Találatok a következő kifejezésre: Mekkora ereje a (7 db)

Mekkora ereje van a hitnek?

uri geller szerint csak hinnünk kell,bárkinek sikerül elérni valamit,amihez hit kell...ez mi?

Legjobb válasz: Létezik egy önbeteljesítõ jóslat nevû jelenség, ami arról szól, hogyha az ember tényelg nagyon hisz valamiben, akkor figyelmen kívül hagyja az annak ellentmondó információkat, és annak alapján viselkedik amit õ elképzel, azaz, amit igaznak a hisz. Pl: volt is belõle baleset, hogy a katona kilõtte az utasszálító gépet, mert azt hitte megtámadja, azmeg, hogy mit mutat a monitor nem is jutott el a tudatáig... Ilyen szempontból a hitnek van ereje.

Létezik egy önbeteljesítõ jóslat nevû jelenség, ami arról szól, hogyha az ember tényelg nagyon hisz valamiben, akkor figyelmen kívül hagyja az annak ellentmondó információkat, és annak alapján viselkedik amit õ elképzel, azaz, amit igaznak a hisz. Pl: volt is belõle baleset, hogy a katona kilõtte az utasszálító gépet, mert azt hitte megtámadja, azmeg, hogy mit mutat a monitor nem is jutott el a tudatáig... Ilyen szempontból a hitnek van ereje.
Kb. errõl szól A titok c. könyv, nézz utána a neten, meg úgy is hogy vonzás törvénye.
A hitnek akkora ereje van, amennyire hiszel abban a dologban. Mindent elérhetsz, ha komolyan "elhiszed" vagy "hiszel" benne, legyen ez bármilyen hit vagy vallás. A hit tulajdonképpen önmagunkba vetett bizalom és hit!
Szerintem hatalmas, de ha egyszer elveszíted, elég nehéz visszaszerezni, vagy visszakapni.
És ott van az is, hogy ha valamit igazán akarsz, az sikerül. De csak akkor, ha igazán akarod.
Ez anyagi minõségtõl függõ, keress rá a Curie-hõmérséklet címszóra.
310 C fok
Amúgy neodímium-vas-bór ötvözet.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen

Ennek az autónak mekkora ereje lehet? Eddig egy octaviám volt/van, most gondolkdom a cserén - benzines és 102 lóerõs volt az octaviám, szerintetek erõsebb a 140 lovas dízel?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: igen, szerintem a 140 lovas autó erõsebb mint a 102 lóerõs

igen, szerintem a 140 lovas autó erõsebb mint a 102 lóerõs
A kérdező hozzászólása: dízel/benzin közötti különbség mennyire jöhet ki szerinted?
itt a különbség, kereken 38 lóerõ m1, hogy dízel vagy benzin, mert a lóerõ a teljesítmény mértékegysége, mind a kettõnél ugyan úgy értelmezzük a másik a nyomaték, azonos lökettérfogatú motorok esetén szinte biztos, hogy a dízel nyomatékosabb (legyen mind2 turbós)de ha jól sejtem a tied egy 1.6 szívóbenzin, ez meg egy 2.0 turbódízel köszönõviszonyban sincsenek, a mazda egy versenygép lesz az octaviahoz képest
Alapból ez 38 lóval erõsebb, és a feltöltésnek illetve a dízelmotor karakterisztikájának köszönhetõen alacsony fordulatszám tartományban ég és föld lesz a két autó. Ez meg az oktatás csodája, hogy azonos mértékegységnél nem tudjuk eldönteni melyik a nagyobb :D


Mekkora a szóda ereje?

(Tomi mosópor)

Legjobb válasz: Milyen skálán, vagy mihez képest?

Milyen skálán, vagy mihez képest?
A kérdező hozzászólása: nézd meg a reklámot! (Tomi)
Majdnem akkora, mint a Schwarzé:D
Jaa! Már értem. (elsõ vagyok) Az ereje óriási. És ráadásul a baktériumok 99.99%-át elpusztítja, úgyhogy antibiotikumokra már többé nem lesz szüksége az emberiségnek. És intelligens mosópor! Még az a jó, hogy nem hülyítenek minket.
A kérdező hozzászólása: tudományos értelemben tettük fel a kérdést!
Reklámduma. Nem a humor kategóriában lenne a helye? Na jó. Nézzük "tudományosan". A szóda (a kérdés összefüggésében) nátrium-karbonát. A nátrium-karbonát a szénsav nátrium sója. (Sziksónak is hívják) Felhasználják az üveggyártásban, vízlágyítóként, mosószerekben, stb...ehh nem másolom tovább a wikipédiát. Az ereje mint egy bivalyé. Az intelligenciája is mint egy bivalyé... Azért okos a mosópor... vagy mi... :D:D Szerinted?

