Találatok a következő kifejezésre: Mekkora az összeg, (86 db)

Második gyermek után is jár az egyszeri anyasági támogatás? Ennek mekkora az összege?

Legjobb válasz: Persze, minden megszületett gyerek után jár. És ugyanazok a feltételei, tehát a rendszeres terhesgondozásra való járás. Vagyis a 4 pecsét, vagy bizonyos esetben akár a kevesebb is. És ennek mindig akkora az összege, ami akkor hatályos, amikor az adott baba megszületik. Ez most olyan 64 forint körüli összeg.

Persze, minden megszületett gyerek után jár. És ugyanazok a feltételei, tehát a rendszeres terhesgondozásra való járás. Vagyis a 4 pecsét, vagy bizonyos esetben akár a kevesebb is. És ennek mindig akkora az összege, ami akkor hatályos, amikor az adott baba megszületik. Ez most olyan 64 forint körüli összeg.
Igen, ugy van ahogy elõttem irtàk, viszont màr magasabb az összeg.NÈzzetek utàna hogy mekkora.Èn valami 300ezer ft-ot hallottam, de lehet hülyesèg.Vagyis hihetetlennek is tünik.
Igen jár. 64 ezer párszáz forint.
Nem jár magasabb összeg, volt róla szó, de nem lett belõle semmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Én is a 64 ezer forintos összeget olvastam a neten, de mindenhol csak elsõ gyerekrõl beszélnek, így nem tudtam, hogy a második után is jár-e.
Az a közel 300ezer lett volna csak elsõ gyerek után, a többediknél maradt volna a mostani. De ez csak hintés volt. A kérdést meg tökéletesen megválaszolta az 1. válaszoló.

Bevásárló központ parkolójában (ami vélhetően magánterület) büntethet a rendőr mozgáskorlátozott helyen parkolásért? Mekkora az összeg ilyenkor?

Megjegyzem elítélem az odaparkolást. Nagycsaládosként a "nagycsaládos" beállókat is védeném...

Legjobb válasz: A bevásárlóközpont parkolója magánterület, de nincs elzárva a közforgalom elõl. Márpedig a KRESZ nem csak a közutakra, hanem a közforgalom elõl el nem zárt a magánutakra is érvényes. Logikus: nem járhatsz helyrajzzal a kezedben, hogy folyamatosan ellenõrizd, nem tévedtél-e magánútra. Aki magáncélra szeretné használni, legyen szíves elzárni, aztán ott azt csinál, amit akar.

A bevásárlóközpont parkolója magánterület, de nincs elzárva a közforgalom elõl. Márpedig a KRESZ nem csak a közutakra, hanem a közforgalom elõl el nem zárt a magánutakra is érvényes. Logikus: nem járhatsz helyrajzzal a kezedben, hogy folyamatosan ellenõrizd, nem tévedtél-e magánútra. Aki magáncélra szeretné használni, legyen szíves elzárni, aztán ott azt csinál, amit akar.
Ha meg van nyitva a közlekedõknek(bocs, nem tudtam szebben leírni), akkor a KRESZ érvényes. Ergo a rendõr ugyanúgy büntet. Sõt, ez igaz pl egy mélygarázsra is. A tarifa 30 ezer lehet(nem vagyok 100%-ban biztos)
Ált. ki is van írva, hogy a KRESZ érvényes a legtöbb parkolóban.

Álláskeresési járadék miért így van? És kb mekkora az összege?

3 hónapig adják max,de ezalatt is kiküldhetnek utcát seperni.De onnan szabira nem enegdnek el,így hogy keres az ember normális állást?

Legjobb válasz: HA el akarsz menni állásinterjúra, arra bizony elengednek. Egyszerûen csak igazolást kell vinned majd róla, és persze elõre szólni, nem utána.

HA el akarsz menni állásinterjúra, arra bizony elengednek. Egyszerûen csak igazolást kell vinned majd róla, és persze elõre szólni, nem utána.


2010-ben a gépjárműszerzési rokkant utalványnak mekkora az összege?

Úgy hallottam 400000Ft. de nem vagyok benne biztos.

Legjobb válasz: Szerzési támogatásnak hívják tudományosan :-) Így keress rá.

Szerzési támogatásnak hívják tudományosan :-) Így keress rá.
A kérdező hozzászólása: Ok kösz

Ebben az esetben mekkora az álláskeresési járadék összege?

Ma kaptam egy levelet, hogy az álláskeresési járadékra jogosult vagyok, mégpedig: id?szak hossza: 52 napig, napi 1875 Ft (tehát 97500 Ft) az utolsó lapon viszont azt látom, hogy "havi járadékalap": 81868 Ft / hónap! most akkor mennyit fogok kapni? ezek ugye bruttó összegek?

