Találatok a következő kifejezésre: Mekkora az minimum (16 db)

18-55mm / 55-200mm objektívvel 1. ) milyen nagyítás (zoom) érhető el, milyen különbség van köztük még? 2. ) mekkora az a minimum távolság (makro) ahonnan fotózhatoK?

objektív, zoom, makro, fényképez?

Legjobb válasz: hogyhogy milyen nagyítás érhetõ el? meg mi az hogy mi a különbség? az egyik egy alap objektív a másik egy tele. az meg hogy mi a legkisebb fókusztávolság az az obitól függ, a specifikációjában tudod megnézni

hogyhogy milyen nagyítás érhetõ el? meg mi az hogy mi a különbség? az egyik egy alap objektív a másik egy tele. az meg hogy mi a legkisebb fókusztávolság az az obitól függ, a specifikációjában tudod megnézni
1) Mit értesz zoom alatt? Az elsõ obinak 3 szoros nagyítása van, a másodiknak 3, 6-szoros, már ha azt érted zoom alatt, a "legközelebbi" nézet és a "legtávolabbi" nézet arányait érted. Azonban ez kb. semmit nem jelent, mert a 200mm állás a 18-hoz képest már 11 szeres zoomot jelent. A mm-ben megadott értékek már kvázi azt jelentik, hogy "mekkora a zoom". Minnél nagyobb mm értékû az obi, annál "közelebb" lesz a tárgy, amit úgy érzel, hogy "jól rá van nagyítva". Egy 18 mm-es lencsével nagy térrészt le tudsz fotózni, míg a 200-as inkább távoli tárgyak fotózására való. Itt egy példa: http://farm1.staticflickr.com/227/476181737_8f78b9d5c5_z.jpg Ugyanarról a helyrõl van fotózva, különbözõ beállításokkal. Klaszikus értelemben az, hogy mennyi a zoom, a mm-tõl függ. Persze az obik két állása között továbbra is ~3x nagyítás van. A makró távolsága meg objektív függõ.
Valószínûleg a leképezési arányra gondolt (amelyet bár nagyításnak fordítanak, semmi köze a zoomhoz). Egyébként mindkét objektívnél lényegesen kisebb mint 1:1-hez, tehát nem igazán alkalmasak makrófelvételek készítésére. A közelpontjukat nem ismerem, de hiába is tenné ez közelfényképezésre alkalmassá az objektíveket, a leképezési arányuk miatt egyik sem alkalmas igazán makrófelvételek készítésére, bár a 18-55 IS-t megfordítva már láttam elég jó makrókat.

Allianz biztosítónál mekkora az a minimum összeg üvegkárnál amikor kijönnek a kárszakértők?

Legjobb válasz: Elvileg az 50 ezer felettire kimennek! jelentsd be és majd megmondják hogy mit tegyél!

Elvileg az 50 ezer felettire kimennek! jelentsd be és majd megmondják hogy mit tegyél!
Az Allianznál nincs minimum összeg, lehet, hogy a 10e Ft-osra is kimennek. Az Allianz mindent ellenõriz ilyen szempontból, általánosságban csak az Aegon és a Generali aki 50e alatt nem megy ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha egy ház tulajdoni lapján szerepel a végrehajtási jog az minimum mekkora összeg lehet?

Tudtommal 500 ezer alatt nem nyúlnak a házhoz. Tehát ha a tulajdoni lapon szerepel a jelzálogjog akkor már a tartozás elérte, sőt meghaladta az 500 ezer Ft-ot. Szerintetek?

Legjobb válasz: akármekkora..nekünk amikor rossz helyzetben voltunk 58 forintot ráterheltek...

akármekkora..nekünk amikor rossz helyzetben voltunk 58 forintot ráterheltek...
Miért ne terhelnék rá? ráraknak 2 forintot is, semmiféle határ nincs
A JELZÁLOGJOG és a VÉGREHAJTÁSIJOG nem ugyanaz!!! Nehezen hiszem, hogy 58 Ft-os jelzálogjog miatt végrehajtást (árverezést!) fognak végezni egy ingatlanon!... A jelzálogjog annyit jelent, hogy az ingatlanra ráterhelték az X-összegû tartozást...
nem árverezték el csak ráterhelték.

Minimum mekkora az az űrhajó, amit Föld körüli pályára lehet állítani?

