Találatok a következő kifejezésre: Mekkora babára az (97 db)

Ha az elsö babámat csak 3 hónapos korig tudtam szoptatni mekkora rá az esély hogy a másodikat legalább fél éves 1 éves koráig tudom? Mit tudok ajánlani jo tejserkentő tabletát homeos bogyót, bármit mi segitene nekem?

Legjobb válasz: Van egy ismerõsöm, aki az elsõ 2 babáját 3 és 4 hónapig tudta szoptatni, a 3. még most is szopizik, 15 hónapos.. Szóval lehetséges! :) Gyakori mellretétel, urtica urens 5ch bogyók, mecsek szoptatós tea, ezek nekem is beváltak, 7 és fél hós a babám! Sok sikert! :)

Van egy ismerõsöm, aki az elsõ 2 babáját 3 és 4 hónapig tudta szoptatni, a 3. még most is szopizik, 15 hónapos.. Szóval lehetséges! :) Gyakori mellretétel, urtica urens 5ch bogyók, mecsek szoptatós tea, ezek nekem is beváltak, 7 és fél hós a babám! Sok sikert! :)
Egy nagy, nagy nyugit! Az hozza a legtöbb tejet. Tuti, hogy tovább tudod szoptatni, hiszen tapasztaltabb leszel és nem fogsz olyan könnyen pánikolni. Sokan voltunk így, menni fog! :)
Ami segít: ne parázz rá. Komolyan! A fiamnál nem sok híja volt, hogy 3 hónaposan el nem apadt a tejem, annyit aggódtam miatta, hallgattam a sok tanácsot, aminek fele nem ért semmit, szedtem a serkentõket, fejtem éjjel nappal, mégis csak fogyott a tej. Akkor gondoltam egyet, és "megbeszéltem" a fiammal, hogy egy hét próbaidõ, addig szopizik, amennyit akar, és sns-bõl kap pótlást - és ez segített, visszahoztam a tejet. Most a lányomnál megfogadtam, hogy nem fejek, nem használok szereket, csak cicire teszem, ahányszor hajlandó szopizni - bevált, 5 és fél hónapos, igazi vasgyúró, és bõven van tejem:D Szóval az a lényeg, hogy ne készülj rá ilyen görcsösen. Az se gond, ha nem tudod tovább szoptatni, hiszen az elsõ babád is gyönyörûen fejlõdött a tápszertõl! HA nem megy, akkor neki is jó lesz a tápszer. Ezzel a hozzáállással nem hibázhatsz:) És ne ijedj meg pl. a növekedési ugrástól, sokan elkövetik azt a hibát, hogy pótolnak, amikor a kicsi hirtelen többet szopizna - ne pótolj, hanem adj neki többször cicit. Én sem hittem, hogy ez beválik, sõt, hülyeségnek tartottam, hiszen gyakorlatilag éheztetik a gyereket - de nem! Csak 2 napig gyakrabban kap kevesebbet - ettõl nem éhezik, és 2 nap múlva megint elég lesz neki. Kitartás, és mindig az lebegjen a szemed elõtt, hogy nyugalom, nem aggódom, megpróbálom, és nem dõl össze a világ ha nem sikerül!
Ha a szervezeted ilyen, akkor nem használ semmi. Nem mindenki tud sokáig szoptatni. Az ilyen bogyók ritkán érnek valamit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm legyenugy:D már csak 7 hét és láthatjuk a második gyermekünket már annyira várom

34 hetes kismama vagyok. A babám becsült súlya 2404g. Ez nem tul nagy az átlaghoz képest? Szerintetek mekkora babára számithatok?

Legjobb válasz: Teljesen jó, én 35 hetet betöltöttem és 2680 grammra becsülte a doki. Átlagosak.

Teljesen jó, én 35 hetet betöltöttem és 2680 grammra becsülte a doki. Átlagosak.
Szia! Nekem van egy táblázatom, abban ÁTLAG 2200g-ot ír a 34 hétre, tehát szerintem ez tökéletes!!! :-) Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!! További szép estét!
Nekem 2500 volt 34+3 hetesen, 38+6 hetesen szültem 3600g-mal, azt mondták, hogy kb.:3900g lett volna a 40.hétre.Az szerintem nem átlagos.....

Azt vizsgálják v-mikor, hogy a babám az én méreteimhez képest mekkora?