Legjobb válasz: Bruttó összegek, és valószínûleg a napi 1.875 Ft a mérvadó. Amit említesz, az járadék alap, nem pedig járadék összeg.

Bruttó összegek, és valószínûleg a napi 1.875 Ft a mérvadó. Amit említesz, az járadék alap, nem pedig járadék összeg.

Egy rombusz oldalának és a rövidebb átlója hosszúságainak az összege 59, 4 köbdeciméter, a rombusz hegyesszöge 41, 5°. Mekkora a rombusz oldala?

Kérlek titeket, hogy a megoldás menetében is segítsetek! Nagyon fontos lenne!!!!

Legjobb válasz: * ..összege 59,4 deciméter!....

A kérdező hozzászólása: * ..összege 59, 4 deciméter!....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az elõzõ hibás megoldásért elnézést! [link] A fenti képen látható sárga háromszöggel oldjuk meg a feladatot. Tudjuk, hogy a+2e=59, 4 és sin(α/2)=e/a Kifejezzük 'e'-t: sin(α/2)=e/a e=a*sin(α/2) Behelyettesítjük és megoldjuk az egyenletet: a+2*a*sin(α/2)=59, 4 a+2*a*sin(20, 75°)=59, 4 a+2*a*0, 3543=59, 4 a+0, 7086a=59, 4 1, 7086a=59, 4 a=34, 76 Mivel a+2e=59, 4, ebbõl 2e=59, 4-a 2e=59, 4-34, 76 2e=24, 64 e=12, 32 Ellenõrizzük: sin(α/2)=e/a sin(20, 75°)=12, 32/34, 76
Az elõzõ kommentemet tekintsd tárgytalannak!
[link] Az oldal és a rövidebbik átló összege: a+e=59, 4 A rövidebbik átló hosszának kiszámítása ( [link] ): e=2*a*cos(α/2) Ezt behelyettesítve: a+2*a*cos(41, 5/2)=59, 4 Ebbõl kiszámolva: a=20, 6949
ábra puskával: [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Két szakasz hosszának összege hosszúság lehet. Szorzata lehet ûrmérték. Köbdeciméter vs összeg. Biztos így van? Hegyes szöge 41.5°, akkor a másik szöge 180° - 41.5°. Az átlók fele és az egyik oldal kiad egy derékszögû háromszöget, ahol a rombusz oldala az átfogó. Ennek a háromszögnek a szögei a rombusz szögeinek felei. 20, 75° és 69, 25°. Átlók felei legyenek: e/2 := x (rövidebb) f/2 := y x/a = sin(20.75) y/a = cos(20.75) a + 2x = 59.4, vagy a*2x = 59.4 (feladat értelmezésétõl függõen) 3 ismeretlen: x, a, y 3, egymástól független egyenlet Az egyenletrendszer megoldható.
A kérdező hozzászólása: Egy rombusz oldalának és a rövidebb átlója hosszúságainak az összege 59, 4 deciméter(!!!!!), a rombusz hegyesszöge 41, 5°. Mekkora a rombusz oldala?
A kérdező hozzászólása: Már kijavítottam kommentben...
Hosszúságok összege KÖBdeciméter? Írd le normálisan a feladatot, ha segítséget szeretnél...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm minden egyes válaszolónak! Még egyszer elnézést a feladat hibás kiírásáért! :)

Mekkora az az összeg, amit kamatként kell visszafizetnem, ha a hitelkártyámról felhasznált összeget (100. 000 Ft), nem tudom a kamatmentes időszakban visszafizetni.10 napig használnám ezt a pénzt, éves 36%-os kamat mellett?

Legjobb válasz: szazezer forint 36%-a az 36000 forint. Egy honapra leosztva 3000 forint. Az mindegy hogy 10 nap, vagy 15, a fordulonapok szamitanak csak. Kovetkezo fordulonapra tehat felszamitjak neked az alapon felul a 3000 forintot.

szazezer forint 36%-a az 36000 forint. Egy honapra leosztva 3000 forint. Az mindegy hogy 10 nap, vagy 15, a fordulonapok szamitanak csak. Kovetkezo fordulonapra tehat felszamitjak neked az alapon felul a 3000 forintot.

Nagyjából mekkora lehet ez az összeg?

