Találatok a következő kifejezésre: Mekkora egy súlyú (19 db)

Mekkora egy mini yorki, egy közepes yorki és egy nagy yorki mekkora súlyúak? Mekkora a marmagasságuk?

milyen természetű???

Legjobb válasz: Az ausztrál (Silky) és a Yorkie nem ugyanaz. A Silky a Yorkie és az Ausztrál terrier leszármazottja.

Az ausztrál (Silky) és a Yorkie nem ugyanaz. A Silky a Yorkie és az Ausztrál terrier leszármazottja.
A yorkinak egy mérete van.
egyfajta yorkshire terrier van
Nincs mini yorki. Sima yorki van, ami kb 3 kg. A szaporítók idegroncs beteg kutyáira aggatták a mini jelzõt, mert betegesen kicsik. A természete egyértelmûen terrier. Kissé makacs, pörgõs kutya. http://www.kutya-tar.hu/fajtak/yorkshire-terrier
Egy méret van a yorkshire terriereknél. Vannak fajták, ahol többféle méretet tenyésztenek (uszkár, schnauzer, spicc, stb) de a yorki nem ilyen. Más kérdés az, hogy a legalja szaporítók a legkevésbé sem foglalkoznak vele, hogy az abnormálisan kicsi, vagy már-már nevetségesen nagy yorkikat szaporítják össze-vissza. De ezt nem tenyésztésnek hívják. Üdv, egy 5.5 kg-os mentett yorki gazdája...
A mini és a közép yorki a besült yorki...
Az sem mindegy, hogy milyen típusú a yorki könyv szerint: yorkshire terrier fajtastandardja szerint nem haladhatja meg az 3, 1 kg-ot. Viszont az Ausztrál selyemszõrû terrier fajtastandardja szerint 3, 5 - 4, 5 kg a kívánatos súly.
Azt meg senki nem mondta, hogy nincs közük egymáshoz, mert van: de az csak a küllemük!
Rendben legyen neked egy színû és legyél vele boldog!!!
http://www.22dog.com/breeds/Australian-Silky-Terrier.html http://www.22dog.com/breeds/Yorkshire-Terrier.html Na, látod? 2 külön fajta, ha másról nem sikerül, az orrukról könnyen meg lehet különböztetni.
Igen így már értem sajnálom én voltam a bunkó igazad van így tényleg más.
Tényleg sajnálom, megnéztem a könyvet és találtam benne róluk kicsi képet és így tényleg más. Bocsánatot kérek mindenkitõl akit megbántottam.
Semmi baj :) én nem haragszom. Tudom, néha kicsit én is átmegyek bunkóba az indulatoktól. De legalább nem volt hasztalan a vitánk. ;)
A yorki az egy fajta! Nincs töb fajtája, sõt, a másikat másra is tenyésztették ki! És: még a nevük is más! Olyan nincs, hogy a yorkik vannak benne, mivel csak egy yorki van, és a yorki csak egy színû lehet!
16/16 bakker te gondolkozzál csak Yorkshire terrierek vannak benne!Akkor, hogy a pi..ba ne lenne ugyan az!!!Ugyan azt a fajtát tenyészhették Nagy-Britanniában és Ausztráliában is alapból patkány fogásra keresztezték ezt a fajtát Nagy-Britanniában amit viszont ölebként tenyésztettek Ausztráliában. Tök ugyanaz a két kutya csak más a színûk. Szerinted csak egy országban tenyészhetnek és keresztezhetnek kutyát?Lehet szerinted a könyv szart se ér, de nekem ne akard bedumálni, hogy ami csak yorkikról szól és két fajtát említ annak nincs semmi köze a fajtának, mert akkor te vagy a sötét!!!
Az a könyv, az nem ér semmit, nekem meg van 3 fajtáról a könyv, mindegyikbe ugyanaz van írva, annyi, hogy a standard az adott fájtáél De etetéshez, neveléshez, utazáshoz kb ugyanaz, pár mondat van csak átformálva. És hogy lenne ugyanaz a fajta, mikor az egyik Nagy Britanniából, a másik meg Ausztrálíából származik? GOndolkozz már egy kicsit kérlek!
itt egy link a könyvrõl:http://www.olcsobbat.hu/konyvek/yorkshire_terrier_gazdikepzo.. ott úgy van leírva, ahogy ki írtam. Az angolt meg azért írtam, mert nem értem, hogy minek kell felvágni ezt azok az emberek csinálják akik érzik, hogy talán még sincs igazuk és ezzel próbálnak elõnybe kerülni.
Vedd meg a könyvet, ha nem hiszel nekem és ennyi!!!!
Ja, és arról, h nem beszélsz angolul ne én tegyek már...
Nem értem, itt is két KÜLÖNBÖZÕ kutyáról beszél a könyv, mire te belekverted a harmadikat, a Silky-t. Van a yorkshire terrier: FCI 86 http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=4878 Van az ausztrál terrier: FCI 8 http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=4794 És a Silky (ausztrál selyemszõrû terrier): FCI 236 http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=4800
The Silky Terrier was created in the late 1800s by crossing the Yorkshire Terrier with the Australian Terrier. The goal was to improve the coat color of the blue and tan colored Australian Terriers. The Australian Terrier and the Silky Terrier were the same breed for many years until they were eventually recognized as two different types and separated into two different breeds. During World War II American servicemen brought some of these Silky Terriers home with them. The breed was recognized by the AKC in 1959 and its standard was established in 1962 and later updated in 1967. The Silky Terrier has always been primarily a companion dog, but this swift little dog is very good at catching rodents.
Little Red én hiszek neked, de ahogy már írtam ki mondott yorkshire terrrier-rõl szóló könyvbõl néztem és ott így írták.
:) akkor jó

