Találatok a következő kifejezésre: Mekkora adagot az (23 db)

Hany honaposan kell delben es este is fozeleket adni, mekkora adagot, az estibe is kell hus?

Legjobb válasz: Én soha nem adtam a fiamnak kétszer fõzeléket, csak délben kapott kétnaponta hússal, este 6-11 hónapos koráig tejpépet evett, azóta pedig rendes hideg vacsorát (kenyér feltéttel, kefírrel). Mi sem eszünk soha meleg vacsorát a férjemmel.

Én soha nem adtam a fiamnak kétszer fõzeléket, csak délben kapott kétnaponta hússal, este 6-11 hónapos koráig tejpépet evett, azóta pedig rendes hideg vacsorát (kenyér feltéttel, kefírrel). Mi sem eszünk soha meleg vacsorát a férjemmel.
Sosem adtam délben és este is fõzeléket. Délben 8 hós koráig gyümi volt, utána fõzelék, amikor is az uzsonna lett a gyümölcs. Vacsorára 1 éves koráig anyatejet evett, utána , amit mi. De ált. nem fõzeléket.
Én se adok kétszer fõzeléket. Vacsora az kenyér szalámival/sonkával, sajttal, vagy virslivel, stb.
Én sem adtam/adok fõzeléket a gyereknek, csak ebédre. Vacsira tejpépet kap.14 hónapos a kisfiam. Nem gyarapodik megfelelõen a súlya???Vagy miért kell 2X fõzeléket kapnia???Vagy ezt te csak így kitaláltad??? Úgy tudom, hogy akkor kell 2X fõzi ha gond van a súllyal.
A kérdező hozzászólása: Utolsó!!!!!Nem én találtam ki !!!! Megfelelõen gyarapodik, de védõnõ és gyerekorvos szájából is hallottam ezt!!!
Hát, érdekes egy védõnõtök, orvosotok lehet, mert nekem egyik sem mondta!!!!!! Csak gondolj magadra, te ennél ebédre meg még vacsorára is fõzeléket???Szerintem nem.A gyerekednek miért akarsz adni??? Te tudod, én nem akarok itt beleszólogatni a dolgodba, de én magamból indulok ki. Én sem enném 2X ugyanaz egy nap.Akkor a gyerekem miért???

Mekkora adagot kell megennem ebből, hogy az 1000 vagy 800 kcal legyen?

Fontos lenne, hogy tudjam. Az mindegy, hogy miért. Az anyósom csinál vacsorát, ami ezekből áll össze: csirkemell, fokhagyma, sajtos-joghurtos-lisztes rántás rá, amit tepsiben süt ki. Szerintem van alatta valamilyen olaj is. Ebből a kajából mekkora "adag" az, ami 800 kcal? Ebből a kajából mekkora "adag" az, ami 1000 kcal? Köszönöm a választ! Sajnos nem tudom az arányát, a pontos receptet, csak úgy kb. saccra jó lenne tudni, hogy ez mennyire hizlaló étel.

Legjobb válasz: Gondolom ez a besameles csirkemell...csak nem tudom, hány kcal egy adag és az az egy adag az mennyi súlyra... megkérdezni, meg nincs pofám. :)

