Találatok a következő kifejezésre: Mekkora esély arra, hogy (77 db)

Ezek alapján érdemes-e köztársasági ösztöndíjra pályázni, illetve mekkora az esély arra, hogy elnyerje valaki? Többi lent.

Két lezárt félév átlaga:4,8

Legjobb válasz: Mindenképpen érdemes megpályáznod. Szerintem elég jó esélyed lehet, de sok mindentõl függhet, hogy ki nyeri el. Gratulálok a szép eredményekhez!

Mindenképpen érdemes megpályáznod. Szerintem elég jó esélyed lehet, de sok mindentõl függhet, hogy ki nyeri el. Gratulálok a szép eredményekhez!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszod és a gratulációt. Várok még kommenteket!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lehet esélyed, de ez sok mindentõl függ. Jó, hogy TDK-n eredményesen szerepeltél. Az átlagod is jó. A hallgatói életben való közremûködésért viszont nem adnak sok pontot, ahogy egy nyelvvizsgáért sem. Nekem OTDK-eredményem, 5 konferenciám, 8 publikációm, 2 nyelvvizsgám, tanszéki könyvtárosi pozícióm, de még így sem biztos, hogy elnyerem, nagyon erõs nálunk az élmezõny. Szóval az, hogy elnyered-e függ attól, hogy kik pályáznak még, van-e publikációjuk, más konferencia-szereplésük stb. Megpályázni érdemes, mert ha nem sikerül mégsem, akkor ezeket az eredményeket fel lehet használni a következõ pályázatnál is. Addig érdemes publikálnod, konferenciára menned (tudom ajánlani a VMTDK-t, az ETDK-t, az Eötvös Konferenciát, a Grastyánt, a Jedlik Ányos Szakmai Napokat, a Jánossy Konferenciát). Sok sikert! ;-)
Majd kérlek mondjátok el, hogy megkaptátok-e a köztársasági ösztöndíjat! Sok sikert hozzá! :)

Shetlandi pónit szeretnék. Mekkora az esély arra hogy megbetegedjen? :/ körül-belül hány százalék? :D

Csak azért mert elvileg a pónik (fõleg a Shetlandik) szívósabbak mint a rendes nagylovak:))

Legjobb válasz: Egy shetland tényleg tök jó de csak kerti dísznek szeretnéd? Nem tudnál ráülni, max 30 kg alatt. Egyébként ha egy lovat megfelelõen gondoznak (legelõ, rendes étel, mozgatás stb...) akkor kicsi az esélye, hogy a "nagy" ló lebetegedjen. Mindkettõnek lehet baja, de ha rendesen van tartva, akkor egészséges marad a póni és a nagy ló is!

Egy shetland tényleg tök jó de csak kerti dísznek szeretnéd? Nem tudnál ráülni, max 30 kg alatt. Egyébként ha egy lovat megfelelõen gondoznak (legelõ, rendes étel, mozgatás stb...) akkor kicsi az esélye, hogy a "nagy" ló lebetegedjen. Mindkettõnek lehet baja, de ha rendesen van tartva, akkor egészséges marad a póni és a nagy ló is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:) ) Egyébként annyira nem kicsi (na jó hát nem is nagy:3 ) De mindig is egy kicsi pónit akartam:)
elsõ vagyok : szerintem akkor inkább egy welsh, vagy egy fjord pónit vegyél, esetleg egy hucult (vagy egy haflingit), mert azokat majd idõsebb korodban is tudod lovagolni, nem lesz neki megerõltetõ. Ezek is pónik, és ezek sem valami magasak ;)
A kérdező hozzászólása: Köszii:) lehet hogy az lesz ;)
ép akkora az esély , mint bármely más lónál. Hány százalék? ha ezt valaki kiszámolja neked .... Megfelelõ tartás minimalizálhatja a megbetegedések számát, de van ami még ígysem kivédhetõ.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sheti valóban maximum dísznek vagy kisgyereknek jó, esetleg állatsimogatóba vagy nagyló mellé. A szívósságát nem elsõsorban a betegségekkel szembeni ellenállása jelenti (bár közvetve ezt is), hanem inkább az "igénytelenségét" mutatja. Származása miatt hidegtûrõbb, mint egy sportló, rideg tartást könnyebben bírja, mint a sportlovak, méretébõl adódóan kevesebb élelemmel is elél, a gyérebb legelõ is eltartja... Megbetegedni valóban igényes tartás mellett a nagyló se igen betegszik meg, ha járvány van a közelben, akkor a sheti is ugyanúgy megfertõzõdik, mint a többi, kólikára ugyanúgy hajlamos, allergiás ugyanúgy lehet. A szívóssága inkább a tartásából ered. Ha azonban használni is akarod, akkor valóban inkább egy fjord vagy egy hafi jobb választás, az felnõtt lovasként is használható, vérmérsékletük nyugodt, tapasztalataim alapján jobb fejek is, mint a sportpónik, bár kimondottan makacsok is tudnak lenni, de sokkal több funkciót tudnak betölteni, szívósságuk pedig hasonló a shetihez. Természetesen társának nyugodtan vehetsz shetit, biztosan boldog páros lenne :)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) ) igazatok van!;)

