Találatok a következő kifejezésre: Mekkora baj, az (57 db)

Mekkora baj az, ha az uj telefonom lemerules utan nem toltodott folyamatosan 4-5 orat?

Sajnos nem tudtam ugy megoldani, hogy folyamatosan toltodjon 4-5 orat...most eleg hamar merul...ha masadik toltesnel hagyom folyamatosan 4-5 orat tovabb fogja birni az aksi?

Legjobb válasz: Az egyetlen baj, hogy hagytad lemerülni a telefonodat. Telefonokat nem kell X óráig tölteni se akkor amikor újak, se akkor amikor már több hónaposak, az egyetlen, amire figyelni kell, hogy ne merüljön le csontra. De biztos nem azért merül gyorsan, mert egyszer hagytad lemerülni, csak ne legyen rendszeres. Ha meg 4-5 óra aktív használat után merült le az aksi, akkor az teljesen normális.

Az egyetlen baj, hogy hagytad lemerülni a telefonodat. Telefonokat nem kell X óráig tölteni se akkor amikor újak, se akkor amikor már több hónaposak, az egyetlen, amire figyelni kell, hogy ne merüljön le csontra. De biztos nem azért merül gyorsan, mert egyszer hagytad lemerülni, csak ne legyen rendszeres. Ha meg 4-5 óra aktív használat után merült le az aksi, akkor az teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Hat nekem az elado ugy mondta , hogy eloszor hagyjam 4-5 orat ...akkor most mi van?
Az, hogy az eladók tudatlan, hozzá-nemértõ emberek, semmi több.
Borda nélkül nem lesz hosszú életû.

Mekkora baj az ha (tudtomon kívül, nem tudtam mi az) letöröltem a procirol a hűtőpasztát?

Legjobb válasz: anélkül ne használd!!! bemész a boltba és veszel hozzá, bepasztázod és használhatod is.

anélkül ne használd!!! bemész a boltba és veszel hozzá, bepasztázod és használhatod is.
Sajnos a procit nem erdekli, hogy tudatosan vagy veletlenul torolted le, igy is ugy is megserulhet. Inkabb kend be ujbol, mielott dobhatod ki az egszet.
Elég könnyen elszállhat a procid, ha anélkül használod. Pasztázd újra gyorsan vagy vidd el szervizbe ahol megcsinálják neked.
A kérdező hozzászólása: rá kentem ahogy láttam képeken, össze szereltem, utána megnéztem hogyan nyomódót szét, és 2 sarkára nem jutott el 100%-osan, az mekkora baj?


Mekkora baj az ha nem rég vásároltam egy görög teknőst és nem adtak hozzá CITES papírt?

Mi lehet annak a következménye ha nincs CITES papírom?

Legjobb válasz: Illegális a teknõsöd. A hatóságok szemében semmiben sem különbözik egy vadon fogott, becsempészett példánytól, mivel nem tudod igazolni, hogy nem az. Viszont magasról tojnak rá, amíg valaki direkt fel nem jelent, szóval semmi sem fog történni veled, ha nem reklámozod a dolgot.