A kérdező hozzászólása: Gondolom ez a besameles csirkemell...csak nem tudom, hány kcal egy adag és az az egy adag az mennyi súlyra... megkérdezni, meg nincs pofám. :)
számolj a sült csirkemell energiatartalmával + mondjuk 20%. a sütés során vízveszteség történik, tehát amíg a csirkemell nyersen x kalória, addig sütés után kevesebb vízzel már (keress rá mennyi a veszteség) több lesz. egye matekozni más sem fog délután 3 óra után :) amúgy abszolúte óriási jelentõséggel bír ez az egy étkezés, és az energia tartalma?
A kérdező hozzászólása: Igen Aczél! :) Szóval akkor hogyan számoljam? Azt értem, hogy a sütés után kisebb lesz a hús és azt hozzá kell venni. Viszont ez még csak a puszta hús energiatartalma. S kb a mártás (ami liszt, sajt, tojás) hogyan számoljak rá? No meg hogy ha olaj is van aláöntve... hmm. Ez így gáz. Nem tudom, hogyan számoljak kb. Valami hasonló receptet nézek a neten, hátha van írva kcal tartalom, de nem találtam semmit se. Mondjuk kb. egy átlag adag (gyûlölöm az adag kifejezést, mert pontatlan!!) ebbõl a zabából lehet 600 kcal?
A kérdező hozzászólása: Amúgy a kérdés amiatt fontos, mert szívesen ennék ebbõl jókora adagot és ma úgy kalkuláltam, hogy ennyi kcal még belefér a deficitembe. S emiatt lenne fontos tudnom...
A kérdező hozzászólása: Viszont ennél a kajálásnál 800 kcal fölé nem mennék már...
Hát, bocsi, jó fej vagy, ezek alapján vakon is lõhetnénk verebet:) Egy evõkanál olaj 90 kcal, én ugyan margarint teszek a húsok alá, abból 100g 640. Mennyi rá a joghurt? És a sajt? A trappista 100 grammja 370kcal...Én nagyjából 200 grammot ebbõl a kajából 600 kalóriára lövök be.

Jelenleg creatine phx et szedek. Napi 8db-ot. Pár nap múlva áttérek a monohidrátra. Kell feltöltési időszak ebben az esetben? Mekkora adagokba szedjem a monohdrátot?

Legjobb válasz: igen,csinálj úgy mintha nem is lett volna a phx szóval rendesen feltöltés és szinten tartás. feltöltés napi adag testsúly osztva 3al,szinten tartásnál testsúly osztva 5el.

igen, csinálj úgy mintha nem is lett volna a phx szóval rendesen feltöltés és szinten tartás. feltöltés napi adag testsúly osztva 3al, szinten tartásnál testsúly osztva 5el.
A creatin monohydrate por verzió esetében totál mindegy, hogy milyen márkanév alatt vetted meg, szedése ugyan az: Van a feltöltés és a szintentartás. A mennyiség a testsúlyod alapján tudod kiszámítani. 1-3nap(töltés) 0, 3g x ttkg 4-6nap(töltés) 0, 15g x ttkg 7. naptól (szintentartás) 0, 075g x ttkg Egy teáskanál kreatin por kb. 5 gramm. Amire figyelni kell! - 10g-nál nagyobb mennyiséget egyszerre ne használj! - Nagy mennyiségû folyadék szükséges (1g creatin = 1dl víz, gyümölcslé)! - Minden esetben edzést követõen használd! - Amennyiben napi több adagot kell bevinned (feltöltés), akkor szénhidrátos étkezésed elõtt negyed órával! - 3-4 hónapos szedés után tarts 1 hónap pihenõt! A kreatin monohydrát szedése akkor ajánlott, amikor fokozott inzulin érzékenység lép fel a szervezetben. Tehát a megnövekedett vérbõség iszonyatos erõvel tudja bepumpálni az izomsejtbe. Így tehát a legfontosabb idõpont edzés után. Sorrendben ezt követi reggel ébredéskor, éhgyomorra..... Természetesen a creatin edzés elõtt sõt edzés közben is iható. De ezt általában akkor szokták alkalmazni, ha akkora az adag, hogy egyszerre nem lehet meginni, mivel kb. 10g-nál nagyobb 1 adag nem lehet.
5-7 napig reggel, edzés elõtt, edzés után, este 5-8 grammot utána reggel edzés után 5-8 grammot...
A kérdező hozzászólása: na most akkor melyik? :)
a szimpatikusabb nem lesz külömbség


Egy 2 éves teknőst milyen sürüséggel kell etetni? És mekkora adagot kell adni neki? Mert az enyém nagyon követeli, hogy kaját kapjon. Mindig csak enne. Jó ez?

Legjobb válasz: Nekem egy 1éves sárgafülû és egy 3éves vöröshasú huszár van és én nem olyan rég tértem át a minden másnapi kajáláshoz, de lassan tervezem a minden 3. napot. Nem írtad h hány naponta szoktad etetni de ha eddig minden nap akkor elõször a minden másnapra térj át egy ideig. A kaja adagja meg maradjon az amit szoktál neki naponta adni. 5-6évesen már elég lesz heti 1x 2x etetni. Addig úgy szép fokozatosan lehet csökkenteni a hús adagját és fokozatosan növelni a gyümölcs, zöldséget.