Mekkora az esély arra, hogy lessz normális het. Kapcsolatom a későbbiekben ha most rendszeresen egy férfivel osztom meg az ágyam? Nők ezt megértenétek?

mindketten tudjuk hogy nincs jövője a meleg "kapcsolatunknak,ugymond "normálisan akarunk élni de most jól elvagyunk így ,majd egy nő ezt megérti ,hogy ilyen a múltam? köszi a válaszokat!F.

Legjobb válasz: Az hogy valaki meleg vagy nem nem azon múlik hogy racionálisan el tudod dönteni, ennek nincs jövõje. Ha inkább a bré izgat mint a punci akkor egyáltalán nincs rá esély hogy heteró kapcsolatban élj. Nem is értem miért akarnál. A másik, ha esetleg beszüntetitek az "ideiglenes" melegséget, akkor miért kéne azt elmondani a barátnõdnek hogy eddig egy férfival dugtam? Az embernek vannak olyan dolgai amik jobb ha rejtve maradnak, viták félreértések elkerülése végett, ez például pont olyan.

Az hogy valaki meleg vagy nem nem azon múlik hogy racionálisan el tudod dönteni, ennek nincs jövõje. Ha inkább a bré izgat mint a punci akkor egyáltalán nincs rá esély hogy heteró kapcsolatban élj. Nem is értem miért akarnál. A másik, ha esetleg beszüntetitek az "ideiglenes" melegséget, akkor miért kéne azt elmondani a barátnõdnek hogy eddig egy férfival dugtam? Az embernek vannak olyan dolgai amik jobb ha rejtve maradnak, viták félreértések elkerülése végett, ez például pont olyan.
A legtöbb nõ ezt nem érti meg.Ami azt illeti a legtöbb férfi sem.

Mekkora az esély arra hogy sikerül a babó, hogyha van peteérésem (clostys) , hőmérőzöm, LH tesztet végzek, és mindent időben csinálunk?

Nagyon szeretnék már babát.

Legjobb válasz: Szia. Saját tapasztalat, hogy nem nagyobb az esély így sem. Éveken át akartunk babót, de nem jött össze, végül mikor nem görcsöltem rajta, nem hõmérõztem, nem tesztelgettem, akkor sikerült, most vagyok a 19. hétben. Sok sikert!

Szia. Saját tapasztalat, hogy nem nagyobb az esély így sem. Éveken át akartunk babót, de nem jött össze, végül mikor nem görcsöltem rajta, nem hõmérõztem, nem tesztelgettem, akkor sikerült, most vagyok a 19. hétben. Sok sikert!
Szerintem 50-50%: vagy igen, vagy nem. Bocs a tudománytalan válaszért, de így látatlanban nem tudok erre mit mondani. Sok függ a párod spermiumától, az idõzítéstõl, de még a te kedélyállapotodtól is. Szorítok, hogy minél hamarabb jöjjön a bébi!
Ha van rendes peteérésed, a hormonjaid is rendesen mûködnek és a pároddal is minden rendben van, a teherbeesés esélye ciklusonként akkor is csak 20-30%. Ha nem aggódod végig az egész hónapot, akkor szerintem hasznos dolog, hogy figyeled a péd, méred a hõd. Én is ezt teszem és azért az megnyugtat, hogy tudom mi zajlik bennem. Sok nõnek elsõre összejön a baba, másoknak várni kell. Nem vagyunk egyformák, de aggodalomra semmi ok. A doki azt javasolta, hogy ne stresszeljünk ezen, mert ma már egy ép petesejtbõl és hímivarsejtbõl egészséges baba születhet, tehát aggodalomra semmi ok! Türelem!!!!Tudom, ez a legnehezebb!!!
Valahol olvastam, hogy a nagyon "rákészült" pároknál 4-bõl 1-nél sikerül azonnal.

Mekkora az esély arra, hogy egy ellopott táska (iratokkal, telefonnal együtt) visszakerüljön a tulajdonosához?

Értem én, hogy a telefon és a kézpénz nem lesz meg, de az iratokkal is ugyanez a helyzet? Tettem rendőrségi feljelentést is. Kíváncsi volnék, mik a tapasztalataitok. Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem a pénz kivételével elõkerült az egész, olyan helyen találták meg, amerre nem is jártam. A lányom amikor fent hagyta buszon, neki pénzzel együtt lett meg, egy rendes nõ találta meg és felhívott minket. Szerintem azért van esély, ha csak nem kellettek neki az iratok is vagy ha nem a kukába dobta, miután a pénzt kiszedte.

