Találatok a következő kifejezésre: Mekkora az hogy (1046 db)

Egy hangfal adatainál a gyakorlatban mit jelent az, hogy 4 és/vagy 8 ohmos? és a teljesítménynél a 80/120watt? Előre hogy tudom nagyjából megállapítani, hogy mekkora teljesítményű hangszórók kellenek egy adott nagyságú teremhez?

Legjobb válasz: A 4 vagy 8 Ohm azt jelenti, hogy mekkora az átlagellenállása váltakozó áramnál (frekvencia függvényébe változik az érték). 80/120W így önmagába semmit se jelent, mert meg kéne adni, hogy milyen torzitással,miylen frekvencián esetleg rozsazajjal mérték-e. De legtöbbször kamu adatok a Watt-ok. Hiszen nagy számokat olcsó leírni. Az , hogy egy teremhez mekkora teljesítmény kell,nem értelmezhetõ, mert a kérdés, hogy mekkora hangnyomás kell! Hisz egy érzékeny hangszóró kevés Wattal is behangosítja, egy érzéketlen meg sok sok wattal is épphogy hallható. Tehát hangnyomás és érzékenység a fontos, a wattokat el lehet felejteni.

A 4 vagy 8 Ohm azt jelenti, hogy mekkora az átlagellenállása váltakozó áramnál (frekvencia függvényébe változik az érték). 80/120W így önmagába semmit se jelent, mert meg kéne adni, hogy milyen torzitással, miylen frekvencián esetleg rozsazajjal mérték-e. De legtöbbször kamu adatok a Watt-ok. Hiszen nagy számokat olcsó leírni. Az , hogy egy teremhez mekkora teljesítmény kell, nem értelmezhetõ, mert a kérdés, hogy mekkora hangnyomás kell! Hisz egy érzékeny hangszóró kevés Wattal is behangosítja, egy érzéketlen meg sok sok wattal is épphogy hallható. Tehát hangnyomás és érzékenység a fontos, a wattokat el lehet felejteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. A hangnyomást és az érzékenységet milyen mértékegységgel tüntetik fel? Csak mert a watton és ohmon kívül mást nem nagyon szoktak.
dB (decibel) a mértékegysége. Szobai hangfalak 1W/1m-en tudnak kb 88dB-elt, egy hangosításra szánt tud kb 99-100dB. És a maximális hangnyomás akár számolható is, ha 100dB 1W-on akkor 2W 103dB, 4W 106dB, 8W 109dB, 16W 102dB, 32W 105dB és így tovább.
Elírtam az elõbb, tehát rendesen: ha 100dB 1W-on akkor 2W 103dB, 4W 106dB, 8W 109dB, 16W 112dB, 32W 115dB és így tovább.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És szerinted ha netán nagyobbat vennék, és azt használom kisebb hangerõn, az nem probléma? Igazából egy digitális orgonát szeretnék kierõsíteni, egy közösségi helységben, tehát nem csak a basszus kell, hanem a magas hangok is. Nagyon fontos, hogy a hangszínek nagyon tisztán szóljanak, és nagyobb hangerõn ne recsegjen. És mi a különbség a két ill. három utas hangfal között??

Fiuk mi a velemenyetek egy 75B mellrol, nem tul kicsi? Vagy megfelel? Mekkora nektek az idealais, meg az hogy kozepes meretben az mekkoa?

Legjobb válasz: Mennyi nõ izgulhat azon, h mekkora a melle, miközben ha csak a melle miatt választják a srácok, akkor meg az a probléma. Tökmind1, hogy mekkora, ha alapban csinos vagy, és a belsõ tulajdonságaid is helyén vannak. Nem egy ismim van, akik szerint abszolút nem fontos a nagy mell. 75B a jól tudom egy átlagos méret... na ez meg a másik: ránézésre egy átlag férfi nem tudja megmondani, h az most 75 B vagy 80 C vagy akármi. Ha passzol a testedhez, akkor minden oké. -Pet-