Nekem egy 1éves sárgafülû és egy 3éves vöröshasú huszár van és én nem olyan rég tértem át a minden másnapi kajáláshoz, de lassan tervezem a minden 3. napot. Nem írtad h hány naponta szoktad etetni de ha eddig minden nap akkor elõször a minden másnapra térj át egy ideig. A kaja adagja meg maradjon az amit szoktál neki naponta adni. 5-6évesen már elég lesz heti 1x 2x etetni. Addig úgy szép fokozatosan lehet csökkenteni a hús adagját és fokozatosan növelni a gyümölcs, zöldséget.
Nem írtad, milyen teknõsrõl van szó. Vízi, szárazföldi, esetleg tengeri-bár ez nem valószínû. Naponta, kétnaponta éremes adni neki(k), amennyit kb 10-20 perc alatt elfogyaszt. Szárított rák, hal szív-mix, élõ, fagyasztott hal, krill, stb. Érdemes a páncélját is ellenõrizni, nem puhult, estetleg töredezett, fakó színû-e. És persze a megfelelõ tartási hõmérséklet, fény is jelentõs szerepet játszik benne, mennyit eszik a teknõsöd. De egy biztos, ha ilyen jó étvágyú, akkor valószínû, hogy jól érzi magát, és jól is eteted.

Anyatejes babánál mikor mennyi idősen és mekkora adag után váltottad ki az ebédet főzelékkel?

Legjobb válasz: Hat honaposan kezdtuk a hozzataplalast de most,nyolc honaposan sem eszik meg egy teljes adag fozeleket.Ot hat kanallal kesdtuk,aztan volt hogy megevett egy uvegnyi bebikajat,aztan most megint par kanal utan bezarja a szajat.

Hat honaposan kezdtuk a hozzataplalast de most, nyolc honaposan sem eszik meg egy teljes adag fozeleket.Ot hat kanallal kesdtuk, aztan volt hogy megevett egy uvegnyi bebikajat, aztan most megint par kanal utan bezarja a szajat.
A kérdező hozzászólása: Utána még megszoptattad ?
6 hósan kezdtünk. Elõször a tízórait váltottuk ki, kb. 7 hónapos korára. Aztán jött az ebéd, ami 8 hónapos korára váltottunk ki. Egy üveges bébiételt evett meg.Ekkor már nem kérte a cicit.Én a kiváltást teljesen rábíztam, nem siettünk, mindég megkínáltam cicivel, és egy idõ után nem kérte.

Mekkora adagra mondod azt, hogy "Ma keveset evett a gyerekem"?

Legjobb válasz: Szerintem ez nagyon szubjektív... Lányomnak volt egy hete, mikor a reggeli-estei 2-2 dl tejen és egy almán kívül semmit nem evett, de akkor sem aggódtam,mert tudtam, hogy nem hal éhen. Amennyi kell, annyit eszik. Utána bepótolta... A reggeli tej mindig lemegy, tízóraira csipeget valamit játék közben, de ha nem, az sem baj, ha ebédre pár kanállal eszik csak, az kevés, de nem erõltetem, uzsonna ugyan olyan, mint a tízórai, a vacsi meg megint lehet csak pár kanál, az sem gond, ha így kívánja, és este is lecsúszik a tej. Ha eszik, akkor minden étkezés teljes, megeszik 10óraira egy kakóscsigát, ebédre a fõzit, uzsira 1 alma 1 banánnal, vacsira megint egy adag fõzi és a tejek...

