Találatok a következő kifejezésre: Mekkora babára az (97 db)

Ha az elsö babámat csak 3 hónapos korig tudtam szoptatni mekkora rá az esély hogy a másodikat legalább fél éves 1 éves koráig tudom? Mit tudok ajánlani jo tejserkentő tabletát homeos bogyót, bármit mi segitene nekem?

Legjobb válasz: Van egy ismerõsöm, aki az elsõ 2 babáját 3 és 4 hónapig tudta szoptatni, a 3. még most is szopizik, 15 hónapos.. Szóval lehetséges! :) Gyakori mellretétel, urtica urens 5ch bogyók, mecsek szoptatós tea, ezek nekem is beváltak, 7 és fél hós a babám! Sok sikert! :)

Van egy ismerõsöm, aki az elsõ 2 babáját 3 és 4 hónapig tudta szoptatni, a 3. még most is szopizik, 15 hónapos.. Szóval lehetséges! :) Gyakori mellretétel, urtica urens 5ch bogyók, mecsek szoptatós tea, ezek nekem is beváltak, 7 és fél hós a babám! Sok sikert! :)
Egy nagy, nagy nyugit! Az hozza a legtöbb tejet. Tuti, hogy tovább tudod szoptatni, hiszen tapasztaltabb leszel és nem fogsz olyan könnyen pánikolni. Sokan voltunk így, menni fog! :)
Ami segít: ne parázz rá. Komolyan! A fiamnál nem sok híja volt, hogy 3 hónaposan el nem apadt a tejem, annyit aggódtam miatta, hallgattam a sok tanácsot, aminek fele nem ért semmit, szedtem a serkentõket, fejtem éjjel nappal, mégis csak fogyott a tej. Akkor gondoltam egyet, és "megbeszéltem" a fiammal, hogy egy hét próbaidõ, addig szopizik, amennyit akar, és sns-bõl kap pótlást - és ez segített, visszahoztam a tejet. Most a lányomnál megfogadtam, hogy nem fejek, nem használok szereket, csak cicire teszem, ahányszor hajlandó szopizni - bevált, 5 és fél hónapos, igazi vasgyúró, és bõven van tejem:D Szóval az a lényeg, hogy ne készülj rá ilyen görcsösen. Az se gond, ha nem tudod tovább szoptatni, hiszen az elsõ babád is gyönyörûen fejlõdött a tápszertõl! HA nem megy, akkor neki is jó lesz a tápszer. Ezzel a hozzáállással nem hibázhatsz:) És ne ijedj meg pl. a növekedési ugrástól, sokan elkövetik azt a hibát, hogy pótolnak, amikor a kicsi hirtelen többet szopizna - ne pótolj, hanem adj neki többször cicit. Én sem hittem, hogy ez beválik, sõt, hülyeségnek tartottam, hiszen gyakorlatilag éheztetik a gyereket - de nem! Csak 2 napig gyakrabban kap kevesebbet - ettõl nem éhezik, és 2 nap múlva megint elég lesz neki. Kitartás, és mindig az lebegjen a szemed elõtt, hogy nyugalom, nem aggódom, megpróbálom, és nem dõl össze a világ ha nem sikerül!
Ha a szervezeted ilyen, akkor nem használ semmi. Nem mindenki tud sokáig szoptatni. Az ilyen bogyók ritkán érnek valamit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm legyenugy:D már csak 7 hét és láthatjuk a második gyermekünket már annyira várom

Azt vizsgálják v-mikor, hogy a babám az én méreteimhez képest mekkora?

Van olyan, hogy a baba nagyon nagy az én csíp?m viszont kicsi és ezért inkább császárt javasolnak?

Legjobb válasz: barátnõm 53 kilósan lett terhes, 178 centi, és 4,5 kilós babát szült meg. Nem széles a csípõje egyáltalán... amúgy a csípõszélességnek nem sok köze van a szüléshez.

barátnõm 53 kilósan lett terhes, 178 centi, és 4, 5 kilós babát szült meg. Nem széles a csípõje egyáltalán... amúgy a csípõszélességnek nem sok köze van a szüléshez.
Szerintem nem fognak császárt javasolni ha teljesen egészséges vagy csak azért mert a babád nagyobb mint az átlag! Megpróbálják a természetes utat -rendes szülést - aztán ha nem megy, nem tágulsz, elhúzódik a vajúdás akkor dönthet az orvos úgy , hogy császároz!! Nálam ez így volt!1 napot vajúdtam, majd császár lett belõle. Könnyû és gyors szülést! 31h kismama
Alacsony is vagyok és nem túl széles a csípõm sem, 150 cm és 48 kg kezdtem a terhességem. Rákérdeztem az orvosnál, hogy mennyire befolyásolja mindez a szülést. Õ annyit mondott, hogy 4 kg felettinek néz ki a baba, akkor számítsak császárra, ha alatta lesz, akkor megpróbálkozunk természetes úton szüléssel, ha nem megy akkor zajlik majd minden a maga útján. Eddig úgy néz ki, hogy nem lsz 4 kg felett, de még bármi lehet... szereti a kisfiam a meglepiket. 35 h km.