Illegális a teknõsöd. A hatóságok szemében semmiben sem különbözik egy vadon fogott, becsempészett példánytól, mivel nem tudod igazolni, hogy nem az. Viszont magasról tojnak rá, amíg valaki direkt fel nem jelent, szóval semmi sem fog történni veled, ha nem reklámozod a dolgot.
Pontosan úgy van ahogy az elsõ válaszadó írta. De kíváncsiságból megkérdezhetem honnan vetted kereskedés vagy magánszemélytõl?
Szerintem vidd vissza a tekit ahhoz akitõl vetted... CITES papír nélkül valóban elfogadhatatlan az árusítása.
Én is úgy vettem állatkereskedésben. Még 6 éve. Beszéltem az állatorvossal és azt mondta, hogy csak akkor muszály, ha pároztatni akarom és eladni, vagy, ha majd tovább akarnék adni a teknõsömön. Ez nem olyan, mint az adócsalás... Persze a boltnak engedélye van rá, hogy ilyen hüllõt áruljon. Meg van két vörösfülü ékszertekim is, õhozzájuk sem kaptam, pedig azok is védettek..
Elõzõ, téged jól átvertek. A védett faj árulásához nem a kereskedõnek kell igazolás, hanem az állatnak CITES papír, ami a személyi igazolványa, és elsõsorban azt bizonyítja, hogy tenyésztett állat. Papír nélkül a te teknõsöd is illegális, ha foglalkoznának a törvénnyel, akkor elkoboznák tõled. Az állatorvosnak meg kötelessége lenne téged feljelenteni a papírok nélküli teknõs miatt. Nem mintha foglalkozna bárki is ezekkel a szabályokkal, de attól még léteznek. És ennek a sok hülye szabálynak az lenne az értelme, hogy megakadályozzák a vadon fogott teknõsök kereskedelmét, amivel a faj fennmaradását veszélyeztetik. A vörösfülû ékszerteknõs pedig nem védett, hanem káros állat, ezért tiltották be a forgalmazását. A sok kidobott teknõs veszélyezteti az õshonos élõvilágot. A régi teknõsöket megtarthatja a gazdájuk, de tilos árulni õket. Nem mintha sok értelme lenne a tiltásnak, mert azóta sárgafülût árulnak, ami semmivel se jobb.

Mekkora baj az ha nincs nagy humorérzékem?

Én úgy vettem észre,ha már megtudod nevettetni az embereket,akkor már népszerübb leszel eleve.Tényleg igy van?

Legjobb válasz: Persze, hogy így van. Egy jól idõzített, ízléses poén nagyon jól oldja a feszültséget, fõleg ismeretlenek között. Ez a titok nyitja.

Persze, hogy így van. Egy jól idõzített, ízléses poén nagyon jól oldja a feszültséget, fõleg ismeretlenek között. Ez a titok nyitja.
A kérdező hozzászólása: Ezzel nem is lenne gond, csak hogy ha utána nem tudsz állandóan viccelni az baj?
Nem haltak ki azok akik nem tudnak viccesek lenni. Adolf Hitlernek is volt felesége és gyerekei. Ha van humorérzéked és vicces személy vagy akkor olyanok körében lehetsz jófej akik szeretik a humorod, ha humoros vagy. Ha nem vagy humoros akkor is lehetsz jófej. Csak nem a humorod által.
A kérdező hozzászólása: Na igen, de a jófej fogalma ma már egyet jelent a szeméttel vagy más néven k*csöggel(nem minden közösségbe, de nagyobb részébe igen).Én meg nem vagyok olyan (áldás vagy átok?, nem tudom)
Ez igaz, persze ki ne szeretne az olyan embert aki spontan meg tudja nevettetni a tarsasagat.. Persze eroltetett is lehet es az ember mar csak udvariassagbol is "nevethet" A humorerzek nem csak azert kell hogy masokat meg tudj nevettetni, mert a mai vilagban neha kell egy jo nagy adag humorezek hogy az emberek napi baromsagatol es napi tortenesektol ne orulj meg...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A folyékony glükózt mivel tudnám helyettesíteni? Elfelejtettem venni, már semmi nincs nyitva. Vagy mekkora baj az ha egyszerűen kihagyom a receptből?

Cukormasszát szeretnék készíteni, amivel piskótát borítanék be. 2 ek. kellene fél kg cukorhoz.

Legjobb válasz: Cukorral és vízzel.

Cukorral és vízzel.
Mi kell? nem értem. Mire kell az az izé? http://www.receptmania.hu/index.php?option=com_content&task=.. bonyibb: http://www.tortaimado.hu/2008/11/fehr-cukormz.html tt a házi glükózszirup:http://kiprobaltrecik.extra.hu/tortak2.htm#glukozszir
A kérdező hozzászólása: Elkészült a mû és jó lett! Fél kg cukorhoz, és 1 tojásfehérjéhez kellett volna ezt hozzákevenem. Ebbõl cukormassza lett volna, lényegében olyasmi mint a marcipán. Piskóta tetejére tettem rá, amire egy hosszú versikét írtam. Nagyon jó lett úgy is hogy forró vízre cseréltem.. Köszi

Mekkora baj az ha 30. hetes kismami vagyok és elég "közeli" kapcsolatban vagyok egy édi nyuszival?

