Találatok a következő kifejezésre: Mekkora a sebessége (282 db)

Egy játékautó sebessége a Földhöz viszonyítva 0.25m/s. Mekkora a sebessége a 0.9m/s sebességgel haladó gyerekhez viszonyítva, ha egy irányban, illetve ha egymással szemben haladnak?

Megoldással együtt gyorsan kérném a választ?

Legjobb válasz: Ha egyirányba haladnak, akkor kivonni kell a két sebességet egymásból, ha ellentétesen, akkor meg összeadni.

Ha egyirányba haladnak, akkor kivonni kell a két sebességet egymásból, ha ellentétesen, akkor meg összeadni.
0.9 m/s - 0.25 m/s 0.9 m/s + 0.25 m/s

Egy gépkocsi állandó sebességgel halad egy rá merőlegesen lévő fal felé. Amikor s távolságra van a faltól megnyomja a dudát, melynek visszhangját a vezető t idő múlva hallja. Hol van ekkor a gépkocsi? Mekkora a sebessége? (Hang sebessége: 340 m/s)

EZ a fizika házim, hát nem boldogulok. :(

Legjobb válasz: v sebességgel haladva a gk. vt utat tesz meg a dudálástól a visszhangig, ekkor a faltól s-vt távolságra lesz, mivel közeledik felé. A hang mindenképp 340-el megy a levegõben, és s+(s-vt)=2s-vt utat kell megtennie t idõ alatt. 2s-vt=340t Mivel semmi mást nem adtál meg, ennyit lehet tudni.

v sebességgel haladva a gk. vt utat tesz meg a dudálástól a visszhangig, ekkor a faltól s-vt távolságra lesz, mivel közeledik felé. A hang mindenképp 340-el megy a levegõben, és s+(s-vt)=2s-vt utat kell megtennie t idõ alatt. 2s-vt=340t Mivel semmi mást nem adtál meg, ennyit lehet tudni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
A kérdező hozzászólása: egy kérdõjel lemaradt:)
szeméyv: s=120km t=x v=y teherv: s=120km t=x+1 v=y-20 személyv: s=v*t személyv: 120=x*y teherv: 120=(x+1)*(y-20) teherv: 120=xy-20x+y-20 120=xy-20x+y-20 120=x*y Kétismeretlenes egyenletrendszer, kifejezel, behelyttesítesz és valószínû h egy másodfokú egyenletet kapsz, megoldod és kész.


Mekkora a sebessége egy 4, 33-as hátsóhíd-áttételű EC 12-esnek, ha a motor főtengely-fordulatszáma 1500 és a váltó a 6. fokozatban van?

Legjobb válasz: Mi köze a természettudományhoz annak, hogy mennyivel megy egy autóbusznak csúfolt Credo 1500-as fordulaton 6. sebességben?

Mi köze a természettudományhoz annak, hogy mennyivel megy egy autóbusznak csúfolt Credo 1500-as fordulaton 6. sebességben?
Ott a pont az elsõ válaszolónál :) ) Ezt inkább másold be egy Credo fórumra.

Akkor ennél az internetnél mekkora a sebesség? Ezeket sose értettem.

Tehát néztem a prtelecomot és nem értem.

Legjobb válasz: O.7 megabit vagyis nagyon lasu sajnos fövárosoktól mesze elég lasu netek vanak általában pár megabitesnek is örülhetsz

O.7 megabit vagyis nagyon lasu sajnos fövárosoktól mesze elég lasu netek vanak általában pár megabitesnek is örülhetsz
Nagyjából igen, így van. http://www.bitmatek.hu/
A kérdező hozzászólása: "O.7 megabit vagyis nagyon lasu sajnos fövárosoktól mesze elég lasu netek vanak általában pár megabitesnek is örülhetsz" EZ nagyon LoL. Ahol ezt néztem város ott az átlagos 5 Mbit. Milyen szart árulnak ezek annyiért amennyiért már legalább 2 mbitest lehet venni.
A kérdező hozzászólása: Vagy nem lehet hogy õk kilobit helyett kilobájtot akartak megadni? Mert ha azt nézzük akkor KB mint a kettõ de nincs ott a Kbit. Tehát nem lehet, hogy KB. (kilobájt)
A Pr-Telekom-nál most ilyen ajánlatok vannak. Kétségtelen, hogy nagyobb helyeken nagy a választék, de ezek sem olyan borzasztó árak, mint amit linkeltél: http://www.pr.hu/?m=akcio&alold=mind
A lényeg hogy nem olcsó a net. de központba laksz? vagy külterületen mert az is számít kbps az sose jelöl KB okat tudtomal.
60MB os van 20ezerért ...

