Találatok a következő kifejezésre: Mekkora egy hetes (66 db)

Mekkora egy 4-5 hetes terhességnél a méh mérete?

azt hiszem az átlag 6-8 cm..

Legjobb válasz: Ezt nem tudom, soha nem mérték. Viszont 4 hetesen látszik már egy apró petezsák. 5 hetesen meg pláne :-)

Ezt nem tudom, soha nem mérték. Viszont 4 hetesen látszik már egy apró petezsák. 5 hetesen meg pláne :-)
Állítólag akkora mint az összeszorított ököl. Sokszor az orvosok külsõ vizsgálattal meg tudják mondani, hogy várandós-e az anyuka. A méh megnagyobbodik, ezt tapintással meg tudják állapítani!
A kérdező hozzászólása: esetleg vki számadatot is tud mondani?
Fél órája keresem neked a választ, mert én pár hete olvastam errõl itt a gyakorikérdéseken. Várj még egy kicsit, és meg is találom, remélem!
A 101.oldalig végigböngésztem Neked, és sajnos nem találtam, már káprázik a szemem, úgyhogy mára abbahagyom, ne haragudj! Minden jót Neked! 8 heteske
A kérdező hozzászólása: köszi!!nagyon kitartó vagy!!! fõleg uh adatikra lettem volna kíváncsi..azt hittem majd többen írnak tapasztalatokat!

Kb. mekkora egy 8 hetes westie kutyus? Én nem voltam a tenyésztőnél, majd csak akkor látom ha hazahozták. Ha ruhácskát vennék előre (ő egy hét múlva érkezik) kb. mekkorát?

Legjobb válasz: Miért nem hívod fel a tenyésztõt és kérdezed meg? Örülni fog, hogy már készülsz a kutyus érkezésére. Biztosan le is méri, hogy mekkora ruha kell.

Miért nem hívod fel a tenyésztõt és kérdezed meg? Örülni fog, hogy már készülsz a kutyus érkezésére. Biztosan le is méri, hogy mekkora ruha kell.
óó nagyon kicsi lesz mint egy csivava hehe :D
A kérdező hozzászólása: :) Lehet felhívom, igazad van! Amit néztünk ruhácskát 20 cm hosszú a hátán, ez kicsi?
az kicsi lesz minimum vegyél 25 cm-est :D
Inkább a haskörfogatát mérném le. A háta hossza a fazontól is függhet. De a hasán körbe kell érnie.

Milyen, mekkora egy hat hetes golden retriever? Fontos dolgok a fajtával kapcsolatban?

Mire érdemes figyelni egy ilyen kicsi kutyánál, ha elhozzuk egy új helyre? Nem tenyészt?t?l vesszük, hanem egy családtól, szaporítótól. Mit vegyünk meg neki. Van nálunk egy német juhász szuka keverék aki nagyon pajkos, nem fogja bántani? Vannak még nálunk lovak is...illetve macskák. Van amire különösen vigyázni kell ennél a fajtánál? Minden érdekel a témával kapcsolatba.

Legjobb válasz: 6 hetesen még az anyja mellett lenne a helye... -.-' egyébként azon kívül, hogy kölyöktáp kell neki, nem sokban különbözik alap igényeiben a németjuhásztól, vagyis: póráz, nyakörv, bolhanyakörv, 3 féle tál (víz, száraz és nedve táp) játékok, és figyelem-tanítás, és rendszeres állatorvosi ellenõrzés... ezen kívül még a szõrápoláshoz kutyafésû kell majd neki, mert a golden hosszúszõrû jah és a lovakhoz ne tudjon egyedül odamenni!