Mekkora egy normál súlyú lány combjának kerülete?

Kiváncsi vagyok hogy egy normál súlyú lány combjának kerülete mekkora, ott, ahol a legvastagabb. Én is lány vagyok és szerintem nekem vastag a combom, ezért érdekel mekkora egy normál méret.

Legjobb válasz: Az a magassagtol is fugg.

Az a magassagtol is fugg.
Én VISZONYLAG magas vagyok, 170 cm 55-60kg körül.A csípõm kimondottan széles...és a combom is elég nagynak látszik, mert sokat sportoltam. Nekem 53 cm a kerülete... Rem. h tudtam segíteni:)

Egy 0, 5 (köbcm) térfogatú 39 000N súlyú vastömböt a víz alatt tartunk. A) mekkora a vastömb által kiszorított víz térfogata? B) mekkora súlyú vizet szorít ki a vtömb? c) mekkora felhjtóerő hat rá? D) mekkora erővel kell a víz alatt tartani a vtömböt?

Legjobb válasz: A: A vastömb a térfogatával megegyezõ térfogatú vizet szorít ki. B: A kiszorított víz térfogatát meg kell szorozni, a víz sûrûségével(hõmérséklet függõ megközelítõleg 1000Kg/m^3 = 1g/cm^3). Így megkapjuk a víz tömegét. A víz tömegét meg kell szorozni rá ható nehézségi erõvel(Magyarországon 9,81Kg*(m/s^2)). Így megkapjuk a tömb által kiszorított víz súlyát. C:A felhajtóerõ egyenlõ nagyságú a test által kiszorított folyadék súlyával. D: A felhajtóerõt ki kell vonni a tömb súlyából. Megjegyzés: A feladatba köbcentimétert írtál. Az valószínûleg elírás, és köbméter akart lenni. Mivel úgy már stimmel a hozzá tartozó súly érték.

A: A vastömb a térfogatával megegyezõ térfogatú vizet szorít ki. B: A kiszorított víz térfogatát meg kell szorozni, a víz sûrûségével(hõmérséklet függõ megközelítõleg 1000Kg/m^3 = 1g/cm^3). Így megkapjuk a víz tömegét. A víz tömegét meg kell szorozni rá ható nehézségi erõvel(Magyarországon 9, 81Kg*(m/s^2)). Így megkapjuk a tömb által kiszorított víz súlyát. C:A felhajtóerõ egyenlõ nagyságú a test által kiszorított folyadék súlyával. D: A felhajtóerõt ki kell vonni a tömb súlyából. Megjegyzés: A feladatba köbcentimétert írtál. Az valószínûleg elírás, és köbméter akart lenni. Mivel úgy már stimmel a hozzá tartozó súly érték.