AMD Athlon processzor mekkora a sebessége?

2.2 GHz Performance Rated at: 3.146 GHz . Ez mit jelent tehát akkor most 2,2a proci sebessége vagy 3,1?AMD Athlon 3000+ amugy a proci.

Legjobb válasz: 2.2 GHz az órajele, rated szerintem azt jelent, hogy egy akkori 3 GHz-es P4 körüli teljesítményre képes.

2.2 GHz az órajele, rated szerintem azt jelent, hogy egy akkori 3 GHz-es P4 körüli teljesítményre képes.
Az amd számozása kicsit csalóka, volt a sima athlon régen 1, 4Ghz-el bezárólag ami tényleg annyi mhz volt amennyi rá volt írva, aztán jött a kisebb magméret sse utasitáskészlet athlon xp elnevezés és volt mondjuk athlon xp 2400+ ami elméleti elnevezés valójában 2Ghz-en ment. Pontos jelentése, nem az hogy egy akkora p4-nek felel meg, hanem hogy egy 2400+ os athlon xp egy sima 2, 4 Ghz-es valós athlonnak felelne meg.

Egy vonat két szomszédos állomás közötti távolságot 64.8 perc alatt teszi meg. Mekkora a sebessége km/h-ban mérve a nyílt pályán. (folytatás)?

ha tudjuk, hogy 15 perc alatt gyorsul fel és 10 perc alatt lassul le a nyílt pálya és az állomások között, valamint a két állomás távolsága 95.5 km?

Legjobb válasz: Nekem ez rohadtul nem jön ki, pedig pont ugyanúgy csinálom, mint ahogy te írtad :)

Nekem ez rohadtul nem jön ki, pedig pont ugyanúgy csinálom, mint ahogy te írtad :)
igazából ezzel az átlagsebesség jön ki, amit lehetne egyszerûbben is kiszámolni, de nem ez a feladat :)
Nem, ez nem az átlagsebesség. Az átlagsebesség így jönne ki: Teljes idõ: t = 64.8 perc = 1.08 óra Teljes út: s = 95.5 km Átlagsebesség: v = 95.5 km / 1.08 h = 88.43 km/h Ezzel szemben ha kiszámolod a fenti egyenletbõl a v értékét, ez jön ki: v = 109.56 km/h Ez a nyílt pályán lévõ sebesség, amit fentebb végsebességnek neveztem. Valamit félreérthettél a levezetésemben, olvasd végig újra.

Egy vonat két szomszédos állomás közötti távolságot 83.4 perc alatt teszi meg. Mekkora a SEBESSÉGE km/h-ban mérve a nyílt pályán, ha (többi lenn)?

, ha tudjuk, hogy 15 perc alatt gyorsul fel és 10 perc alatt lassul le a nyílt pálya és az állomások között, valamint a két állomás távolsága 86.9 km?

Legjobb válasz: megcsináltam már

A kérdező hozzászólása: megcsináltam már
A kérdező hozzászólása: megnézném én, hogy csinálnád meg ;)
72 m/s, a gyorsulása meg 15m/s^2
5 krumpli és három sárgarépa meg egy gyökér.
Ezt, hogy érted, hogy mekkora a sebessége összesen?
Hat méter.
elég értelmetlen kérdés, az tény.
2, 3GHz.
Felteszem, arra gondolt, hogy két mag van benne, így nagyobb lesz a sebesség. Úgy tudom nem duplázódik meg, de majd jön más aki megmondja.
Többmagos procit nem szoktak összesen hány GHz-esként emlegetni. Vannak procitesztek ahol sok egyéb procival mérik össze és ott megnézed, hogy a tiéd hova van rangsosolva...
egyébként ez egy elég jó proci irodai munkára+játékokhoz

Mekkora a sebessége? Menyi utat tett meg?

Egy golyó 6s-ig esik szabadon.Mekkora volt a sebessége a földet érése pillanatában ? Menyi utat tett meg esése közben ?

Legjobb válasz: v=a*t+v0 a=g t=6s v0=0 v=9.81*6=58.86m/s s=v0/t+a/2*t^2 s=9.81/2*36 s=176.58m

v=a*t+v0 a=g t=6s v0=0 v=9.81*6=58.86m/s s=v0/t+a/2*t^2 s=9.81/2*36 s=176.58m


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!