Találatok a következő kifejezésre: Mekkora az hogy teherbe esek, (24 db)

Kedden együtt voltam a barátommal óvszer nélkül, és utána csütörtökön elfelejtettem bevenni a tabimat. A csütörtöki a 9. szem. Mekkora az esély rá, hogy teherbe esek?

Legjobb válasz: Van rá esély, de nem sok, ha régebb óta szeded a gyógyszert... meg általában az elsõ héten veszélyesebb ha elfelejted, akkor is a lényeg hogy az azt megelõzõ héten volt e aktusod. A 9. nap már második hétnek számít, talán nem lesz baj. De gondolom pénteken 2 tabit vettél be, nem? Nekem úgy írja a betegtájékoztató, ha 12 órán túl elfelejtem bevenni, vegyem be mikor eszembe jut, még ha így 2-t kell egyszerre bevennem, és 1 hétig alkalmazzak kiegészítõ fogamzásgátló módszert is

Van rá esély, de nem sok, ha régebb óta szeded a gyógyszert... meg általában az elsõ héten veszélyesebb ha elfelejted, akkor is a lényeg hogy az azt megelõzõ héten volt e aktusod. A 9. nap már második hétnek számít, talán nem lesz baj. De gondolom pénteken 2 tabit vettél be, nem? Nekem úgy írja a betegtájékoztató, ha 12 órán túl elfelejtem bevenni, vegyem be mikor eszembe jut, még ha így 2-t kell egyszerre bevennem, és 1 hétig alkalmazzak kiegészítõ fogamzásgátló módszert is
Nem tudom, mióta szeded, én 6 évig szedtem és mikor abbahagytam, kellett pár hónap, mire helyreállt a peteérésem. Nyolc hónapig próbálkoztunk a babával, mire összejött. Persze hallottam olyat, hogy egy bogyót kihagytak és ez elég volt, de nem hiszem, hogy túl gyakori lenne
Egy barátnõmék gyereket szeretnének, 10 éves szedett fogamzásgátlót. A nem túl tapintatos doki közölte vele, hogy akkor kb két év után találkoznak... Nem megy az olyan könnyen. :D Legalábbi stöbbnyire.
A kérdező hozzászólása: 1 éve szedem, és az természetes, hogy innentõl óvszer. Köszi szépen a válaszokat. :)
Pffffff... ugyanmár... 1 éve szeded és igy félsz? Ennyitõl nem leszel terhes. Max gondterhes... :| Nekem is volt ilyen, sõt volt, hogy a szünet után nem vettem be a 8at pedig az már parább lenne HA! lenne peteérésed! De nincs!! Igy nem is lehetsz terhes. lvasd el máskor a fog.gátló hatásmechaniznusát is.

Mekkora az esélye, hogy teherbe esek, ha több éve szedek fogamzásgátló tablettákat (2x váltottam)?

Mindig pontosan és rendszeresen beszedtem a bogyókat, a mensesemmel nem volt soha gond.

Legjobb válasz: a szünetre szüksége van a szervezetnek..mert túl sok ösztrogén gyülemlik fel a szervezetben..és mivel megvolt a mesid,"ez egy holt idõszak" a teherbeesésre.viszont a foggátlónál én úgy tudom,h az összetevõket kell figyuba venni illetve,hogy egyfázisú vagy háromfázisú tablettára térsz-e át.mert azt hiszem,ha háromfázisúról egyre,akkor tényleg valami olyat íe,hogy nem kell szünet,hanem utcsó után rögtön be kell venni.de sztm a a terhesség kizárt amúgy,de hogy megnyugodj,vegyél egy terhességi tesztet!!

a szünetre szüksége van a szervezetnek..mert túl sok ösztrogén gyülemlik fel a szervezetben..és mivel megvolt a mesid, "ez egy holt idõszak" a teherbeesésre.viszont a foggátlónál én úgy tudom, h az összetevõket kell figyuba venni illetve, hogy egyfázisú vagy háromfázisú tablettára térsz-e át.mert azt hiszem, ha háromfázisúról egyre, akkor tényleg valami olyat íe, hogy nem kell szünet, hanem utcsó után rögtön be kell venni.de sztm a a terhesség kizárt amúgy, de hogy megnyugodj, vegyél egy terhességi tesztet!!
Szerintem bizti nem vagy terhes, mert szedted és szeded rendesen. Én még nem is hallottam ilyet, hogy nem kell kihagyni a 7 napot. Szerintem semmi gond, nyugodj meg és szeretkezz bátran. Ha bizonytalan vagy, használj óvszert a következõ vérzés utánig.