Honnan tudod, hogy nem a gyári van benne? Illetve, hogy amaitt nem húz? Normális boltban egyébként meg tudják mondani, hogy milyen kell.
A kérdező hozzászólása: az eladó is mondta hogy kicseréltette "mert túl gyors volt neki" csak elfelejtettem megkérdezni h mekkora volt benne, és mivel õsszel vettem már nincs meg a száma, és normális boltba is kérdeztem de csak ugy tudják megmondani ha látják az meg macerás...

Tudnátok segíteni egy fizika feladatban? 900 N súlyú terhet két ember visz 3 m hosszú, 300 N súlyú rúdon. A teher a rúd végétől 2-m távolságra van. Mekkora erők nyomják az emberek vállait?

Legjobb válasz: Hol vanak az emberek? Mertha ugy számolkok hogy a két végén a kor a túd sujábol 150 150N jut rájuk a teher meg az egyik emberen 600 N a másikra meg 300 N igy az egyikét 750N a másikát 450N õszesen 1200N erõ nyoja a válikat.

Hol vanak az emberek? Mertha ugy számolkok hogy a két végén a kor a túd sujábol 150 150N jut rájuk a teher meg az egyik emberen 600 N a másikra meg 300 N igy az egyikét 750N a másikát 450N õszesen 1200N erõ nyoja a válikat.

Egy satuba 74 newton súlyú tégla alakú testet fogunk. A satupofák 194 newton nagyságú vízszintes erővel nyomják a testet. Az érintkező felületek között 0.4 a súrlódási tényező. Minimálisan mekkora erővel (N-ban) lehet a testet felfelé kihúzni?

Legjobb válasz: Szia! A test sulya 74N. A surlodasi ero pedig Fs=0.4*194N Fs=77.6N, mert a surlodasi ero egyenlo a nyomoero es a surlodasi egyutthato szorzataval. Mivel felfele kell huznunk, ezert a test sulyat, es a surlodasi erot is le kell gyozni, azaz ossze kell adni a ket erot: Fhuzo=74+77.6=151.6N erovel kell huzni. Mi lenne ha a kerdes ugy szolna, hogy lefele mekkora erovel kell huzni? Ekkor a surlodasi erobol kell levonni a test sulyat: Fhuzo77.6-74=3.6N

Szia! A test sulya 74N. A surlodasi ero pedig Fs=0.4*194N Fs=77.6N, mert a surlodasi ero egyenlo a nyomoero es a surlodasi egyutthato szorzataval. Mivel felfele kell huznunk, ezert a test sulyat, es a surlodasi erot is le kell gyozni, azaz ossze kell adni a ket erot: Fhuzo=74+77.6=151.6N erovel kell huzni. Mi lenne ha a kerdes ugy szolna, hogy lefele mekkora erovel kell huzni? Ekkor a surlodasi erobol kell levonni a test sulyat: Fhuzo77.6-74=3.6N

Mekkora a lassulás? Ez hány g-nek felel meg? Mekkora erőhatást érez egy 75 kg súlyú utas az ütközés során? Hány kg-nak érzi magát?

Egy autó 64 km/h sebességgel frontálisan falnak ütközik. Sebessége 70 ms alatt csökken nullára.

Legjobb válasz: a=v/t=64/(3,6*0,07)=253,968 m/s^2 (skalárisan) F=m*a=75*253,968=19047,619 N G=19047,619/(75*9,81)=25,889 Öt perce gondolkodom hogy reálisak lehetnek-e ezek az értékek, de nem találom benne a hibát, amennyiben van.

a=v/t=64/(3, 6*0, 07)=253, 968 m/s^2 (skalárisan) F=m*a=75*253, 968=19047, 619 N G=19047, 619/(75*9, 81)=25, 889 Öt perce gondolkodom hogy reálisak lehetnek-e ezek az értékek, de nem találom benne a hibát, amennyiben van.
És ekkor a delikvens: m'=19047, 619/9, 81=1941, 653 kg-nak érzi magát. Igen, nekem is soknak tûnik...
(Az önkéntes fiatalembereken elvégzett vizsgálat eredménye: 270 km/h kezdeti sebességrõl 0, 23 s alatt 10 m-en lefékezve a 490 g/s lassulásváltozással fellépõ maximális 46 g csúcslassulás még komolyabb sérülések nélkül túlélhetõ. (46 g lassulás egy 85 kg tömegû ember esetében közel 4 tonna erõterhelést jelent!) A csimpánzok 100g körüli fékezési lassulásnál belsõ agykárosodásokat szenvedtek.) http://www.autokut.hu/au_vps_babu.htm

Melyik méretet kell megvenni egy újszülöttnek a pelenkából? Mindenhol azt olvasom, hogy az 1-es méret a kezdő, de egy átlagos súlyú gyereknél mekkora lesz a megfelelő? Annyira lógna rajta a kettes?