Mekkora babára számítsak? Mennyit nő az utolsó 3 hétben? Ma vagyok 37+0 és a picim 3150 gramm, 48 cm.2 hete 2400 gramm volt

Legjobb válasz: Nekem a 36. héten 2900g-ot mondtak, és 37. héten 3200-al megszületett :) Az utolsó 3-4 hétben, átlagban 250-300g-ot híznak a babák. Mondjuk én cukros voltam, ez is közrejátszik a nagyobb súlyban

Nekem a 36. héten 2900g-ot mondtak, és 37. héten 3200-al megszületett :) Az utolsó 3-4 hétben, átlagban 250-300g-ot híznak a babák. Mondjuk én cukros voltam, ez is közrejátszik a nagyobb súlyban
Szia!Nekem a kisfiam decemberben született és õt 3500grammra saccolták és rá 3napra megszületett 3360grammal és 55centivel!!!Nekem a 36.héten volt 2470gramm és 41.héten született a bébim!!!


34 hetes kismama vagyok. A babám becsült súlya 2404g. Ez nem tul nagy az átlaghoz képest? Szerintetek mekkora babára számithatok?

Legjobb válasz: Teljesen jó, én 35 hetet betöltöttem és 2680 grammra becsülte a doki. Átlagosak.

Teljesen jó, én 35 hetet betöltöttem és 2680 grammra becsülte a doki. Átlagosak.
Szia! Nekem van egy táblázatom, abban ÁTLAG 2200g-ot ír a 34 hétre, tehát szerintem ez tökéletes!!! :-) Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!! További szép estét!
Nekem 2500 volt 34+3 hetesen, 38+6 hetesen szültem 3600g-mal, azt mondták, hogy kb.:3900g lett volna a 40.hétre.Az szerintem nem átlagos.....

36 hetesen a combcsont (FL) 76 mm. Mondta is az ultrahangos, jó hosszú. Mekkora babára számítsak?

A többi adat mind korának megfelelő. Volt valakinek hasonló? Mekkora baba lett?

Legjobb válasz: Csak combcsontból nem lehet következtetni a baba méretére, súlyt 4 adatból becsül a gép, hosszt pedig nem is becsülnek mert nem nagyon van mérvadó adat hozzá. Ha hosszabb a combcsont az átlaghoz képest akkor ugyanúgy lehet rövid, de hosszú combú baba mint átlagosnál hosszabb baba.

Csak combcsontból nem lehet következtetni a baba méretére, súlyt 4 adatból becsül a gép, hosszt pedig nem is becsülnek mert nem nagyon van mérvadó adat hozzá. Ha hosszabb a combcsont az átlaghoz képest akkor ugyanúgy lehet rövid, de hosszú combú baba mint átlagosnál hosszabb baba.
Én épp fordítva voltam a méretekkel. A kislányom születése elõtt mindig azzal idegesítettek az UH-on, hogy nagyon kicsi a magzat. Rövid volt a combcsont. Aggódtam, hogy nagyon kicsi lesz a babóka, és bár igaz, hogy csak 47 cm-el született, de 4kg volt a kislány. Szerintem nálad sem feltétlen, hogy túl nagy baba lesz, mert hosszú az a csontocska. Jó egészséget kívánok neked és a babának is.

Ha két egypetéjű ikerpárnak lesz 1-1 gyereke, mekkora annak az esélye, hogy a babák ugyanúgy fognak majd kinézni?

Legjobb válasz: ja bocs értem már!szóval az apukák is ikrek.így is kicsi sztem az esély.Nekem 3 gyerekem van egy apától és nem is hasonlítanak egymásra.Lehet vmi elõdre fognak hasonlítani

ja bocs értem már!szóval az apukák is ikrek.így is kicsi sztem az esély.Nekem 3 gyerekem van egy apától és nem is hasonlítanak egymásra.Lehet vmi elõdre fognak hasonlítani
nagyon kicsi az esélye, ugyanis az apukák különböznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Mindenkinek ment a zöld mancs.
ha úgy alakul nagyon hasonlítanak és nem tippelgetnék itt, hanem a figyelmedbe ajánlom az egyik 2012-es national geographicot, mert az foglalkozott ezzel az iker témával és az esélyekkel az átörökítésre, két iker és összejöttek szintén két ikerrel és született az egyik helyen egy a másik helyen ikerpá gyerekekr. Mint 3 tojás, de különösen két gyerek az eltérõ családokból olvasd el a cikket a neten
Annyi az esélye, mint hogy két testvér hasonlítson. Én speciel abszolút nem hasonlítok a bátyámra, pedig közösek a szüleink. :D Õ magas, szõkésbarna, zöld szemû (mint apa), én alacsonyabb, sötétbarna hajú, barna szemû (mint anya). Az arcunk se hasonlít.
Nekem van egy ilyen ismerõsöm, férfi egypetéjû ikerpár, mindkettõjüknek két-két kisfia van, a feleségeik teljesen különböznek egymástól külsõre, mégis mindkettõjüknek az egyik fia a kettõ közül, nagyon hasonlít egymásra.
0, 00001% Szinte semmi!!! Lehet Az egyik iker pár gyermeke a Nagyira, a másik iker pár gyermek az apára hasonlít....
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :) )
ugyanannyi mint annak az esélye hogy két testvér ugyanúgy nézzen ki.
A kérdező hozzászólása: neem, bocsi, akkor rosszul írtam a kérdést: úgy értettem, hogy egy fiú ikerpár meg egy lány ikerpár (mind2 pár egypetéjû) és az egyik fiúlány párnak és a másik fiúlány párnak lesz egy gyereke, hogy ott mennyi az esélye, hogy egyformák lesznek a babák?
2012 januári national geo

