Találatok a következő kifejezésre: Mekkora egy Mekkora helyre van (12 db)

Mekkora egy tengerimalac? Mekkora helyre van szüksége? S milyenre?

egy tengerimalacot szeretnénk.de nem tudjuk jó döntés e hogyha veszünk egyet......kérjük jelentkezését a tengerimalac tulajdonosoknak!!!!!!

Legjobb válasz: Egy tengerimalac körübelûl akkora mint 3hörcsög.Nekem egy közepes méretû akváriumban volt,de sokszor kiengettem a szobában,hogy futkározzon és jól érezze magát.Tengerimalacból van hosszú szõrû és rövid szõrû is. Azt viszont tudnod kell,hogy ha zacsko csörgetést hal akkor csipog nagyon.Amúgy egy nagyon édes állat én nagyon szerettem.Szerintem aranyosabb mint egy hörcsög,mert a hörcsögrõl tudni kell,hogy éjszakai állat a malac meg nem :D

Egy tengerimalac körübelûl akkora mint 3hörcsög.Nekem egy közepes méretû akváriumban volt, de sokszor kiengettem a szobában, hogy futkározzon és jól érezze magát.Tengerimalacból van hosszú szõrû és rövid szõrû is. Azt viszont tudnod kell, hogy ha zacsko csörgetést hal akkor csipog nagyon.Amúgy egy nagyon édes állat én nagyon szerettem.Szerintem aranyosabb mint egy hörcsög, mert a hörcsögrõl tudni kell, hogy éjszakai állat a malac meg nem :D
Nekem van jó sok t-malacom. Az a tapasztalatom, hogy egyedül kicsit magányos, mert alapból nagyon szereti a társaságot. Ha teheted, vegyél mellé mégegyet, ha nem akarod, hogy szaporodjanak, akkor azonos nemût, vagy a fiút ivartalaníttasd. Törpenyuszival is jól érzi magát. Tudd, hogy éhenkórász, bármennyit képes enni. Én az enyémeknek nem is adok csak 2-3 naponta tápot, egyébként friss füvet, zöldségeket kapnak. Alma, sárgarépa nagy kedvenc! Nekem nem üvegfalú akváriumban, hanem sima ketrecben vannak. Ha kimehetnek gyakran a szobába szaladozni, akkor nem kell túl nagy ketrec, de ah nem tudod vagy nem akarod kiengedni akkor inkább ruházz be egy nagyobb méretûre. Amúgy mókás és kedves állatkák, szeretni fogjátok!
Egy kifejlett egyed, kb. 20-25 cm hosszú kinyújtózva de vannak nála nagyobbak is fajtától függõen. Nekünk 1m hosszú és kb. 40 cm magas terráriumunk van és abba van kettõ malac, de kényelmesen elférne benne még kettõ. Alomként lehet faforgácsot, vagy szénát is használni, az még kajának is jó. Habár az 50 %-át megennék:) kell neki továbbá még faág amibe koptatni tudja a fogát. Itató, malactáp, plusz a friss gyümölcs ( alma, körte, dinnye)zöldség( saláta, uborka, répa).

22 éves vagyok van egy saját házam falum és van pénzem egy lóra de nemtudom hogy mekkora hely kell neki meg ilyenek. Hol kezdjem?

Legjobb válasz: Saját falud is van? xd Komolyra fordítva a szót te kezd ott ,ahol mindenki más. Az alapoktól tanulj ki mindent,mert ez nem kocsi,hogy belököd a garázsba azt kész. Akkor vegyél lovat ha már értesz is hozzá,addig meg járj el egy helyre ,ahol kitanulod a dolgokat.

Saját falud is van? xd Komolyra fordítva a szót te kezd ott , ahol mindenki más. Az alapoktól tanulj ki mindent, mert ez nem kocsi, hogy belököd a garázsba azt kész. Akkor vegyél lovat ha már értesz is hozzá, addig meg járj el egy helyre , ahol kitanulod a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat szaktudasam van valamenyi 4 evet lovagoltam. Csak hat igen a penzes dolgokban meg nem vagyok jo de most idelye lesz belejonni.