Én A-s kosárral is bátran veszek fel kivágott ruhákat. :) 16/L
Mennyi nõ izgulhat azon, h mekkora a melle, miközben ha csak a melle miatt választják a srácok, akkor meg az a probléma. Tökmind1, hogy mekkora, ha alapban csinos vagy, és a belsõ tulajdonságaid is helyén vannak. Nem egy ismim van, akik szerint abszolút nem fontos a nagy mell. 75B a jól tudom egy átlagos méret... na ez meg a másik: ránézésre egy átlag férfi nem tudja megmondani, h az most 75 B vagy 80 C vagy akármi. Ha passzol a testedhez, akkor minden oké. -Pet-
Mire kell? Gyereket szoptatni már "A" mérettel is lehet. Ha viszont beállsz valahova, tehenek közé - akkor még a "JJJ" méretet is kiröhögik. Szerintem a "B" méret akkora, hogy a viselõje már valószínûleg a nõi nemhez tartozik. Amit "méret"-nek neveznek, az "E"-nél kezdõdik. Más meg másképp gondolja. Mivel szeme neki is van, ezért valószínûleg az fog odamenni hozzád, aki a te méretedet kedveli. Amikor odamegy, akkor már nagyjából tisztában van a méreteiddel - és már akkor tetszik neki. Ha majd láthatja és kézbe is veheti - akkor már oda is lesz érte.
szerintem mindenkinek más az izlése.nekem a közepes az ideális, h beleférjenek a kezeimbe. :-) hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: hat az lehet hogy a te pasid az enyem tudja .. a ruha mertetemet is tudta es csak ram nezett ... en nem azt a meretet mondtam volna magamnak , o tudta :D
a pasiknak van fogalmuk arról h mi az h 75B? :D az én barátom tuti nagyokat pislogna, h mivan???? :D
A kérdező hozzászólása: utolso valaszolo hany eves vagy? nem lehet hogy enm tudja de ha picit nagyobb lenne akkor batrabban vennek fel olyan ruhat aminek nagy a dekoltazsa meg minden
Tökéletes!
néha jó lenne kicsit teltebb, de csak mert van 1-2 ruha amihez kicsi... de amugy tökéletesen elég ekkora, legalább nem huzza a gerincem, pont elfér párom kezében, és ezzel együtt imád 22/L
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok
Nekem is pont ekkora és a barátom sztem meg van vele elégedve. 16/L
abszolút rendben van :)
hát én nem tudok ehez mit fûzni... nekem 14 évessen 75B a méretem...
Nekem mindegy mekkora, csak ne legyen magasabb.De a jó ha kb.16 centis:) 16/F-188cm
ja, kb.160 centis..:D
Minden magas pasi (köztük én is) mérõszalaggal a zsebében járkál, megtetszik egy csaj, gyorsan elõkapja ( a mérõszalagot) megméri 169, 999999 boooooocs, én csak 170 tõl vagyok hajlandó szóba állni bárkivel is . Szoval ezt valahogy így képzelem el. (tegyük fel, hogy számít az, hogy milyen magas vagy... tudsz ellene tenni?)
én 194 cm. lány: 180-190
189cm vagyok, szerintem a barátnõm se legyen 150cm-nél kisebb, de azért nálam se legyen magasabb (1-2 cm nem a világ)
nekem rohadtul bejönnek a magas nõcskék is, de egy 160 centisnél jobban nyeregben érzem magam. vágod? Kivéve ha már alapból látom hogy vonzódik hozzám akkor a magasnál is F18 183cm
A kérdező hozzászólása: Jólvan, most megnyugodtam. Magas vagyok, és általában a fiúknak meg az alacsony csajok jönnek be. Pedig én teljesen arányos vagyok, dehát...:D
Még sok magas sràc lett itt hirtelen akiknek bejövõs egy magas làny:)
én 188 vagyok legalább fél fejjel legyen alacsonyabb nálam... 17f
181 cm vagyok olyan max 175 :DD 15/F

Tavaly augusztusban elvesztettem az elsö babamat 6. hetben! Most ujra teherbeestem! Mekkora az esely hogy ujra elveszitem a babam?

Holnap megyek uh-ra es a 6. hetben leszek, lathato lesz mar valami?

