Ez legalább a 3. ilyen kérdés. Megtörtént, bevetted, ennyit tudtál tenni. Ha bevetted, kevés az esély a terhességre, de van. Ha 12 órán belül bevetted, akkor kb. 5%. Semmivel sem lesz jobb azzal, hogy még kiírsz 5 ehhez hasonló kérdést.

Mekkora az esélye annak, hogy anyatejes babám mellett ismét teherbe essek?

Babám kilenc hónapos, anyatejes. Úgy tudom, hogy szoptatás alatt nehezebb a teherbeesés, mivel az összehúzódásokat eredményez a méhben. Ez minden esetben igaz? Ha esetleg mégis teherbe esek, elvetélhetek a szoptatás miatt? Erre mekkora az esély? Tapasztalat valakinek? Tegnap kellett volna megjönnie, de arra gondoltam, hogy a terhesség és szülés után még nem állt vissza rendesen a ciklusom. Ez is lehetséges? Az lehet, hogy ilyenkor nem csak késik, de ki is marad nem terhesség miatt? Ötödszörre kellene megjönnie. És légyszi ne gyertek azzal, hogy védekezzünk, mert védekezünk, de ugye semmi sem 100%-os. Köszi!

Legjobb válasz: Van rá esély. Szobatársam a 3. szoptatós hónapban esett teherbe, neki meg sem jött a menstruációja.

Van rá esély. Szobatársam a 3. szoptatós hónapban esett teherbe, neki meg sem jött a menstruációja.
Szoptatás alatt valóban kevesebb az esélye, hogy teherbe ess, de azért jóval nagyobb, mintha nem használnátok fogamzásgátlót. Nem vagyok biztos a pontos számban, azt hiszem 30%-al kevesebb esély van teherbe esni. Szerintem ne vetesd el, ha mégis terhes leszel. Vagy újabb babát nagyon nem akartok már? Tudom, hogy írtad, hogy ne írjunk ilyeneket, de ha nem akartok babát, akkor védekezzetek, számos módszer van, amit lehet használni szoptatás alatt is, ha pedig akartok, akkor miért vetetnéd el?
ha van peteérées, akkor simán teherbe eshetsz, inkább csinálj egy tesztet, ha pár nap múlva se jön meg. Én 2, 5 éves zoptatok, több mint 2 éve havi rendszerességgel menstruálok, de nyár elején egyszer l késett 2 napot8 borzalmas 2 nap volt), végül megjött:-))
A kérdező hozzászólása: akarunk majd még gyereket, de nem most. még csak kilenc hónapja szültem elsõ babám, és vele szeretnék még foglalkozni, babázni. persze ha most jönne egy következõ, el nem vetetném, de be kell valljam nem igazán örülnék már most egy újabb terhességnek... le kellene szoknia babámnak az anyatejrõl, nem babusgathatnám úgy mint azelõtt... hát, reménykedünk. köszi.
A kérdező hozzászólása: jut eszembe, folyásom volt, akkor valószínûleg a vérzés is megjön?
nekem azt mondta az orvosom, hogy simán kimaradhat azután, hogy megjött.Szoptatás alatt bármilyen vérzés illetve gyakoriság elképzelhetõ.A szoptatás végeztével kell normálisan beállnia.Védekezés mellett szerintem nem lettél terhes, de legegyszerûbb egy tesztet venni.Attól függ minden, hogy van e peteérésed.Nekem szoptatás alatt volt menzim, de peteérésem (ultrahangos vizsgálat alapján) nem!Mi szerettük volna a kis tesót, de amíg szoptattam nem jött össze.Egyébként nem kell elválasztanod a nagyot, ha terhes leszel!
Szerintem is nagyon korai lenne még egy baba, csak 1, 5 év lenne köztük, szóval drukkolok, hogy megjjöjjön:-))))
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!:) ma már a derekam is kezdett fájni...:)
a hugim akkor fogant, mikor én még szopiztam. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!