Van arra valamilyen törvény hogy mekkora hely kell egy közepes testű kutyának? Kennelre gondolok, amiben csak éjjel tartózkodna, esetleg nappal 1-2órát. Füteni kell, télen? 10db kutyának (közepes testű) mekkora kifutót kell biztosítani?

olyasmire gondolok hogy pl. min:6nm-es kennel kell 1 közepes test? kutyának. fedettnek kell e lennie, ha azon bel?l van neki egy kutyaháza?

Legjobb válasz: U.i.:Egy infra lampa volt belogatva a fialtatoba

U.i.:Egy infra lampa volt belogatva a fialtatoba
Rosszul gondolod. Batyamnak volt. Ezzel arra utaltam, h nem csak a kifutora engedtuk ki oket.De te nem nagyon szoltal a temahoz, csak engem kritizaltal, de akkor vezesd le nekunk, hogy mint kell csinalni.
OFF kedves elõzõ gratulálok, néha kiengedtétek a kutyákat az udvarra... :O Ez aztán az állatbarát tartás! Gondolom sétálni sem voltak soha... Egész életükben egy aprócska kennelben... Ennyi kutyához már negedély is kell!
Sajnos nem tudom, mert nekem "csak" 3 kb 45 cm-s kutyám van kb legalább 6x6os kennelben+ betonozott, tetõs rész aminek a mérete a harmada a 6x6nak. Rajta ikerház szigetelve, ajtóval az elején. A tetõ lejtõs, az egyik kutya szeret a tetejérõl figyelni. Téglák vannak alatta, hogy ne érintkezzen a betonnal. A kutyáimnak nagy szõre van, össze is bújnak és van bent nekik széna vagy forgács mert a ruhára ha ráfolyik a víz akkor megfagy télen. Áréknyra nem figyeltünk, egy körtefa alatt épült a kennel. A kerítés nagy rácsos, rajta háló, alatta beton. A rácsok teteje fölül befelé hajlik (bár az én kutyáimnak eszükbe sem jutna kiszökni. Remélem érthetõen mondtam, nem vagyok jártas az építésben, apámmal csináltam. Amúgy meg csak éjszaka vannak ott hogy nehogy valaki bántsa õket, meg amikor nem vagyok otthon. Járunk sétálni, iskolába, versenyezni, táborozni. Szerintem nem való gey embernek 10 kutya. A JOBB tenyésztõk is csak 3-4et tartanak, hogy tudjanak mindegyikkel rendesen foglalkozni (meg még egy pár társtulajdonosnál de azoknak nem õk az igazi gazdái). Engedély kell ennyi kutyához (azt hiszem minden szomszéd belegyezése vagy valami ilyesmi- akutyások meg elég sokan utálják).
A kérdező hozzászólása: Nem saját kutyák lennének, hanem ideiglenesen befogadottak, akiknek keresnék új gazdikat, hogy ne a sintértelepen végezzék. Egy kisebb kutyamenhelyre gondoltam amit 10kutyával kezdenék...köszönöm a választ. Nagy luxusra pl 10nm-en egy kutya nem lesz lehetõségem, de persze sétáltatnám õket, futtatnám õket... Azért gondoltam 10kutyára mert annyinak még megtudnám adni azt a minimumot, hogy ne távolodjanak el az embertõl, hogy érezzék hogy van aki szereti õket, és esélyt adnék nekik a szebb jövõhöz. Várom a további segítséget.
Minden városnak van ebtartási rendelete, abban írják le, milyen feltételekkel és mennyi kutyát lehet tartani. Ha a megengedettnél többet tartasz, engedélyt kell kérned rá az önkormányzattól. Ha jó környéken laksz jó szomszédokkal, jó kerítéssel (nem látnak be, a kutya nem tud kiharapni, stb.), akkor felesleges engedélyt kérni, mert úgyis csak beléd kötnek. Ha bunkó, kötözködõek a szomszédok, akkor jobb megelõzni a bajt, és engedélyt kérni. Az ebtartási rendelet ált. megtalálható az adott város honlapján. Ahol mi lakunk, ott csak a házi állat létszám és biztonságos kerítés az elõírás, kennel méret, ilyesmi nincs megszabva. Jó neked, hogy van anyagi lehetõséged ilyet csinálni :) .
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségedet. Mindjárt utánanézek. Nincs rá anyagi lehetõségem jelenleg, de igyekszem ezt megvalósítani a jövõben.