Legjobb válasz: nem egészen világos a kérdésed... semmiféle méret/tömeg -határ nincs a pályára állítást illetõen. az elsõ, földkörüli pályára állított ember alkotta tárgy, a szputnyik kb. 1.5 kg, az elsõ embert szállító ûrhajó, a vosztok-1 pedig ~1,5 t tömegû volt.

nem egészen világos a kérdésed... semmiféle méret/tömeg -határ nincs a pályára állítást illetõen. az elsõ, földkörüli pályára állított ember alkotta tárgy, a szputnyik kb. 1.5 kg, az elsõ embert szállító ûrhajó, a vosztok-1 pedig ~1, 5 t tömegû volt.
Jó ha nagyobb egy µméretnél (microméter), mert akkor mikroszkóppal legalább tudod kezelni! :D Amúgy, nincs alsó korlát.
Az indulási tömeg (nem a méret), a szükséges üzemanyag mennyiségétõl függ elsõsorban.
Wóhóó! Õ nem akarta fellõni, csak pályára kívánta állítani! (mûholdakon sincs nagy rakétahajtómû, mert már az ûrben rakják ki...) Ugye? :D G.
akár nagyapád tablettáját is föld körüli pályára állithatod!!!
Errõl jut eszembe: Anyósod is felküldheted, ott nem keresné a sünõrség! G.

Egy terhességnél mekkora az a hőfok ami még jót jelen? Mennyi a minimum és a maximum? És ennek végig így kell maradnia?

Legjobb válasz: Sosem mértem terhesen a hõmet... TE miért teszed? A láz nem jó, az árthat a babának. Ha lázas vagy, keress fel orvost rögtön és megmondja, mit tehetsz!

Sosem mértem terhesen a hõmet... TE miért teszed? A láz nem jó, az árthat a babának. Ha lázas vagy, keress fel orvost rögtön és megmondja, mit tehetsz!

Mekkora az átlagos here? Mi az a minimum méret, ami még normálisan működik?

Legjobb válasz: A herék galambtojás méretûek vagy közepes szilva nagyságúak. De szeritnem a kérdésed második fele baromság!

A herék galambtojás méretûek vagy közepes szilva nagyságúak. De szeritnem a kérdésed második fele baromság!
A kérdező hozzászólása: Galambtojással még nem találkoztam a szilva meg szintén igen nagy változékonyságot mutathat.
egy kb 3 ujjnyi szilva :p a mukodes nem feltetlenul a merettol fugg, de ha tul kicsik, az utalhat hormonzavarra. mivel here a legfobb tesztoszteron-termelo, es a tesztoszteron felelos a masodlagos nemi jelleg megjeleneseert (szorzet, testalkat, nemi szervek fejlodese, stb) a herek alulfejlettsege utalhat hormonzavarra. vervizsgaval kimutathato, ha aggodsz, nezesd meg.
Ez a genetikai öröklõdéstõl függ leginkább. Szerintem nem meghatározó a mérete, akinek kisebb, az se gond, a sperma minõsége a lényeges tudtommal.

Mekkora az a minimum összeg, aminek a kivételi szándékát előre be kell jelenteni a bankfiókokban?

Legjobb válasz: Kettõmillió forint az az összeg, amelyet általános esetben be kell jelenteni legalább egy banki munkanappal elõbb. DE: Amennyiben te a pénzedhez akarsz jutni, akkor a banki nyitva tartási idõt megelõzõ egy óráig a bankba nagyösszegû pénzfelvételi szándékodat jelezve a banknak KÉRÉSEDRE meg kell rendelni a pénzt, és ki kell szállíttani. Azonban ebben az esetben a pénzszállítás, illetve a készpénz rendelkezésre bocsátásának a költségét NEKED kell megfizetni (amely nem olcsó). Általában a bankfiókok a zárást megelõzõen elég nagy mennyiségû készpénzzel rendelkeznek, hogy akár többmilliót is ki tudjanak fizetni.

Kettõmillió forint az az összeg, amelyet általános esetben be kell jelenteni legalább egy banki munkanappal elõbb. DE: Amennyiben te a pénzedhez akarsz jutni, akkor a banki nyitva tartási idõt megelõzõ egy óráig a bankba nagyösszegû pénzfelvételi szándékodat jelezve a banknak KÉRÉSEDRE meg kell rendelni a pénzt, és ki kell szállíttani. Azonban ebben az esetben a pénzszállítás, illetve a készpénz rendelkezésre bocsátásának a költségét NEKED kell megfizetni (amely nem olcsó). Általában a bankfiókok a zárást megelõzõen elég nagy mennyiségû készpénzzel rendelkeznek, hogy akár többmilliót is ki tudjanak fizetni.
Félmillió Forintól be kell jelentened, de ha egy forgalmas bankba mész délután akkor adnak ki bejelntés nélkül is. nekik az a fontos hogy ne maradjanak pénz nélkül, így ha esetleg aznap sokkal több volt a befizetés mint a kifizetés akkor adnak bejelntés nélkül is , de leginkább csak zárás elött.