A párommal babát tervezük, már 4hónapja próbálkozunk. Ha a peteérésem márc.23án van és márc.18. -ától mindennap eggyütt vagyunk akkor mekkora az esély, hogy teherbe esem?

Legjobb válasz: Peteéréstõl 24-36 óra a legesélyesebb azt mondják.Szóval vissza az ágyba és hajráááá!!!! ÷)

Peteéréstõl 24-36 óra a legesélyesebb azt mondják.Szóval vissza az ágyba és hajráááá!!!! ÷)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Azon leszünk :)
;)
Ha mindennap együtt vagytok, akkor nem sok. Legalábbis az orvosom ezt mondta nekem, hogy a legjobb fogamzásgátlás, ha mindennap együtt vagyunk a párommal, mert így nem lesznek a spermák életképesek. min 2 nap teljen el, de egy másik ismerõsõmnek 4 napot mondott az orvosa, mivel az életképes spermák akár 4 napig is elélnek a méhben.
Én is úgy hallottam, hogy az a jó ha minden másnap vagytok együtt, mert akkor frissülnek a spermák. Tesóm minden nap együtt volta a párjával mikor babát terveztek, össze is jött nekik, de sajnos el is vetélt :( Nem tudom, h ez volt-e az oka, lehet h nem, de ha igen, akkor a sperma lehetett gyenge vagy valami ilyesmi .

Ha egy srác elélvez a vízben, és én a közvetlen közelében vagyok, mekkora rá az esély hogy teherbe esek? Egyáltalán van rá?

:)

Legjobb válasz: nem,a spermák azonnal megpusztulnak a vízben.meg úgy általában is pár fok különbségtõl már végük.

nem, a spermák azonnal megpusztulnak a vízben.meg úgy általában is pár fok különbségtõl már végük.
0, 0000001%rá az esély
Semekkora. Szted ha ilyen egyszerû lenne, akkor hány nõ menne strandra?...
Olyan ez, mintha azt kérdezted volna, hogy lehetek-e AIDS-es, ha egy medencében fürdök egy négerrel.
Napi FAIL
A kérdező hozzászólása: :D:D:D:D oké, köszikösziköszii:) )
Azért tarts egy kis távolságot közben. Ha nem nyom beléd egy cseppet sem, akkor gyakorlatilag esélytelen.
Nagy az Isten állatkertje, de alacsony a kerítése!

Van pozitív vélemény a Merional (tüszőérést serkenető) majd utána a Choragon tüszőrepesztő injekciókúráknak? A Choragon injekcióból hányat fognak beadni? Mekkora az esély hogy teherbe esek ezek után?

Legjobb válasz: Én a 3. naptól a 12. napig kaptam napi 1 Merionalt, utána 1 tüszõrepesztõt a 13. napon. A megadott idõpontokban utána együtt voltunk a párommal. Aztán elkezdtem a napi 3x1 Duphastont.... és semmi. 28 napra óramû pontossággal megjött a menzeszem, pedig a doki folyamatosan azt mondta hogy úgy zajlik minden, ahogy kell. Remélem Te sokkal nagyobb sikerrel jársz! Drukkolok!