6 hetesen még az anyja mellett lenne a helye... -.-' egyébként azon kívül, hogy kölyöktáp kell neki, nem sokban különbözik alap igényeiben a németjuhásztól, vagyis: póráz, nyakörv, bolhanyakörv, 3 féle tál (víz, száraz és nedve táp) játékok, és figyelem-tanítás, és rendszeres állatorvosi ellenõrzés... ezen kívül még a szõrápoláshoz kutyafésû kell majd neki, mert a golden hosszúszõrû jah és a lovakhoz ne tudjon egyedül odamenni!
A kérdező hozzászólása: Hát annyira hihetetlen amiket írtok. Elvoltunk megnéztük a szülõk tökéletesek, gyönyörûek, barátságosak. A kiskutya kedves és játékos, és már most imádja a másik kutyának, szóval jól lesz szocializálva. Korcsok? Nem kellene annak kutya aki ilyet mondd! Nem goldis a feje? Ugyan már...ennyibõl leszûrni. Az udvar? Miért mert van más háziállat? Nekünk is ilyen az udvarunk? És? Jesszusom mibõl nem vontok le dolgokat..Valakinak van otthon tyúkja és máris betegek a kutyáik. A kutyus tesói amerikába lettek elvíve, szóval...
amúgy meg nézd meg a házat, meg azt a lábat, no comment
tk nélkül nem fajtatiszták...amúgy sem néznek ki annak, szaporított kis korcsok...a kötelezõ chip hol van? hány oltásuk van meg? látom nem értetted meg az olcsokutya.info-t ...szomorú
A kérdező hozzászólása: Õk azok!
A kérdező hozzászólása: http://www.expressz.hu/pictureGallery.do?rid=1&cid=1243&aid=..
A kérdező hozzászólása: Elolvastam és értem én...amúgy most kaptam mailt , már 7 hetesek, de nekem nem az a lényeg, hogy fajtiszta legyen, hanem hogy aranyos szép, stb... Az elsõ oltást megkapta, 3x féregtelenítették, ha megyünk a többi oltásért, akkor úgyis megnézi az állatorvos..
tenyésztõ nem ad 6 hetes kölyköt senkinek, mert pont a legfontosabb szocializációs életszakasz marad ki neki + olvasd el a linket és megérted, miért gond a SZINTE ingyen kutya...
A kérdező hozzászólása: A legtöbb kutyát 6 hetesen választják le... nekünk is attól(6 hetes kortól) kezdve voltak kutyáink... Nem értem mi a gond azzal, ha valakitõl szinte ajándékba kapunk kutyát, inkább üsse agyon, mintsem elhozzuk? Lettek neki kiskutyái és neki nem kell ennyi neki . A kutya gyönyörû, önállóan eszik stb. A lónál meg vagy ajtó, azzal szerintem nem lesz gond.
6 hetesen ne hozzátok el, sõt attól, aki 6 hetesen odaadja, attól pláne nem...szaporítótól ugyanis nem veszünk kutyát http://olcsokutya.info/
A kérdező hozzászólása: Hány oltásuk van meg? Most viszem õt, mivel még kicsi...


Mekkora egy 8 hetes kecske, és lehet szállítani személy autóval még ölben?

Legjobb válasz: 8 hetesen 10 kilós körüliek, nálam 9-11 kilósok két hónaposan. Hát már mocorognak, ugrándoznak, így macerásabb kicsit az ölben vitel. Ha rövid az út elviselhetõ de órákig nem fog ott maradni. Ha ismerõsnek van kutyaszállító ketrece na abba belefér még, abban jobb lenne.

8 hetesen 10 kilós körüliek, nálam 9-11 kilósok két hónaposan. Hát már mocorognak, ugrándoznak, így macerásabb kicsit az ölben vitel. Ha rövid az út elviselhetõ de órákig nem fog ott maradni. Ha ismerõsnek van kutyaszállító ketrece na abba belefér még, abban jobb lenne.
Kb spániel méretû, talán picit magasabb. Ölben nem nagyon marad meg, de anyósülés elõtt a lábadnál simán.

Anyukák! Mekkora egy újszülött talpa kb? Ma voltam uh-n és azt mondta a hölgy h nagy a baba lába.7 cm és most vagyok 34 hetes.

Köszi annak aki ír!:)

Legjobb válasz: Nekem 9 cm rémlik. Normális a 7 cm 34 hetesen.

Nekem 9 cm rémlik. Normális a 7 cm 34 hetesen.
A kérdező hozzászólása: akkor nem tudom h miért mért többször is h jól látja e?!:) köszi h írtál!
Nekunk 27 hetesen azt mondtak, hogy 5, 6 cm a talpa. Szerintem nem nagy a 7 cm.
Én úgy irigyellek benneteket, nekem nem mértek talpméretet soha UH-n.... Igaz, azóta már élõben méregethetem itthon... :)
A kérdező hozzászólása: szia kedves utolsó! én sima uh-n voltam és nem is kellett vna mérnie de azt mondta h ezt nem tudja szó nélkül hagyni..annyira szembetûnõ volt..mert h olyan nagy:) de akkor ezek szerint mégsem nagy..
A kérdező hozzászólása: jaa és kedves utolsó mekkorát mértél születéskor?:D
nekem a 3 hónapos babámnak 10 centi a talpa és már sokat nõtt, szóval ezek alapján a 7 cm elég sok valóban, de nem hiszem hogy ez probléma, nagyobb bajotok ne legyen :)

20 hetesen mekkora egy baba? BPD, THD, FEMUR?

