Találatok a következő kifejezésre: Mekkora az annak hogy valaki a (5 db)

Nagyon nagyon kicsi, de NEM 0

A totón 14 kérdést tettünk fel, kérdésenként 4-4 lehetséges válasszal. A legjobb eredmény 10 találat volt. Mekkora a valószínűsége annak, hogy véletlen kitöltés esetén ezt az eredményt érjük el? Valaki segítene a levezetésében?

Legjobb válasz: Annak a valószínûsége, hogy az elsõt eltalálod: 1/4 Annak, hogy ugyanazt nem találod el: 3/4 Pont az elsõ 10-et úgy tudod eltalálni, hogy 10-szer eltalálod ((1/4)^10), aztán 4-szer nem találod el: (3/4)^10. Vagyis annak a valószínûsége, hogy pont az elsõ 10-et találod el: (1/4)^10·(3/4)^4 De az is jó, ha bármelyik 10-et találod el, a maradék 4-et meg nem. Mivel 14-bõl 10-et (14 alatt 10) módon tudsz kiválasztani, és mindegyiknek ugyanannyi a valószínûsége, ezért a keresett valószínûség ez: (14 alatt 10)·(1/4)^10·(3/4)^4

Annak a valószínûsége, hogy az elsõt eltalálod: 1/4 Annak, hogy ugyanazt nem találod el: 3/4 Pont az elsõ 10-et úgy tudod eltalálni, hogy 10-szer eltalálod ((1/4)^10), aztán 4-szer nem találod el: (3/4)^10. Vagyis annak a valószínûsége, hogy pont az elsõ 10-et találod el: (1/4)^10·(3/4)^4 De az is jó, ha bármelyik 10-et találod el, a maradék 4-et meg nem. Mivel 14-bõl 10-et (14 alatt 10) módon tudsz kiválasztani, és mindegyiknek ugyanannyi a valószínûsége, ezért a keresett valószínûség ez: (14 alatt 10)·(1/4)^10·(3/4)^4
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Mekkora az esélye annak, hogy most valaki a világban úgy, mint én HP 6-ot olvas, és ő is ugyananál a szónál tart, mint én? *o*

Legjobb válasz: az elsõ szerintem nem értette a kérdést. az én véleményem az,hogy elég sok esélye van annak,mert nem lehet tudni,hogy a világ másik pontján ki mit csinál.

az elsõ szerintem nem értette a kérdést. az én véleményem az, hogy elég sok esélye van annak, mert nem lehet tudni, hogy a világ másik pontján ki mit csinál.
Vagy igen, vagy nem.
1/[szumma(világ lakosainak száma)-1] * 1/[szavak száma a könyvben] Asszem :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Nem igazán értem, lehet hogy most hülyeséget írok, de te ezt úgy érted, hogy ha pl teszem azt 1.000.000.000-an élnek a földön, és a könyv mondjuk 2.000.000 szóból áll, akkor így kell kiszámolni?: 1/1.000.000.000 * 1/2.000.000 = az esély Vagy nem ezt mondtad? :D
Ez csak egy sejtés. Ha megvizsgálod, rájöhetsz, hogy k* kicsi az esély minden egyes másik ember vagy harry pottert olvas, vagy nem (bár ez is így hibás okoskodás, de a miérteket nem tudom elmagyarázni érthetõen :) ) tehát 1/2*1/2*...*1/2 , ami 1/2 az sokadik hatványon annak az esélye, hogy egy másik hp-t olvasó pont ugyanott jár, lehet szintén 1/2 Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez messze áll a valóságtól...
7, 692*10 a -17en!:D

Járt valaki így? Mennyire általános ez a jelenség? Mekkora az esélye annak, hogy én is így járhatok? (hosszú! )

NEM az én szavaim, de azért van benne valami: "sok szép, okos, szeretnivaló és magányos harmincas barátnõt. Miért? Köze sincs a posztban felvázoltakhoz. Ezek a lányok, igen, komolyan vették az életet. Tanultak, de nem lettek férfigyûlölõk. Nem a mûkörmös az egyetlen témájuk, de nem is vénkisasszonyok. Nem 90-60-90 mindegyikük fõbb körmérete, de nem is kigyúrt testû Adoniszokra hajtottak. Egy közös viszont van bennük. Mindegyiküket összehozta a sors a jelen kor egy egészen undok férfitípusával (ha már a sztereotípiáknál tartunk). Aki együtt van a barátnõjével 6-8-10 évig, de már az elsõ év után tudja, hogy nem ez lesz az a lány, akit feleségül vesz. Mégsem szakít. Hanem sumákol. Telnek az évek, a lányok már a közös életet tervezgetik, a faszi meg azt, hogy hogyan bújjon ki alóla. De nem! Nem állnak a lány elé, hogy „Sorry, ne húzzuk egymás idejét. Nem te vagy a hibás. Nincs is igazán hibás, csak nem te vagy a másik felem.” Hanem kivár. Mert mi van, ha nem jön jobb csaj az életébe. Meg hát olyan kényelmes, hogy van egy gondoskodó személy körülötte, aki nem az anyja, és nem kell egyedül szórakozni menni, meg mamakötöttekockásmellényes agglegénynek lenni. Van tiszta ruha, meleg kaja, szex. Ami kell. Csak elkötelezõdni ne kelljen. Persze, mindig van kifogás, hogy miért nincs esküvõ és gyerek. Majd ha lesz diploma, majd ha lesz lakás, meg autó, meg kiskutya, meg lottó ötös. Majd ha megfelelõen nagy gyémántgyûrût tudok venni neki, meg elvinni Egyiptomba, hogy a fáraó szarkofágja elõtt kérjem meg a kezét stb.