Én a 3. naptól a 12. napig kaptam napi 1 Merionalt, utána 1 tüszõrepesztõt a 13. napon. A megadott idõpontokban utána együtt voltunk a párommal. Aztán elkezdtem a napi 3x1 Duphastont.... és semmi. 28 napra óramû pontossággal megjött a menzeszem, pedig a doki folyamatosan azt mondta hogy úgy zajlik minden, ahogy kell. Remélem Te sokkal nagyobb sikerrel jársz! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Én azért kapom a Merionalt, mert nincs menstruációm ezáltal peteérésem sem! A Duphastont miért kellett szedned? Azt arra írják, akinek meg akarják hozni a menstruációját nem? Sok sikert neked! Remélem hamarosan mindegyikõnknek sikerül!
A Merionalt azért kaptam, mert ugyan van minden hónapban peteérésem, csak nem megfelelõ méretûek a tüszõk. A szurinak köszönhetõen ez megoldódott. A Duphastont enyhe sárgatest elégtelenségre kaptam, ami ezáltal a létrejött terhességet segít fenntartani. Igen, szokták a menzesz elindítására is használni, de ott csak pár napig adják. Az én esetemben addig kellett szedni, amig egyértelmûen ki nem zárták a terhességet, hiszen ennek a gyógyszernek a hirtelen megvonása adott esetben vetélést is okozhat. Majd jelentkezz, hogy hogyan alakultak a dolgok! :)
:) Ha minden rendben veletek, akkor NAGY!
A kérdező hozzászólása: és ennek az esélyét a duphaston mennyire befolyásolja?
Nálunk minden rendben van, 2 és fél éve próbálkozunk úgy, hogy figyelem a peteérésem napját, de sajnos még mindig semmi. :(
Helló!Én a ciklus.hu-n nyomon követtem a peteérésem, és akkor szeretkeztünk mikor a peteérés bekövetkezett.Így lettem 4 hónap próbálkozás után várandós.Persze tudom, hogy van aki ennél többet próbálkozik, szerintem ez mindenkinél más és más.Sok sikert a babatervezéshez, drukkolok, hogy sikerüljön! Egy 35 hetes kismama

Mekkora az esélye hogy teherbe esek?

Hétfőn megjött a menstruációm és kedden belémélvezett a partnerem.Ilyenkor ha jól tudom kilökődik a meg nem termékenyített petesejt és leválik a méhnyálkahártya.Szóval kevés az esélye h terhes leszek?

Legjobb válasz: keress rá a neten... amúgy meg felelõtlenség

keress rá a neten... amúgy meg felelõtlenség
nagyon szinte nullás esélya terhességre.
Szerintem is esélytelen, hiszen épp a menstruáció alatt válik le a méhnyálkahártya, nincs érett tüszõ. Segítségül: http://www.babatakarok.hu/menstruacios-ciklus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a neten konkrétan nem találtam rá választ, azért írtam ide.
Elvileg nem lehetséges gyakorlatilag meg hallani így fogant és meg is született babákról:-)
Nagyon kicsi az esélye, de bármi elõfordulhat. Viszont 1. Ha nem szeretnél babát, akkor védekezz normálisan. 2. Nem egészséges a menzesz alatti együttlét.

Már egy hónapja nem szedek semmilyen gyógyszert, mekkora az esély hogy teherbe esek?

Legjobb válasz: Nagy az esélye:) A gyógyszer (ha fogamzásgátlóra gondolsz) gyorsan kiürül.

Nagy az esélye:) A gyógyszer (ha fogamzásgátlóra gondolsz) gyorsan kiürül.
Minden hónapban 20-30% az esélye.:) Drukkolok!

Menstruáció előtt pár nappal (4-3 nap) mekkora az esélye annak, hogy teherbe esek?

Legjobb válasz: Elég kicsi, de vannak olyan ritka kivételek, akiknek a peteérésük mensi elõtt, vagy épp alatt van, bármilyen furán is hangzik. De elõtte 3-4 nappal egy átlag esetben tényleg nagyon kicsi az esély, de nem lehetetlen.

