Találatok a következő kifejezésre: Mekkora egy Mekkora helyre (55 db)

Mekkora egy tengerimalac? Mekkora helyre van szüksége? S milyenre?

egy tengerimalacot szeretnénk.de nem tudjuk jó döntés e hogyha veszünk egyet......kérjük jelentkezését a tengerimalac tulajdonosoknak!!!!!!

Legjobb válasz: Egy tengerimalac körübelûl akkora mint 3hörcsög.Nekem egy közepes méretû akváriumban volt,de sokszor kiengettem a szobában,hogy futkározzon és jól érezze magát.Tengerimalacból van hosszú szõrû és rövid szõrû is. Azt viszont tudnod kell,hogy ha zacsko csörgetést hal akkor csipog nagyon.Amúgy egy nagyon édes állat én nagyon szerettem.Szerintem aranyosabb mint egy hörcsög,mert a hörcsögrõl tudni kell,hogy éjszakai állat a malac meg nem :D

Egy tengerimalac körübelûl akkora mint 3hörcsög.Nekem egy közepes méretû akváriumban volt, de sokszor kiengettem a szobában, hogy futkározzon és jól érezze magát.Tengerimalacból van hosszú szõrû és rövid szõrû is. Azt viszont tudnod kell, hogy ha zacsko csörgetést hal akkor csipog nagyon.Amúgy egy nagyon édes állat én nagyon szerettem.Szerintem aranyosabb mint egy hörcsög, mert a hörcsögrõl tudni kell, hogy éjszakai állat a malac meg nem :D
Nekem van jó sok t-malacom. Az a tapasztalatom, hogy egyedül kicsit magányos, mert alapból nagyon szereti a társaságot. Ha teheted, vegyél mellé mégegyet, ha nem akarod, hogy szaporodjanak, akkor azonos nemût, vagy a fiút ivartalaníttasd. Törpenyuszival is jól érzi magát. Tudd, hogy éhenkórász, bármennyit képes enni. Én az enyémeknek nem is adok csak 2-3 naponta tápot, egyébként friss füvet, zöldségeket kapnak. Alma, sárgarépa nagy kedvenc! Nekem nem üvegfalú akváriumban, hanem sima ketrecben vannak. Ha kimehetnek gyakran a szobába szaladozni, akkor nem kell túl nagy ketrec, de ah nem tudod vagy nem akarod kiengedni akkor inkább ruházz be egy nagyobb méretûre. Amúgy mókás és kedves állatkák, szeretni fogjátok!
Egy kifejlett egyed, kb. 20-25 cm hosszú kinyújtózva de vannak nála nagyobbak is fajtától függõen. Nekünk 1m hosszú és kb. 40 cm magas terráriumunk van és abba van kettõ malac, de kényelmesen elférne benne még kettõ. Alomként lehet faforgácsot, vagy szénát is használni, az még kajának is jó. Habár az 50 %-át megennék:) kell neki továbbá még faág amibe koptatni tudja a fogát. Itató, malactáp, plusz a friss gyümölcs ( alma, körte, dinnye)zöldség( saláta, uborka, répa).

Egy varánusznak mekkora hely és mekkora medence kell? Vagy inkább egy szobát alakítsak át nekik?

Egy nőstényem + egy hímem van.

Legjobb válasz: Szalagos varánuszokról van szó.

A kérdező hozzászólása: Szalagos varánuszokról van szó.
Szia, A salvator 2, 5-3m körülire nõ meg, tehát elég nagy hely kell neki nagykorába. Két példánynak meg pláne, szóval ha meg tudod oldani, akkor érdemes egy kisszobát átalakítani neki. Egyébként elég egyszerû egy szobát berendezni nekik, amire érdemes odafigyelni az az hogy a padlót (én a falakat is olyan 100cm-ig) burkold le valami vízhatlan mûanyag dologgal (pvc). A víz, ürülék, penész és a karmolások miatt(meg sokkal könnyebb így takarítani). A konnektorokat is valamivel le kell fedni. Aztán csak fel kell tölteni a szobát kavicsos homokkal, meg kell egy mûanyag kis medence, illetve valami melegítõ lámpa és/vagy fûtõkábel. Aztán jöhet a dekoráció, ahogy akarod, meg gondolom néhány vastag mászóág se ártana, a lényeg hogy mindent jól rögzíts le, nehogy megsérüljön az állat.