Nagyon szeretem és a baba miatt nem akartam eladni,de most egyik rokonom azt mondta hogy nem egészséges ha most a környezetemben van egy nyuszi! Tényleg baj ez?

Legjobb válasz: Ugyanmár, nekem 2 kutyám van.Be kell tartani a normál alap higiéniai szabályokat, jaaa és ne puszilgasd a nyuszit:oD Már én se puszilgatom a kutyáimat.Igazából ha eddig nem kaptam tõlük toxoplasmát akkor most se kapnék, de azért tartsuk be a szabályokat.Nem kell megfogadni azokat a tanácsokat akik azt kántálják dobd el az állataidat.Õk valószínüleg sohasem szerettek egy szõrös kis gizmót sem még...ez legyen az õ bajuk ... 24 hetes kismami

Ugyanmár, nekem 2 kutyám van.Be kell tartani a normál alap higiéniai szabályokat, jaaa és ne puszilgasd a nyuszit:oD Már én se puszilgatom a kutyáimat.Igazából ha eddig nem kaptam tõlük toxoplasmát akkor most se kapnék, de azért tartsuk be a szabályokat.Nem kell megfogadni azokat a tanácsokat akik azt kántálják dobd el az állataidat.Õk valószínüleg sohasem szerettek egy szõrös kis gizmót sem még...ez legyen az õ bajuk ... 24 hetes kismami
már egy kutyakérdésen is fennakadtam :) miért lenne baj? kezet mosol, nem esztek egy tányérból, tisztántartos ha már együtt laktok és, ha a nyuszinak van emberre veszélyes akármije, akkor azon már túlestél úgy, h észre sem vetted (ugye a macska-kérdés). szóval valahogy én úgy vagyok vele (és most sokan meg fognak kövezni, pedig tényleg a jószándék vezérel), h ha majd jön a második baba, akkor nem dobod ki a nagyot, mert mindenféle bacikat össze lehet tõle szedni... :0)szóval szerény véleményem szerint, ha már eleve állattartó vagy, akkor tudod, h milyen tisztasági és tartási szabályoknak kell megfelelni és tovább szeretgeted azt a kis édes nyuszikát, hiszen õ is egy családtag, még hanégy lába is van és szõrös is :0)
A kérdező hozzászólása: Köszike most rájöttem igazatok van!
Sziasztok!Nekem vegyes az állat"sereg" 1 nyuszim és 1 Kölyök nagy kutyám van(Német dog, 7 hónapos).Nincs az a pénz amelyiket bármennyiért odaadnám!A kutyó még benn van, mert most készül neki a kennel.Nem azért mert baba lesz, amúgy is kikerült volna.És néha megpuszilom a nagy busa fejét :-).Semmi bajunk nincs.Minden simi után viszont kezetmosok.Nekem a doki a toxoplazmára azt mondta, hogy leginkább macskától és szárnyastól lehet elkapni! Úghogy, szerintem semmi gond, szeretgesd nyugodtan.14 hetes kismami
Semmi baj azzal ha van egy nyuszikád, tartsad meg nyugodtan, de tartsd be a higéniai szabályokat!
Nekem is kuszim van és imádom. 16 hós a lányom és most várom a kistesót.A kuszit hordom állatorvoshoz és rendszeresen fürdetem semmi baj nincs ezzel. Boldog babavárást:)
Bajnak baj, de emiatt nem lesz most újabb trombózisod, vagy bármi más nyavalyád. :)
Dehogynem lehet tõle!!! Ne legyél már idióta. Szeretnél még egy trombózist? Azt már lehet túl se éled.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy baj, de egy ilyen injekció mellett fenn áll az esélye hogy újabb trombózist kapjak???

Mekkora baj ha olvashatatlan az alváz és motorszám?

M?szakin vagy esetleges ellen?rzésnél belekötnek-e? Rozsda okozta természetesen és tudtommal nem szabad hozzányúlni.