Elég kicsi, de vannak olyan ritka kivételek, akiknek a peteérésük mensi elõtt, vagy épp alatt van, bármilyen furán is hangzik. De elõtte 3-4 nappal egy átlag esetben tényleg nagyon kicsi az esély, de nem lehetetlen.
mi márc.18-án voltunk együtt, és 21-én kellett volna megjönnie.most 6 hetes vagyok!már szabályos petezsákom van 28 mm.ritka eset, de van!
Van esélyed a terhességre. Fõleg, ahogy írod, hogy kétszer voltatok együtt. Egy nem rendszeres kapcsolatban még nagyobb esélye van a "soron kívüli" pete kiszabadulásának, így a fogamzásnak. A hímivar sejtek már az elõváladékban ill. második együttlétnél a hímvesszõben lévõ maradék ondóváladékban is aktívak.
Én a mensi elõtt egy héttel estem teherbe, (5-6 nappal elõtte).Én is úgy tudom, hogy nem gyakori dehát... drukkolok h ugy legyen ahogy szeretnéd
A kérdező hozzászólása: Hát tesztet azt fogok venni mindenképp, csak aza baj h nekem nem szokott késni, és fura lenne ha pont most....de bár úgy lenne!
Akkor gondolom para lenne a terhesség. Lehetsz terhes ám az elõváladéktól is. Hogy megnyugodj vegyél egy tesztet. Szerintem csak pár nap késésrõl van szó. Nekem Januárban és februárban 21-én jött meg, márciusban 25-én és most áprilisban nem várom hogy megjöjjön.
A kérdező hozzászólása: 20 éves vagyok!
Hány éves vagy, hogy "nagyon félsz"? Én 30 vagyok és menstuáció elötti napos estem teherbe. Ámultam és bámultam pedig mindig minden napra pontos szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: Pénteken voltunk együtt, és kedden kellett vna megjönnie, de még most sem jött meg, pedig 14 éves korom óta renszeresen volt, és mindig pontosan jött meg, soha nem késett egy napot sem. Ráadásul nem bennem ment el, csak kétszer csináltuk és nem védekeztünk, és az elõzõbõl maradhatott vissza még. Nagyon félek :S
A kérdező hozzászólása: Hát egyáltalán nem rendszeres a kapcsoltunk, mert sajnos voltam olyan hülye, hogy a volt barátommal feküdtem le...még azóta sem jött meg, elõbb elmondom anyunak, és aztán tesztet kell csinálni, de még mindig reménykedem!
Mindenképp kap a kismama ilyen esetben ellenanyagot. A dokimtól tudom.
Nyugodj meg, egészséges lesz a babád!!! Nekem A neg. a férjemnek meg 0 poz. a vércsoportja és az 1 éves kisfiunknak A poz. lett, szülés után kaptam Anti-D injekciót h a következõ babánkkal se legyen gond. Annyira kell oda figyelni h ha sajna vetélés v valamilyen vérzés lép fel a terhesség során mindig szólni kell h negatív a vércsoportod és akkor adják is az injekciót.
ne butuljál már ugyanúgy teherbe tudsz esni, mint az összeférõsök, csak max a te gyereked nemlesz egészséges.
A teherbeesést ez semmilyen módon nem befolyásolja. Ha terhes leszel, az elsõ vizsgálatnál ezt mondd meg az orvosnak, akkor nem lesz baj belõle. De elõre is megkérdezheted tõle: úgy tudom, egy védõoltást kell adni ilyenkor.
Ugyanakkora, mint ha nem így lenne a vércsoport. Ha elõször teherbe esel és a baba RH pozitív lesz, akkor a szervezet a szülés/vetélés/bármi hasonló esemény UTÁN elkezd ellenanyagot termelni, így a következõ terhességnél veszélyes a magzatra, mert idegen testként kezeli a szervezeted és ki akarja lökni. Annyit megnéznek majd az elõ terhességkor, hogy netán termel-e már most a terhesség alatt ellenanyagot a szervezeted, de ez elsõ terhességnél elvileg nem áll fenn. Akkor cikibb, ha volt egy olyan vetélésed, amirõl esetleg nem is tudsz, korán elhalt terhesség, mert akkor ha most teherbe esel, az már a MÁSODIK lesz...
Nekem a szüleim voltak összeférhetetlenek a vércsoportjuk szerint. Amikor megszülettem, adtak a fejembe egy injekciót, meg édesanyám is kapott egyet. Szóval az még nem jelenti, hogy nem leszel terhes, csak szüléskor másként járnak el a dokik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!