Nekem a pénz kivételével elõkerült az egész, olyan helyen találták meg, amerre nem is jártam. A lányom amikor fent hagyta buszon, neki pénzzel együtt lett meg, egy rendes nõ találta meg és felhívott minket. Szerintem azért van esély, ha csak nem kellettek neki az iratok is vagy ha nem a kukába dobta, miután a pénzt kiszedte.

Teherbe edhetek? Júni 19, 20, 24, 26. -án voltunk együtt védekezés nélkül a párommal.26. -án volt a peteérésem. Mekkora az esély arra hogy teherbe essék? Mikor érdemes tesztelni? Szeretnénk már babát.

Legjobb válasz: Van rá esély. Ha egészségesek vagytok, akkor nem kevés. A 24-ei és a 26-ai együttlétbõl is lehet baba. Tesztelni 26-ához képest minimum 10napra lehet, de lehet még az is korai és nem mutat semmit. Drukk!

Van rá esély. Ha egészségesek vagytok, akkor nem kevés. A 24-ei és a 26-ai együttlétbõl is lehet baba. Tesztelni 26-ához képest minimum 10napra lehet, de lehet még az is korai és nem mutat semmit. Drukk!
A kérdező hozzászólása: sajnos 08.08-án megjött :S egy nappal hamarabb mint ahogy kellett volna :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) ) ès a hasznos informàciòkat :)
Hat szedules, emelyges, undor eteltol, italtol. Hangulatingadozas :D lehetsz kicsit idegesebb is a kelletenel :D esetleg hanyas de az szerintem meg korai, habar ez mind egyenfuggo. Lehet, hogy kivansz dolgokat, de lehet hogy epp az ellenkezoje, es egy falat sem esik jol. Jelentkezhet meg mellfeszules, megjon erzes, gorcsolgetes, pecsetelos verzes. Hat korulbelul ennyi roviden! Remelem tudtam segiteni valamiben :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) azóta voltunk együtt még 28.-án :D hát majd 2 hét múlva kiderül mi lesz :) ) a menszi elmaradásán kívül mikor milyen jelei vannak még ? milyen korán jelentkezhetnek ?
2 HET UTAN MAR KI MUTATJA A LEGOLCSOBB TESZT IS :) !!
A kérdező hozzászólása: Nem görcsölünk rá :) csak kíváncsi vagyok mennyi az esély .Úgy vagyunk vele hogy majd jön ha jönnie kell
Én azt javasolnám (ha nem jön össze most), hogy ne görcsöljetek ezen ennyit, és ne próbáljátok meg tudományosan összehozni azt a babát. Minél jobban akarja az ember pszichésen, annál kevésbé sikerül. Ezeknek a dolgoknak valahogy ösztönösen, természetesen kellene mûködniük. Nem kell számolni, nem kell hõmérõzni, és tesztelni sem minden együttlét után. Össze fog jönni akkor is. Mi teljesen a véletlenre bíztuk. Két terhességem is úgy jött össze, hogy az adott hónapban csak egyetlen egyszer szeretkeztünk, mégis sikerült. Nem ezen múlik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon reménkedünk benne :) akkor lehet kivárom hogy megjön e és ha nem akkor tesztelek :)
:( sajnalom :( mi 2 evig probalkoztunk mar mar gorcsosen.. 2 ev utan jott kislanyom, akkor amikor mar le mondtam arrol h valaha is lehet babam. Elsore osszejott :) csak nyugi!! Mindennek akkor jon el az idejez amikor annak el kell jonnie, persze konnyu mondani.. :( sok sikert!!

Mekkora az esély arra hogy menstruáció végén van egy peteérés?

Amikor elmúlt a menstruációm együtt voltunk a párommal. Elvileg hónap végén kéne megjönnie, de most olyan furán érzem magam. Fáj az alhasam egy hete és hányingerem van. Nem merek tesztet csinálni, már annyit elpazaroltam...

Legjobb válasz: Inkább sztem most van peteérésed. Persze, lehetett mensi végén is, de annak nagyon-nagyon kicsi az esélye.

Inkább sztem most van peteérésed. Persze, lehetett mensi végén is, de annak nagyon-nagyon kicsi az esélye.
szia! a nõk többségének nem félidõben van peteérése! nekem pl. közvetlenül menzi után van! Tehát megjön, tart 4-5 napig és a 7-9 -ik napon van a peteérésem ! ezt tudnom kellett mert külföldön dolgoztam és ingáztam... nálunk csak így lehetett a 2. gyereket tervezni :) de a barátnõmnek peteéréstúltengése van, õ neki pl 2x van egy hónapban! ritka mint a fehérholló :)

Kisfiamat császármetszéssel szültem 5 éve a 42 héten 16 óra alatt nem tágultam oxytocinnal sem ki. Mekkora az esély arra hogy a következő babát természetesen szüljem meg?