Lányok! Mekkora péniszméretre mondjátok azt, hogy ez még oké vagy ez még nem kóros vagy mit tartotok minimumnak mekkora méretet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem az orvosi meghatározások helytállóak. Van a mikropénisz fogalom, gondolom tudod mit jelent, 7 cm alatt hívják mikropénisznek, és ez a 7 cm ez merev állapotban 7 cm.

Szia! Szerintem az orvosi meghatározások helytállóak. Van a mikropénisz fogalom, gondolom tudod mit jelent, 7 cm alatt hívják mikropénisznek, és ez a 7 cm ez merev állapotban 7 cm.
Nekem a 15-16 centiméter tökéletes lenne!
De azt is mondja a káma szutra, hogy a punciméret nem függ össze a lány méretével, tehát nem bizti, hogy egy kicsi lánynak õzsuta puncija van. Én nem szoktam figyelgetni a partnereim méretét, és lemérni se mérõszalaggal: a mostani barátommal 2, 5 éve együtt vagyunk de sosem tudtam hogy most mennyi mert az a lényeg hogy sokszor és nagyon ki tud vele elégíteni.
A káma szutra 3 fajta punciméretet különböztet meg. Õzsuta, kanca, elefánt. Tehát, sok nõt kell felszedned és megdugnod, barátnõnek meg õzsutát válassz, mert õt ki tudod elégíteni pont jó a farkadra, míg egy elefánt meg sem érzi a 12 centit. Egyébként a tapasztalataim is alátámasztják ezt.Van akinek be sem tudom tenni vagy csak egy óra múlva, van akinek meg azonnal tövig.
Testalkatról, magasságról nem lehet megállapítani.Volt olyan csajom, hogy kb 160/45 kiló és akkora puncia volt, hogy belelankadt a farkam és olyan is volt, aki enyhén nagyobb testû, magasabb és csak nehezen ment be, mert olyan szûk puncis volt.Teljesen egyéni adottság. És hogy honnan állapítható meg:) ? Ha egy új bemegy és szorul az jó, ha lazán bemegy 2 már nagyobb, ha 3-4 is akkor no comment.
Akkor gyere össze a kérdezõvel, pont össze illetek:) .
Kedves sokszor kommentezõ 86 százalékos lány! UGye te írtad, hogy neked a 15-16 cm lenne a tökéletes? -Nos, az enyém csak 14 cm, most ha úgy lennénk ezért küldenél el? :D Amúgy miután leírtad, hogy a kisujjad alig ment be, szerintem lenne ám jelentkezõ... és te nem akarsz neten ismerkedni? : 23f)
Én 2458nanométer alatt elküldöm az embereket , min jugytotáv 3, 2 mikrométer , min vastagság : 265 mm , térfogat : 3, 2 köbméter . sürüség 2, 4kg/dm3 ,
Most nem azért, de nem amiatt írtam, hogy keressek valakit. Interneten nem akarok ismerkedni többé. :-)
elõzõvagyok 17.55-ös voltam.
Akkor jó, mert nekem még a kisujjam sem fért be :-):-D
Azt hogy tudnám kideríteni, hogy nekem milyen fajta a puncim?Mert még szûz vagyok. Viszont alacsony vagyok.
A kérdező hozzászólása: Akkor 12 elfogadható?
Igen, azt is én írtam. Hát, ha esetleg szívem választottjával jönnék össze, és kiderülne, hogy csak 14 centi ...akkor nem szakítanék vele természetesen:-) Nehéz elhinni , de tényleg így van. Úgy is kilehet egy lányt elégíteni, ha valakinek kisebb.:-) Lenne rá jelentkezõ lehet, de valahogy nem bízok meg ebben a net-es társkeresésben...

Mekibe mennék dolgozni suli mellet. Ugye heti 20 órát kell dolgozni minimum egy héten? és azt beoszthatom ugy pl h szombat 8 óra vasárnap 6 óra, péntek 6óra? Vagy mindennap menni kell?

Legjobb válasz: Miért nem kérdezed meg a Mekiben, ahova menni szeretnél? Gondolom ha rugalmasak, akkor meg tudják úgy oldani, hogy neked is jó legyen. Szerintem személyes megbeszélés után tudni fogod a választ.

Miért nem kérdezed meg a Mekiben, ahova menni szeretnél? Gondolom ha rugalmasak, akkor meg tudják úgy oldani, hogy neked is jó legyen. Szerintem személyes megbeszélés után tudni fogod a választ.
be lehet osztani úgy ahogy akarod, csak az óraszámnak kell meglennie

Mekkora internet sebesség a minimum amivel ellehet futtatni az Elder Scrolls Online-t?

Azért kéne tudnom mert ha nincs meg a minimumom akkor nem veszem meg. Elõre is köszi

Legjobb válasz: Hát legalább egy 5Mb-es net kell hozzá.(Szélessávú)

Hát legalább egy 5Mb-es net kell hozzá.(Szélessávú)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!