Szerintem ez nagyon szubjektív... Lányomnak volt egy hete, mikor a reggeli-estei 2-2 dl tejen és egy almán kívül semmit nem evett, de akkor sem aggódtam, mert tudtam, hogy nem hal éhen. Amennyi kell, annyit eszik. Utána bepótolta... A reggeli tej mindig lemegy, tízóraira csipeget valamit játék közben, de ha nem, az sem baj, ha ebédre pár kanállal eszik csak, az kevés, de nem erõltetem, uzsonna ugyan olyan, mint a tízórai, a vacsi meg megint lehet csak pár kanál, az sem gond, ha így kívánja, és este is lecsúszik a tej. Ha eszik, akkor minden étkezés teljes, megeszik 10óraira egy kakóscsigát, ebédre a fõzit, uzsira 1 alma 1 banánnal, vacsira megint egy adag fõzi és a tejek...
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy szubjektív. Kiváncsi vagyok, hogy kinél mi a helyzet ezzel kapcsolatban és majd magamnak leszûröm ami érdekel és összehasonlítom a saját "kevés adagommal".
Pl. ma keveset evett a 9 hósom. Reggeli 150ml tápszer, tízórai kb.50g gyümi, ebéd kb.50g fõzi, uzsi (na, az nem volt kevés) 50g gyümi meg egy majdnem fél szelet kenyérbelsõ sonkával vajjal, vacsi 170ml tápszer.
Azért az sem mindegy, mennyi idõs az a gyerek.Az én kisfiam 17 hónapos, de ma pl. annyit evett (kb. grammba átszámolva), mint 3 hónapos korában. Na, nekem ez kevés.
Mi 9 hósak vagyunk. A szokásos adagjának ha több mint felét meghagyja.
az én kétéves fiam mai adagja: reggeli: 2 szelet párizsi, 1 kocka sajt, kakaó, tej nem kellett ma neki tizórai, ebéd semmi uzsi: 3 mandarin vacsi: semmi, (pedig direkt paprikás csirkét fõztem, nokedlival - a kedvence) ez nemhogy kevés, de úgy tekintem, h egész nap nem evett semmit
Jé, azt hittem, csak az én lányomnak volt ma valami baja! Reggeli: kb. 50 g gríz Tízórai: beleimádkoztam kb. 30 g joghurtot, fél szelet cs.mellsonkát, 3 kanál gyümölcsöt Ebéd: húslevesbõl zöldségek+hús kb. 5 kanál, 2 kanál gyümölcs (a tízórai, hátha..., de nem kellett) Uzsonna: bepróbálkoztam mindennel, amivel eddig, 2 kanálnál több semmibõl se kellett. Vacsora: bontottam egy üveges bébispagettit, mert az a kedvenc, kb. 40 g után kiköpte, kiverte a kezembõl. Rettenetes! Máskor 150-200 g mindenbõl lecsúszik. 13 hónapos.

Kenyeret utáló 16 hónapos körüli babáknak mit adtok reggelire? Mi általában az uzsi és a tízórai, és mekkora adag?

Legjobb válasz: 14 hónapos. Kalácsot szokott enni, házi pogácsát, babakekszet. Tízórai nincs, mert általában 9kor kezd reggelizni, délben ebédel. Uzsonnára gyümölcsöt szokott enni, általában banán valamivel: 1 banán + fél õszibarack + 2 babakeksz pl. Vagy 1-2 kanál gabonapehellyel. Gyümölcsöt szereti még: szilvát, körtét, almát, sárgabarackot, sárgadinnyét, málnát-szedret (passzírozva). Ezeket variálom általában. Vagy a Hipp gyümölcsös túrókrémét eszi.

14 hónapos. Kalácsot szokott enni, házi pogácsát, babakekszet. Tízórai nincs, mert általában 9kor kezd reggelizni, délben ebédel. Uzsonnára gyümölcsöt szokott enni, általában banán valamivel: 1 banán + fél õszibarack + 2 babakeksz pl. Vagy 1-2 kanál gabonapehellyel. Gyümölcsöt szereti még: szilvát, körtét, almát, sárgabarackot, sárgadinnyét, málnát-szedret (passzírozva). Ezeket variálom általában. Vagy a Hipp gyümölcsös túrókrémét eszi.
Az enyém ebben a korban sajtot, szõlõvel, aszalt gyümölccsel reggelizett. Vagy ilyesmi. Az abonett féléket is elrágcsálta. Szerette a zabkását, a bundás kenyeret, tojást zabpehellyel.
Az én 16 hónapos gyerekem sem eszik kenyeret. Én abonett-et szoktam neki kenyér helyett adni. A tízórai és az uzsonna gyümölcs, joghurttal, túróval. Szoktam beletenni ilyen babamüzlit, vagy kekszet. Ha olyan kedve van akkor megeszi a kalácsot, akkor kihasználom a lehetõséget és azt kap. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon sok ötletet kaptam!!! :)

Ti mekkora adagban szedtétek az Utrogestan tablettát?