Van arra valamilyen törvény hogy mekkora hely kell egy közepes testű kutyának? Kennelre gondolok, amiben csak éjjel tartózkodna, esetleg nappal 1-2órát. Füteni kell, télen? 10db kutyának (közepes testű) mekkora kifutót kell biztosítani?

olyasmire gondolok hogy pl. min:6nm-es kennel kell 1 közepes test? kutyának. fedettnek kell e lennie, ha azon bel?l van neki egy kutyaháza?

Legjobb válasz: U.i.:Egy infra lampa volt belogatva a fialtatoba

U.i.:Egy infra lampa volt belogatva a fialtatoba
Rosszul gondolod. Batyamnak volt. Ezzel arra utaltam, h nem csak a kifutora engedtuk ki oket.De te nem nagyon szoltal a temahoz, csak engem kritizaltal, de akkor vezesd le nekunk, hogy mint kell csinalni.
OFF kedves elõzõ gratulálok, néha kiengedtétek a kutyákat az udvarra... :O Ez aztán az állatbarát tartás! Gondolom sétálni sem voltak soha... Egész életükben egy aprócska kennelben... Ennyi kutyához már negedély is kell!
Sajnos nem tudom, mert nekem "csak" 3 kb 45 cm-s kutyám van kb legalább 6x6os kennelben+ betonozott, tetõs rész aminek a mérete a harmada a 6x6nak. Rajta ikerház szigetelve, ajtóval az elején. A tetõ lejtõs, az egyik kutya szeret a tetejérõl figyelni. Téglák vannak alatta, hogy ne érintkezzen a betonnal. A kutyáimnak nagy szõre van, össze is bújnak és van bent nekik széna vagy forgács mert a ruhára ha ráfolyik a víz akkor megfagy télen. Áréknyra nem figyeltünk, egy körtefa alatt épült a kennel. A kerítés nagy rácsos, rajta háló, alatta beton. A rácsok teteje fölül befelé hajlik (bár az én kutyáimnak eszükbe sem jutna kiszökni. Remélem érthetõen mondtam, nem vagyok jártas az építésben, apámmal csináltam. Amúgy meg csak éjszaka vannak ott hogy nehogy valaki bántsa õket, meg amikor nem vagyok otthon. Járunk sétálni, iskolába, versenyezni, táborozni. Szerintem nem való gey embernek 10 kutya. A JOBB tenyésztõk is csak 3-4et tartanak, hogy tudjanak mindegyikkel rendesen foglalkozni (meg még egy pár társtulajdonosnál de azoknak nem õk az igazi gazdái). Engedély kell ennyi kutyához (azt hiszem minden szomszéd belegyezése vagy valami ilyesmi- akutyások meg elég sokan utálják).
A kérdező hozzászólása: Nem saját kutyák lennének, hanem ideiglenesen befogadottak, akiknek keresnék új gazdikat, hogy ne a sintértelepen végezzék. Egy kisebb kutyamenhelyre gondoltam amit 10kutyával kezdenék...köszönöm a választ. Nagy luxusra pl 10nm-en egy kutya nem lesz lehetõségem, de persze sétáltatnám õket, futtatnám õket... Azért gondoltam 10kutyára mert annyinak még megtudnám adni azt a minimumot, hogy ne távolodjanak el az embertõl, hogy érezzék hogy van aki szereti õket, és esélyt adnék nekik a szebb jövõhöz. Várom a további segítséget.
Minden városnak van ebtartási rendelete, abban írják le, milyen feltételekkel és mennyi kutyát lehet tartani. Ha a megengedettnél többet tartasz, engedélyt kell kérned rá az önkormányzattól. Ha jó környéken laksz jó szomszédokkal, jó kerítéssel (nem látnak be, a kutya nem tud kiharapni, stb.), akkor felesleges engedélyt kérni, mert úgyis csak beléd kötnek. Ha bunkó, kötözködõek a szomszédok, akkor jobb megelõzni a bajt, és engedélyt kérni. Az ebtartási rendelet ált. megtalálható az adott város honlapján. Ahol mi lakunk, ott csak a házi állat létszám és biztonságos kerítés az elõírás, kennel méret, ilyesmi nincs megszabva. Jó neked, hogy van anyagi lehetõséged ilyet csinálni :) .
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségedet. Mindjárt utánanézek. Nincs rá anyagi lehetõségem jelenleg, de igyekszem ezt megvalósítani a jövõben.


22 éves vagyok van egy saját házam falum és van pénzem egy lóra de nemtudom hogy mekkora hely kell neki meg ilyenek. Hol kezdjem?