Irnátok a tiétek mekkora?

Legjobb válasz: BDP:47mm THQ:46mm FL:34mm 20 hetesen ennyi volt, több adatok akkor nem tudtam.

BDP:47mm THQ:46mm FL:34mm 20 hetesen ennyi volt, több adatok akkor nem tudtam.
BPD:47mm HC:176mm AC:131mm FL:33mm Nekem ezek az adatok voltak 20 hetesen
Én 18 hetesen voltam, akkor ekkora volt a kislányom: bpd:4, 13cm, hc:14, 67cm, ac:13, 4cm, fl:2, 79cm
Szia! Pont tegnap voltam a 20. heti Uh-n, ezek az eredmények: BPD: 50mm AC: 160mm FL: 31mm HC: 188mm OFD: 63mm Súlybecslés: 403 gramm 20+2 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igazából azért voltam rá kíváncsi mert nekem a 19 heti uh-n voltak ilyen eredmények, és a nõdokim azt mondta, hogy egy kicsit nagyobb a korához képest, de ha kisebb lenne bisztos az lenne a bajom.Mindenkinek köszönöm, hogy válaszolt!Kellemes babavárást!

Mekkora egy 8 és fél hetes magzat?

Mert a dokim azt mondta 8 mm-es ,a könyveimben meg azt olvasom,hogy a 7.-ik hét végére 1,3 cm,a 8.-ik hét végére pedig 2,5 cm(eperszem nagyságú).Most akkor mekkora??

Legjobb válasz: Ez változó.Nekem 6hetesen volt2mm, 10 hetesen 34mm.Tehát a Te Picikéd vhogy a kettõ között lehet. Üdv:28heteske

Ez változó.Nekem 6hetesen volt2mm, 10 hetesen 34mm.Tehát a Te Picikéd vhogy a kettõ között lehet. Üdv:28heteske
babám 8, 5 hetesen 18 mm, de 10 napja csak 7 mm volt (8 és fél hetes kismami)
Nekem 8 hét 2 naposan volt 16, 7 mm. Ahogy olvasgatom ez is egyénfüggõ, bár én is bogarászom állandóan a többiekét, hogy legyen megközelítõleges adatom:-)
A kérdező hozzászólása: Hm.Rendben.Köszönöm a válaszokat :)
Sziasztok! Én most vagyok 8 és fél hetes terhes és nekem 25mm-es a baba.Teljesen egészséges, semmi baja.A szívhangja is tökéletes.Úgy olvastam mindenkinek más más méretû a babája.Kívánok minden kismamának jó egészséget!!! Sziasztok

Mekkora egy pocaklakó súlya 24 hetesen?

Legjobb válasz: 500 gr körül lehet és 25-30 cm. Mult héten voltam 4D uh és ezt mondták. 25. hetes kismama

500 gr körül lehet és 25-30 cm. Mult héten voltam 4D uh és ezt mondták. 25. hetes kismama
Szia! Szerintem azért nagyobb mint 500 g. Nekem 24 hetesen 1 naposan mondtak 921 g-ot / hozzá kell tennem, azt is mondták hogy nagy baba lesz és a méret alapján 25 hét 3 napos/

Mekkora egy 18 hetes magzat?

Most 11 hetes vagyok, és sajnos a doki nem tudott videót csinálni a babáról, mert épp elromlott a videója.

Legjobb válasz: A magzat a 17-20. hét között: kb.350g tömegû, és kb. 25 cm. A mozgásait ha elõször vagy terhes a 20. hét körül már érezni fogod. Ha többedszer vagy terhes akkor már a 18. héten. Én már látta élõben 18 hetes magzatot, igazi emberke, csak piciben. Nagyon aranyosak... Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen egész terhességed alatt, és legyetek nagyon boldogok együtt..