Van olyan, hogy a baba nagyon nagy az én csíp?m viszont kicsi és ezért inkább császárt javasolnak?

Legjobb válasz: barátnõm 53 kilósan lett terhes, 178 centi, és 4,5 kilós babát szült meg. Nem széles a csípõje egyáltalán... amúgy a csípõszélességnek nem sok köze van a szüléshez.

barátnõm 53 kilósan lett terhes, 178 centi, és 4, 5 kilós babát szült meg. Nem széles a csípõje egyáltalán... amúgy a csípõszélességnek nem sok köze van a szüléshez.
Szerintem nem fognak császárt javasolni ha teljesen egészséges vagy csak azért mert a babád nagyobb mint az átlag! Megpróbálják a természetes utat -rendes szülést - aztán ha nem megy, nem tágulsz, elhúzódik a vajúdás akkor dönthet az orvos úgy , hogy császároz!! Nálam ez így volt!1 napot vajúdtam, majd császár lett belõle. Könnyû és gyors szülést! 31h kismama
Alacsony is vagyok és nem túl széles a csípõm sem, 150 cm és 48 kg kezdtem a terhességem. Rákérdeztem az orvosnál, hogy mennyire befolyásolja mindez a szülést. Õ annyit mondott, hogy 4 kg felettinek néz ki a baba, akkor számítsak császárra, ha alatta lesz, akkor megpróbálkozunk természetes úton szüléssel, ha nem megy akkor zajlik majd minden a maga útján. Eddig úgy néz ki, hogy nem lsz 4 kg felett, de még bármi lehet... szereti a kisfiam a meglepiket. 35 h km.


Mekkora babára számítsak? Mennyit nő az utolsó 3 hétben? Ma vagyok 37+0 és a picim 3150 gramm, 48 cm.2 hete 2400 gramm volt

Legjobb válasz: Nekem a 36. héten 2900g-ot mondtak, és 37. héten 3200-al megszületett :) Az utolsó 3-4 hétben, átlagban 250-300g-ot híznak a babák. Mondjuk én cukros voltam, ez is közrejátszik a nagyobb súlyban

Nekem a 36. héten 2900g-ot mondtak, és 37. héten 3200-al megszületett :) Az utolsó 3-4 hétben, átlagban 250-300g-ot híznak a babák. Mondjuk én cukros voltam, ez is közrejátszik a nagyobb súlyban
Szia!Nekem a kisfiam decemberben született és õt 3500grammra saccolták és rá 3napra megszületett 3360grammal és 55centivel!!!Nekem a 36.héten volt 2470gramm és 41.héten született a bébim!!!

Ha két egypetéjű ikerpárnak lesz 1-1 gyereke, mekkora annak az esélye, hogy a babák ugyanúgy fognak majd kinézni?

Legjobb válasz: ja bocs értem már!szóval az apukák is ikrek.így is kicsi sztem az esély.Nekem 3 gyerekem van egy apától és nem is hasonlítanak egymásra.Lehet vmi elõdre fognak hasonlítani

ja bocs értem már!szóval az apukák is ikrek.így is kicsi sztem az esély.Nekem 3 gyerekem van egy apától és nem is hasonlítanak egymásra.Lehet vmi elõdre fognak hasonlítani
nagyon kicsi az esélye, ugyanis az apukák különböznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Mindenkinek ment a zöld mancs.
ha úgy alakul nagyon hasonlítanak és nem tippelgetnék itt, hanem a figyelmedbe ajánlom az egyik 2012-es national geographicot, mert az foglalkozott ezzel az iker témával és az esélyekkel az átörökítésre, két iker és összejöttek szintén két ikerrel és született az egyik helyen egy a másik helyen ikerpá gyerekekr. Mint 3 tojás, de különösen két gyerek az eltérõ családokból olvasd el a cikket a neten
Annyi az esélye, mint hogy két testvér hasonlítson. Én speciel abszolút nem hasonlítok a bátyámra, pedig közösek a szüleink. :D Õ magas, szõkésbarna, zöld szemû (mint apa), én alacsonyabb, sötétbarna hajú, barna szemû (mint anya). Az arcunk se hasonlít.
Nekem van egy ilyen ismerõsöm, férfi egypetéjû ikerpár, mindkettõjüknek két-két kisfia van, a feleségeik teljesen különböznek egymástól külsõre, mégis mindkettõjüknek az egyik fia a kettõ közül, nagyon hasonlít egymásra.
0, 00001% Szinte semmi!!! Lehet Az egyik iker pár gyermeke a Nagyira, a másik iker pár gyermek az apára hasonlít....
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :) )
ugyanannyi mint annak az esélye hogy két testvér ugyanúgy nézzen ki.
A kérdező hozzászólása: neem, bocsi, akkor rosszul írtam a kérdést: úgy értettem, hogy egy fiú ikerpár meg egy lány ikerpár (mind2 pár egypetéjû) és az egyik fiúlány párnak és a másik fiúlány párnak lesz egy gyereke, hogy ott mennyi az esélye, hogy egyformák lesznek a babák?
2012 januári national geo