Szeretnék egy ki termetű majmot venni, hol lehet (csak legálisan)? Mekkora hely kell neki? Van-e a tartásra valamilyen szabály?

Legjobb válasz: Legálisan csak a bannfáról lehet venni, de ha elmész a Tescoba, vedd meg a vevöszolgálatost!!!!!!

Legálisan csak a bannfáról lehet venni, de ha elmész a Tescoba, vedd meg a vevöszolgálatost!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Fantasztikus, hogy te miket tudsz.A vevõszolgálatos is egy ember, de mielõtt bárkit is le majmozol elõbb jó mélyen nézz magadba hátha tudsz még fejlõdni.
Sejemmajmot kb 200.000Ft-tól lehet kapni. Mindenképp egy tenyésztõ felkutatását ajánlanám, mert fajonként változnak az igények. (pl. egy törpének fele akkora hely sem kell, mint egy fehérarcúnak)A tartási szabállyal nem vagyok tisztában, de úgy tudom, nincs rá drasztikus jogi elõírás, illetve talán a férõhely. Véleményem szerint egy 2*2*2 méteres hely is elegendõ egy pár tartására, de ez esetben is egy tenyésztõ megkérdézését javaslom. Leendõ kérdésedre válaszolva: sajnos nem ismerek tenyésztõt.

Euros jellegű boltot szeretnék nyitni, de nagyon kevés tőkém van, viszont egy kiváló, központi helyen rendelkezem üzlethelyiséggel. Mekkora tőke szükséges egy ilyen bolt nyitásához?

Euros bolt vagy hasonló láncolatoknál árukészlet bizományba adásáról lehet szó?

Legjobb válasz: Helyiség jó helyen? Add bérbe!

Helyiség jó helyen? Add bérbe!
Hát egy eurós bolt nyitásához a minimális tõke is milliónál kezdõdik.. Már ezek a láncok megszûntek, általában vagy eurós nagykerbe jársz vásárolni és eurós boltnak hívod magad, vagy az eurós nagyker nyit boltot, de akkor az az õ árukészlete és ott õ a fõnök, tõled csak bérli a helységet. Mivel az õ bevételük napi szinten alsó hangon kb. 30-40 millió egy rosszabb napon, nincs égetõ szükségük új emberekre, így bizományiba nem fogják adni. Ha tényleg nagyon jó a helység, én is azt javasolom, hogy add ki valakinek.
Egyébként ha csak azt veszem, hogy az üzlet megnyitása mennyibe kerül: - pénztárgép 50 000 ft - ÁNTSZ engedély 10 000 ft - könyvelõ kb. 20 000 ft/hó - berendezés min. 100 000 ft (és akkor alig van polc, pult) - apróságok(bélyegzõ, nyitva tartás táblák, tömbök, számla, vásárlók könyve stb.) 10 000 ft Még árud nincs, de már lassan 200ezernél tartunk. Ha esetleg komolyabban gondolod és kft. formában szeretnéd csinálni, akkor + kb. 40 000 ft ügyvédi díj és 15 000 ft illeték.
Ha a bojler legfelsõ pontjánál még van nyomás, akkor be lehet, de elég gyenge lesz az átfolyás.
Ja és a biztonsági szelepet lehet hogy érdemes lenne kihagyni, de akkor fém csõvel kell szerelni pár méteren a bojler elõtt, mert visszafele fog tágulni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Tehát ha leveszem a biztonsági szelepet, ne flexibilis csõvel kössem be?

