Találatok a következő kifejezésre: Mekkora összeget le (8 db)

Ha nagy mennyiségű aprópénzt szeretnék beváltani a postán, akkor mekkora összeg fölött vesznek le belőle és mennyit?

Mert úgy hallottam, hogy egy bizonyos összes felett valamennyit levon a posta... Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Ha csekket vagy szolgáltatást fizetsz vele akkor bármennyi darab esetén igyenes. Pénzváltás esetén címletenként 50 darab van ingyen, az 50 darab feletti rész összegének 6,9 % a váltási díj.

Ha csekket vagy szolgáltatást fizetsz vele akkor bármennyi darab esetén igyenes. Pénzváltás esetén címletenként 50 darab van ingyen, az 50 darab feletti rész összegének 6, 9 % a váltási díj.

Lakás vásárlásra felvett devizahitelek: Szeretnélek titeket megkérni rá, hogy írjátok le mekkora deviza hitelt vettetek fel, mekkora összegben, milyen időre és hogy hogyan alakult a törlesztő részlet, 1-3 havi bontásban, ill. még mennyi van hátra?

Minél részletesebben leírod a törlesztő részletet annál többet segítesz nekem. Egy tanulmányt írok, és szükségem lenne minél több adatra. Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Kedves Cseresznyefa! Köszönöm rendkívül pontos és jó észrevételedet, látszik, hogy sokat foglalkozol a témával. Nagyon sok mindenben igazad van, sajnos a magyar lakosság nagy részének nincs közgazdász diplomája, mint neked vagy nekem. Ettõl függetlenül továbbra is segítséget szeretnék kérni, mindenkitõl ki tud rászánni 10 percet az életébõl. A megadott adatok segítségével, egy grafikon vehetõ fel. A grafikon képbõl pontosan megmondható, hogy milyen hitelt vettek fel (nem kell a felhasználónak tudnia a hitel formáját). Csupán egy a lényeges, hogy a hitelt lakásvásárlásra vagy felújításra vették-e fel.

A kérdező hozzászólása: Kedves Cseresznyefa! Köszönöm rendkívül pontos és jó észrevételedet, látszik, hogy sokat foglalkozol a témával. Nagyon sok mindenben igazad van, sajnos a magyar lakosság nagy részének nincs közgazdász diplomája, mint neked vagy nekem. Ettõl függetlenül továbbra is segítséget szeretnék kérni, mindenkitõl ki tud rászánni 10 percet az életébõl. A megadott adatok segítségével, egy grafikon vehetõ fel. A grafikon képbõl pontosan megmondható, hogy milyen hitelt vettek fel (nem kell a felhasználónak tudnia a hitel formáját). Csupán egy a lényeges, hogy a hitelt lakásvásárlásra vagy felújításra vették-e fel.
Ja, kimaradt, hogy 30évre vettük fel. Azért ilyen hosszú futamidõt választottunk, mert az elsõ szempont a havi törlesztõ nagysága volt, hogy tudjunk mellette megtakarítani, és törleszteni a tõkébe. Másrészt pedig, ha megcsappanna a bevételünk, akkor is tudjuk fizetni. Bízom benne, hogy segítettem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a leírást :)

Mekkora összegû magánnyugdíj pénztári megtakarítást nyúltak le tõled?

Tõlem, közel 2 milliót.

Legjobb válasz: semmit nem nyúltak le. amikor fizetnie kellett volna a biztosítóknak, nem fizettek volna, ebben biztos vagyok. az csak ámítás, hogy nyugodt nyugdíjas éveid lettek volna. jól kezelte az állam ezt a problémát. ha valaki akar, köthet önkéntes pénztárat, de engem senki ne kötelezzen magán nyugdíj pénztár fizetésére.