Mekkora annak az esélye, hogy egy nő 2 petéjű ikrekkel legyen terhes, a 6. hét környékén elveszítse az egyik babát (mert gondolom gyenge, vagy életképtelen), de a másikat kihordja úgy, hogy egy egészséges baba váljon belőle mire megszületik?

Legjobb válasz: Pontosan! Elég sok terhesség indul ikerterhességnek, ahol sajnos az egyik baba már az elején elhal, viszont a másikat tök egészségesen meg lehet szülni!

Pontosan! Elég sok terhesség indul ikerterhességnek, ahol sajnos az egyik baba már az elején elhal, viszont a másikat tök egészségesen meg lehet szülni!
Sok esélye van. Mármint annak, hogy az egyik iker felszívódik, de a másik megszületik egészségesen. Sokkal több terhesség indul ikresnek, mint ahány iker végül is megszületik.
nálunk ez így volt. anyukám is ikreket várt, aztán az elsõ hetekben a másik picuri sajnos felszívódott.De a hugom idõben megszületett, minden rendben van vele. egyáltalán nem beteges, sõt.. élénkebb mint én voltam. azóta 15 év telt el... és még mindig rendben van minden..
Az egyik rokonunk is ikreket várt, de az egyik baba nem született meg. A másik viszont szép nagy baba lett. Már ötéves elmúlt. Nekem a 9. héten vették észre az ikreket, már 1 évesek. :)

36 hetesen a combcsont (FL) 76 mm. Mondta is az ultrahangos, jó hosszú. Mekkora babára számítsak?

A többi adat mind korának megfelelő. Volt valakinek hasonló? Mekkora baba lett?

Legjobb válasz: Csak combcsontból nem lehet következtetni a baba méretére, súlyt 4 adatból becsül a gép, hosszt pedig nem is becsülnek mert nem nagyon van mérvadó adat hozzá. Ha hosszabb a combcsont az átlaghoz képest akkor ugyanúgy lehet rövid, de hosszú combú baba mint átlagosnál hosszabb baba.

Csak combcsontból nem lehet következtetni a baba méretére, súlyt 4 adatból becsül a gép, hosszt pedig nem is becsülnek mert nem nagyon van mérvadó adat hozzá. Ha hosszabb a combcsont az átlaghoz képest akkor ugyanúgy lehet rövid, de hosszú combú baba mint átlagosnál hosszabb baba.
Én épp fordítva voltam a méretekkel. A kislányom születése elõtt mindig azzal idegesítettek az UH-on, hogy nagyon kicsi a magzat. Rövid volt a combcsont. Aggódtam, hogy nagyon kicsi lesz a babóka, és bár igaz, hogy csak 47 cm-el született, de 4kg volt a kislány. Szerintem nálad sem feltétlen, hogy túl nagy baba lesz, mert hosszú az a csontocska. Jó egészséget kívánok neked és a babának is.

Mekkora bevételre vállaltok babát azok, akik albérletben laktok? Hány évesek vagytok?

Ebből mennyi marad,ha levonjátok az albérlet/rezsi/munkába járás/egyéb hitelek,telefon,net kiadások költségét?