Legjobb válasz: Saját falud is van? xd Komolyra fordítva a szót te kezd ott ,ahol mindenki más. Az alapoktól tanulj ki mindent,mert ez nem kocsi,hogy belököd a garázsba azt kész. Akkor vegyél lovat ha már értesz is hozzá,addig meg járj el egy helyre ,ahol kitanulod a dolgokat.

Saját falud is van? xd Komolyra fordítva a szót te kezd ott , ahol mindenki más. Az alapoktól tanulj ki mindent, mert ez nem kocsi, hogy belököd a garázsba azt kész. Akkor vegyél lovat ha már értesz is hozzá, addig meg járj el egy helyre , ahol kitanulod a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat szaktudasam van valamenyi 4 evet lovagoltam. Csak hat igen a penzes dolgokban meg nem vagyok jo de most idelye lesz belejonni.

Mekkora hely kell egy egértenyészetnek? És hány példány legyen benne? 1 fiú és 3 lány? Írjatok már le mindent az egértenyészetről. Minden az Égvilágon. Tapasztalatokat, tenyésztők tanácsát mindet.

Legjobb válasz: Hát egértenyésztõkrõl nem hallottam, de segítek. Édesapám kísérleti állatházban gondozó, ott aztán jó sok egér van. Nála ha tenyészteni kívánja, akkor betesz egy hímhez 3-4 nõstényt. Nagy hely kell nekik, sok mászókával, mert az egér nagyon pörgõs kis állat. Ajánlom az akváriumban tartását, akkor nem szórja ki a forgácsot, biztonságosabb, de le kell felül zárni a tetejét, mert hamar kimennének. Az etetése ugyanaz mint például egy hörcsögé. Magokat gyümölcsöket kell neki adni, fehérje kiegészítéssel. Miért szeretnéd tenyészteni õket? Baromi szaporák, és szerintem senkinek nem fog kelleni a millió kisegér. Szerintem, ha minden kötél szakad, akkor tarts meg belõlük úgy hogy ne szülessen több.

Hát egértenyésztõkrõl nem hallottam, de segítek. Édesapám kísérleti állatházban gondozó, ott aztán jó sok egér van. Nála ha tenyészteni kívánja, akkor betesz egy hímhez 3-4 nõstényt. Nagy hely kell nekik, sok mászókával, mert az egér nagyon pörgõs kis állat. Ajánlom az akváriumban tartását, akkor nem szórja ki a forgácsot, biztonságosabb, de le kell felül zárni a tetejét, mert hamar kimennének. Az etetése ugyanaz mint például egy hörcsögé. Magokat gyümölcsöket kell neki adni, fehérje kiegészítéssel. Miért szeretnéd tenyészteni õket? Baromi szaporák, és szerintem senkinek nem fog kelleni a millió kisegér. Szerintem, ha minden kötél szakad, akkor tarts meg belõlük úgy hogy ne szülessen több.
Gondolom kígyót szeretne etetni a kérdezõ. Szerintem a ketrec jobb, mert jobban szellõzik, és az egerek hajlamosak tüdõbetegségekre. Lakóhelyiségben úgysem lehet a tenyészet, mert az egérszag borzalmas, még ha tisztán is tartod õket. Fontos hogy jó minõségû, vitamindús kaját kapjanak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.igen kígyónak lesz
Borzalmas!Odaadnád õt a kígyódnak?:http://images02.olx.hu/ui/11/52/94/1306788758_211234894_1-Fo..

Mekkora a legnagyobb merevlemezű notebook (v. átlagban mekkora manapság a hely egy notebookon? )?

Legjobb válasz: Hát ez csak pénz kérdése. Biztos létezik ennél nagyobb is, de sok pénzért olyan 250-300GB osat is lehet venni de átlagban inkább 120 GB-200Gb ig terjednek a belevalók

Hát ez csak pénz kérdése. Biztos létezik ennél nagyobb is, de sok pénzért olyan 250-300GB osat is lehet venni de átlagban inkább 120 GB-200Gb ig terjednek a belevalók
A legnagyobb amit találtam az 500GB, de általában 120GB és 320GB között vannak.
bár nekem az msi wind-emben csak 120giga van, de azért külsõvinyóm az 500-as, akár azt is beletehetném. Ennél nagyobb vinyó nem tom, h van-e jelenleg, elõfordulhat, hogy igen, de sztem az pokoli drága
A Toshiba es a WD is szallit mar 640GB-s noteszdrive-t. A pureSilicon mutatott be 1TB-s SSD-t ilyen meretben. A WD-nek van 1TB-s driveja, es noha 2.5"-os, 12mm magas a szokasos 9.5mm helyett igy csak keves noteszbe fer el.