semmit nem nyúltak le. amikor fizetnie kellett volna a biztosítóknak, nem fizettek volna, ebben biztos vagyok. az csak ámítás, hogy nyugodt nyugdíjas éveid lettek volna. jól kezelte az állam ezt a problémát. ha valaki akar, köthet önkéntes pénztárat, de engem senki ne kötelezzen magán nyugdíj pénztár fizetésére.
Én nem adtam oda a pénzemet, így megmaradt 13, 12 millió (egyetemen dolgoztam+ vállalkozás+ külön is raktam be pénzt indulásnál= ezért ennyi). Bár féltem amikor így döntöttem, mivel OV nyilatkozta, hogy aki nem megy vissza annak talán nem is lesz állami nyugdíja (persze ettõl függetlenül én is fizettem azt is) Annyit hozzátennék az elõttem szólókhoz: az adott intézet nem egy összegben, egy portfólióba fektette a pénzeteket, hanem több, akár 9-10, vagy akár még több különállóba is, és sok esetben még tovább is oszthatóak voltak.. Sõt az én szerzõdésemkor(otp) befektetési stratégiát is kaptam, illetve a hozzátartozó portfólió összeállítást is megkaptam kérésre külön email-ben, amibõl tudtam következtetni, hogy több különálló részre volt osztva, így maximum a 20-30%-át tudtam volna egyszerre elveszíteni (azt is valami igen nagy válságnál mint elõzõ század elején), lévén a többi állam papírokba volt fektetve. Maga a gazdasági válság viszont sok keleti- illetve amerikai alapot megtépázott, és mivel nekem is volt egy csekélyke részem ebben, így én is buktam rajta (kb 15-20%-ot számoltam össze), de ez annyira kiszámíthatatlan, hogy ezért abszolút nem hibáztatom õket. Egyébként mai napig felfoghatatlan ez a döntés, és az, hogy az emberek ilyen simán belementek. Elborzadok, amikor végig gondolom, hogy ilyen alapon bármit tehetnének velünk, akár háborút robbanthatnának ki, vagy magántulajdonokat is államosíthatnának tovább. Azóta kérdezgetek gazdasággal foglalkozó oktatókat, és mindig arra jutunk ki, hogy ezt a pénzt nem érezték magukénak a tulajdonosok, és ezért mentek bele ilyen könnyen.
Az elszámoláskor én felhívtam a nyugdíjpénztárat, és megkérdeztem, hogy hogyan sikerült a szakembereiknek ennyi veszteséget összehozni. A hölgy sértõdött válaszának az volt a lényege, hogy õk teljesen törvényesen tõzsdézték el a tagok pénzét. Arról nem tehetnek, hogy mindig a rossz lóra tettek.
Mivel nem igazán fizettem szinte semmit. 100 120 ezer körül.
Kétszer vertek át. Elõször mikor erõszakkal beléptettek (Horn), másodszor mikor önkényesen államosították(Orbán). Én sem látok semmivel több garanciát arra hogy egy magáncég majd 20-30 év múlva nekem nyugdíjat fizet még évekig, minthogy az állam teszi ugyanezt. Egy magánnyugdíj-kalkulátorral annak idején kiszámoltattam, hogy 65 éves koromban (29 évvel késõbb), ha végig lesz munkahelyem, és a fizetésem színvonala jelentõsen nem változik a megtakarításomból 5! évig havi 38000-Ft-ot fizetnének ki. 5 évig. És azután? 71 éves koromtól csak az állami nyugdíj maradna. 29 év az hány gazdasági válság? Volt olyan pénztár amelyik nemhogy 0, hanem mínusz reálhozamot hozott össze a 12 év alatt. Amúgy nekem kicsivel több, mint 2 millió volt.
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ hozzászóló akkor kezelték volna jól a problémát, ha AZONNAL jóváírták volna azt a pénzt egy állami saját számlán így csak szimplán lenyúlták
6: Tisztessegeset?Semmilyet, meg apropenzt se. Selyemzsinort diszparnan atnyujtva, hogy aki mar nem tud dolgozni, az kosse fel magat.
Engem is megkönnyítettek 3 millióval. Szép álom, hogy ezek után tisztességes nyugdíjat fog kapni az ember :]
3 milliot. Igazabol tisztaban voltam vele, hogy mire odajutok, allami nyugdij nem fog letezni, ez volt meg egy kis esely, hogy az evek soran kulon gyujtott penzecsekbol talan valamit viszontlatok. Nekem csak a sok ok kozul egy lett, hogy nem erdemes ott maradni es dolgozni. Nyugdijaskent ugyis ehendoglok, addig legalabb legyek olyan helyen, ahol jol is erzem magam. Most mar orulok, hogy igy tortent, legalabb segitett meghozni egy dontest es meg is lepni, amirol elotte csak jartattam a szamat.
Nekem 16, 84 millió ft volt rajta. Én nem tudom lett-e volna belõle valami mire valamikor sokára nyugdíjas leszek. Úgy voltam vele, hogy ezt az összeget az állam az eredeti rendszerben is levonta volna ill. kifizettette volna a munkaadókkal. Engem nem zavar, ha tõlem sokat vonnak le, csak amikor majd én nyugdíjaskorú leszek, akkor legyen nyugdíjam, amibõl eléldegélek.
Nálam csõdbe ment a magánnyugdíjpénztáram, így nem tudta lenyúlni az állam.
Mivel eleve nagyon nem is volt rajta így nem sokat.
másfél milla meg az apró mire oda jutottam hogy visszakapjak valamit kiderült hogy 110 000 forinttal TARTOZOM