Legjobb válasz: 260000 havonta. lakbér rezsi autó biztosítás telefon tv internet összesen 160ezer. 100e marad ételre. A maszek munkából bejövõ pénzt elrakjuk. Ez havi 100e és 200e közt van. 2 gyereket nevelünk

260000 havonta. lakbér rezsi autó biztosítás telefon tv internet összesen 160ezer. 100e marad ételre. A maszek munkából bejövõ pénzt elrakjuk. Ez havi 100e és 200e közt van. 2 gyereket nevelünk
Párom 90.000Ft-ot kap, én családit+gyest tehát 38.000Ft-ot. Az albérlet 25.000, rezsi 30.000, áruhitel 7000, telfonszámla 2x3500, buszbérlet kb 80%-át a munkahely téríti a páromnak ...
Nagyon jól él itt mindenki :)
4-es vagyok, igen a családival, ami 48 eft:)
Ja a családi pótlékkal együtt annyi akkor biztos :) oké :)
A maximum gyed nem 110 ezer körül van? Mert én annyit kapok. Az Tgyás amit kapsz nem 4-es?
Mi kb 550-600e /ho bol elunk most varjuk a masodik babankat ferjem munkaja miatt nem tudunk letelepedni vegleg sehol, igy nem veszunk hazat
2. Ez azt jelenti, hogy még a gyes+csp összege se megy a gyerekre... Már amennyiben 3 év alatti.
A gyerekvállalás idõszaka kicsit más volt anyagi értelemben, úgyhogy az itt most nem igazán lényeges, pl. akkor még nem volt lakbér meg ilyesmik. Úgyhogy inkább a mostani helyzetet írnám, jelenleg olyan 200 ezer körül jön be egy hónapban, ebbõl nagyjából 100 megy el a kötelezõen fizetendõ dolgokra (tehát lakbér, rezsi, ilyen-olyan számlák), és a másik 100 marad arra, hogy éljünk belõle. Mondjuk ez csak mostanában van így, régebben ennél kevesebb maradt, mert kevesebb volt a bevétel.
3 kicsi gyerek. 36 évesek vagyunk. Én gyeden: 160e ft/hó, párom 200 e ft/hó körül hoz. albérlet: 60.000ft rezsi: 60.000ft kaja, egyéb: 120.000ft gyerekek: 60-80.000ft törlesztések, áruhitel: 40.000ft
Kb. 400.000ft, van hogy 20.000tobb kb vagy annyival kevesebb. Az albi kozoskoltseggel 70.000ft teli rezsivel egyutt 130.000ft maximum, nyaron max 15.000a rezsink...szoval boven marad:) en nem dolgozok, csak parom. Majd en is megyek:) 10+4hkm
Nekünk 30e jut havonta a gyerekre és semmit nem nélkülözik
Utolsó vagyok. Az lemaradt, hogy én 26 éves vagyok, a párom 29, a kisfiúnk 19 hónapos.

Mindenki azt mondja mekkora babám van. Pedig nem. Vagy mégis?

Hallottam már ezt is: "Úristen mekkora gyerek, a miénk 2 éves volt ekkora."

Legjobb válasz: Pedig nem kicsi:) Én lányom közel 1,5 évesen 80cm és 10kg.

