Találatok a következő kifejezésre: Mekkora adagokat enni (5 db)

Egy felnőtt husky szuka kutyusnak naponta hányszor adjak enni? Mekkora adagot?

Az úgy jó ha reggel kap egy adagot, illetve este? Vagy kell neki adni délután is?

Legjobb válasz: Háromszor felnõtt kutyának szerintem nem kell adni enni, kétszer bõven elég, bár sokan csak egyszer adnak enni a felnõtt kutyáknak.

Háromszor felnõtt kutyának szerintem nem kell adni enni, kétszer bõven elég, bár sokan csak egyszer adnak enni a felnõtt kutyáknak.
Én egyszer adok a kutyámnak, este, mielõtt elalszik.
Egyszer. A husky keveset eszik, nem kell még azt is kétfelé osztani. Este add, akkor nyugodtan végigalussza az éjszakát. Mivel házat úgysem õriz, ez az indok egy huskynál lényegtelen. :)
Súlyos tévhit, hogy a kutyának felnõtt korban egyszer KELL enni adni! LEHET naponta csak egyszer enni adni nekik, de sokkal jobb az emésztõrendszerének, ha kétszer kap enni. És egy husky soha nem fog házat õrizni. Ha igen, akkor vagy nem fajtatiszta, vagy komoly baj van az idegrendszerével...
Ez nem csak babona. Ugyanis ha az ember is eszik, akkor "elálmosodik", mivel a szervezet energiája a táplálék emésztésére összpontosít. Ezért esik jól egy kiadós alvás evés után.
1* és reggel adok neki. Népi babona szerint, ha este adsz neki akkor éjszaka az emésztés miatt kevésbé jó házõrzõ.
Én is hallottam, hogy egyszer kell neki adni! Én mégis inkább elosztom a napi adagját kétfelé, és kétszer adom neki, délben, és este! Máskülönben kuncsorog!
Felnött kutyának napi 1* kell adni a testsúlyának, korának megfelelöen táplálékot, lehetõleg mindig úgyanakkor, máskülönben a kutya össze vissza eszik, amitöl nem lesz egészséges, és nem tud ráálni a belsõ bioritmusa :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:) akkor majd kap minden este.:)

Egy 2 éves teknőst milyen sürüséggel kell etetni? És mekkora adagot kell adni neki? Mert az enyém nagyon követeli, hogy kaját kapjon. Mindig csak enne. Jó ez?

Legjobb válasz: Nekem egy 1éves sárgafülû és egy 3éves vöröshasú huszár van és én nem olyan rég tértem át a minden másnapi kajáláshoz, de lassan tervezem a minden 3. napot. Nem írtad h hány naponta szoktad etetni de ha eddig minden nap akkor elõször a minden másnapra térj át egy ideig. A kaja adagja meg maradjon az amit szoktál neki naponta adni. 5-6évesen már elég lesz heti 1x 2x etetni. Addig úgy szép fokozatosan lehet csökkenteni a hús adagját és fokozatosan növelni a gyümölcs, zöldséget.

Nekem egy 1éves sárgafülû és egy 3éves vöröshasú huszár van és én nem olyan rég tértem át a minden másnapi kajáláshoz, de lassan tervezem a minden 3. napot. Nem írtad h hány naponta szoktad etetni de ha eddig minden nap akkor elõször a minden másnapra térj át egy ideig. A kaja adagja meg maradjon az amit szoktál neki naponta adni. 5-6évesen már elég lesz heti 1x 2x etetni. Addig úgy szép fokozatosan lehet csökkenteni a hús adagját és fokozatosan növelni a gyümölcs, zöldséget.
Nem írtad, milyen teknõsrõl van szó. Vízi, szárazföldi, esetleg tengeri-bár ez nem valószínû. Naponta, kétnaponta éremes adni neki(k), amennyit kb 10-20 perc alatt elfogyaszt. Szárított rák, hal szív-mix, élõ, fagyasztott hal, krill, stb. Érdemes a páncélját is ellenõrizni, nem puhult, estetleg töredezett, fakó színû-e. És persze a megfelelõ tartási hõmérséklet, fény is jelentõs szerepet játszik benne, mennyit eszik a teknõsöd. De egy biztos, ha ilyen jó étvágyú, akkor valószínû, hogy jól érzi magát, és jól is eteted.