Legjobb válasz: lógna, az én kisfiam 3620 grammal született és teljesen jó volt rá az 1.-es méret,a 2.es nagy volt. már 1 hónapos épp holnap és már 4260 gramm és most is teljesen jó az 1-es méret. látni fogod ha kicsi már rá.

lógna, az én kisfiam 3620 grammal született és teljesen jó volt rá az 1.-es méret, a 2.es nagy volt. már 1 hónapos épp holnap és már 4260 gramm és most is teljesen jó az 1-es méret. látni fogod ha kicsi már rá.
Bizony annyira. Elsö lányom 3910 grammal született és kb 2-3 hetet 1-t hordott. második lányom 3400grammal született és még az egyes is lógott rajta rendesen, nála kb 1 hósan cseréltünk kettesre.
Az én lányomra, aki 4150 g-mal született már jó lett volna a 2-es, az 1-est csak a kórházban használtuk, már ott mondták, hogy vegyünk neki nagyobbat, kényelmesebb lesz. Úgyhogy ki is kellett belõle dobni... De nyilván õ nagy baba, az átlagosról nyilatkozni nem tudok...
Ha nagyot veszel, kifolyik majd a pisi kaki!
Ha ragaszkodsz az egyeshez, akkor vegyél egy kisebb csomagot. Én rögtön kettes pine pelust vettem, mert nagy volt a kislányom születéskor. Meg fogod tapasztalni, hogy melyik kell, én nem bántam meg, hogy nem vettem egyest.
Szerintem vegyél 1 csomag 1-est és 1 vagy 2 csomag kettest (egyelõre). A kórházi csomagban nekünk volt egy 4-5 darabos 1-es pelus, azt ráadod, ha látod, hogy jó, használod az egyest, ha kicsinek találod, kezdheted a kettessel. Ha megmarad az egyes csomag eladhatod, elajándékozhatod.
Szia! Én is bajban voltam mert nagyon eltérõek a vélemények. Én nagy babára számítok így 1-esbõl csak 1 csomaggal fogok venni, 2-esbõl már vettem kettõ csomit mert 1et fizet 2t kap akció volt a Metroban Pampers pelusra. 24hkm
Én a kislányomnál 3, vagy 4 csomag 78 db-os 1-est használtam el. 3100 gr-al született.
Az én lányom 1 hónap alatt több, mint 200 pelust használt el az elején! ÉS 1 hónap alatt nem nagyon híznak 1kg-nál többet. Tehát, ha 4 kilóval is születik a babád, akkor is el fog fogyni az a 78db :)
6-os vagyok! Egy nap 5-6 pelenkát használtunk, de volt hogy 7-et is mert egyfolytában kakilt, akárhogy számolom egyenlõre annyi elég is lesz, aztán utána már látjátok hogy kell-e még az a méret.
A kérdező hozzászólása: 78 db pelusa lesz a kis szarosnak.
igen mindenképp 1-est vegyél, de ha lehet ne tárolj be belõle. 1-2 hétig biztos 1 -est fog hordani. Az enyém 3 kilóval született 2-3 hétig használtunk 1-est, aztán vennem kellett 2 -est.
A kérdező hozzászólása: 78 db van egy csomagba. Azért az elsõ héten fogy rendesen. Ha az egyeset megveszem, talán sok nem maradna benn..Tegyük fel ha 4 kg-val születik, akkor még egy pár napig azért gondolom ráfér az egyes.
A Fiam 3880grammal született, de 3hétig az 1-est pelust hordtuk. Most 2, 5 hós múlt, 6kiló, de a 2-es bõven jó még rá. Én is vettem neki 3-ast, hogy tuti jó lesz már, hát szegényemnek a hónaljáig ér :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!