Találatok a következő kifejezésre: Mekkora egy súlya (73 db)

Egy 2 hónapos babának aki 4kg fölötti súllyal született kb. mekkora a súlya nagyobb méretű ruhát vegyek e neki pl.3-6 hónapig méretet vagy jó a 0-3 hónapig méret (Tesco) és strandra lehet e vinni ekkora gyereket-nem vízbe persze?

Legjobb válasz: Nekem 4 kg feletti súllyal született a lányom, alapból a 62-es ruhákkal kezdtünk. Viszont az ilyen nagy babák nem híznak olyan tempóban mint a kisebb súllyal született babák. Én a helyedben biztos a nagyobb ruhákat venném. Gondolom az elsõ idõre elvannak látva most rendesen mindennel, de hamar kinövik, akkor viszont jól jön, hogy nem kell venni. Én azt mondom lehet vinni egy ekkora gyereket strandra, aztán lehet a többségnek más a véleménye.

Nekem 4 kg feletti súllyal született a lányom, alapból a 62-es ruhákkal kezdtünk. Viszont az ilyen nagy babák nem híznak olyan tempóban mint a kisebb súllyal született babák. Én a helyedben biztos a nagyobb ruhákat venném. Gondolom az elsõ idõre elvannak látva most rendesen mindennel, de hamar kinövik, akkor viszont jól jön, hogy nem kell venni. Én azt mondom lehet vinni egy ekkora gyereket strandra, aztán lehet a többségnek más a véleménye.
én biztos nagyobb ruhát vennék neki, mert így tuti hogy jó lesz. A strandra le lehet vinni. vízbe csak a lábát lógattam bele.
F=m(g-a) ha lefelé és gyorsul vagy felfelé és lassul F=m(g+a) ha lefelé és lassul vagy felfelé és gyorsul
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)


Mekkora a súlya a földön a 80 kg tömegű testnek? Egy álló, 50 kg tömegű tárgyra 200 N nagyságú gyorsító erő hat. Mekkora lesz a gyorsulása?

Legjobb válasz: Tisztelt bongolo! Nagyon köszönöm a segítséget, a 9.es lányom fizika pótvizygályához készülünk fel, de mivel én, az Apja már "verem" az 50. évemet, egy kicsit kiestem a gyakorlatból! :) Mégegyszer, köszönöm!!

A kérdező hozzászólása: Tisztelt bongolo! Nagyon köszönöm a segítséget, a 9.es lányom fizika pótvizygályához készülünk fel, de mivel én, az Apja már "verem" az 50. évemet, egy kicsit kiestem a gyakorlatból! :) Mégegyszer, köszönöm!!

Mekkora egy kifejlett (3 éves) beagle normál súlya? (kan)

Legjobb válasz: "Jellemzõ súlya, mely erõsen függ a magasságától és a nemétõl is 10-18kg között van" Forrás:wikipédia

"Jellemzõ súlya, mely erõsen függ a magasságától és a nemétõl is 10-18kg között van" Forrás:wikipédia
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Mekkora a súlya egy átlagos emberi székletnek?

Bocsi ha hülyén hangzik , de unatkozom és ki szeretném számolni hány kg-t sikerült gyártanom eddigi életem során :D

Legjobb válasz: Egyszer megméred egy átlagos csomagodat és az alapján kiszámolod.

Egyszer megméred egy átlagos csomagodat és az alapján kiszámolod.

Mekkora a súlya 4 hós babátoknak és hány cm? Miket tud csinálni, és hányszor alszik egy nap és mennyit?

Legjobb válasz: Igaz az enyém már 5 hónapos,de 4 hónaposan a méretei: 7950 gramm és 68 cm. Kezdetektõl fogva napi 3-4x 30-40 percet alszik.Este 1-2x ébred,de van amikor végigalussza.Csörgõt egyik kezébõl másikba tette/vette.Gagyog, visít, mosolyog stb. Fordulni mostanában kezdett,de már megyeget neki. Tiéd?