Legjobb válasz: Akkor mûszakin nem nagy baj, max picivel többet adok és nem foglalkoznak vele. És akkor ezek szerint rendõr sem köt bele? Bár azt hiszem õk meg sem nézik az ilyesmit...

A kérdező hozzászólása: Akkor mûszakin nem nagy baj, max picivel többet adok és nem foglalkoznak vele. És akkor ezek szerint rendõr sem köt bele? Bár azt hiszem õk meg sem nézik az ilyesmit...
Eléggé nagy baj.
Hozzá szabad ahhoz nyúlni, csak átütni nem szabad. De meg lehet takarítani, hátha attól jobb lesz. Az, hogy belekötnek-e, nagyon helyzetfüggõ. Van mûszaki vizsga, ahol meg sem nézik (sõt, még az autót sem). A hivatalos megoldás viszont az "AF-es alvázszám", ekkor az NKH ad neki új alvázszámot, miután megvizsgálták, hogy a régi tényleg a rozsdától olyan, amilyen, nem attól, hogy rosszul ütötted át.
Ha mûszakin észre veszik kapásból meg szakad a mûszaki ! el kell vinned eredetiség vizsgálatra az autódat ott kapod róla a papírt azzal új mûszaki és õk bele ütik az újat! Ez sok ezer forint pluszban!

Mekkora baj lehet, ha az alábbiakat nem tudja 11, 5 hónapos kislányom?

3 hete elindult, már szaladni is tud, viszont: Egymásba nem pakol edényeket, csak kifelé pakol, de azt folyton, építeni sem próbál még, ha mutatom neki, akkor csak leborítja a tornyot, és eldobálja a kockákat. Mióta elindult, nagyon nem is hajlandó leülni játszani, csak megy a saját feje után. Sokat beszél egész nap, de érthet? dolgot nem nagyon mond, amit tud az a hejte, a kutyus (akkor is amikor nincs kutyus), és a gyerünk, vagy gyere( geün, gejé)Pápázik, ha kedve van, és néha rá is mutat dolgokra. Kb. két hónapja ha kérdeztem t?le, hogy hol van valami, akkor megmutatta, ez most nem is érdekli.

Legjobb válasz: Kicsit sokat vársz el tõle, még 1 éves sincsen. Nem kell neki még egy szót se szólnia. Nem kell neki kötelezõszerûen pápázni, nem gép, ha kedve van és csinálja, az jó, ha nem, az sem baj. Most tanult meg járni, persze, hogy egész nap jön-megy és nem ül le, ez most újdonság neki. Kb másfél éves korig rombolnak, csak utána jön az építkezés, emiatt se aggódj. Teljesen normális gyereked van :)