A kérdésem a következő. Egyedülálló anya vagyok, a párom a terhességem alatt elhagyott. Apasági nyilatkozatot nem tett. Jött egy levél, hogy átadják az ügyet a gyámhatósághoz, be kell mennem és megnevezhetem az apát és akkor ők felkeresek és elrendelhetik a DNS vizsgálatot. Így ki fog derülni, hogy ő az apa. Viszont neki se bejelentett munkahelye, se ingatlanja, semmije nincs. Ez esetben az állam megelőlegezi a gyerektartást. Ez kb. ilyen helyzetben mennyi lehet? Csak azért kérdezem, mert ha "elenyésző" az összeg, inkább nem erőltetném ezt az apasági dolgot. Abszolút felelőtlen, "tróger" ember. Nem is érdeklődik utánunk azóta. :/ Előre is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: MAga az összegre nem tudok válaszolni. De szerintem a helyzeted rengeteg kérdést tesz fel. Elsö kézböl azt mondanám mindenképpen eröltesd és legyen határozat, mert ha képes valaki kufircolni képes fizetni is. Ha most nincs munkája, majd ha lesz bahajtják rajat lehet hogy örököl stb... Viszont a másik dolog, ha te meghalsz ö lesz a gyámja a gyereknek. Vagy ha megtalálod életed értelmét és nevére venné a gyereket akkor igazi apának le kellene mondani róla. Szóval tényleg nehéz dolog ha apa ilyen.

MAga az összegre nem tudok válaszolni. De szerintem a helyzeted rengeteg kérdést tesz fel. Elsö kézböl azt mondanám mindenképpen eröltesd és legyen határozat, mert ha képes valaki kufircolni képes fizetni is. Ha most nincs munkája, majd ha lesz bahajtják rajat lehet hogy örököl stb... Viszont a másik dolog, ha te meghalsz ö lesz a gyámja a gyereknek. Vagy ha megtalálod életed értelmét és nevére venné a gyereket akkor igazi apának le kellene mondani róla. Szóval tényleg nehéz dolog ha apa ilyen.
A konkrét kérdésre nem tudom a választ, de ha megengeded hozzáfûznék valamit: Én úgy tudom, hogy max. fél évre elõlegezi meg állam a gyerektartást. És már találkoztam régebben itt egy anyukával, akinek kerek-perec közölték, hogy nem kap állam általi megelõlegezõ gyerektartást, mert nem látják biztosítottnak, hogy utána apán be tudják hajtani. Ettõl függetlenül azt gondolom, hogy joga van a gyermekednek annak az apának a nevét tudni, akitõl van, nem egy fiktív apa megjelölést. A másik pedig nem hiszem, hogy le lehet úgy egy életet, de min. 18 évet élni, hogy nincs se bejelentett munkahelye, se ingatlanja, se semmije. A gyerekedtõl veszed el a pénzt - gondolj erre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Kedves második, nem veszem el a gyerekemtõl a pénzt. Én azt mondtam amit én nekem is mondtak az illetékesek. És letudja így élni, hidd el. Nem ismered õt, nem tudok kirõl van szó. A gyerekem elõtt pedig nem fogok titkolózni. Viszont "piti" összegért nem fogom ennyi herce-hurcának kitenni magunkat, fõleg a gyereket.

A, B, C és D között egy bizonyos összeget úgy kellett volna felosztani, hogy a részek aranya 3:4:5:6 legyen. A felosztás 3:4:6:7 aranyban történt, így C és D összesen 140 forinttal többet kaptak. Mekkora volt az összeg?

Legjobb válasz: az eredeti osztás szerint c 5/18-ad részt kapott volna, D 6/18 részt a második elosztásnál C 6/20 D 7/20 részt kap a kettõ különbsége 140 (6/20 + 7/20-5/18-6/18)*x=140 innen x=3600 Ft

az eredeti osztás szerint c 5/18-ad részt kapott volna, D 6/18 részt a második elosztásnál C 6/20 D 7/20 részt kap a kettõ különbsége 140 (6/20 + 7/20-5/18-6/18)*x=140 innen x=3600 Ft
A kérdező hozzászólása: köszönöm nagyon .
Az egészséügyi szolgáltatási járulék 4.500Ft./hó(150, -Ft./nap) Az egészségügyi szolgáltatási járulékot fizeti az a belföldi személy, aki nem biztosított és egészségügyi szolgáltatásra a törvény alapján nem jogosult, továbbá a kiegészítõ tevékenységet folytató társas vállalkozó után a társas vállalkozás. (Tbj. 19. § (4) bek. 39. § (2)bek. 2009.-tõl.
A 2009. januárit már az emelt tarifával kell fizetni. (fizetési határidõ február 12.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az elsõ hasznos választ. Bár azt még nem tudom mikortól él az új összeg. Második válaszoló ha figyelmesen elolvassa a csatolt cikket, akkor abban látszik, hogy a 2008.november 7-én kelt cikkben még csak a JAVASLAT benyújtásáról írnak, nem annak elfogadásáról.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!