Igaz az enyém már 5 hónapos, de 4 hónaposan a méretei: 7950 gramm és 68 cm. Kezdetektõl fogva napi 3-4x 30-40 percet alszik.Este 1-2x ébred, de van amikor végigalussza.Csörgõt egyik kezébõl másikba tette/vette.Gagyog, visít, mosolyog stb. Fordulni mostanában kezdett, de már megyeget neki. Tiéd?
Nekem születéskor: 3580 gr és 53 centi Most két hét múlva lesz 4 hós: 6750 gr és 64 cm Õ is sokat mosolyog, kacag (néha szinte köhögõsen), nevet, akár önmagában, magától is. Állandóan fogni akar valamit, minden után nyúl, mindent megtapiz, a mi csak körülötte van, a szájába veszi õket, messzebbrõl is rám mosolyog (kb. két méter), figyeli a szoba másik sarkában vagy a plafonon lévõ fényeket, színeket, tárgyakat. Hátáról hasra fordult kb. 1 hete, vissza még nem megy neki. Ezenkívül a saját tengelye körül forog.
születéskor 3360 g és 49 cmvolt, 4, 5 hónaposan 6770 g és 65 cm.Most fél éves. Amiket csinált: gagyogott, hasra fordult, játszott egész nap, mind a két kezét használta, egyikbõl a másikba tette a játékot, sokat nevetett. Alvása: éjszaka 10-11 órát aludt, egyszer ébredt enni, de vissza is aludt. Nappal még általában aludt 3-szor, délelõtt 1/2 3/4 órát, ebéd után kb. 2 órát, aztán 5 óra felé egy fél órát.
61 cm és 6 kg, 2700 grammal és 46 cm-rel született kislány, forog, oldalra leginkább és hasról hátra tud fordulni. Nyúl a tárgyakért, szemmel követi õket, fog, tapogat, megérinti az arcom. Hangosan és sokat gõgicsél.
1. vagyok 4000 grammal és 54 cm-rel született.
Most már 5 hónapos lesz, kisfiú. 4 hónaposan 6720 gramm volt. Nagyon sokat mosolyog, sikongat, gõgicsél. Fejét biztosan tartja. Hasról hátra már átfordult, fordítva még nem. Játékot átteszik egyik kezébõl a másikba. Kúszni próbál. 3700 grammal született.
Úgy látszik az enyém vékony kukac az itteni babákhoz képest :) 66 cm és 6390 g volt a 4 hónapos oltáskor (most 4, 5 hós). Amúgy 3290 g-al és 50 centivel született. Este 9-tõl reggel 6-7-ig alszik és napközben is durmol még 3-szor vagy 4-szer, összesen kb még 3-4 órát (1 hosszú alvás kb 1, 5-2 óra, a többi rövid fél órás). 3 hónapos kora körül állandóan átfordult hasról hátra, nem lehetett hasra rakni, mert rögtön átvágta magát hátra, de az utóbbi 2-3 hétben annyira ritkán csinálja, hogy már kételkedem benne tudatosan csinálta-e egyáltalán. Hátról hasra nem fordult még, és nem igazán célravezetõ módszert választ, tekeredik ki és hídba nyomja fel magát a lábával, úgyhogy az még messze van. Hason fekve mindkét irányban elforog a saját tengelye körül, teljes 360 fokban, ha tõle jobbra vagy balra van játék vagy körbe akar nézni a szobában. Mintha kúszni próbálna, emeli a popsiját, a lábaival kúszó/toló mozgást csinál, de 10 perc alatt vagy tök egy helyben marad vagy hátrafelé tolatni sikerül csak :) . Hiába mondom neki, hogy inkább forogni kéne tán elõször... :D Háton nyúl minden irányba, felveszi a karnyújtásnyira fekvõ játékot, átteszi a másik kezébe, stb, de hason csak kapirgál inkább a tárgyak felé :) Rengeteg hangot ad ki, van, hogy napokig berreg, aztán napokig cuppantgat, van, hogy egész nap énekelget, vagy "csak" dumál, sikongat, mikor mi a sláger nála :) . Aztán pár napig meg csönd van. Vicces orrhangon hangosan nevet, de annyira, hogy félrenyeli a nyálát és aztán köhögésbe fullad az egész :) Amúgy inkább komolyan szemlélõdõ és tanulmányozó, nem az a folyamatosan mosolygós baba, produkálni kell neki, hogy vigyorogjon. A te babád?
Születési:3450g 57cm, most:6550g 65cm(az elején nekem egy kicsit lemaradt a súlygyarapodásban) Tápszeres. Az egész éjszakát végig alussza, nappal összesen 2-3 órát alszik. 3-4 óránként eszik 150ml-t (most fogom emelni az adagot). Játszik, hangokat utánoz(kedvence a "búúú") és megtanítottam puszit küldeni. Sajnos a fejét még nem tartja biztosan, mert hipotóniás a nyaka. Most vasárnap fordult át hasra, de a kezét nem tudta maga alól kihúzni. :) Remélem nagyjából mindent. :) leírtam.
A kérdező hozzászólása: És kinek mekkora volt a babája mikor meg született?
4 hónapos kisfiam 60 cm és 6800 gr. Ügyesen felkönyököl, nézelõdik, a tárgyakat megfogja, rögtön a szájába is veszi õket. Hátáról a hasára megfordul, de vissza még nem, gagyog, magyaráz, mosolyog és kacag sokat, és nagyon-nagyon szereti ha foglalkozunk vele, illetve ha csak vele foglalkozunk a testvérével. Napi 4 alkalommal alszik fél órát, éjjel vagy végaglussza az éjaszakát, vagy 2-szer kel, frontföggõ, szépen szopizik, mást még nem kap.
4 honapos kislany. 6, 5 kilo, 63 centi. Forog, probal kuszni, sikongat. Ejjel 1-2x kel, nappal 3 x alszik 20-40 perceket. minden megfog, nyul a dolgok utan, odakukackodik, ha valamit el akar erni.
csak az alvás részhez szólnék hozzá: lányom 2 hónapos kora óta nem alszik kifejezetten nap közben, elég kis alvásigényû a lelkem. Kajcsi elõtt és után alszik mindig 1 fél órát és ennyi. Nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog, állandóan mosolygós baba. Én viszont marha fáradt :)