Pedig nem kicsi:) Én lányom közel 1, 5 évesen 80cm és 10kg.
Hát az hogy itt mit írnak egy ilyen kérdésre az egy dolog:) Mert egy ilyen témájúra nyilván azok fognak válaszolni inkább egybõl akiknek szintén nagyobb babájuk van. De azért az átlagot nézve 76 centi és 10 kiló egy 1 éves.
Nekem az ekkora babák nem tûnnek túl nagynak, mert az én kislányom is 81 centi és 11, 5 kiló volt 1 évesen. Hûledeztek néhányan, hogy mekkora gyerek, de komolyabb vagy rosszindulatú beszólást nem kaptunk soha. Most 15 hónapõs, és a barátnõm 2, 5 éves fiával megegyezõ súlyban és magasságban van.
Lányom 11hónaposan 10kg és 80cm volt. 2hét múlva megyünk az 1 éves státuszra.Kíváncsi vagyok, hogy milyen értékek lesznek, mert úgy érzem, hogy a súlya is meg a hossza is gyarapodott az egy hónap alatt :)
Hát tényleg nagy szerintem. De ez nem baj:) 3 gyerekem van, a legnagyobbam 1 évesen 80 centi volt ugyan de csak 8.8 kiló! A másik kettõ (egyik kislány másik kisfiú) 74 és 76 cm és 9 és 10 kilók. 80 cm és 11 kiló nekem bõven inkább 15-18 hónapos méretnek tûnik:) Azért a 2 az erõs túlzás, 2 évesen 12-13 kilósak a gyerekek kb. és 90-92 centik.
Nem kicsi, az biztos :-) Az enyém még nagyobb, 1 évesen kereken 12 kiló volt és 84 cm. Amúgy elég széles a skála, mert a lányom meg 8, 3 kg volt 1 évesen.
Fiam 8 hónapos és 77 cm, 9 kg! Szóval akkor az enyém is nagy!:)
Fiam 82 cm volt 1 évesen 10, 5 kgval. Most 15 hósan. 87cm és 11, 5 kg.
A lányom egy évesen 80 centi és 10, 5 kiló volt. Most 17 hónapos, 84 centi, 11, 5 kiló. Szóval nem kicsi, mindenki sokkal idõsebbnek nézi. :)
megszolni tenyleg nem kell egy gyermeket sem:0 amugy szerintem is nagy a babad, de csak azert mondom, mert kerdezted:) a lanyom 3.5 eves es 12kg. o meg kicsi, ez van
A mi védõnõnk is mindig csóválja a fejét, hogy mekkora a kislányom... Talán tehetünk róla?! Alig eszik még így is. Most 11 hónapos 76 cm és 11660 g. [Szerintem az anyja alkatát örökölte :) ]
akkor az enyém is nagynak számít?:O pedig én nem látom nagyobbnak, mint az átlag. 7 hónapos, 75 cm, és 8 kg.
Nekünk is mindig ezt mondták... 82cm és 10, 5kilóvolt 1évesen... 2évesen 96cm 13kiló 2, 5éves 103cm 15kiló... Magasnak magas, dehát nekem 61cm-vel született... Most a kicsimreis folyton eztkapom...Milyen hatalmas...3hós 6880grammés 64cm...Dehát ha ekkorahát ekkora...
Nem hiszem, hogy rosszindulatból mondják. nekem 3 gyerekem van. A legnagyobb átlagos súlyú volt, de magas. Most is a legmagasabb az oviscsoportjában. A középsõ kimondottan kicsi, 1 évesen 8, 4 kiló volt és 71 centi. Most 2, 5 évesen 12, 5 kiló, és talán 86 cm. Kis pici, vékony. A legkisebb babám fél éves, na vele én is megkapom, hogy milyen hatalmas, de inkább kedveskedve. 9, 5 kiló már most, tényleg egy nagy, husibaba. Szóval még egy családban is nagyon eltérõ lehet a gyerekek alkata :) Biztos nem rossz szándékból mondják, tényleg csak megállapítás, hogy õ a nagyobb babák közé tartozik!
Én nem gondolnám, hogy rosszindulatból teszik. Csak megállapítják, hogy milyen nagy.
enyém isennyi volt 1 évesen csak õ 12, 5kg. most 18 hónapos88cm-is és 15kg..tõlünk is mindig ezt kérdezik hogy miiiééért ilyen nagy? mivel etetitek?
A kérdező hozzászólása: Csak azért hittem, hogy nem nagy, mert ezen az oldalon is hasonló paraméterekkel rendelkezõ egy évesekrõl olvasok. A védõnõm mondta, hogy 10 hónaposan akkora volt mint egy 12 hónapos, de én nem gondoltam, hogy 2 hónap, most annyit jelent, hogy megszólják.
Az én fiam pont ekkora, õ is egy éves. A 9o-es percentilisbe tartozik. Nem nagy, pont jó - nekünk :)

Kismamik, akinek az első császár után sikerült természetes úton szülni, mekkora babát szültetek?

Volt valami kritérium, hogy hány kg-ig engedi a doki? És könnyen ment a természetes szülés? El?re is köszönöm azoknak akik válaszolnak.

Legjobb válasz: Szia. Nekem a sógornõm szülte az elsõ gyereket császárral (nem tágult ki), majd rá 4 évvel jött a második és 2 vagy 3 óra alatt kitágult és megtudta szülni. Könnyû szülés volt. 49cm volt és 3 kg. Bár 10 nappal hamarabb érkezett a pici. Tõle nem hallottam olyat, hogy figyelték volna mennyi lehet a súlya a kicsinek ahhoz, hogy természetesen szüljön. Remélem tudtam segíteni.

Szia. Nekem a sógornõm szülte az elsõ gyereket császárral (nem tágult ki), majd rá 4 évvel jött a második és 2 vagy 3 óra alatt kitágult és megtudta szülni. Könnyû szülés volt. 49cm volt és 3 kg. Bár 10 nappal hamarabb érkezett a pici. Tõle nem hallottam olyat, hogy figyelték volna mennyi lehet a súlya a kicsinek ahhoz, hogy természetesen szüljön. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszod


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!