A magzat a 17-20. hét között: kb.350g tömegû, és kb. 25 cm. A mozgásait ha elõször vagy terhes a 20. hét körül már érezni fogod. Ha többedszer vagy terhes akkor már a 18. héten. Én már látta élõben 18 hetes magzatot, igazi emberke, csak piciben. Nagyon aranyosak... Kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen egész terhességed alatt, és legyetek nagyon boldogok együtt..
Szia. Èn most a 19.hetet töltöm holnap.Tegnap voltam dokinál, a babám 14cm hosszú a popo´játo´l a fejeíg.Az orvos azt mondja, ez jo´méret, norma´lis. szerintem a 24 cm kicsit sok egy 18 hetes terhesse´gnek. az én babám a 16.he´ten mozdult meg elözször érezhetöen.elsö baba.nagyon jó érzés.tegnap a babámnak szépen látszódott a talpacskája, mindd az 5 újjacska´jával, minden szerve, és testre´sze. gratula a babához.vigya´zz magatokra.
Ha sok a24 cm, akkor reklamálj Lampé Lászlónál, aki neves ember a szülészet terén. Õ írta a szülésznõk könyvét is ( sok közül az egyiket legalábbis). Mert én ezt onnan írtam.
holnap töltöm a 18ik hetet és nekem 14 cmes és azt mondta, normális méretekkel rendelkezik.a 24et én is sokallom
Sziasztok! Arról egyikõtök sem írt hogy melyik hosszúságát néztétek a babának!Mert az UH-n a CLR-t adják meg(fejbúbtól popsiig), de a legtöbb kismamáknak szóló könyvben a teljes hossz szerepel!Így magyarázható a nagy különbség , lehet mind a kettõtöknek igaza van!:-))) Remélem segítettem!
Szia. a következõ oldalon követheted hétrõl hétre a magzatod fejlõdését: http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl Sok szerencsét!
A méret ilyenkor m ég nagyon változó én a második babámat várom.Az átlag 12-13cm az ülõ magasság.Nekem az elsõ babám ennyi idõsen kisebb volt mint a második.Jelenleg 18 hhetes vagyok én is.van egy oldal ahol nagyon jó dolgokat lehet megtudni a fejlõdésrõl : http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=12&lan..

Sógornõmékhez délután megyünk látogatóba, egy hetes a kislányuk. Nem tudom mit mondjak a babának, nem nézhetem úgy mint egy kuka. Van ötletetek mit mondjak neki?

Legjobb válasz: a szokásosat,jaj de cuki,szép,stb ezen kívûl nem hiszem hogy nagyon beszélgetned kéne neki. ráadásul ebben a korban még fõleg alszanak.