Legjobb válasz: Az orvos 2*3-ban írta fel, a tájékoztatón pedig az van, hogy ne vegyen be egyszerre 2 db-nál többet.

A kérdező hozzászólása: Az orvos 2*3-ban írta fel, a tájékoztatón pedig az van, hogy ne vegyen be egyszerre 2 db-nál többet.
3x2-t szedtem.
3x2
A kérdező hozzászólása: azt hiszem nem szedem be az elõírt adagot, inkább 3*2-t.
3*3
3x1-et szedtem, ahogy az orvosom meghagyta.
3x1. Ennyit kaptam, nem mult el a verzes, de megsem emelte meg.

Hogyan készítsem az első tejpépet a kislányomnak? Milyen arányban, miből mennyit hogy sűrű legyen? Melyekkel kezdjem és mekkora adaggal?

Legjobb válasz: egy dl vizet melegíts fel és tegyél hozzá annyi port hogy kellemesen keverhetõ legyen mondjuk mint a burgonyapüré. még kanálon marad ne cseppenjen le de ne is kelljen levésni onnan. aztán kicsit kavargasd hogy ehetõ hõmérsékletü legyen mert langyos vízzel nem igazán keverhetõ babavízet melegíts hozzá. Jó étvágyat Neki.! én vaniliással kezdtem natúr izekkel aztán lehet bonyolítani is venni gyümölcsöset de a vaniliásba keverhetsz gyümölcspépet v. üveges bébidesszertet.

egy dl vizet melegíts fel és tegyél hozzá annyi port hogy kellemesen keverhetõ legyen mondjuk mint a burgonyapüré. még kanálon marad ne cseppenjen le de ne is kelljen levésni onnan. aztán kicsit kavargasd hogy ehetõ hõmérsékletü legyen mert langyos vízzel nem igazán keverhetõ babavízet melegíts hozzá. Jó étvágyat Neki.! én vaniliással kezdtem natúr izekkel aztán lehet bonyolítani is venni gyümölcsöset de a vaniliásba keverhetsz gyümölcspépet v. üveges bébidesszertet.
A kérdező hozzászólása: Mennyire melegítsem meg? Forraljam? Sima csapvíz? Babavíz?
babavíz mert a sima csapvizet a félévesnek -4 hósnak- fel kell forralni az meg tök sok idõ mire lehül 30 C -ra.
40 fokra melegítsd és elõször csinált picit hígabbra az én kislányom öklendezik tõle ha nagyon sûrû.
Nem bántásból:de a dobozán rajta van, hogy kell elkészíteni én mindig úgy csinálom.

Fogtöméskor az érzéstelenítéskor, a tűt milyen mélyen szúrják be, és hány másodpercig tartják bent, valamint általában mekkora adagot adnak?

Volt már tömés-em , de akkor nem kértem érzéstelenít?t , mert nem volt mély a lyuk ( szerintem most az ) , és az érzéstelenít? mennyire fáj?

Legjobb válasz: Ugyértem magában az mennyire fáj , hogy benyomja a tût XD pl : lábujjamba már kaptam több inyekciót is az kibírható volt

A kérdező hozzászólása: Ugyértem magában az mennyire fáj , hogy benyomja a tût XD pl : lábujjamba már kaptam több inyekciót is az kibírható volt
Nekem egyáltalán nem fájt.
A kérdező hozzászólása: az azért erõs túlzás nem? :D ha megböknek 1 tûvel akárhol az mindenképpen fáj , az íny meg fõleg érzékenynek hangzik
Attól függ hova adják elõre orr alá kellemetlen de kibírható ha beljebb az õrlõ felé az csodás mert semmit nem érzel max egy kis feszítést én észre se vettem hogy benyomta már kész is volt és zsibbadt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!