Találatok a következő kifejezésre: Mekkora a 5-6 hetes terhesen (2 db)

Mekkora a testhomerseklet 5-6 hetes terhesen?

kerlek benneteket kismamak irjatok meg hogy mennyi a testhotok a nyelv alatt merve ebredeskor es napkozben.nekem ebredeskor 36,9 de napkozben 37,1 es maskor mindig csak 36,2-5 szokott lenni.nem tudom h utalhat e terhessegre.koszonom ha irtok adatokat

Legjobb válasz: Szia! Nem értem ,akkor terhes vagy vagy nem?Aki már terhes az nem szokott hõmérõzni!Persze megnõ a testhõmérséklet, de szerintem egyikünk sem nézte!Ezzel az ovulációmat néztem, hogy mikor van mert akkor nõ meg a testhõ.Nekem 2 évembe került mire terhes lettem, és a végén már nem is hõmérõztem!Beleáradtam!Remálem tudtam segíteni.

Szia! Nem értem , akkor terhes vagy vagy nem?Aki már terhes az nem szokott hõmérõzni!Persze megnõ a testhõmérséklet, de szerintem egyikünk sem nézte!Ezzel az ovulációmat néztem, hogy mikor van mert akkor nõ meg a testhõ.Nekem 2 évembe került mire terhes lettem, és a végén már nem is hõmérõztem!Beleáradtam!Remálem tudtam segíteni.
Érdemes egy tesztet csinálni, haa nem vagy biztos a terhességedben.

Normál állapotban mekkora a méh (amikor még nem terhes a nő) és az orvos hogy tudja megállapítani már a kora terhességnél (5-6 hetesen) is pusztán a kitapintásából?

Ha alapból a szeméremdomb mögött van, akkor hogy tudja kitapintani? Bocsi a sok kérdésért és köszi azoknak, akik majd válaszolnak nekem! :)

Legjobb válasz: szia! Normál állapotban akkora kb. mint egy kis körte (lefelé a körte"teteje") . Onnantól h növekszik az embrió benne, hetek alatt is gyorsan nõ a mérete, kb. 4-5 hetesen már akkora mint egy férfiököl, 7-8 hetesen már egy közepes narancs :) És úgy tudja kitapintani a doki, hogy egyszerre "kétoldalról" keresi meg. Egyszer a hüvely felõl, illetve a has aljától lefelé:)

szia! Normál állapotban akkora kb. mint egy kis körte (lefelé a körte"teteje") . Onnantól h növekszik az embrió benne, hetek alatt is gyorsan nõ a mérete, kb. 4-5 hetesen már akkora mint egy férfiököl, 7-8 hetesen már egy közepes narancs :) És úgy tudja kitapintani a doki, hogy egyszerre "kétoldalról" keresi meg. Egyszer a hüvely felõl, illetve a has aljától lefelé:)
Én elfogadom a szakértõi válaszokat , sõt! örülök is neki, ha vki jobban tudja. És igaza van, nem a méh nagyság a lényeg, mert nem lehet mondani, hogy mindenkinek egyforma méretû a méhe.
De nem elsõsorban a mérete a lényeg, mint már írtam. A terhességnek egyéb anatómiai eltérések is a következményei, felpuhult méhtest, a méhnyak változása, stb. Az, hogy megnagyobbodik, csak egy dolog.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, akkor neked a teherbeeséskor nem is tudta megállapítani kézzel?
Én kétszer szültem, és a méhem 45 mm x 47 mm. elég picike, nincs akkora, mint egy körte.
A méh egyébként csak a 10. hétre lesz férfiököl nagyságú. A 4. héten kb. tyúktojásnyi, hogy hasonlatoknál maradjunk.
Elemeli a méhtestet, és keresi a Gauss féle terhességi jelet. :) Ért hozzá, hidd el. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Mármint úgy, hogy az egyik keze a hüvelyben tapint (ujjal persze ) , a másikkal meg a has alján, ha nem lettem volna egyértelmû :)
Dehogynem tudta megállapítani! De úgy emlékszem, hogy csak a 6. héten mentem elõször dokihoz és akkor csak UH-ot csinált, késõbb a 8.héten nézte meg kézzel. viszont a második babámnál kézzel vizsgált a 7. héten és megállapította azonnal. Meg hát ott volt a teszt. Azt viszont nem nagyon értem, hogy annak ellenére, hogy már két nagy babát szültem, hogyan tudott ennyire összemenni a méhem, hogy szinte kisebb a normálnál. Legalább is ezt mondta, hogy kisebb a méhem az átlagnál és a petefészkeim is csak 1, 5 cm átmérõjûek, azok is kisebbek. DE nem a méret számít, mint látod az én példámon. Ügyesek a dokik :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!