Legjobb válasz: Igazad van. szerintem

Igazad van. szerintem
A kérdező hozzászólása: Whatever bitch...
Sztem ennek olvass kicsit jobban utána, utána vitatkozzunk errõl. Ne keverd a jóhiszemûséget a vaksággal. Abba gondolj bele mielõtt a victim blaminggel jössz, h miért születtek meg azok a mondatok h "miért mindig velem történik ez?" "jó vagyok mkihez, cserébe kihasználnak, hát ezt érdemlem én?" Az általad felvázolt kapcsolatokban mindennaposak a játszmák. S ebbõl az ember igenis sokat érzékel mégha nem is teljesen tudatosan namost ha én erre vak vagyok és süket, nem fogok csak és kizárólag a másikra mutogatni, hanem magamba (is) nézek. Tudod az a vicc, ha megkérdezed ezeket a nõket h mióta nem stimmelt vmi a kapcsolatukban v mióta érezték h vmi nem egészen gömbölyû; általában több hónapot v néha évet jelölnek meg.
A kérdező hozzászólása: 8-as: Ez pedig vastagon victim blaming. Miért kell egy nõt becsapni? Egyáltalán miért kell bárkit is átverni? És még utána itt jönnek ezek a dolgok, hogy az õ hibája. Aha, persze, mert jóhiszemûen áll a dolgokhoz. Ebbõl jön egyenesen a paranoia, amit itt valaki írt, mert ha egy nõ márt egyszer így járt, nem fog tudni megbízni egy férfiban sem. Gratulálok, *vastaps*
Általános jelenség sajnos de én nem hibáztatom ezeket a ffiakat mert nem csak az õ hibájuk. Olyan nincs h a nõ ebbõl semmit nem vesz észre, max vak rá és hisz mert hinni AKAR. Mert ugyanolyan könnyû nekünk nõknek is éveken keresztül homokba dugni a fejünket és belátni, h nem társak vagyunk épp hanem pótmamák és neveljük a férfit. Csak épp sohasem magunknak. Amint felnõ, szépen megköszöni az addigi munkát és továbbáll. Szóval ebben mi nõk is benne vagyunk vastagon.
A kérdező hozzászólása: 6-os: És ha szereti a nõ? Akkor is hibás, mert szereti? Hát már ne is haragudj meg, de ez görénység. Senki ne verjen át senkit, és meg lesz oldva a gond. Mert persze a másik oldalról meg jönnek azok a [email protected]ßságok, hogy ne beszélj családalapításról meg esküvõrõl, ne terheld a vágyaiddal és álmaiddal, mert a végén még elkergeted, blah, blah, blah. Micsoda kétszínûség! Bár akit ilyesmivel el lehet kergetni, az fusson csak, ne nézzen hátra, és soha vissza se jöjjön az én véleményem szerint.
Szerintem nagyon tipikus jelenség. Sajnos ez mostanság "divat". Nem gondolom, hogy ez kizárólag a férfiak hibája lenne, ám nem is akarom õket védeni. Ezek a nõk ugyan úgy hibásak, mert a biológiai óra valóban ketyeg 30 felett. Észre kellene venniük, h az ilyen pasi sosem fogja elvenni õket és keresni egy olyant, akinek tényleg komolyak a szándékai és nem egy szabadidõpartnert/játszótársat keres, hanem családban gondolkodik.
Nem tudom, mennyire általános, szerencsére a környezetemben még nem tapasztaltam. Viszont a férfiaknak is van okuk az óvatosságra. Sok nõ csak családot akar és nem a férfit, és miután megvan a család, mégis csak összefutnak a tökéletes pasival, és vagy otthagynak mindent, vagy benne maradnak a házasságban és megkeserítik benne mindenki életét. Szóval mindkét oldalnak van félni valója, de sajnos ezeket nagyon nehéz idõben kiszûrni. A legfontosabb, hogy magaddal õszinte légy, és így talán másokon is ki tudod szûrni az árulkodó jeleket. És ne légy paranoiás, mert az a legjobb kapcsolatokat és megölheti.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Természetesen úgy értve, hogy ez oda-vissza mûködik, tehát nõk is megcsinálják ugyanezt férfiakkal.
És az még rosszabb, amikor a 6-8-10 év után nem 30 közeli, hanem 35 éves nõ van... :(((( Sokaknak elég az egymás mellett lakás, a finom kaja és a tiszta lakás, a szex... Én is sok ilyen nõt ismerek, pasit is, aki végül egyedül maradt és már a 4.X-be lép...
A kérdező hozzászólása: :D Köszi 1-es, de az volt a kérdésem, hogy mennyire jellemzõ ez a viselkedés a pasikra.
Az egész élet átverés.Hol éri meg õszintének lenni?Én az voltam valamikor, addig nem is vittem semmire.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!