Legjobb válasz: Nem biztos, de elképzelhetõ. Embrió és szikhólyag már biztos lesz. Az, hogy mekkora az esély nem lehet megmondani, 50%. Ha kiderült, hogy az elõzõ baba miért halt el és orvosolva lett a probléma, akkor talán csak 49%

Nem biztos, de elképzelhetõ. Embrió és szikhólyag már biztos lesz. Az, hogy mekkora az esély nem lehet megmondani, 50%. Ha kiderült, hogy az elõzõ baba miért halt el és orvosolva lett a probléma, akkor talán csak 49%
Még nem biztos, hogy lesz szivhang. Nálam mindhárom terhességemnél 8 hetesen volt elõször.
valószinüleg lesz szivhang, kicsi rá az esély hogy ujra elmenjen. Viszont ha mégis akkor nem ártana pár vizsgálat. remélem kapsz vagy már szedsz progeszteron pótlást, ha nem és az orvos nem hizza fel akkor te mondd neki és ragaszkodj hozzá.
Nálam is így volt. Az elsõ elhalt, nem tudni miért. A màsodik most lesz 4 éves. Én meg 14 hetes terhes vagyok. Egyébként nagyon sok ismerõsömnek ment el az elsõ baba. Késõbb már nem volt gond. De így útólaf azt mondom, ha akkor azért mentt el mert gond volt, akkor nem bánom.( akkor nagyon nehéz volt), és a mostani terhességemet is végig fogom izgulni.
Az, hogy látszódni fog e már valami attól függ mikor fogant a baba. Az elsõ terhességem 10 hetesen ment el, mostani terhességem köszöni jól van. Remélem veled is minden rendben lesz! Azt meg nem írom, hogy ne aggódj mert innentõl csak azt fogsz :) És nincs is ezzel baj, csak tartsd kordában. Boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm suépen a válaszokat, a babócám latható, doki szerint minden rendben, 8mm , egy hónap mulva megyek ujra ha nincs és nem lesz semmi gond!
A kérdező hozzászólása: 6. hetnel jo a 8mm???

Az hogy ki mennyire tud énekelni mekkora részben függ az adottságtól és mekkora részben attól, hogy mennyit fejleszti?

Legjobb válasz: Az adottságok fejleszthetõk. Mindenkinél lehet eredményt elérni. A gyakorlás és a jó tanár nagyon fontos. Nyilván az elérhetõ végeredmény egyénfüggõ, és nagyon függ a kitartástól is. Nem mindenkibõl lesz Pavarotti, de egy elfogadható szinten mindenki meg tud tanulni énekelni, ha akar. Az más kérdés, hogy bizonyos esetekben talán az energiát jobb lenne olyan dolgokra fordítani, amiben könnyebben és hamarabb nagyobb sikereket érhet el az illetõ.

Az adottságok fejleszthetõk. Mindenkinél lehet eredményt elérni. A gyakorlás és a jó tanár nagyon fontos. Nyilván az elérhetõ végeredmény egyénfüggõ, és nagyon függ a kitartástól is. Nem mindenkibõl lesz Pavarotti, de egy elfogadható szinten mindenki meg tud tanulni énekelni, ha akar. Az más kérdés, hogy bizonyos esetekben talán az energiát jobb lenne olyan dolgokra fordítani, amiben könnyebben és hamarabb nagyobb sikereket érhet el az illetõ.

PRK műtét utáni napokban mekkora fájdalomra számítsak? Igaz az, hogy annyira fog fájni, hogy altató nélkül aludni sem fogok tudni?

Legjobb válasz: Sok mindentõl függ! Mekkora dioptriát mûtenek, egyéni érzékenység...stb. A legtöbben 1-2 napig fájdalomcsillapítóval elég jól elvannak, de van aki a falat kaparja. Én a tipikus elrettentõ példa vagyok, mert már a falat kaparni sem volt erõm annyira szenvedtem. De a legtöbb mûtött csodálkozott mennyire fájt nekem, azt hitték hisztizek. Azért ez biztató, hogy csak keveseknek elviselhetetlen. Kicsi az esélyed hogy ebbe a kategóriába kerülj. Ki fogod bírni, és utána pár hét múlva már csak az eredménynek fogsz örülni. Sok sikert! :)