Mekkora egy 6 honapos rottweiler szuka kutya sulya. MInden oltast megkapott. Vidam. Jatekos. Szep szorzetu. Lemertem a kutyat 13kg es 38cm. Szerintetek nem keves ez egy ilyen nagytestu kutyahoz kepest?

Legjobb válasz: Hát lelkem téged elég rendesen megvezettek... Hacsak ki nem találták a törpe rotit:) Viccet félretéve. A kutyád nagyon kicsi,nekem a 10hetes dog kölykök ekkorák. Nem tudom hol tettél szert a kutyára,de ha vetted nagyon átvertek.

Hát lelkem téged elég rendesen megvezettek... Hacsak ki nem találták a törpe rotit:) Viccet félretéve. A kutyád nagyon kicsi, nekem a 10hetes dog kölykök ekkorák. Nem tudom hol tettél szert a kutyára, de ha vetted nagyon átvertek.
Felnõtt kutya: Marmagassága: A kanok marmagassága 61-68 cm, a szukáké 56-63 cm. Testtömege: A szukák tömege kb. 42 kg, a kanoké 50 kg. Azért a tieddel összehasonlítva nagy a különbség. Van törzskönyve a tiednek is?
15-20kg körüli
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat. az anya torzskonyvezet fajtiszta roti.es az apa is, akkor nem ertem hogy mi a gond.feregtelenitettem.enni rendesen kap.2x naponta. ha van valami otletetek irjatok meg hoigy mi lehet a gond
Nos, a kutya súlya mérettõl is függ és kevésbé baj, ha a nagytestû (bár a rotti csak közepes) kutyák lassan növekednek, tehát nem kell kilóra menni. Egyéves korára éri el kb. a kifejlett méretet (magasság, de a tömörséget még nem), táplálás tekintetében én azt figyelem, hogy a bordái enyhén kirajzolódjanak, vagy legalábbis télen se legyen tiszta háj és az oldala határozottan legyen keskenyebb a hasi részen, mint a mellkasin. 8-10 hetesen kb. 8 kg volt az én kanom, szerintem félévesen úgy 30-40, de ekkor már 60+ marmagassággal, ami most (14hó) 68 cm körül van, kb. 50 kg testtömeg mellett. Nézz utána, hogy mivel eteted, mert picinek tûnik, nehogy az élelem _minõségén_ (nem mennyiség!) bukjon a fejlõdése. Természetesen a hízás nem eredmény, az arányos testalkat inkább. Ha meg kicsi marad, nagy dolog, nyilván nem tenyésztésre szántad, sokkal lényegesebb, hogy egészséges, jó eb váljon belõle a nevelése során.
A kérdező hozzászólása: A válasz megírásának idõpontja: tegnap 10:48 Koszonom a hozzaszolasodatt.a kutya igy jol nez ki ahogyan van, , kirajzolodnak a bordai nem sovany es nem is kover.csak az idejehez kicsi.Tappal etetem lehet az zsirszegeny vagy nem tul taplalo. Ami miatt nem nohetettt jol a kiskutya hogy kiskoraban kb 8hetesig ahonnan elhoztam rosszul volt tartva naponta egyszer kapott.Mostmar raaltam vitaminokkal, es ennivalot is kap rendszeresen.hatha javulni fog az allapota. Megyegyszer koszonom a valaszod!
Az én szuka Rottweilerem most 11 hónapos, és most 60 cm a marmagassága. Ha rosszul tartották elõzõ helyen, akkor lehet onnan jön a megsülés. De az is elképzelhetõ, hogy meg fog indulni a növekedése :) Az enyém is megállt egy idõre a növésben, aztán mire észbe kaptam, már akkora lett, mint a felnõtt Német juhász kanom :) A dog kölykök szerintem nem a legjobb hasonlat, mivel azok sokkal nagyobbra nõnek meg a Rottweilernél. De ha gondolod nézesd meg állatorvossal, hogy nincs-e valamilyen rendellenessége :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!