Egy kocka élei helyén ellenállások vannak, és a két szemben levő csúcsra van kötve az áramforrás, s így mekkora az eredő ellenállás?

Legjobb válasz: óó nagyon szépen köszönöm a fáradozást és a segítséget!:) ennyi bõségesen elég lesz, képlet nemhinném kell neki!:D még1x köszi!

A kérdező hozzászólása: óó nagyon szépen köszönöm a fáradozást és a segítséget!:) ennyi bõségesen elég lesz, képlet nemhinném kell neki!:D még1x köszi!
Ellenállás értékei meg vannak adva? Nem bonyolult ez csak kicsit gondolkodni kell rajta+ átrajzolni.
A kérdező hozzászólása: ellenállások értéke=R R=Rö Re=? ennyi van csak
Most ha itt egy hosszú képletet vár a tanár, akkor arra ne haragudj, de nem vállalkozom :D Ha meg te választhatsz értéket akkor legyen 1k ohm, és akkor az eredõ 785, 71 ohm. Ezt szimulációval számoltam egy ekkora eredõ számolására most nem vállalkoznék. (Mert nekem emg Norton-Thevenincs kell tanulni többek között). De átrajzolva a kapcsolás így néz ki, hátha ez segít: http://kepfeltoltes.hu/110109/2011-01-09_13.31.15_www.kepfel..
Szívesen. Most látom, hogy arra a hosszú összekötõ vonalra az A pont mellett kell még egy ellenállás, amit 10-essel jelöltem. AZ kimaradt.
Terítsük ki a kockát. Képzeljük el, mint egy 3 emeletes feszülétségosztót. Az alsó ésfelsõ sorban 3-3, a középsõsorban 6 ellenállással. A képzeletbeli kocka csúcsaiból indulva van 3-3 ellenállás az éleken (ez a kiterített osztó felsõ és alsó "emelete". Ezzel letudtunk 3-3 élt. A maradék 6 éle a kockának az osztó középsõ szintje. Mivel az ellenállások egyformák, függetlenül attól, hogy melyikélen keresztül jut el a szemközti csúcshoz, számolhatunk párhuzamos eredõ ellenállással "emeletenként". Az eredõ ellenállás, ha az ellenállások értéke "R": (R/3)+(R+6)+(R+3), vagyis (2R+R+2R)/6, azaz 0, 8333 R
kimaradt az utolsó mondatból: 5/6R, azaz 0, 8333 R
ezzel most [email protected]ára nem segítettél neki, hogy mit csináljon.
Azt kérdezte van-e szabály ... van. Ott van. Jelends be a jegyzõnél, mást nem tudsz.
szólj állatvédõ szervezetnek

Ha Én mint magyar állampolgár eladok egy ingatlant külföldön, de a pénzt nem hozom, utalom haza, hanem helyben költöm el, van –e adókötelezettségem Magyarországon és ha igen, mekkora?

Úgy tudom, hogy az ingatlan után ott kell adózni, ahol az fekszik, vagy tévedek?

Legjobb válasz: Magyar állampolgárként és magánszemélyként így van, ahogy leírtad: ott kell adóznod ahol fekszik.

Magyar állampolgárként és magánszemélyként így van, ahogy leírtad: ott kell adóznod ahol fekszik.
Nekem ilyen eszembe nem jutna! Kulfoldon elek, dolgozok, ott fizetem az adot, veszek egy hazat, kesobb eladom, es meg Magyarorszagnak fizessek??? Ugyan, miert? Ez meg viccnek is rossz, mar bocs. De kerdezd meg toluk, sot meg mast is, amit tudni akarsz nagyon pontosan euvonal.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!