Kicsit sokat vársz el tõle, még 1 éves sincsen. Nem kell neki még egy szót se szólnia. Nem kell neki kötelezõszerûen pápázni, nem gép, ha kedve van és csinálja, az jó, ha nem, az sem baj. Most tanult meg járni, persze, hogy egész nap jön-megy és nem ül le, ez most újdonság neki. Kb másfél éves korig rombolnak, csak utána jön az építkezés, emiatt se aggódj. Teljesen normális gyereked van :)
Semekkora. Ennyi idõsen még nem kell tudnia bepakolni és építeni sem. Ráadásul most, hogy fel tudja fedezni a világot miért ülne egy helyben. Az én kislányom kb. 15 hónapos korától pakol befelé, addig csak kiszedett mindent. A kockák egymásra rakosgatása csak most lett érdekes (20 hónapos). Beszélni pedig annyit sem tud, mint a tiéd. Annyit mond, hogy anya, anyuci, apa, ottó (autó). Elvittük szakemberhez és azt mondta egyáltalán nincs lekésve semmirõl. 3 éves koráig kell megtanulnia rövidebb mondatokat.
A nagyobbik lányom 2 éves volt mikor elõször épített. addig csak rombolt. és a védõnõ sem volt kiakadva. A lányom egy totál bevansózva típus, sosincs a fenekén. Szerintem is kicsit (nagyon...) sokat vársz el tõle :) Amiket leírtál az teljesen jó egy 11 hónaposnál. Most írjam azt hogy az én lányom 12 hósan kezdett mászni!??!!??! :-OOOOO Jártunk vele konduktorhoz, meg mindenfelé de baja nem volt, csak marha soká csinált mindent. Végül 15.5 hósan kezdett járni...
Hát a te gyereked sme lennék. Ezek amiket elvársz töle a 2 éves kontrolvizsgálaton nézik. Az egyévesen azt nézik, hogy tud-e ülni, mászni, feltudja-e húzni magát állásba (mennie nem kell tudni), az ujjaival tud-e fogni. Ha ezekböl bármelyik is hiányzik, akkor még várnak pár hetet, de ha akkor sem megy, akkor max elküld szakorvoshoz. De amiket te akarsz vele csináltatni az 2 éveseknek kell tudnia.
Teljesen normális a fejlõdése, sõt, szerintem az ügyesek közé tartozik! Sokan ennyi idõs korukban még nem indulnak el, és egyáltalán nem mondanak értelmes szavakat. A kipakolás-rombolás is teljesen rendben van. Az meg érthetõ, hogy nem akar megülni semmi mellett, mikor most tanult egy fantasztikus dolgot, a járást, amivel kinyílt a világ elõtte, és most minden idejét arra szenteli, hogy ezt a mozgást gyakorolja.
Tök normális minden. építeni majd másfél évesen fog- kockatornyot meg mindenfélét- beszéd szintén a 2. év felé lesz a mozgásfejlõdése rendben van és szerintem a többi is!
Nem hiszem hogy ezért írta ki a kérdést a kérdezõ! Én elhiszem hogy aggódik mert mindig mindenhol azt hallani hogy az enyém már ezt tudja, az enyém meg már azt.Ha véletlen tied nem csinálja kétségbe esel hogy valami gond van.Tapasztalatból beszélek, nagyon sok a hasonlítgató anyuka és nagyon nagyok az elvárások a gyerekeddel szemben!Nálunk pl.a védõnõ is elvárja 1 évesen hogy ki és be is pakoljon, rakja a poharakat egymásba mert van olyan aki megcsinálja!Nagyon tudja fusztrálni ez az embert, és jól esik amikor megynyugtatják!Szerintem csak ezért tette fel a kérdést a kérdezõ!Valószínûleg mindenki magából indul ki, amikor mást feltételez:)
Ne haragudj, hogy én nem állok be a sorba, hogy fellegekbe emeljem a gyereked, mert szerintem te igenis tisztában vagy vele, hogy nemhogy kevesebbet, de többet tud a gyereked annál, amit ennyi idõsen kellene és az egész kérdést azért írtad ki, hogy mindenki egekig magasztaljon, hogy milyen szuper ügyes a gyerekõcöd. Nem értem erre mi szükség van, csak kicsit bosszantó, hogy ilyen hülyeség miatt másoktól várod el, hogy õk tényleg õszintén leüljenek a gép elé és válaszoljanak.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, ha félre érthetõ voltam. Egyáltalán nem azt akartam kiemelni, hogy mit tud a gyerekem, hanem azt amit nem tud. Bár a gyengébbek kedvéért ez a kérdésben is benne volt. Mivel elsõ gyerekem, nincs összehasonlítási alapom, csak amiket olvasok a neten. Köszönöm a válaszokat mindenkinek, aki valóban segíteni akart.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató válaszokat!
Nekem kisfiam van, ugyanez a helyzet, és a környezetemben még a csodájára járnak inkább, hogy mennyi mindent tud.Úgyhogy ne aggódj:)
Teljesen a korának megfelelõ átlag. Viszont nem értem miért kell görcsösen ilyen dolgokkal foglalkozni, így megérzi a gyermek h elégedetlen vagy vele és önbizalomhiányos, frusztrált lesz. egy gyermeket szeretgetni, dícsérgetni kell h egészségesen alakuljon a személyisége nem pedig már követlmények elé állítani ilyen kicsi korban! ez nagyon nagy hiba. biztos jó anya vagy és biztos imádod, de erre figyelj oda. (gyermekpszichológiát tanult anyuka)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!