Találatok a következő kifejezésre: Mekkora a mennyisége (58 db)

Mekkora mennyiségű proteint vigyen be naponta, egy 80 kilós testépítő, ha diétán van? A mennyiséget természetesen gramban értem.

Legjobb válasz: 200-240 g-ot. Inkább 240, ha biztosra akarsz menni, és el akarod tutira kerülni az izomvesztést.

200-240 g-ot. Inkább 240, ha biztosra akarsz menni, és el akarod tutira kerülni az izomvesztést.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) .

Mekkora az a mennyiség grammra kb. amivel kiváltható egy étkezés? Ez almával vagy barckkal is lehet? Nem lesz hamarabb éhesebb?

Most délbe szopizott 100 grammot,kb 1 óra múlva meg bepuszilt 70gramm hipp barackot.

Legjobb válasz: En tartalmasabbat adnek neki. Mondjuk alma-burgonya.

En tartalmasabbat adnek neki. Mondjuk alma-burgonya.
Külön kóstoltass! Mindig csak 1 félét, 3-4 napig, majd jöhet a következö.
nyugodtan beleteheted, bár elõször mindig egyfélét szoktak kostóltatni..és csak pár hét múlva a keverékeket, de nem lesz az almától semmi baja...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :) Még egy kérdés, almát tehetek holnap a maradék hipp barackba? Vagy inkább külön adjak neki?
Ha még csak 2 napja kóstoltatsz, akkor még ne akarj kiváltani szopit. :) A gyümivel magában nem is nagyon fogsz tudni. Vagy gyümi+Sinlac vagy gyümi+krumpli vagy gyümi+szopi. Kitartás!
Elöször fözelékkel szoktak kiváltani étkezést, amiben krumpli, zöldség van, általában az ebédet. Ha ebböl kb 150 g-ot megeszik, akkor már kilehet. De ha csak ár napja kóstoltatsz, akkor még ne azon legyél, hogy étkezést válts ki. Ha kiakarsz majd váltani, akkor elöször fözi, utána szopi, majd elhagyod a szopit. Én babám 7, 5 hós, de nem váltottam ki szopit, fölöslegesnek tartom, közbe kap fözit. Igy eszik is és szopik is.
Nyugodtan batran kostoltass. alma-burgonya nyugodtan lehet az elsok kozott 8 honapos kisfiu anyukaja
A sinlac is jo meg vannak tejpepek melyek 4 honapos kortol vannak.
A védõnénim szerint a gyümölcs (kivéve banán) nem számít rendes étkezésnek...ebben igaza is lehet lévén kalóriatartlamuk közel sincs annyi mint a tejnek, tápszernek, fõzinek...szval inkább csak nasi:-) Én ha gyümit adok, akor keverem sinlaccal...az megdobja a kalóriatartalmát...elvileg almából 4-5 almát is meg kéne enni, annyit meg nem tud, ahhozh kiváltson egy étkezést ...
A kérdező hozzászólása: de még csak 2 napja kóstoltatok.
És elöbb menj végig a gyümölcsökön: alma, barack, meggy (meggyet érdemes barackal), majd sütötök, s.répa, krumpli, cékla---fözeléknek, majd ezeket variálhatod.


Szoptatás alatt mekkora a megengedett legnagyobb napi C vitamin mennyiség?

Azt tudom, hogy terhesség alatt nem volt szabad magas dózisban szedni a baba miatt (100 mg). Szoptatás alatt lehet vajon?

Legjobb válasz: szia, én 1200 mg-osat szedek. lehet, sokan írják majd, hogy nem kell nagy adag, mert úgyis kiürül, de mi mindig is így szedtük. sosem vagyunk megfázva. már kb. 5 éve

szia, én 1200 mg-osat szedek. lehet, sokan írják majd, hogy nem kell nagy adag, mert úgyis kiürül, de mi mindig is így szedtük. sosem vagyunk megfázva. már kb. 5 éve

Mekkora az a mennyiség, amit almaecetből meglehet inni?

Úgy értem mennyi az, ami nem ártalmas?Vagy ihatok bel?le amennyit csak birok?

Legjobb válasz: Én kevesebb, mint egy hét alatt ittem meg egy liter és nem lett tõle semmi bajom.. :D Mondjuk jótékony hatását sem vettem észre magamon. Szerintem ihatsz belõle amennyit akarsz... :)

Én kevesebb, mint egy hét alatt ittem meg egy liter és nem lett tõle semmi bajom.. :D Mondjuk jótékony hatását sem vettem észre magamon. Szerintem ihatsz belõle amennyit akarsz... :)
Azért töménytelen mennyiségbe ne, mert tönkreteszi a gyomrot!
A kérdező hozzászólása: Ok!Köszi a válaszokat!

Mekkora a magzatvíz mennyisége szülés előtt? Hogy veszem észre, hogy AZ folyt el?

