Találatok a következő kifejezésre: Mekkora a pulzusszám (2 db)

Mekkora a normális pulzusszám az első trimeszterben, illetve mi az, ami még elfogadható?

Mostanában érzem, hogy er?sebben ver a szívem és néha gyorsabban is, ez nem probléma?

Legjobb válasz: Azt mondják a 100 alatti a jó. Nekem magasabb szokott lenni,de az EKG-m teljesen jó. Normális dolog,amit érzel,bár,hogy miért is van nem tudom,csak azt,hogy elõ szokott fordulni várandóságnál. Boldog babavárást! 21 hetes kismami

Azt mondják a 100 alatti a jó. Nekem magasabb szokott lenni, de az EKG-m teljesen jó. Normális dolog, amit érzel, bár, hogy miért is van nem tudom, csak azt, hogy elõ szokott fordulni várandóságnál. Boldog babavárást! 21 hetes kismami
Teljesen jó, semmi baj, azért van, mert a te szervezeted látja el a babát is vérrel, az õ testében is a te szived keringeti a vért, és ezért nõ meg a vér mennyisége is, és a szívdobbanás száma is. Bár ez általában késõbb szokott jelentkezni, de most sem gond. Nekem is 100 körül mozog, volt 115 is, nem hinném, hogy ez probléma. 10 hét körül érdemes elmenni belgyógyászatra, ekg-ra, ott úgyis kiderül, hogy minden oké:-) A vérnyomásoddal ne legyen gond, a szívdobogás végig megmarad, még nõni is fog, ne félj, ne izgulj:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!A pulzusom ingadozó, van, hogy gyorsabb, van, hogy normális, de a 85-90-et nem haladja meg. Nektek is jó babavárást!
Nekem pl.délelött 123 volt, de amúgy is magas volt mindig a pulzusom (100 körül).Az egyik barátnõmnek volt már 136 is.Neked egyáltalán nem magas! 20 hetes kismami

27 hetes terhes vagyok. Álltalába kicsi a vernyomasom 103/59töl egész 121/64ig fölmegy. De a pulzusszám mostanaba eléggé nagy vagyis 93 es 97között mozog. De egyszer 100 is volt. Nem tul sok a pulzusom? Ja meg a diasztole erteke mekkora kell legyen?

Legjobb válasz: A vérnyomás 130/80-ig jó,a pulzus 110-ig elfogadható.Neked jók az értékeid,a pulzus meg természetes,hogy a megszokott 70-80 helyett feljebb megy,hiszen a szív csak így tudja ellátni a megnövekedett vér keringetését.Ez a terhesség alatt teljesen normális.

A vérnyomás 130/80-ig jó, a pulzus 110-ig elfogadható.Neked jók az értékeid, a pulzus meg természetes, hogy a megszokott 70-80 helyett feljebb megy, hiszen a szív csak így tudja ellátni a megnövekedett vér keringetését.Ez a terhesség alatt teljesen normális.
A dyastole, 90-ig jo a védõnõm szerint.A pulzus szám igy terhesen jo.Dolgozik szived, több vérrrel kell megküzdenie.Ha megakarsz nyugodni, kérj beutalot Kardiológushoz.Én meg tettem, bár az én pulzusom volt 130 is, egy-két napig majd stabilizálodott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!