a szokásosat, jaj de cuki, szép, stb ezen kívûl nem hiszem hogy nagyon beszélgetned kéne neki. ráadásul ebben a korban még fõleg alszanak.
Hívtak benneteket látogatóba? Egy hetes gyereket nem igazán illik még látogatni. Hogy mit mondjál neki? Neki semmit, csak mondd a szülõknek, hogy milyen aranyos, milyen pici...stb... Kérdezõ, te hány éves vagy?
Igaza van az egyik válaszolónak, iyen pici babát nem szoktak látogatni, függetlenül attól, hogy leendõ keresztgyerek vagy sem. A szülõknek is meg kell szokni az új helyzetet, ráadásul könnyen elkaphat a baba bármilyen betegséget, amit te esetleg észre sem veszel. Persze ha hívtak, az más. A kérdésedre válaszolva, az anyukával foglalkozz, nem kell beszélned a babához.
A férjed testvére nektek nem az egyik legközelebbi rokonotok? Az érdekes... de gondolom ha a te testvéredrõl lenne szó és a férjed nem érezné elég közelinek a dolgot, mindjárt itt háborognál... Hívás nélkül SEHOVA nem illik menni, de itt nem ez volt a kérdés.
A sógornõ nem a legközelebbi rokon. Egy hetes csecsemõt csak legfeljebb a nagyszülõk látogatnak, a sógornõ tulajdonképpen egy idegen ebben az esetben, még a testvér sem szokott menni. Épp elég a babának meg a mamának az apuka, meg esetleg a nagyszülõk segítsége.
nekem is fura, hogy egy hetes a pici és már fogadnak látogatót. akármilyen közeli rokonok is vagytok, még gyenge az immunrendszere, és pláne ebben a vacak idõben könnyen elkaphat valamit. no meg egy ennyi idõs picúrnak épp elég az anyukája meg az apukája, a többiek mind idegenek, akiket igen hamar soknak érezhet és nyûgös lesz. nagy antitalentum vagyok ha apróságokról van szó, de a barátnõm babájának csak azt mondogattam, h milyen édes pici lábacskája, kezecskéje van, vagy épp teljesen normális felnõtt nyelven meséltem neki az õt körülvevõ világról. igazából úgysem érti, de figyel a hangokra és ez szórakoztatja. bár õ már akkor 2.5 hónapos volt. nagyon jól viselte a gyûrõdést, simán hiszti nélkül elfogadta hogy a karomban van, és én dajkálom. :)
Nem én vagyok hibbant, hanem az aki kiír egy olyan kérdést, hogy mit mondjon egy egy hetes babának! Egyébként szerinted miért vagyok hibbant? Azért mert szerintem nem illik látogatni egy egy hetes csecsemõt, különösen, hogy azt sem tudod, hogy minek is mész oda? Különben a párod a férjed?
A kérdező hozzászólása: Mi közöd hozzá???? Dilaj nõszemély!
Tehát nem is a férjed, akkor meg egyáltalán nem is vagy rokon. A dilaj nem tudom mit jelent. (de el tudom képzelni.)
A kérdező hozzászólása: Kopj le!!!!
hát pedig ne illik, hívás nélkül menni. a sógórnõ meg nem is a legközelebbi rokon.
"Hívtak benneteket látogatóba? Egy hetes gyereket nem igazán illik még látogatni." A sógornõjérõl van szó, tehát a legközelebbi családról (férj nõvére/húga)! Már hogy ne illene. Mikor a sógornõm szült már másnap hívott hogy menjünk be a kórházba egy órára, hiszen nyilván mi is kíváncsiak voltunk. A babának nem kell semmit mondani, ennyi idõsen még a nap 80%-át átalusszák kb. Mondd az anyukának hogy nagyon szép, aranyos baba, kérdezgesd inkább hogy hogy van õ (az anyuka), mégiscsak egy nehéz idõszakon van túl, hogy érzi magát, és ajánld fel a segítséged ha valamire szüksége lenne, kb. ennyi!
Bocs, ez a lányom volt, csak kimentem egy percre...
de ha még nem mondták, hogy mehettek akkor azért mégsem..! most még senki nem várja el hogy beszélgess vele. késõbb majd belejössz, mert ha a párod keresztlánya akkor úgyis többszõr találkozol vele. egy 6 hónapossal sem feltétlenül "beszélgetned" kell.hanem játszani.ölbe kapni, megcsikizni, kézbe hintáztatni. 1, 5-2 éves kortól már könnyebb, mert már õk is elkezdenek kommunikálni-és nagyon cuki dolgokat tudnak mondani
A kérdező hozzászólása: Illik meglátogatni a párom leendõ keresztlányát... Más emberek olyan jól tudnak a babához beszélni nekem meg nem jut eszembe semmi.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy én egy hat hónaposnak sem tudok mit mondani pedig azok már nem mindig alszanak.
Igen, kb. ennyit. Én se tudnék többet mondani, fõleg mert nem szeretem a gyerekeket, jópofiskodni meg nem igazán tudok.
Semmit.Egy ilyen kicsin csak gyönyörködni kell.Anyukát faggasd hogy hogy érzik magukat..ennyi.Azért mert ott egy baba attól ne érezd feszélyezve magad.Arról nem is beszélve, hogy valószínûleg aludni fog a kicsi..ilyen korban még rengeteget alszanak.
semmit úgysem érti amit mondasz és valszeg aludni fog :-) szal nyugodtam állhatsz süt kukán :-) dicsérd meg h milyen aranyos baba és ennyi ha lehet egy jó tanácsom akkor az anyukával foglalkozz kérdezd meg hogy van tudsz e esetleg segíteni valamiben szüksége van e valamire vihetsz neki komatálat :-) (süti üdcsi virág valami apró ajándék az anyukának/apának/babának)
Kérdezõ nagyon intelligens kommentjeid vannak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!