Legjobb válasz: azt nem tudom,hogy mennyi víznek kell lenni de azt tudom,hogy olyan az elfolyása mintha állandóan pisilnél

azt nem tudom, hogy mennyi víznek kell lenni de azt tudom, hogy olyan az elfolyása mintha állandóan pisilnél
Szia! Azt mondta a szülésznõ nekem, hogy 1, 5 liter. Én egy olyat éreztem, mint egy pukkanás és mintha bepisiltem volna. Nekem hirtelen ment el, de van akinek csak szivárog. Észre fogod venni ne aggódj. Én is azt hittem, hogy nem fogom észrevenni. Ha azonban a magzatvíz nem is folyik el a fájásokat hidd el észre fogod venni, annyira erõteljes. Sok sikert!
Biztosan nem fogod semmivel összetéveszteni azt az érzést. Egyébként változó ez a mennyiség. De amikor elfolyik a víz biztosan nem fogod az hinni, hogy az csak vizelet, hiszen sokkal több mennyiségileg. Mindenki ahhoz hasonlítja, hogy olyan mintha bepisiltél volna. Nekem semmi ilyesmi érzésem nem volt, egyszerûen éreztem, hogy valami folyik!

Mekkora a gáz által felvett hõmennyiség?

Egy dugattyúval lezárt hengerben m=2,5 g-os hidrogén gáz van. A gáz hõmérsékletét dt=172,0 Celsius fokkal növeljük. A gáz nyomása közben állandó marad. R=8,31 J/molK, a hidrogén moltömege 1 g/mol.

Legjobb válasz: m=2,5 g ΔT=172 K (Mindegy, hogy °C vagy K.) R=8,31 J/(mol·K) M=1 g/mol f=5 (Kétatomos molekula szabadsági fokainak a száma.) ΔEb=f/2·m/M·R·ΔT ΔEb=5/2·2,5/1·8,31·172 ΔEb=8933,25 J

m=2, 5 g ΔT=172 K (Mindegy, hogy °C vagy K.) R=8, 31 J/(mol·K) M=1 g/mol f=5 (Kétatomos molekula szabadsági fokainak a száma.) ΔEb=f/2·m/M·R·ΔT ΔEb=5/2·2, 5/1·8, 31·172 ΔEb=8933, 25 J
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Szívesen, máskor is!

Környezetgazdaságtan! Mekkora a maximális társadalmi tiszta haszon, ha MNPB=30- (1/7) Q, MEC= (1/8) Q, ahol Q a termelt mennyiség (tonna/hét)?

Legjobb válasz: Nekem nagyon úgy tûnik, hogy ez egy egyszerû feladat, de szerintem ne várd el senkitõl, hogy majd kigondolja mit értesz mnpb alatt.

Nekem nagyon úgy tûnik, hogy ez egy egyszerû feladat, de szerintem ne várd el senkitõl, hogy majd kigondolja mit értesz mnpb alatt.
:D A tankönyvet töltsd le moodle-rõl, én ma reggel csináltam, de nekem más volt a kérdésem. Tehát a tankönyvben az externáliák résznél ott az ábra megmondja melyik rész a max társ. tiszta haszon. Onnan ha megvan melyik terület is kell, akkor meg egyszerûen ki lehet számolni, amit tudni kellene.
Elõzõ vagyok, nagylelkûségbõl kiszámoltam neked, mert kb. csak rá kellett néznem az én papíromra és megvolt. 1680 a helyes válasz. De ha ez nem megy, akkor a vizsga bukó lesz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm;)
A kérdező hozzászólása: és azt el tudnád esetleg mondani, hogy ez neked hogyan jött ki? Mert én is kiszámoltam, de más lett az eredményem:) ..

Hogy állapítják meg, hogy mekkora a candida mennyiség valakinek a szervezetében?

És tényleg igaz, hogy ha valakiben túl nagy a mennyiség azon túl, hogy diétára fogják tulajdonképpen nem tudnak semmit sem csinálni? Előfordulhat az, hogy valakinép pár hónap alatt helyreáll a mennyiség és visszaállhat a megszokott étkezéséhez? Mondjuk mértékkel, de nem kell megválogatnia, hogy mit is eszik.

300 g 45%-os és x mennyiségû 63%-os salétromsavat összekeverünk. Milyen tömegarányban keverjük az oldatokat, hogy a vegsõ oldat 52%-os legyen? Mekkora a tömege és térfogata a kapott oldatnak?

Legjobb válasz: 300*45/100 + x*63/100 = (300+x)52/100 13500 + 63x = 15600 + 52x 11x = 2100 x = 190,91 g m = 490,91 g ró = 1,51 g/cm³ V = m/ró = 325,11 cm³

300*45/100 + x*63/100 = (300+x)52/100 13500 + 63x = 15600 + 52x 11x = 2100 x = 190, 91 g m = 490, 91 g ró = 1, 51 g/cm³ V = m/ró = 325, 11 cm³


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!