Találatok a következő kifejezésre: Mekkora dioptriára azt, hogy ez (1 db)

3.5
-6D fölött a "sima" látásproblémán kívül idõvel a szemfenéken is gyakran alakulnak ki elváltozások, amelyek tovább rontják a látást. Én innen számítanám..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lézeres szemműtét ilyen esetben lehetséges?

Távolra gyengén láttam már alapból, kellett a kb. fél dioptriás szemüveg. azonban 2008 óta sokat romlott a szemem mostanáig, most 1,25-ös kontaktlencsét használok. szerintem a monitor miatt romlott ennyit. ilyen esetben lehetséges a szemműtét, vagy ez olyan romlás, amit nem tudnak korrigálni?

2

SOS! Van/volt mar itt vkinek akant amőba a szemében vagy ismertek olyat aki elkapta ezt a betegseget?

Nekem sajnos sikerült, és alig találni vmit a neten. .
Bármilyen információ vagy tapasztalat érdekelne!

5

Az egyik szemem tórikus lencsét, míg a másik simát igényel. Lehetséges akkor így?

A szemorvosom szerint a kontaklencsék közül van pár, ami szinte majdnem ugyanaz, csak kinek a pap kinek a paplan, vagyis kinek melyik lencsét bírja a szeme, de adottságilag ugyanaz. (Biofinity meg még mondott 4 tipust).

Az egyik szemem tórikus lencsét kíván a másik simát. Mivel adottságilag a márkák ugyanazok, ezért úgy lehet hogy egyik mondjuk Biofinity a másik meg más? Látásélesség ugyanaz végül is csak az anyag nem, de hát mást is kíván az egyik szemem mint a másik.

1

Felvehetem még?

Decemberbe vettem 6db havis kontaktlencsét, de a februárit még nem bontottam fel. Most lesz május és úgy gondoltam, ne menjen kárba, kibontom és beteszem, de félek hogy vmi bajom lesz tőle. Szóval még használható? Vagy dobjam el? A rendes csomagolásában van! Légmentesen lezárva.

9

Hol van Szegeden ingyenes látásvizsgálat?

és mikor?

2

Ez lehet a kontakt lencsetol v miez? ! (KEP)

kb 1 hete van lencsem nem faj meg semmi csak lattam mikor szedtem a szemoldokom. azert van megszerkesztve a kep h jobban latszodjon tul nagy volt a feny remelem kiveheto :S

5

Elfelejtettem visszatenni a kontaktlencseápoló flakonjára a kupakot és úgy állt jó pár óra hosszat. Használhatom még?

1

Mennyi ideig jó a kontaktlencse?

Még soha nem volt kontaktlencsém és nem tudom hogyan működik, mert találtam az interneten olyan kontaktlencse csomagot, amihez az van írva: "(6db)havi kontaktlencse". Ez most az jelenti, hogy egy db kontaktlencsét egy egész hónapig hordhatok és egy csomag kitart 3 hónapig (mivel két szemem van kettőt hordanék :D) vagy azt a 6 db-ot kell felhasználnom 1 hónap alatt

7

Minek árt az alkohol a szem szintjén?

6

Meg fogok vakulni?

Már 8 éves korom óta folyamatosan romlik a szemem, minden évben, és már 8-9-es dioptriájú szemüveg kell! De akkor is romlik, ha keveset olvasok meg gépezek... Egyébként anyukámnak is gyenge a szeme, nagyimnak pedig 13-as lencséje van, emiatt is lehet ez? Mit lehet ellene tenni? A lézeres műtét veszélyes?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!