Te már megnézted a folyószámla kivonatodat? Mekkora összeget szippant le az otp havonta? Van olyan bank is, amelyik nem zsigerel ki?

Legjobb válasz: Én ezért hagytam ott az OTP-t már kb. 10 éve. Most a Gránit Banknál vagyok kb. 1 éve és eddig semmi költségem nem volt, még az éves kártyadíjat is visszatérítették. Szeptembertõl drágább lesz a tranzakciós adó miatt, de szerintem úgy is kijön havi 200-300 Ft-ból.

Én ezért hagytam ott az OTP-t már kb. 10 éve. Most a Gránit Banknál vagyok kb. 1 éve és eddig semmi költségem nem volt, még az éves kártyadíjat is visszatérítették. Szeptembertõl drágább lesz a tranzakciós adó miatt, de szerintem úgy is kijön havi 200-300 Ft-ból.
Majd' minden banknak van vaalmi ami sokba kerül. Érdemes jól körülnézni és ate szokásaidhoz viszonyítva választani a legkedvezõbbet. Pl. az egyik számlám csak azért van, mert onnan fizetem a hiteleket. A pénzfelvétel drága lenne, de errõl nem veszek ki pénzt. Kb 7-800 ft -ot még így is "leszippant" a bank.(reiffeisen) Ez tartalmaz 4 átutalási megbízást, sms díjat és számlakezelési ktg-et. A másik számláról egyszerûen kiveszem a pénzt fizukor és nem utalgatok, nem aprózom el a pénzfelvétet. Így kevesebb tranzakciós díj, a pénzfelvétel meg néhány alkalom ingyen van. Nem tudom pontosan mennyi, de itt is kell fizetni. (Axa) Szerintem feláborító, hogy a saját pénzedhez úgy juthatsz hozzá , hogy fizetsz.
Júliusban a fizetésem kb 6 EZRELÉKÉT (0, 6%) vonta le költségre (ez Forintban 1000Ft alatt van). Ebben benne van az internetbank használata, és a mobilkontroll által küldött SMS-ek díja is. Net számlacsomag, nem prémium kategriás fizetés. Kevés jobbat mondasz ekkora fizetés mellett.
Te megnézted a folyószámla kivonatod? Elgondolkodtál már azon, hogy miként lehetne bankon belül számlatípusváltással, bankváltással vagy csupán odafigyeléssel spórolni? Gondolok itt arra, amikor valaki elmegy bevásárolni, az üzlet elõterében felvesz KP-t az ATM-bõl, majd benn azzal fizet, holott lenne kártyás fizetési lehetõség is. Vagy amikor a szolgáltatási díjakat úgy fizeted be, hogy felveszed ATM-bõl a pénzt, beállsz a postán a sorba, hogy 15 perc után sorra kerülj, ahelyett hogy átutalnál, bankkártyával, csoportos beszedési megbízással fizetnél otthonról? Odafigyeléssel nagyon sok banki költség csökkenthetõ, megspórolható.

Mekkora összeget vonhatnak le a nyugdíjamból ha tartozom?