Mekkora az elektromotoros ereje és belső ellenállása annak a telepnek, amelyik 3, 5 Ohm -os terhelő ellenálláson 0, 1 A, 8, 5 Ohm -os terhelő ellenálláson pedig 0, 05 A áramot hoz létre? Az ilyen és ehhez hasonló feladatokat hogyan kell megoldani?

Legjobb válasz: R=U/I ha álmodból felkeltenek is tudd ! I=U/(külsõ terhelés+belsõ ellenállás) U=I*(külsõ+belsõ R), ebbõl felirható: 0,1(R+3,5)=0,05(R+8,5) 0,1r+0,35=0,05r+0,425 0,05r=0,075 ebbõl R=1,5 ohm, ami a belsõ ellenállás. Elektromotoros erõ=belsõ R feszültsége + terhelõ R feszültsége: 1,5*0,1+3,5*0,1=0,5 Volt

R=U/I ha álmodból felkeltenek is tudd ! I=U/(külsõ terhelés+belsõ ellenállás) U=I*(külsõ+belsõ R), ebbõl felirható: 0, 1(R+3, 5)=0, 05(R+8, 5) 0, 1r+0, 35=0, 05r+0, 425 0, 05r=0, 075 ebbõl R=1, 5 ohm, ami a belsõ ellenállás. Elektromotoros erõ=belsõ R feszültsége + terhelõ R feszültsége: 1, 5*0, 1+3, 5*0, 1=0, 5 Volt
Ebben a példában az ellenálláson mérhetõ feszültség volt megadva (3, 5*0.1=0.35 V), ezt írtam be. Az eredmény annyi, mint az elsõ válaszolónak.

Az ábra szerint R1 = 6 Ω, R2 = 4 Ω. Az áramforrás egy akkumulátor, melynek elmotoros ereje 6 V, (belső ellenállása nincs). Zárjuk a K kapcsolót, ezután az R3 ellenálláson 1, 5 A erősségű áram halad át. A) Mekkora az R3 ellenállás értéke?

Az ábra: R1 ellenállás mellett van K kapcsoló, vele párhuzamosan kapcsolva R2 ellenállás, ami egy feszültségforrással van párhuzamosan kapcsolva, de oldalt, függőleges elhelyezésben van R3 ellenállás (még R2 előtt) b) Mekkora áram halad át a zárt K kapcsolón? C) Hány százalékkal változik meg az akkumulátor teljesítménye, ha a K kapcsolót kinyitjuk?

Legjobb válasz: Na ez így zavaros! rajzold le és töltsd fel a képtárra. (nem világos pl, hogy hol az R1 másik "lába")

Na ez így zavaros! rajzold le és töltsd fel a képtárra. (nem világos pl, hogy hol az R1 másik "lába")
A kérdező hozzászólása: http://keptarhely.eu/view.php?file=20120321v00a9hik8.bmp hát így néz ki:)
A kérdező hozzászólása: nagyon-nagyon szépen köszönöm!!!

Olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy egy 40 wattos elektromos gitárerősítőt rátudok e kötni marshall hangládára hogy az szóljon is, valamint mekkora hangja lesz? Amekkora az erősítő ereje vagy amekkora a hangládáé?

Legjobb válasz: Rá tudsz kötni. A hangereje azonos lesz az erõsítõ által leadott teljesítménnyel, esetleg a láda akusztikája és hangzó felülete miatt erõteljesebbnek, dinamikusabbnak fogod hallani. Az ilyen esetekben figyelni kell az erõsítõ és a láda 'ohm' számára is.

Rá tudsz kötni. A hangereje azonos lesz az erõsítõ által leadott teljesítménnyel, esetleg a láda akusztikája és hangzó felülete miatt erõteljesebbnek, dinamikusabbnak fogod hallani. Az ilyen esetekben figyelni kell az erõsítõ és a láda 'ohm' számára is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!