Sok mindentõl függ! Mekkora dioptriát mûtenek, egyéni érzékenység...stb. A legtöbben 1-2 napig fájdalomcsillapítóval elég jól elvannak, de van aki a falat kaparja. Én a tipikus elrettentõ példa vagyok, mert már a falat kaparni sem volt erõm annyira szenvedtem. De a legtöbb mûtött csodálkozott mennyire fájt nekem, azt hitték hisztizek. Azért ez biztató, hogy csak keveseknek elviselhetetlen. Kicsi az esélyed hogy ebbe a kategóriába kerülj. Ki fogod bírni, és utána pár hét múlva már csak az eredménynek fogsz örülni. Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Kösz, már túl vagyok rajta, csak 1-szer kellett bevennem fájdalomcsillapítót, mert kellemetlen volt, és zavart volna az elalvásban.

Ha most teherbe estem, mekkora az esélye, hogy nem marad meg a baba? Aggódjak vagy teszteljek?

Ez az els? barátcserjés hónapom. Ciklus elejét?l szedem napi 2x1-et. Most kellene hétvégére "NEM" megjönnie a mensimnek, de félek, hogyha már most terhes vagyok (még eddig nem mertem tesztelni) akkor el fog menni a baba a barátcserje miatt, mert terhesség alatt nem lehet szedni. Ti hogy voltatok vele?-teszteljek vagy mi legyen? de félek a korai csalódástól:(((

Legjobb válasz: Ha el is megy a baba akkor az nem a barátcserjétõl lesz hanem az idegeskedéstõl. Bocsi, hogy ezt írom, elhiszem, hogy nagyon szeretnéd a babát, de beteges az aggódásod. Nyugodj le és ne stresszeld magad ilyeneken, hogy mekkora az esélye... Hülyeség, ne gondolj rá.

Ha el is megy a baba akkor az nem a barátcserjétõl lesz hanem az idegeskedéstõl. Bocsi, hogy ezt írom, elhiszem, hogy nagyon szeretnéd a babát, de beteges az aggódásod. Nyugodj le és ne stresszeld magad ilyeneken, hogy mekkora az esélye... Hülyeség, ne gondolj rá.
Amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok, addig szedtem a barátcserjét. Mivel nem tudod, hogy mikor ágyazódik be pontosan a baba, a mensid idejéig nem fogod megtudni, hogy van-e vagy nincs. Nem viszel be olyan hatalmas dózist, hogy ártson. Egyébkén, szerintem, ha korai vetélést okozna, csak receptre adnák és nem szabadon szedhetõen. A babám most 28 hetes, egészséges, semmi baja. Ne parázz ezen. Ha hétvégén tesztelsz és pozitív lesz, akkor hagyd abba. Ha ennyire félsz, akkor szedd kúra szerûen, a mensitõl a peteérésig. Onnan a következõ menzeszig ne szedd, és akkor nem rémíted magad halálra.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat:) Megpróbálom nem túlizgulni magam, csak már nagyon régóta várjuk a babát:( Hétvégén tesztelek, és ha pozitív lesz, akkor egybõl leteszem:)
Most már ne szedd. Ha jövõhét szerdáig nem jön meg, akkor csütörtök reggel tesztelj! Ne stresszelj ennyire!

Mekkora a baba az 5. héten? Nekem azt mondta a doki hogy 4, 1 mm. Az jó? Jövő héten kell visszamennem, akkor leszek 7. hetes terhes. Mekkora kell hogy legyen?

Legjobb válasz: Nekem a 7. héten 7mm-es volt, de lehet egy kis eltérés, a lényeg, hogy nõjön, és akkor már hüvelyi UH-n látszani kell a szívverésnek (lehet, hogy hasin is, azt akkor én még nem próbáltam). Ne izgulj, drukkolok!