Több bank felé tartozom összességében milliós nagyságrend? összeggel ami elviszi szinte az összes ( 100 000 körüli) nyugdíjamat. Lassan elfogy a tartalékom és fizetésképtelenné válok. Igaz,hogy a jövedelmem 33 %-át tilthatják le csak összesen vagy a bankok marakodnak majd az egészen míg én éhen halok ??

Legjobb válasz: ha több helyre tartozol, akkor 50%-ot lehet tiltani

ha több helyre tartozol, akkor 50%-ot lehet tiltani
Max. 50 %-ot. Sorba állítják a követeléseket, vagyis a letiltást kérõk idõpontja szerint.
A kérdező hozzászólása: Minek az 50%-át ?? Hiszen nem mindegy, hogy 80 000 vagy 200 000 a nyugdíj....
a nyugdíjad 50%-t, ha 80.000. akkor 40e-t, ha 200e, akkor 100e-t.
Természetesen a bruttó nyugdíjad az alapja a letiltásoknak.

Mekkora összeget vonhatnak le max.300 000 forintig terjedő jutalom esetében?

Annyit tudok (a netr?l), hogy a jutalom is munkabérnek számít, de azt nem sikerült megfejtenem, hogy pl. 150 000 forintnál mekkora levonásra számíthat az ember.

Legjobb válasz: sokmindentõl függ, de kb. a felére.

sokmindentõl függ, de kb. a felére.
A kérdező hozzászólása: De akár több mint a felére is csökkenhet?
többre nem valószínû, de munkabérként adózik.
Én 50.000 ft jutalmat kaptam papiron, ebbõl 37-et kézhez... Szóval szerintem olyan 200 - 220 at fogsz kapni, bár ez csak a saját logikám:)
Ez a jutalom pl. akkor jöhet rosszul, ha éppen átlépsz a következõ, eggyel nagyobbik adósávba, mert akkor gondolom az egész jövedelmed jobban meg lesz adóztatva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valójában 150-bõl 70 maradt... Tehát ha a pénzt máshogy is kézhez lehet kapni (nem jutalomként), akkor célszerû azt választani.

Kb mekkora különbség van a TGYÁS és a GYED összege közt, és miben más a GYED? Augusztusban jár le a TGYÁS-om

Legjobb válasz: Ez az elõzõ évi jövedelmedtõl függ. Egyébként a gyednek van maximuma. Hiába kerestél tavaly milliókat, most nettóban akkor is 85-86 ezer körül lesz a gyeded. Nekem tegnap járt le a tgyásom, mától gyeden vagyok. Cirka 50 ezerrel kapok kevesebbet. Pedig nekem is max gyed fog járni.

Ez az elõzõ évi jövedelmedtõl függ. Egyébként a gyednek van maximuma. Hiába kerestél tavaly milliókat, most nettóban akkor is 85-86 ezer körül lesz a gyeded. Nekem tegnap járt le a tgyásom, mától gyeden vagyok. Cirka 50 ezerrel kapok kevesebbet. Pedig nekem is max gyed fog járni.
Még annyi, hogy a tgyásból csak szja-t vontak, a gyedbõl már nyugdíjjárulékot is fognak vonni. 1. voltam
102.000 volt a tgyásom, 88 a gyedem
150 volt a tgyásom, 85 a gyedem.
Ahogy írták elõttem: a tgyás és a gyed is a bruttó jövedelem 70%-a, de a tgyás korlátlanul, míg a gyed maximuma 102900Ft, és a levonás is több belõle 9, 5%-al.
Nekem 30ezerrel kevesebb a gyedem, mint a tgyás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. azt hiszem ezt megfogja érezni a pénztárcám :(

Unicredit bankban mekkora a legkisebb összeg, amit le lehet kötni?

Legjobb válasz: Alapvetõen 250.000 forint, de itt tudsz róla többet olvasni: http://www.unicreditbank.hu/maganszemelyek/megtakaritasok/be..

Alapvetõen 250.000 forint, de itt tudsz róla többet olvasni: http://www.unicreditbank.hu/maganszemelyek/megtakaritasok/be..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!