Legjobb válasz: 50-50% statisztikailag. Ha jól befordul, van fájás oxival vagy anélkül magasan nõnek az esélyeid....

50-50% statisztikailag. Ha jól befordul, van fájás oxival vagy anélkül magasan nõnek az esélyeid....
A kérdező hozzászólása: Szia! Azt hallottam, hogy aki császárral szült egyszer az már nem kaphat oxy-t de lehet hülyeség.
Na ezt látod nem tudom, de miért ne kaphatnál? Bár jó lenne ha olyan anyuka is ideírna aki gyakorlatban is tudja, mert butaságot nem merek írni.
A kérdező hozzászólása: Állítólag jobban megdolgoztatja a méh izmait és ezzel nagyobb az esélye a hegszétválásnak.
Szia, aki császárral szült nem kaphat se érzéstelenítést se oxit, egyébként elég nagy rá az esély hogy ismét császár lesz, mert általában aki nem tágul az másodjára se fog. Mikor szültem mellettem lévõ nõ pont így volt, és császár lett neki. Próbáld ki a homeos bogyókat, és a málna levél teát , én még ugyan csak egy gyereket szültem de ezeket ettem-ittam és 3 óra alatt kitágultam teljesen:)
Nekem azt mondta a doki hogy kaphatok eda-t az elõzetes császár ellenére, sõt ismerõsömet eda-val mûtötték, programozott császárja volt másodjára is! Szóval azt kaphatsz, de oxitocint tényleg nem. Ha vannak elég erõs fájások és tágulsz rendesen, akkor semmi akadálya a spontán szülésnek, viszont ha nem tágulsz és gyengék a fájások akkor vágnak. Ja és túlhordani sem szokták engedni. Nekem legalábbis nem engedték volta, a kiírt nap másnapján mûtöttek volna, ha nem kellett volna elõbb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat a homeos bogyókra én is gondoltam .

Mekkora az esély arra, hogy meghal egy fiatal nő szülés közben?

Legjobb válasz: Statisztikailag sokkal nagyobb, mint hogy meghal abortusz közben. Ez elég érdekes, tekintve, hogy itt mindig fõ érv szokott lenni, hogy ne vetesse el a gyerekét, mert mi van, ha nem lehet másik.

Statisztikailag sokkal nagyobb, mint hogy meghal abortusz közben. Ez elég érdekes, tekintve, hogy itt mindig fõ érv szokott lenni, hogy ne vetesse el a gyerekét, mert mi van, ha nem lehet másik.
Eszerint 100.000 szülésre 5 anyai haláleset jut összesen. Uniós átlag alatti szám volt 2004-ben. De biztos van ennél frissebb is. http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/jel/jel307071.pdf
Sajnos tragédiák történnek, de a mai orvostudomány mellett nagyon nagyon ritkán. Ne gondolj ilyenekre, nem lesz semmi baj.

Mit kell tennie egy szerbiainak, hogy felvegyék egy magyarországi egyetemre, mekkora az esély arra, hogy felveszik, illetve hol található magyarországon történelem szakos egyetem?

Legjobb válasz: SZTE, PTE, ELTE, meg még sok helyen van történelem. Külföldi állampolgárok viszont államilag támogatott szakra nem kerülhetnek be, fizetõsre viszont mehetsz bárhová, a lényeg, hogy fizessed ki a tandíjat. Amúgy érettségi kell hozzá, de hogy egy szerb érettségit pontosan hogyan számolnak be, azt tõlük kérdezd meg telefonon, elérhetõségeket találsz a felvi.hu-n.

SZTE, PTE, ELTE, meg még sok helyen van történelem. Külföldi állampolgárok viszont államilag támogatott szakra nem kerülhetnek be, fizetõsre viszont mehetsz bárhová, a lényeg, hogy fizessed ki a tandíjat. Amúgy érettségi kell hozzá, de hogy egy szerb érettségit pontosan hogyan számolnak be, azt tõlük kérdezd meg telefonon, elérhetõségeket találsz a felvi.hu-n.
Ha megvan a magyar állampolgárságod, akkor tanulhatsz államilag támogatotton is! De részleteken nem tudok, szerintem a legegyszerûbb, ha a felvin keresel egy illetékes telefonszámot és azon próbálkozol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokat.
Ha még nem vagy magyar állampolgár, akkor könnyített módon az lehetsz. Csak add be a kérelmedet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!