Valaki leírná, mekkora adag kajákat lehet enni, ha napi 5-6 kis étkezésre váltok? Amennyire pontosan csak lehet. Kb.4 kg-ot szeretnék fogyni, majd ezt a súlyt tartani. (58->54)

Legjobb válasz: 1200 kalória a fogyis étrend általában, ezt kell elosztani annyi részre ahányszor eszel...enéál többet ne...kb ennyi...nem tom ezt h lehetne mennyiségben mérni, mármint tömeadatszerint

1200 kalória a fogyis étrend általában, ezt kell elosztani annyi részre ahányszor eszel...enéál többet ne...kb ennyi...nem tom ezt h lehetne mennyiségben mérni, mármint tömeadatszerint
Én is mindig akkor fogytam sikeresen, ha 2, 5-3 óránként ettem, vagyis napi 5 alkalommal. És én is úgy számoltam magamnak, hogy napi 1200 kalóriát egyem. De ha korán keltem, akkor ez nem volt elég a hosszú napra. Végül kikötöttem egy váltott módszernél, ami a nagy étkezéseknél 400-500 kalória volt, a köztük lévõ kicsiknél pedig 200. Elõször táblázatban néztem, mi mennyi, de egy idõ után már meg tudtam hasalni az értékeket. (Neten is vannak ilyen táblázatok, ált. 100 g-ra adják meg kcal értéket.) Többször is fogytam így hosszú idõn keresztül. Mindehhez 176 cm magas vagyok. Gondolom, kisebb termethez, egy kicsit kevesebb kalória is elég, de nem sokkal kevesebb. Persze a kalória értéket mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mert más és más a szervezetünk, és más a napirendünk is. De iránymutatásnak ez is egy lehetõség.
Ha fogyózol, akkor a legcélszerûbb kb. 2-3 dl-es adagokat enni. (egy bögre kb. ennyi... ezt célozd be). Nekem sajna nem sikerült.. :( (csak abból amit nem nagyon szeretek, pld. sárgaborsó fõzelék, vagy tejberizs.. na azokból be bírom tartani a 2-3 dl-t:)
A kérdező hozzászólása: köszi!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!


Mekkora adagokat lehet enni a különböző napokon?

Legjobb válasz: A pizzaszeletnél nem adok igazat az elõttem szólónak, mert ha elolvasod a 90 napos diétás honlap kérdéseit, ott ott van a válasz a pizzára is. Kis pizzának fele, nagynak(családi) 2 szelet. A többi különben tényleg úgy van. Nyers salátát meg annyit ehetsz amennyit akarsz, kivéve gyüminapon.

A pizzaszeletnél nem adok igazat az elõttem szólónak, mert ha elolvasod a 90 napos diétás honlap kérdéseit, ott ott van a válasz a pizzára is. Kis pizzának fele, nagynak(családi) 2 szelet. A többi különben tényleg úgy van. Nyers salátát meg annyit ehetsz amennyit akarsz, kivéve gyüminapon.
egy tányérnyit ebédre, annak a felét vacsorára, húsból 20 dkg.-ot, 1 piizaszeletet, sütibõl 2 szeletet, vagy 3 bombóc fagyit
Nyers salátát bármikor bármennyit??????

Elkezdtem a hozzátáplálást. Honnan fogom tudni, hogy kb mekkora a normál adag, amit "meg kellene ennie"?

Tépszernél meg szopnál tudtam, mert mértem a babám, meg az üvegben láttam a mennyiséget.

Legjobb válasz: Szia! Ne mérd! Felesleges. Amíg éhes, addig eszi. Ha pedig elfogadja az adott ételt, akkor ízlik neki, vagyis enni fogja, míg éhes. Az elején úgyis csak keveset adsz neki a tápszer elõtt, és fokozatosan növeled az adagot, mígnem már nem kell a tápszer. Kislányom 13 hónapos, 4 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni, mert csak 2 hónapos koráig tudtam szoptatni. Hosszú az út, míg elteheted reggelre és estére a tápszert. Ne aggódj!

Szia! Ne mérd! Felesleges. Amíg éhes, addig eszi. Ha pedig elfogadja az adott ételt, akkor ízlik neki, vagyis enni fogja, míg éhes. Az elején úgyis csak keveset adsz neki a tápszer elõtt, és fokozatosan növeled az adagot, mígnem már nem kell a tápszer. Kislányom 13 hónapos, 4 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni, mert csak 2 hónapos koráig tudtam szoptatni. Hosszú az út, míg elteheted reggelre és estére a tápszert. Ne aggódj!
Szerintem mérni nem érdemes. Ha nem ízlik neki, akkor "szólni fog", hogy nem kér többet, arra érdemes figyelni, hogy ha nagyon ízlik neki, akkor se adjál egyszerre túl sokat. Kezd egy-két kanállal, és napról napra egyre többet kaphat. Új fajtából egyszerre csak egyet próbálj, hogy lásd, hogy reagál rá (az emésztése). Jó kóstolgatást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!