Nekem a 7. héten 7mm-es volt, de lehet egy kis eltérés, a lényeg, hogy nõjön, és akkor már hüvelyi UH-n látszani kell a szívverésnek (lehet, hogy hasin is, azt akkor én még nem próbáltam). Ne izgulj, drukkolok!
Nekem 6+1 hetesen csak petezsákom volt. És 4+5 hetesen semmit sem látott a doki!!! És a 4+5 hét már az 5. hétnek számít! Szóval, nagyon klassz méreted van :-)) . Egyébként a 4 mm egy 5+6 hetes terhességnek felel meg Uh szerint. De valószínû neked hamarabb volt peteérésed mint a 14. nap...
A kérdező hozzászólása: Valószínû hogy nem a 14.nap, ugyanis általában 25-26 naposak a ciklusaim. Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de már több helyen láttam ezeket a 4+5 hetes. Ez pontosan mit is takar? 4 hetes és 5 napos?
Az 5het az4+valamanyi ugye?Mert az 5+valamenyi az mar 6hetes nem? ugy oszezavarodok ezek a hetek szamolasanal. nekem 5heten meg nem volt baba csak petezsak.
Itt egy link. http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Ez nagyon jó arra, hogy összehasonlitsd a leleteiddel.Megtudhatod, hogy Átlagban adott korban milyen méretekkel rendelkezik a baba.Persze ne úgy nézd, hogy az eltérések azok rosszat jelentenek.Csak mégis egy támpont, hogy tudjál viszonyitani.Ha valami baj lenne , akkor azt a doki úgyis megmondja.De csak megnyugtató, hogy tud az ember hasonlitani valamihez.És persze ne felejtsük el, hogy 1-2 hét eltérés lehet plusz-minusz a szülés várható idejétõl, ami teljesen normális.
Kb. 15cm de nem az szamit elsosorban, hogy mekkora.
Sablon kérdésre sablon válasz: Pénisz méretek: Hosszúság: 0 - 4, 4 cm Világrekord rövid! 4, 4 - 9, 5 cm Nagyon rövid 9, 5 - 12 cm rövid 12 - 14 cm átlagosnál picit rövidebb 14 - 16, 5 cm átlagos 16, 5 - 18, 4 cm átlagosnál picit hosszabb 18, 4 - 21 cm hosszú 21 - 33 cm nagyon hosszú 33+ cm Világrekord hosszú Kerület: 0 - 8 cm nagyon vékony 8 - 10 cm vékony 10 - 12 cm átlagosnál picit vékonyabb 12 - 13.3 cm átlagos 13.3 - 14.6 cm átlagosnál picit vastagabb 14.6 - 16.5 cm vastag 16.5 - cm nagyon vastag A létezõ formákat meg itt találod: [link] Az összehasonlításhoz nem kell megerõsítés. Tudomásul veszed, mekkora, aztán igyekszel ezzel is jól csinálni. A véleményem ennyi. A tapasztalatom, meg magánügy.
Hosszra 15-20-ig, ezen belül teljesen mindegy, de nekem fontos, hogy elérjen a méhszájamig, és van rajtam némi felesleg, az is elvesz belõle kicsikét... Túl nagy meg felesleges, ha úgysem megy be tövig... és én szeretem, ha tövig bennem van. Vastagságra... passz... de olyan 4 centi körül már OK... De a legfontosabb, hogy tudjon vele bánni, és odafigyeljen rám...
nincs ideális, minden nõnek más. Van akinek 10 centis kell, és egy nagyobb be se megy neki, van aki az átlagos 15-öst szereti, van aki 20 centi alatt nem is érzi
nos. volt dolgom nem túl naggyal (12-13ra saccolom) és tök naggyal (22-23 körül sztem), többiek úgy a kettõ között voltak. és hát lehet közhely, nem kell elhinni, de kván nem ettõl függött, h jó volt-e. ja, szép látvány a nagy f, de ennyi. az egyik legjobb szexpartner nekem eddig pont az volt, akinek a legkisebb volt. ha egy ffi megérti, h a nõnek nem az kell, h jól megrakják, és h elég kevés nõ élvez el hüvelyen át, akkor máris jó lehet az ágyban, méghozzá azon varázsdologgal, amit pettingnek neveznek. ja, meg odafigyelésnek. a legtöbb pasinak ez a legnehezebb. könnyebb a farokméretre fogni, amirõl ugye nem õk tehetnek. végezetül: majdnem azt mondanám, h annyi összefüggés van a péniszméret-teljesítmény között, mint a nõi mellméret-jó szex között. kb semmi. van egy minimum meg egy maximum azt kész. (asszem nem jó példa volt, nõi mellben nem szokás maxot megadni:D)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!