Mekkora helyen fér át egy vadászgörény?

Ketrecez akarok csinálni neki mert a gyáriakat kicsinek találom és nem tudom hogy milyen s?r? lyuku rácsot vegyek .

Legjobb válasz: Amekkora a feje (ez egy kicsit tulzás, de kb akkora helyen kifér az egész teste)

Amekkora a feje (ez egy kicsit tulzás, de kb akkora helyen kifér az egész teste)

Egy 100 literes akvárium kb mekkora helyen fér el? És milyen halakat lehetne benne tartani?

Találtam egy szép 100 literes akváriumot. Nagyon szeretem a halakat. most is van egy gyönyör? bettám, de már öreg és beteges szegény ezért szeretnék egy nagyobb akváriumot amiben sok halat tudok tartani. szerintetek ekkorában milyen halakat és mennyit lehetne tartani? Esetleg a bettámat is áttehetném bele?

Legjobb válasz: az öreg bettát ,hagyd a régi helyén!

az öreg bettát , hagyd a régi helyén!
Arra figyelj, hogy a komódod középen alá legyen támasztva, mert mondjuk egy sima ikeás komód nem biztos, hogy bírja a súlyt.
attól függ, hogy hosszú-e, széles, vagy magas
A kérdező hozzászólása: csak nekem furcsa, hogy ilyen pici lenne a 100 literes? Ismerõsöknél is csak picivel kisebb a 40 literes.:O
persze, ha nagyobb ami alatta van az jó, ha kisebb az a gáz, mer akkor lelóg az üveg és eltörhet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. 76 cm volt odaírva. nekem 80 cm komódom van arra szeretném rátenni. gondolom akkor ez így lehetséges. köszi nektek.:)
hogyhogy mekkora helyen fér el? Hát akkora helyen, mint amekkora az akvárium. Nekem az ablak alatt volt egy idõben, de ha ott nagyon besüt a nap, akk ne tedd oda, mert algásodni fog. Nálam nem olyan nagyon süt :)
Hát a méretei nem voltak ott, ahol találtad? Arra kell rászámolni még egy-két centit, akkora bútor kell alá, annak kell helyet találni. A halakkal kapcsolatban meg a diszhal.info-n nézz körbe, aztán válassz pár fajt, és majd az itteniek megmondják, hogy mennyit, meg hogy lehet-e együtt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ mind 2-töknek. És azt nem tudjátok véletlenül körülbelül mekkora helyen fér ez el?
én 20 nál nem szoktam többet tartani benne! ezek , guppi, gurámi, neon , xifó , blek moli, és alga evõ!
A kérdező hozzászólása: apu csinálta a komódot azzal nem lesz gond, de azért köszi.:)

Mekkora hely kell egy házinyúlnak vagy egy törpenyúlnak? Melyik a jobb a nyúlnak a ketrec vagy a házilag készített ól? Ugyan olyan nemű nyulakat lehet egybe tartani?

Legjobb válasz: Az hogy mibe tartod az a te ízlésed sztem, szobába nem hiszem hogy túl esztétikus egy fából készült ketrecet berakni. A mérete a törpénél minimum 100*50 de minden nap sokat kell kint lennie, a házinak gondolom ennél sokkal nagyobb kell, bár azt nem tudom hogy õk mekkorára nõnek. Lehetni tehet csak akkor ivartalanítani kell különben csak verekedni fognak.

Az hogy mibe tartod az a te ízlésed sztem, szobába nem hiszem hogy túl esztétikus egy fából készült ketrecet berakni. A mérete a törpénél minimum 100*50 de minden nap sokat kell kint lennie, a házinak gondolom ennél sokkal nagyobb kell, bár azt nem tudom hogy õk mekkorára nõnek. Lehetni tehet csak akkor ivartalanítani kell különben csak verekedni fognak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ még jöhetnek
Azért azt tudd, hogy ugyanolyan nemû nyuszik nagyon ritkán jönnek ki egymással még akkor is, ha ivartalanítva vannak.
én már raktam két nõstényt egy ketrecbe de megtámadták egymást ezért én nem szoktam egy ketrecbe rakni õket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!