Mekkora annak az esélye, hogy egy nő 2 petéjű ikrekkel legyen terhes, a 6. hét környékén elveszítse az egyik babát (mert gondolom gyenge, vagy életképtelen), de a másikat kihordja úgy, hogy egy egészséges baba váljon belőle mire megszületik?

Legjobb válasz: Pontosan! Elég sok terhesség indul ikerterhességnek, ahol sajnos az egyik baba már az elején elhal, viszont a másikat tök egészségesen meg lehet szülni!

Pontosan! Elég sok terhesség indul ikerterhességnek, ahol sajnos az egyik baba már az elején elhal, viszont a másikat tök egészségesen meg lehet szülni!
Sok esélye van. Mármint annak, hogy az egyik iker felszívódik, de a másik megszületik egészségesen. Sokkal több terhesség indul ikresnek, mint ahány iker végül is megszületik.
nálunk ez így volt. anyukám is ikreket várt, aztán az elsõ hetekben a másik picuri sajnos felszívódott.De a hugom idõben megszületett, minden rendben van vele. egyáltalán nem beteges, sõt.. élénkebb mint én voltam. azóta 15 év telt el... és még mindig rendben van minden..
Az egyik rokonunk is ikreket várt, de az egyik baba nem született meg. A másik viszont szép nagy baba lett. Már ötéves elmúlt. Nekem a 9. héten vették észre az ikreket, már 1 évesek. :)

Kismamik, akinek az első császár után sikerült természetes úton szülni, mekkora babát szültetek?

Volt valami kritérium, hogy hány kg-ig engedi a doki? És könnyen ment a természetes szülés? El?re is köszönöm azoknak akik válaszolnak.

Legjobb válasz: Szia. Nekem a sógornõm szülte az elsõ gyereket császárral (nem tágult ki), majd rá 4 évvel jött a második és 2 vagy 3 óra alatt kitágult és megtudta szülni. Könnyû szülés volt. 49cm volt és 3 kg. Bár 10 nappal hamarabb érkezett a pici. Tõle nem hallottam olyat, hogy figyelték volna mennyi lehet a súlya a kicsinek ahhoz, hogy természetesen szüljön. Remélem tudtam segíteni.

Szia. Nekem a sógornõm szülte az elsõ gyereket császárral (nem tágult ki), majd rá 4 évvel jött a második és 2 vagy 3 óra alatt kitágult és megtudta szülni. Könnyû szülés volt. 49cm volt és 3 kg. Bár 10 nappal hamarabb érkezett a pici. Tõle nem hallottam olyat, hogy figyelték volna mennyi lehet a súlya a kicsinek ahhoz, hogy természetesen szüljön. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszod

36 hetes uh-n a pici lányom méretei a következők: BPD: 91mm, AC: 327 mm, FL: 71mm. Jók ezek az értékek? Ilyen méretekkel mekkora babáitok születtek?

Legjobb válasz: A kalkulátor szerint most 48cm és 3008g a lányod. :) Persze ne vedd ezeket 100%-ra, mert az uh-n sem mérnek mindig tökéletesen pontosan, és természetesen még nõni fog odabent. :) Amúgy ezek abszolút jó méretek!

A kalkulátor szerint most 48cm és 3008g a lányod. :) Persze ne vedd ezeket 100%-ra, mert az uh-n sem mérnek mindig tökéletesen pontosan, és természetesen még nõni fog odabent. :) Amúgy ezek abszolút jó méretek!
Ne haragudj az off-ért, de melyik az a kalkulátor?
Hasonló méretek mellet nekem 3600-3700 grammos babát saccoltak :) Meglátjuk...
Az én adataim bpd 92 fl 72 36 hetesen.Nem akarlak megijeszteni de a sógórnõm most szült az én adataimmal teljesen egyforma volt neki is 36 hetesen és 3700 gramm lett a lány én is félek már kétszer szültem de õk 3000 alatt voltak , remélem nem fog nagyon fájni.
Az elõzõ voltam. Itt is ír kiméreteket. http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nagyon sokat segitettél!!!
Örülök hogy segítettem. Meg van már a babád? Mekkora lett? :)
A kérdező hozzászólása: Igen meg van, kedden 23 án született.Szép nagy baba 4020gr al született természetes uton.Köszi mindenkinek a segitseget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!